Česko – Slovensko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Slovensko
Středa 27.03.2019, 15:30 • Zimní stadion Velké Popovice • Reprezentace žen
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky u posledního zápasu ženské reprezentace před odletem na mistrovství světa. Češky se na ledě zimního stadionu ve Velkých Popovicích střetnou v derby se Slovenskem!
     
    Soupiska českého týmu:

    Brankářky:
    Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (HTI Stars, Kanada), Kristýna Bláhová (Příbram).

    Obránkyně:
    Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Martina Zedníková, Karolína Kosinová (obě Příbram), Anna Zíková (University of Maine, USA), Samantha Kolowratová (Vermont University, USA), Zuzana Martinů (Žďár nad Sázovou), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Petrohrad, Rusko), Adéla Škrdlová (Velké Meziříčí).

    Útočnice:
    Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Tereza Vanišová, Vendula Přibylová (obě University of Maine, USA), Barbora Patočková (Příbram), Denisa Křížová (Boston Pride, USA), Klára Hymlárová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Alena Mills (Ufa, Rusko), Simona Studentová (Neuchatel, Švýcarsko), Aneta Lédlová (AIK Stockholm, Švédsko), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA), Martina Mašková (University of Regina, Kanada).

    Soupiska slovenského týmu:


    Brankářky:
    Jana Budajová (Karviná, Česko), Andrea Lettrichová, Dominika Tabačková (obě ŠKP Bratislava).

    Obránkyně:
    Paula Cagáňová (Partizánske/Martin), Lenka Čurmová (Prešov / ŠKP Bratislava), Lucia Drábeková, Romana Košecká, Lívia Kúbeková, Nina Kučerková (všechny ŠKP Bratislava), Patrície Mária Dzurinová (Prešov), Tatiana Ištocyová (Linköping, Švédsko), Barbora Kežmarská (MAC Budapešť, Maďarsko), Laura Šuliková (Poprad / Liptovský Mikuláš), Diana Vargová (Zvolen).

    Útočnice:
    Nicol Čupková (Ufa, Rusko), Patrícia Gorecká, Petronela Novotná, Bianka Šuliková (všechny Poprad), Lucia Halušková, Janka Hlinková, Rebeka Honečková, Lucia Ištocyová, Iveta Klimášová, Tatiana Korenková, Radka Trebulová (všechny ŠKP Bratislava), Viktória Ihnaťová (Košice), Viktória Maskaľová (Malmö, Švédsko), Júlia Matejková (Banská Bystrica / Prešov), Nikola Rumanová (Martin).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Bláhová) – Kolowrat, Zedníková, Tejralová (A), Horálková, Zíková, Kosinová, Martinů, Škrdlová – Přibylová, Mrázová, Křížová (A) – Mills (C), Hymlárová, Neubauerová – Vanišová, D. Pejšová, Lédlová – Mlýnková, Studentová, Mašková. Trenér: Petr Novák.

    Slovensko: Budajová (Lettrichová) – Vargková, Šuliková, Čurmová, Drábeková, T. Ištocyová, Kučerková, Maskaľová, Dzurinová – Kežmarská (A), Čupková (C), Ihnaťová – Honečková, Hlinková (A), Klimášová – Matejková, Trebulová, Halušková – Záborská, Rumanová, Novotná. Trenér: Ján Bezděk.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
     
    Dozněly nám obě hymny a na mrazivém stadionu ve Velkých Popovicích můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Slovenky jako první nahodily dva kotouče za českou branku, vzápětí odjely střídat a k puku se dostává náš tým.
     
    00:52
    Ani jemu to dlouho nevydrželo, zatím hru brzdí nepřesnosti, což je na první minutu docela pochopitelné.
     
    01:57
    První zajímavou akci vystřihla Aneta Lédlová. Z levé strany se nenápadně proháčkovala až před branku, gólmanku si roztáhla bekhendem, ale pak už nezvládla poslat puk do malinkého místečka u tyčky!
     
    02:33
    Zatím se stále hraje bez přerušení. Do ochozů již dorazily také Petra Herzigová s Lucií Manhartovou, tedy ještě nedávné opory české reprezentace.
     
    02:58
    Teď už je hra přerušena. Nahození dojížděla Natálie Mlýnková, takže brankářka Jana Budajová nemohla puk rozehrát.
     
    03:21
    Adéla Škrdlová nabízela kotouč bekhendem před branku, spoluhráčka na něj nedosáhla. Vzápětí se černá guma dostala do ochranné sítě a opakuje se buly po pravé ruce Budajové.
     
    03:41
    Pravice Radky Růžičkové poprvé vylétla ke stropu haly, což značí vyloučení českého týmu. Kapitánka Alena Mills (CZE), jinak vzor disciplinovanosti, si odpyká menší trest za hákování.
     
    04:35
    Češky už jednou kotouč vyhodily a teď v obranné čtveřici dobře napadají, takře Slovenky nemají chvilku klidu.
     
    04:59
    Slovenskou obránkyni zmátla možná i ostudně nakreslená modrá čára, to jsem tedy ještě neviděl. Každopádně máme znovu chvíli oddechu.
     
    05:37
    Ve vlastním oslabení pořádně zahrozila Denisa Křížová, po kličce z pravé strany zakončila do protipohybu gólmanky, ale ta měla beton na svém místě.
     
    06:02
    Češky jsou kompletní, Kateřina Zechovská musela poprvé zasahovat až proti pokusu Lucie Drábekové z levé strany.
     
    06:53
    Postupně od Anety Tejralové založily česká děvčata útok, který ale nedotáhla do hloubi útočné třetiny a řada je zase na Slovenkách.
     
    07:28
    Bezchybný rozklek Zechovské proti pokusi Lucie Haluškové. Jenže po špatné rozehrávce naší obránkyně musíme čelit slovenskému tlaku.
     
    08:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl Slovenky pochválit za perfektní vystoupení a rozboření české rozehrávky, jenže naše holky na tohle vyzrály, ve středním pásmu soupeřky přečíslily, a z toho rezultuje první gól! Aneta Lédlová vyzvala Terezu Vanišovou, která ještě bekhendovou kličku zakončila do betonu gólmanky. Volný puk si ale dojela centryně DANIELA PEJŠOVÁ, a ta už ho neměla problém dorazit do branky – 1:0! Asistence: Tereza Vanišová, Aneta Lédlová.
     
    09:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hokejistky kontinuálně pokračovaly v náporu a je vidět, že když spustí naplno, tak Slovenky nestíhají. Teď to po skrumáži za brankou provedla mooc chytře KLÁRA HYMLÁROVÁ, jež rychle vyjela do brankoviště a zakončila přesně ke druhé tyčce, kde Budajová nechala místo – 2:0! Asistence: Noemi Neubauerová.
     
    10:23
    A jedeme dál. Oblouk z rohu pásma vykroužila Natálie Mlýnkové, kterou tady na tribuně podporuje i čtyřnohý miláček. Její střela těsně přeletěla břevno.
     
    11:09
    Výtečně sehraná akce. Adéla Škrdlová vyslala tvrdou dělovku, do níž sáhla před brankou Martina Mašková, které černá práce skutečně nesmrdí. Škoda, že teč skončila vedle, možná ještě po zásahu gólmanky.
     
    11:55
    Už se hokejistky Slovenska zvedly a celoplošným napadáním brzdí další snahy o rozehrávky českého týmu, který je podle předpokladů aktivnější.
     
    12:30
    Na modré čáře převzala puk Denisa Křížová, její následná střela se otřela o chránič obránkyně a zamířila mimo.
     
    12:59
    Škoda. Klára Hymlárová nabila v rychlém vpádu Aleně Mills, ale české kapitánka rána z první nesedla ideálně.
     
    13:14
    Slovenky vyhazují na zakázané uvolnění. Posledních pět minut jasně patří našim děvčatům, jen to chce pokračovat.
     
    13:53
    Jedna rozehrávka nevyšla Studentové s Mlýnkovou, vzápětí náš tým už potřeboval střídat, a tak kotouč spíše jen odevzdal slovenským obránkyním.
     
    14:11
    Raketou na Mars zní zimním stadionem po odpískaném ofsajdu Slovenek.
     
    14:22
    Jana Budajová zastavila nahození velmi nejistě, české hokejistky se ke kotouči dostaly, ale to už byl vedle brány. A teď se musíme bránit.
     
    14:55
    Slovenkám nevyšlo přečíslení, potom jedna z obránkyň nabízela puk tvrdou ranou na teč, ale to už naše připravená defenzíva zblokovala.
     
    15:50
    Ručičky Denisy Křížové v akci. Naše desítka pohledně štrikovala s pukem na levém kruhu, potom jí další soupeřka odstavila k zemi zákrokem, který zaváněl prvním slovenským vyloučením.
     
    16:49
    Aktuálně se náš výběr nemůže dostat do palebné pozice, Slovenky jsou stále velmi aktivní už ve středním pásmu.
     
    17:17
    Ale tohle už bylo mnohem lepší! Všechno začalo nepříjemné nahození Simony Studentové, potom naše matadorka vracela puk před bránu Martině Maškové, která z první mířila na druhou tyč. Budajová zasáhla, Mašková se pak ještě prala o dorážku, ale marně.
     
    18:16
    Daniela Pejšová, kterou si Petr Novák v reprezentaci vycvičil pro útok, nebezpečně střílela z pravého kruhu. Gólmanka puk vytěsnila rozklekem.
     
    19:03
    České obránkyně trochu zapomněly puk za sebou a dostala se k němu Viktoria Ihnaťová, bývalá hráčka Karviné v české lize. Než dojela k Zechovské, naštěstí ho odpálila pryč Karolína Kosinová.
     
    19:40
    Češky se usadily v útočné třetině, ale soupeřky dostávají kotouč do bezpečí, a to bez icingu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    23 a půl minuty nám trvala první třetina. Takže si zřejmě i bez maturity z matematiky spočítáte, jak málo času zabraly prostoje. Favorizované české hokejistky jsou aktivnějším týmem, nicméně opticky mohutnější Slovenky je zatím poměrně dobře napadají. Dvougólové české vedení po trefách Daniely Pejšové a Kláry Hymlárové, které dělilo jen 85 sekund, můžeme považovat za zasloužené.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:10.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 15
    Slovensko – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Druhá část mohla pro český tým začít inkasovaným gólem, za jeho záda prchla Viktória Ihnaťová. Naštěstí ale místo zakončení velmi špatně zvolila zcela zbytečnou zadovku, kterou už zastavily naše hráčky.
     
    21:02
    Zakázané uvolnění Slovenska posílá hru před Budajovou.
     
    21:18
    Ale vrátíme se zase ke Katce Zechovské, pro Alenu Mills bylo nahození opravdu velmi dlouhé a bránící Slovenka v klidu kontrolovala icing.
     
    22:16
    Vanišová rozjela na útočné modré čáře Lédlovou, ta se skrz dvě Slovenky nedostala před gólmanku. Její práci chtěla dokonat Pejšová, její střelu zastavila Budajová betonem.
     
    23:11
    Svou kolegyni se vrátila podpořit Martina Mašková, takže rozjetá slovenská útočnice nakonec bruslařský souboj nevyhrála.
     
    23:53
    Kateřina Mrázová si ve středním pásmu najela na dlouhou rozehrávku, po levé straně uháněla na gólmanku, která puk vytěsnila mimo.
     
    24:38
    Druhá třetina nabízí zatím velmi rozháraný obrázek hry. Češky se ji zkusí trochu uklidnit a dostat puk pod kontrolu.
     
    25:15
    Alena Mills před gólmankou tečovala prudkou nabídku Anety Tejralové, ale kotouč končí těsně vedle.
     
    25:50
    V tlaku pokračoval třetí český útok, moc nechybělo ke třetí radosti. Bohužel bez povšimnutí zůstalo podražení na Anetu Lédlovou, která nemohla zakončit svou akci lépe.
     
    26:42
    Tereza Vanišová se nedokázala prokličkovat k brance, potom už její útok musel střídat a nastoupil čtvrtý. Simoně Studentové Slovenky puk odebraly a spěchají dopředu.
     
    27:26
    Signalizovaný ofsajd zastavil akci Natálie Mlýnkové, která to musela obrátit a zamířit na střídačku. Náš zínský beran má na dresu poměrně atypické číslo 34.
     
    27:58
    Denisa Křížová obkroužila branku a její zakončení se odrazilo ke Kateřině Mrázové u druhé tyčky, ta to ale měla trochu přes ruku a nezamířila přesně do volné poloviny branky! Budajová skvěle zasáhla.
     
    28:39
    Český kolotoč pokračuje. V evidentně nacvičené situaci si před branku parádně sjela Aneta Tejralová, před brankou ještě měla Kláru Hymlárovou, ale nepovedlo se nám zakončit.
     
    29:43
    Tohle střídání patří zejména Anetě Lédlové. Nejdřív dala u mantinelu rameno před Slovenku, kterou jsem v duchu politoval, když skončila na ledě. Potom naše útočnice dojela ztečovanou střelu Kosinové, ale na Budajovou nevyzrála!
     
    30:58
    Velké kroužení gólem neskončilo, teď se po delší době dostaly Slovenky s pukem na naši polovinu. Trochu jako by se opakoval průběh první třetiny, bohužel bez toho nejdůležitějšího.
     
    31:52
    Kateřina Mrázová nedostala prostor rozjet svou akci, tak udělala oblouk zpátky a vyslala do pásma Vendulu Přibylovou. Co vymyslí náš tým teď?
     
    32:26
    Vymyslel velký tlak a tři velké šance! Přibylovou zastavil beton gólmanky, Křížová jí nenašla místo mezi betony a Mrázová pak z úhlu napálila tyčku!
     
    33:05
    Velkým pohybem dál mačkáme Slovenky ve vlastní šťávě, teď si do gólovky sjela obránkyně Pavlína Horálková, ale ani ona neuspěla!
     
    33:38
    Naše protivnice jsou s dlouhou střídačkou nahrané. Další velkou šanci nevyužila Mills, ale už to visí ve vzduchu!
     
    34:05
    Ne, bohužel. Sami jsme se vystrnadili z pásma špatnou přihrávkou a čtyři z pěti Slovenek stihly vystřídat.
     
    34:20
    Nevím, která je tou šťastnou, ale ještě si svůj pobyt na ledě prodlouží. Slovensko se totiž provinilo zakázaným uvolněním.
     
    34:20
    Znuděnou Kateřinu Zechovskou v bráně podle plánu střídá Kristýna Bláhová.
     
    34:58
    Nyní to byla Denisa Křížová, kdo dal Slovenkám lekci stickhandlingu zdarma. Češky jsou při chuti, škoda jen, že to není vidět na skóre.
     
    35:24
    Blesková akce, která snesla ty nejpřísnější parametry! Kateřina Mrázová vybídla libovou přihrávkou Pavlínu Horálkovou, která ví, kdy si má sjet dopředu. Ani tentokrát zblízka Budajovou nepřekonala!
     
    36:39
    Zakázané uvolnění Slovenska, dál pokračujeme v obrovské aktivitě a převaze.
     
    36:56
    Mezi hráčkami dostala pas do jízdy Natálie Mlýnková, ale těsně před gólmankou jí ho protivnice vysekly z hokejky. Škoda.
     
    37:38
    Denisa Křížová sáhla do slovenské rozehrávky rukavicí, kotouč pak poskočil po horní hraně plexiskla. Naše protivnice nyní drží puk daleko od své brankářky, ale to je tak všechno, na co se zmůžou.
     
    38:18
    A zase se Křížová zkoušela proplést před branku. Kličku však přetáhla, pak ještě vracela zpátky, ale Mrázová s Mills také neuspěly.
     
    38:57
    Tradiční, velmi úsporný styl Radky Růžičkové pokračuje, po zákroku na Kláru Hymlárovou se nepíská. Naše útočnice bolestivě dopadla přes záda na hlavu, nicméně doufám, že nic než měnší otřes z toho nebude.
     
    39:26
    Přečíslení tři na dvě pro české hokejistky. Obránkyně si hlídaly křídla a nechaly úplně volnou Terezu Vanišovou, jenže ta tváří v tvář Budajové netrefila zařízení... Bohužel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No, když budu na Slovenky milý, tak prvních pět minut po startu druhé třetiny se držely velmi dobře. A potom zvolna uvadaly, upadaly a český tým je motal a motal. Odpovídalo by zhruba skóre 6:0, bohužel ale naše děvčata nevyužila spoustu tutovek a stále vedou jen o dva góly.

    O tom, že na mistrovství musíme tyhle šance proměňovat, abychom uspěli, vám asi nemusím dlouho vyprávět. Tam budou silnější soupeři než Slovensko. Nicméně aktivita a tlak nás může těšit, to ano.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:07
    Krátce po startu třetí třetiny se Kristýna Bláhová dočkala svého prvního zákroku. Ale kdybychom byli úplně přesní, tak by se jí ani nepočítal, protože vyrážečkou zastavila střelu, která šla těsně vedle branky.
     
    41:59
    Před brankou se zkoušla prosadit Noemi Neubauerová, Slovenky ji nepustily k úplně důrazné střele, přesto musela Budajová zasahovat na brankové čáře.
     
    42:58
    Bláhová snadno poslala do rohu nástřel od mantinelu, Slovenky náznak přečíslení zadrbaly do ztracena.
     
    43:47
    Pozici útočnice na chvilku zaujala Zuzana Martinů, která doplnila dvojici v rohu, ale náš tým nedostal kotouč pod kontrolu.
     
    44:22
    Denisa Křížová si to namířila od mantinelu přímo do brankoviště, Budajovou objela, ale při tom zase nenašla místo v její výstroji.
     
    44:56
    Ještě si tedy neodpustím poznámku, že naši dospělou reprezentaci vidím po delší době a mám radost, kam se hráčky za tu dobu posunuly. Opravdu.
     
    45:53
    Jenom to zakončení je a prostě i bude naší bolestí. Zíková krásně vybídla Pejšovou, ale ta svůj slalom nezakončila gólem!
     
    46:19
    Obrovské šance na obou stranách! Česká obránkyně na poslední chvíli sáhla do zakončení v brejku Matejkové, potom na druhé straně neuspěly Lédlová ani Vanišová!
     
    46:38
    Natálie Mlýnková uháněla zprava na branku a vybojovala první českou přesilovku v zápase. Radka Trebulová (SVK) je vyloučena za podrážení.
     
    47:35
    Jenže co my prostě nedáme! Samantha Kolowrat promáchla nabídku před odkrytou branku, potom od modré napálila tyčku. A myslím, že konstrukci lízla i střela Křížové.
     
    48:41
    Aneta Tejralová svou střelu málem zlomila nohu clonící útočnici. Naštěstí opravdu jen málem. Každopádně Slovenky už jsou kompletní.
     
    49:12
    Nemůžeme rozhodně říct, že by to byla špatná přesilovka, naopak... Jen to zakončení zkrátka chybí.
     
    49:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No a na světě je krutý trest, protože Slovenky poprvé skórují a snižují na rozdíl jediné branky. Střelu Lenky Čurmové od modré čáry přesně tečovala VIKTÓRIA MASKAĽOVÁ k tyčce české branky, Kristýna Bláhová se tam betonem nemohla natáhnout – 2:1! Asistence: Lenka Čurmová.
     
    50:33
    Naše soupeřky ožily. Najednou vidí, že v herně jednostranném utkání mají šanci na pomyslné body.
     
    50:43
    Bláhová ukryla ve výstroji oblouček, který k ní přiletěl z levé strany. Češky jsou teď trochu zatlačené do pasivity.
     
    51:20
    Slovenskou rozehrávku vystihla Kateřina Mrázová a zvolila prudkou bombu na růžek. Budajová ji skvěle vytáhla! K Mrázové se puk vrátil, jenže potom jí sjel z hokejky a nevystřelila.
     
    51:57
    Druhá česká přesilovka, kterou už nutně potřebujeme využít. Kapitánka Nikol Čupková (SVK) si odpyká dvě minuty za hrubost.
     
    52:21
    Naše kapitánka Mills nenašla cestu do brány ani jednou ranou, první jí zblokovaly clonící hráčky, druhou zastavila Budajová.
     
    52:38
    Z pravého kruhu vyzvala Tejralová k teči Hymlárovou, ta ovšem zblízka namířila puk jen do připravené brankářky.
     
    53:07
    Ani bomba Katky Mrázové z pravého kruhu nevedla k úspěchu, před Budajovou ještě někdo nejspíš zasáhl.
     
    53:30
    Nepřesné sklepnutí Vanišové přihrálo Slovenkám kotouč, který mohly v klidu vyhodit.
     
    53:49
    Zblokovaná střela Adély Škrdlové končí v ochranné síti. Už jen osm sekund do návratu vyloučené hráčky.
     
    53:54
    Zuzana Martinů po vyhraném buly poslala před branku nabídku na teč. Nevím, jestli Mlýnková puk zasáhla, možná ano, a Budajová musela zasahovat.
     
    54:11
    Slovenky hrají v plném počtu.
     
    54:31
    Opřená Kateřina Zechovská na střídačce zastavila české vyhození z pásma, vhazuje se po levici Kristýny Bláhové. Kdo by to byl řekl, že se o výhru budeme klepat.
     
    55:00
    Dvojitá modrá čára na stadionu ve Velkých Popovicích zmátla slovenskou útočnici, která se dostala do ofsajdu. Česká střídačka ji vinila z úmyslu, ale tohle prostě nebyla její chyba...
     
    56:04
    Kombinace na Křížovou nebyla přesná, naše tahounka si musela sklepávat puk nohou a odrazil se jí pryč od hokejky.
     
    56:28
    Iveta Klimášová dobře forčekovala a pak vypálila na připravenou lapačku Bláhové.
     
    56:40
    Z pravé strany vyjela před branku Ventula Přibylová, jenže ve výstroji Budajové místo nenašla.
     
    57:06
    Mrázová stáhla střelu a místo ní krásně našla úplně volnou Křížovou, ta chtěla puk lehce dloubnout na první tyč, ale trefila se pár centimetrů vedle! Možná to zase lízalo.
     
    57:52
    Naopak se do tlaku dostávají Slovenky.
     
    58:12
    Naše hráčky chybují v rozehrávce, takže těžké chvilky pokračují. Slovensko stále v pěti.
     
    58:43
    Teď už naše kapitánka vyvezla puk do bezpečí a můžeme vystřídat.
     
    58:57
    Skončilo to střelou Anny Zíkové z pravé strany. Naše obránkyně mířila na bližší růžek, tam ovšem Budajová vytasila svou lapačku.
     
    59:18
    Pejšová udělala oblouk a pak hledala mezi kruhy najetou Vanišovou, její teč se nevešla mezi tři tyče. Přece jen to měla lehce na dlouhou hůl.
     
    59:49
    Slovenky míří do českého pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Oba týmy si ještě vyzkoušejí modelové prodloužení, i když na výsledku zápasu to nic nezmění.
     
    Hrát se bude samozřejmě tři na tři, stejně jako na mistrovství světa.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Zatím útočí Slovenky...
     
    60:47
    ...teď už máme puk my.
     
    61:03
    V rohu útočného pásma nevybojovala Martina Zedníková kotouč a zase hra míří na druhou stranu.
     
    61:40
    V přečíslení dvě na jednu nedostala Tejralová puk k Lédlové...
     
    61:48
    ...a tak to sama procpala středem Tereza Vanišová, skončila však na Budajové.
     
    62:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to konečně vyšlo! DENISA KŘÍŽOVÁ dneska měla tolik šancí, že zkrátka gól dát musela. Teď si obhodila soupeřku a když byla na levé straně sama před brankářkou, už neomylně zavěsila.
     
    62:49
    Prodloužení pokračuje.
     
    63:20
    Studentová nabídla puk před branku rozjeté Neubauerové, ta ho tečuje nad branku.
     
    63:55
    Slovenky chvíli hrály ve dvou, a to se hraje fakt špatně...
     
    64:21
    Když mohly jít do přečíslení, zastavila je nepřesná přihrávka, potom zase kličky před modrou čarou a ofsajd.
     
    64:40
    Ještě je tu Denisa Křížová. Z pravé strany našla jen lapačku Budajové.
     
    64:40
    Český stratég Petr Novák si vyžádal oddechový čas!
     
    64:40
    A náš tým to jde zkusit bez brankářky, čtyři na tři! To jsou nervy!
     
    64:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No... a končí to inkasovaným gólem po deseti sekundách. Naše obránkyně napálila jen jednu ze soupeřek, která přes celé hřiště trefila prázdnou bránu. Ani tento gól se nebude do statistik počítat, takže ho ani hlasatel nehlásil a neznám autorku.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě není konec, ještě si dáme nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Aneta Lédlová si najela po pravé straně a pak našla dost místa u druhé tyče.
     
    1. série
    1:0
    Janka Hlinková nenašla u první tyče Bláhové místo.
     
    2. série
    2:0
    Klára Hymlárová našla stejný prostor jako předtím Lédlová.
     
    2. série
    2:1
    Nikol Čupková prostřelila Bláhovou mezi betony.
     
    3. série
    2:1
    Noemi Neubauerové nejdřív puk trochu ujel a pak už ho bekhendem netrefila mezi tři tyče.
     
    3. série
    2:1
    Lucia Halušková si Bláhovou rozhýbala, ale naše gólmanka s ní bezchybně šla až do strany.
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky v posledním domácím přípravném utkání před odletem na mistrovství světa do Finska porazily Slovensko 2:1. Po většinu utkání byly jasně lepším týmem, měly velký tlak, bohužel ale doplatily na špatnou koncovku a místo toho, aby vyhrály třeba 7:0 či 7:1, se o výsledek musely strachovat až do konce. Vynikající výkon taky předvedla slovenská brankářka Jana Budajová.
     
    Střely na branku:

    Česko – 45 (15, 16, 14)
    Slovensko – 8 (4, 0, 4)
     
    Ode mě je to ze zimního stadionu ve Velkých Popovicích, který je opravdu zimní, všechno. Mějte se pěkně a držte našim hokejistkám na šampionátu palce. Bude se jim to moc hodit. Příjemný zbytek dne! (17:35:42)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. D. Pejšová (Vanišová, Lédlová), 10. Hymlárová (Neubauerová) – 50. Maskaľová (Čurmová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Lédlová (CZE)
    1:0   Hlinková (SVK)
    2. série:
    2:0   Hymlárová (CZE)
    2:1   Čupková (SVK)
    3. série:
    2:1   Neubauerová (CZE)
    2:1   Halušková (SVK)


    Česko: Zechovská (35. Bláhová) – Kolowrat, Zedníková, Tejralová (A), Horálková, Zíková, Kosinová, Martinů, Škrdlová – Přibylová, Mrázová, Křížová (A) – Mills (C), Hymlárová, Neubauerová – Vanišová, D. Pejšová, Lédlová – Mlýnková, Studentová, Mašková. Trenér: Petr Novák.
    Slovensko: Budajová (Lettrichová) – Vargková, Šuliková, Čurmová, Drábeková, T. Ištocyová, Kučerková, Maskaľová, Dzurinová – Kežmarská (A), Čupková (C), Ihnaťová – Honečková, Hlinková (A), Klimášová – Matejková, Trebulová, Halušková – Záborská, Rumanová, Novotná. Trenér: Ján Bezděk.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
    bahis siteleri