Česko – Slovensko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Slovensko
Středa 27.03.2019, 15:30 • Zimní stadion Velké Popovice • Reprezentace žen
Partner:
     
    2. série
    2:1
    Nikol Čupková prostřelila Bláhovou mezi betony.
     
    2. série
    2:0
    Klára Hymlárová našla stejný prostor jako předtím Lédlová.
     
    1. série
    1:0
    Aneta Lédlová si najela po pravé straně a pak našla dost místa u druhé tyče.
     
    64:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No... a končí to inkasovaným gólem po deseti sekundách. Naše obránkyně napálila jen jednu ze soupeřek, která přes celé hřiště trefila prázdnou bránu. Ani tento gól se nebude do statistik počítat, takže ho ani hlasatel nehlásil a neznám autorku.
     
    64:40
    A náš tým to jde zkusit bez brankářky, čtyři na tři! To jsou nervy!
     
    64:40
    Český stratég Petr Novák si vyžádal oddechový čas!
     
    62:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to konečně vyšlo! DENISA KŘÍŽOVÁ dneska měla tolik šancí, že zkrátka gól dát musela. Teď si obhodila soupeřku a když byla na levé straně sama před brankářkou, už neomylně zavěsila.
     
    61:48
    ...a tak to sama procpala středem Tereza Vanišová, skončila však na Budajové.
     
    57:06
    Mrázová stáhla střelu a místo ní krásně našla úplně volnou Křížovou, ta chtěla puk lehce dloubnout na první tyč, ale trefila se pár centimetrů vedle! Možná to zase lízalo.
     
    52:38
    Z pravého kruhu vyzvala Tejralová k teči Hymlárovou, ta ovšem zblízka namířila puk jen do připravené brankářky.
     
    51:57
    Druhá česká přesilovka, kterou už nutně potřebujeme využít. Kapitánka Nikol Čupková (SVK) si odpyká dvě minuty za hrubost.
     
    51:20
    Slovenskou rozehrávku vystihla Kateřina Mrázová a zvolila prudkou bombu na růžek. Budajová ji skvěle vytáhla! K Mrázové se puk vrátil, jenže potom jí sjel z hokejky a nevystřelila.
     
    49:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No a na světě je krutý trest, protože Slovenky poprvé skórují a snižují na rozdíl jediné branky. Střelu Lenky Čurmové od modré čáry přesně tečovala VIKTÓRIA MASKAĽOVÁ k tyčce české branky, Kristýna Bláhová se tam betonem nemohla natáhnout – 2:1! Asistence: Lenka Čurmová.
     
    47:35
    Jenže co my prostě nedáme! Samantha Kolowrat promáchla nabídku před odkrytou branku, potom od modré napálila tyčku. A myslím, že konstrukci lízla i střela Křížové.
     
    46:38
    Natálie Mlýnková uháněla zprava na branku a vybojovala první českou přesilovku v zápase. Radka Trebulová (SVK) je vyloučena za podrážení.
     
    46:19
    Obrovské šance na obou stranách! Česká obránkyně na poslední chvíli sáhla do zakončení v brejku Matejkové, potom na druhé straně neuspěly Lédlová ani Vanišová!
     
    45:53
    Jenom to zakončení je a prostě i bude naší bolestí. Zíková krásně vybídla Pejšovou, ale ta svůj slalom nezakončila gólem!
     
    44:22
    Denisa Křížová si to namířila od mantinelu přímo do brankoviště, Budajovou objela, ale při tom zase nenašla místo v její výstroji.
     
    41:59
    Před brankou se zkoušla prosadit Noemi Neubauerová, Slovenky ji nepustily k úplně důrazné střele, přesto musela Budajová zasahovat na brankové čáře.
     
    39:26
    Přečíslení tři na dvě pro české hokejistky. Obránkyně si hlídaly křídla a nechaly úplně volnou Terezu Vanišovou, jenže ta tváří v tvář Budajové netrefila zařízení... Bohužel.
     
    35:24
    Blesková akce, která snesla ty nejpřísnější parametry! Kateřina Mrázová vybídla libovou přihrávkou Pavlínu Horálkovou, která ví, kdy si má sjet dopředu. Ani tentokrát zblízka Budajovou nepřekonala!
     
    34:20
    Znuděnou Kateřinu Zechovskou v bráně podle plánu střídá Kristýna Bláhová.
     
    33:05
    Velkým pohybem dál mačkáme Slovenky ve vlastní šťávě, teď si do gólovky sjela obránkyně Pavlína Horálková, ale ani ona neuspěla!
     
    32:26
    Vymyslel velký tlak a tři velké šance! Přibylovou zastavil beton gólmanky, Křížová jí nenašla místo mezi betony a Mrázová pak z úhlu napálila tyčku!
     
    29:43
    Tohle střídání patří zejména Anetě Lédlové. Nejdřív dala u mantinelu rameno před Slovenku, kterou jsem v duchu politoval, když skončila na ledě. Potom naše útočnice dojela ztečovanou střelu Kosinové, ale na Budajovou nevyzrála!
     
    28:39
    Český kolotoč pokračuje. V evidentně nacvičené situaci si před branku parádně sjela Aneta Tejralová, před brankou ještě měla Kláru Hymlárovou, ale nepovedlo se nám zakončit.
     
    27:58
    Denisa Křížová obkroužila branku a její zakončení se odrazilo ke Kateřině Mrázové u druhé tyčky, ta to ale měla trochu přes ruku a nezamířila přesně do volné poloviny branky! Budajová skvěle zasáhla.
     
    25:15
    Alena Mills před gólmankou tečovala prudkou nabídku Anety Tejralové, ale kotouč končí těsně vedle.
     
    23:53
    Kateřina Mrázová si ve středním pásmu najela na dlouhou rozehrávku, po levé straně uháněla na gólmanku, která puk vytěsnila mimo.
     
    20:25
    Druhá část mohla pro český tým začít inkasovaným gólem, za jeho záda prchla Viktória Ihnaťová. Naštěstí ale místo zakončení velmi špatně zvolila zcela zbytečnou zadovku, kterou už zastavily naše hráčky.
     
    17:17
    Ale tohle už bylo mnohem lepší! Všechno začalo nepříjemné nahození Simony Studentové, potom naše matadorka vracela puk před bránu Martině Maškové, která z první mířila na druhou tyč. Budajová zasáhla, Mašková se pak ještě prala o dorážku, ale marně.
     
    09:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hokejistky kontinuálně pokračovaly v náporu a je vidět, že když spustí naplno, tak Slovenky nestíhají. Teď to po skrumáži za brankou provedla mooc chytře KLÁRA HYMLÁROVÁ, jež rychle vyjela do brankoviště a zakončila přesně ke druhé tyčce, kde Budajová nechala místo – 2:0! Asistence: Noemi Neubauerová.
     
    08:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl Slovenky pochválit za perfektní vystoupení a rozboření české rozehrávky, jenže naše holky na tohle vyzrály, ve středním pásmu soupeřky přečíslily, a z toho rezultuje první gól! Aneta Lédlová vyzvala Terezu Vanišovou, která ještě bekhendovou kličku zakončila do betonu gólmanky. Volný puk si ale dojela centryně DANIELA PEJŠOVÁ, a ta už ho neměla problém dorazit do branky – 1:0! Asistence: Tereza Vanišová, Aneta Lédlová.
     
    05:37
    Ve vlastním oslabení pořádně zahrozila Denisa Křížová, po kličce z pravé strany zakončila do protipohybu gólmanky, ale ta měla beton na svém místě.
     
    03:41
    Pravice Radky Růžičkové poprvé vylétla ke stropu haly, což značí vyloučení českého týmu. Kapitánka Alena Mills (CZE), jinak vzor disciplinovanosti, si odpyká menší trest za hákování.
     
    01:57
    První zajímavou akci vystřihla Aneta Lédlová. Z levé strany se nenápadně proháčkovala až před branku, gólmanku si roztáhla bekhendem, ale pak už nezvládla poslat puk do malinkého místečka u tyčky!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. D. Pejšová (Vanišová, Lédlová), 10. Hymlárová (Neubauerová) – 50. Maskaľová (Čurmová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Lédlová (CZE)
    1:0   Hlinková (SVK)
    2. série:
    2:0   Hymlárová (CZE)
    2:1   Čupková (SVK)
    3. série:
    2:1   Neubauerová (CZE)
    2:1   Halušková (SVK)


    Česko: Zechovská (35. Bláhová) – Kolowrat, Zedníková, Tejralová (A), Horálková, Zíková, Kosinová, Martinů, Škrdlová – Přibylová, Mrázová, Křížová (A) – Mills (C), Hymlárová, Neubauerová – Vanišová, D. Pejšová, Lédlová – Mlýnková, Studentová, Mašková. Trenér: Petr Novák.
    Slovensko: Budajová (Lettrichová) – Vargková, Šuliková, Čurmová, Drábeková, T. Ištocyová, Kučerková, Maskaľová, Dzurinová – Kežmarská (A), Čupková (C), Ihnaťová – Honečková, Hlinková (A), Klimášová – Matejková, Trebulová, Halušková – Záborská, Rumanová, Novotná. Trenér: Ján Bezděk.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
    bahis siteleri