CSKA Moskva – Petrohrad 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:1 (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 2:0
SKA Petrohrad
Sobota 30.03.2019, 15:00 • CSKA Arena, Moskva, Rusko • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemný sobotní den přeji do všech čtecích zařízení tohoto textového přenosu! Tentokrát se dostáváme do samotného finále Západní konference KHL, respektive semifinále celé soutěže! Bývá tradicí, že se proti sobě postaví ve finále konference geograficky blíže k Evropě dva rivalové, jejichž rivalita je pojí již velmi dlouhou dobu. CSKA Moskva sice v prvním utkání herně propadlo a jenom díky skvělému Sorokinovi si došlo pro výhru 2:1, SKA Petrohrad ale svoji ofenzivní sílu skutečně ukázal a všechno je to nyní jenom o tom, jak moc zlepší koncovku. To se dozvíme od 15:00, příjemnou zábavu!
     
    PRVNÍ SEMIFINÁLOVÝ ZÁPAS

    Čtvrtek 28.03.2019, 17:30, CSKA MOSKVA – SKA PETROHRAD 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

    Petrohrad sice vsítil v utkání hned tři góly, avšak mu byl uznán pouze jeden. Ten úplně první, z konce třetí minuty, nebyl uznán pro ofsajd. Ale druhá trefa, kdy vypálil Dinar Chafizullin, již platila a v 15. minutě šel Petrohrad do vedení. Ještě v téže třetině při hře 4 na 4 však chybu hostující obrany potrestal Alexandr Popov a bylo to 1:1. SKA pak přežilo ještě jednu šanci, Kaprizovovu nepříjemnou střelu chytil hostující gólman.

    Ve druhé třetině se prosadilo po úvodním tlaku celku z Petrohradu CSKA, jak už to bývá zvykem. Přesně v čase 27:59 Kaprizov pustil pod sebe na Michaila Grigorenka, který otočil vývoj zápasu. SKA nepomohl ani vyrovnávací gól v přesilové hře, neboť po využití Coach Challenge bylo odhaleno postavení útočícího hráče v brankovišti. V kritických chvílích navíc podržel domácí tým gólman Sorokin a především jemu mohla armádní družina děkovat za stav 2:1 po 40 minutách.

    Třetí třetina byla na jednu stranu. Petrohrad přestřílel svého soupeře 15:2, ale nebylo mu to vůbec k ničemu. Jednou pomohla domácím tyčka, ve zbytku šancí pak velmi jistý Sorokin. Hostům nebylo ani platné to, že se poslední minutu odhodlali ke hře bez gólmana, a tak bralo CSKA výhru 2:1!

    Branky a nahrávky: 18. Al. Popov, 28. Grigorenko (Kaprizov, Nestěrov) – 15. Chafizullin (S. Plotnikov, Byvalcev)
     
    -25:00
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Pašnin, Marčenko – Grigorenko, Kaprizov, Vey – Kalinin, Andronov (C), Scott (A) – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Mamin, Světlakov, Tělegin – Rtiščev.

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Rundblad, Gavrikov (A), Chafizullin, A. Bělov, Zub, Rukavišnikov, Zubarev – S. Plotnikov (A), Byvalcev, N. Gusev – M. Malcev, Barabanov, Kuzmenko – Koskiranta, Jakupov, Karpov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov (C) – Žuk.

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Zacharenkov, Šišlo (všichni RUS).
     
    -24:00
    Ještě jednou vám přeji dobré slunečné odpoledne u sledování druhého finále Západní konference KHL! Oproti čtvrtku došlo ke změně na postu brankářské jedničky SKA, místo Magnuse Hellberga bude dnes tento post zastávat Igor Šesťorkin, proti sobě tak půjdou ruští gólmani. Příjemnou zábavu!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly provází několik problémů, nakonec se ale povedlo domácím jej vyhrát a první puk tak míří do obranného pásma Petrohradu.
     
    00:22
    Jenže hosté bleskově otočili hru, v útočném pásmu Ketov stihl puk a lehce posunul vedle sebe pro Gavrikova, který tvrdou střelou z první ale trefuje pouze ochrannou síť nad ledem.
     
    00:45
    Kaprizov šel do souboje s Bělovem za hostující brankou, hostující bek sice zvítězil, avšak udělal chybu a vepředu zůstali Grigorenko a Kaprizov, jenže ke střele to nevedlo.
     
    01:42
    Popov tečoval vyhozený puk od hostujících hráčů, a proto se zakázané uvolnění nepíská. Hra se uklidnila a SKA kombinovalo. To trvalo všehovšudy tak sedm sekund, než přišla kombinační chyba a výhoz na icing.
     
    01:42
    Víte, že na výhru proti CSKA čeká Petrohrad již osm utkání?
     
    01:47
    Po buly okamžitě bez přípravy pálil Grigorenko a Šesťorkinovi míříl kotouč na krk, hostující gólman se ale dokázal postavit proti puku lépe a vykrýt jej.
     
    02:30
    Kaprizov napadal rozehrávku vysoko a přišla chyba Gavrikova, který musel domácí #97 stíhat. Riskantní skok hostujícího obránce na levém kruhu pomohl a Kaprizov se doklouzal do branky.
     
    02:58
    Chafizullin nechal proniknout kotouč do útočného pásma a odjel střídat. Tělegin využil lehce horšího střídání a po pravém mantinelu nabruslil kousek za modrou, jeho střelu hostující gólman chytil.
     
    03:43
    Nepřesná rozehrávka od Dahlbecka přichází pro domácí v poměrně nevhodné chvíli, neboť nevystřídali a zakázané uvolnění jim v tom rozhodně nepomůže.
     
    03:52
    Křižný pas na Barabanova byl sice velice dobrý nápad, jenže Barabanovy brusle byly dříve v pásmu než hůl, a proto se jedná o první ofsajd v dnešním utkání.
     
    04:17
    Skákavý puk mohl zpracovat Šalunov a mazat na branku, puk ale hůl přeskočil a šel dále do rohu. Toto bylo poměrně štěstí pro hostující hráče, jinak by šel Šalunov sám na kasu.
     
    05:10
    Hosté se dostali do tlaku v útočném pásmu, v souboji ale Zub neudržel puk, prohrál jej a CSKA mohlo vyhodit, ale neudělalo tak a ještě se chvíli bude muset bránit.
     
    05:55
    Rukavišnikov vzal celou akci na sebe a táhl útok hostujících hráčů, Dahlbeck byl vůči němu ale dobře postaven a nepřipustil žádné drama.
     
    06:32
    Kuzmenkovi byla přitlačena hůl k zemi, což nebylo trestáno jako faul a hra pokračovala dále. Kuzmenka o kotouč obral Robinson, zmohl se ale pouze na icing.
     
    07:02
    Grigorenko vyrazil s Kaprizovem do brejku 2 na 1, Kaprizov byl však v době přihrávky dobruslen. Nicméně si poradil, zkusil v těžké pozici střelu z otočky, která mířila kousek nad břevno!
     
    08:02
    Chyba na modré od Kalinina, který neudržel puk a pustil hostující trojici do útoku, situace 3 na 3 ale skončila jednoduchou střelou, ta nedělala Sorokinovi vůbec žádné problémy.
     
    08:43
    Zubarev měl složitou situaci, šel sám proti dvěma hráčům. Nakonec pouze nahodil na branku, domácí gólman přikryl a je tu komerční přestávka v zápase.
     
    08:50
    Podél mantinelu dojel puk jeden z petrohradských hráčů a poslal jej křižně na Bělova, jehož nabídku na teč testoval Byvalcev, leč poslal puk vedle branky.
     
    09:26
    Kompletní dostřídání obou týmů a hosté se mohou vrhnout do útoku. Bylo to ale přesně obráceně, chyba stála SKA pásmo a tvrdá střela Grigorenka mířila na zadní plexi.
     
    10:16
    Už to vypadalo na ohromný nápor od domácí elitní pětky v útočném pásmu, hra se ale jednoduše otočila a je to čtvrtá pětka Petrohradu, která točí CSKA v obranném pásmu.
     
    10:57
    Domácí vyhodili na icing a přichází nám tak mírné uklidnění do zápasu.
     
    11:11
    Do rozestoupené dvojice si nabruslil Rukavišnikov a od modré zkusil střelu na Sorokina, ten ale levým betonem odmítl jakékoliv debaty a zasáhl.
     
    11:53
    Popov v souboji odvedl dobrou práci a domácí mohli částečně vyhodit z útočného pásma. Oba týmy opět střídají.
     
    12:29
    Velké nebezpečí před domácí brankou! Od modré z úhlu pálil Plotnikov, jeho střelu vyrazil Sorokin před sebe a Byvalcev mohl doklepnout, avšak trefil pouze postaveného Sorokina na středu branky!
    12:29 Byvalcev nedorazil střelu Plotnikova zblízka do branky
     
    12:29
    Byvalcev navíc po dorážce zřejmě lehce seknul domácího gólmana a dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. CSKA má první přesilovou hru.
     
    12:58
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka znamená vedení CSKA! Skutečně to teď byla kombinace všech pěti hráčů a krásný gól od KIRILLA KAPRIZOVA! Vey posunul od mantinelu do pole na Šalunova, domácí #78 ještě pustila za sebe na modrou pro Grigorenka. Ten si možná mohl i povyjet a zkusit střílet, už tak rozebraná hostující obrana ale zapomněla na Kaprizova, který nadvakrát překonal Šesťorkina – 1:0! Asistence: Michail Grigorenko, Maxim Šalunov.
    12:58 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    14:06
    Atmosféra v hale rázem ožila a domácí nepouští moc hosty ke kotouči.
     
    14:32
    Střela Koskiranty od modré byla zblokována prvním bránícím hráčem a CSKA šlo v nepřečíslení 2 na 3 do útočného pásma, čistě na ušetření času to ale domácím pomohlo.
     
    15:25
    Kaprizov v nastalém zmatku na pravém kruhu v útočném pásmu získal puk a nahrál pod sebe na Veye, jehož střela byla velice nepřesná a nevýrazná, proto SKA ubránilo a útočí.
     
    16:24
    Přes Gusevovu hůl přešel kotouč do útočného pásma na Popova, zde se domácí usadili a nemají zájem opouštět útok předčasně.
     
    16:59
    Byvalcev byl udolán Pašninem za brankou, ale zisk puku to nebyl, naopak hosté udrželi pásmo, Plotnikov ale neudržel po přihrávce pásmo a musel se pro hrací předmět vracet až do hloubi pole.
     
    17:52
    Malcev zpoza branky i přes blok přihrál Barabanovi, jehož střela byla z bezprostřední blízkosti, Sorokin ale udržel kotouč na levém betonu!
     
    18:26
    Vey dobrusluje za Zubarevem, který odehrál bezpečně puk do útočného pásma na své spoluhráče.
     
    19:04
    Jdeme do poslední minuty první třetiny. Tichonov zavezl za domácí branku, kde pustil na Kablukova, jenže ani jemu pšenka nekvetla a poslední sekundy stráví CSKA zřejmě v útoku.
     
    19:42
    Je to přesně obráceně, SKA zkouší dostat do branky jeden gól, ale evidentně se to nezdaří, CSKA totiž vysokým obloukem vyhazuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina souboje odvěkých rivalů je minulost. CSKA bylo aktivnějším celkem, co se pohybu a šancí týče, z čehož také pramení jeho jednogólové vedení po využité přesilové hře, neboť krásnou kombinaci zakončil nadvakrát Kirill Kaprizov. Nehraje se rozhodně v žádném skvělém a závratném tempu, přesto byl prostor pro nějaké šance, které ale oba gólmani pochytali s přehledem. Další třetina začne zhruba za 15 minut.

    Střely na branku: 6 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Druhá třetina začíná, buly šlo opět pro domácí tým, který zahajuje ofenzivní tažení.
     
    20:25
    Ketov ale získal kotouč v souboji u levého mantinelu a nahodil jednoduše do útočného pásma, kde nechal dojet své spoluhráče a sám jel střídat.
     
    21:03
    SKA se dostalo do útočné fáze hry, jenže jedna špatná nahrávka ve středním pásmu celou hru přesunula na druhou stranu, Kaprizov z pravého kruhu pálil, ale mimo.
     
    21:37
    Ten samý hráč byl pak od Veye hledán na pravém křídle. Jenže byl stíněn Gavrikovem, který vyhazuje na icing.
     
    21:51
    Technický prohřešek hostí vůči pravidlům v rámci přihrávky rukou ve středním pásmu přerušuje hru.
     
    22:05
    Tělegin dobrusloval marně s Rukavišnikovem pro kotouč za brankou, čároý sudí signalizuje jasný icing a přesunutí hry opět před Sorokina.
     
    22:15
    Karpov ještě na modré odehrál puk do útočného pásma, ale bylo to vyloženě prodloužení nástupu CSKA před Šesťorkina.
     
    22:56
    Okulov podél mantinelu nahrál na Šalunova, tam se mu ale proti dvěma hráčům nezadařilo a SKA vyhazuje. Obraz hry se moc nezměnil, stále je to především Moskva držící puk.
     
    23:42
    Gusev těžil z přihrávky a práce od Byvalceva a střílel nadvakrát přes Scotta, který si dvakrát připsal úspěšný blok. Bude se ale vylučovat.
     
    23:58
    Chafizullin sjel za obranu k protější tyči a aby Kalinin celou situaci zachránil, tak ho musel před zakončením seknout přes ruku. Kalinin dostává tak dvě minuty.
     
    24:38
    Plotnikov dostal od Byvalceva puk na levý kruh a tvrdě vypálil, Sorokin ale tým podržel a to platilo i o dalších momentech hry, kdy bylo SKA nejblíže snížení, když Byvalcev na pravé tyči měl poloprázdnou branku, Sorokin ale špičkově zasáhl!
    24:38 Přesilovkové šance SKA
     
    25:24
    Půl minuty hrubým počtem zbývá domácím během hry ve čtyřech. Petrohrad tlačí, co to jde, ale nedokáže propálit bloky.
     
    25:55
    Přesilová hra hostí je minulost, domácí zbytek nejtěžších chvil v zápase přečkali poměrně bez problémů a nyní mohou zase útočit. Puk táhne Vey, Ketov ho ale vytlačil k mantinelu.
     
    26:39
    Grigorenko z otočky hledá Dahlbecka, Ketov vyklekl přihrávku, ale nezabránil tomu, aby CSKA pásmo neudrželo.
     
    27:16
    Hosté jsou pod tlakem elitní domácí pětice, která odmítá opustit prostor a Petrohrad se musí bránit. Jenže má hodně unavené hráče a bude to ještě složité.
     
    27:57
    Nakonec až Bělov podél prken odpaluje kotouč ven a hosté mohou jet střídat, což je věc velice vítaná.
     
    28:31
    Mohlo to být o dvě branky! Přihrávka zpoza branky od Okulova na modrou čáru pro Šalunova byla přesná a střela mířila na pravou tyč, jenže minula! CSKA pokračovalo v tlaku a přišlo si pro druhou přesilovku.
     
    28:39
    Nakonec je to ale celé jinak! Sudí nechali během signalizace nepochopitelně domácí hrát, ač budou oni v oslabení. Blažijevskij dostává dvě minuty za faul kolenem.
     
    29:25
    Obranné chvíle ale CSKA zvládá dobře, nepouští vůbec hosty do útočného pásma. Naopak sami Moskvané hrají v útočném pásmu.
     
    30:01
    Rundblad si povyjel a mohl střílet, jenže přihrávka k němu nepřišla a na Sorokina prakticky vůbec nic neletí.
     
    30:33
    Domácí znovu vyhazují a vypadá to, že se ubrání v pohodě.
     
    30:47
    Hostující kapitán pak navíc za přispění kotouče a své hole podrazil Světlakova a přesilovka SKA končí přesně tak, jak by si asi trenér Vorobjov nepřál. CSKA má přesilovou hru.
     
    31:32
    Jenže ani od domácích to není žádná sláva, Petrohrad již dvakrát vyhodil a domácí se do tempa v přesilovce dostat nemohou.
     
    32:07
    Šalunov to vzal z úhlu na sebe a mířil přímo na Šesťorkina, který si včas povyjel a ránu zneškodnil. Hosté se pak osvobodili.
     
    32:43
    Karpov šikovným vývozem puku ušetřil zbytek času v oslabení a zanedlouho se Ketov zapojí do hry s vědomím, že je stav stále 0:1 z jeho pohledu.
     
    33:19
    Přichází další vyloučení! Tentokrát Mamin důrazně narazil na mantinel Ketova, který šel okamžitě k zemi a na led míří zdravotnická pomoc. Po tomto střetu se strhla menší mela, kterou ale rozmetali v klidu čároví.

    Mamin inkasuje dvě minuty za vysokou hůl, což je jediný trest z celého momentu.
     
    33:37
    Křižnou přihrávku vykryl Kalinin a výhozem k Šesťorkinovi dává šanci domácím opět se zformovat.
     
    34:14
    Křižný pas na druhou stranu na Plotnikova prošel a Plotnikov z pravého kruhu důrazně střílel, Sorokin ale vyrazil vyrážečkou a domácí následně vyvezli.
     
    34:51
    CSKA vystoupilo ze své obranné zóny a posunulo puk do neutrálního území. SKA už nevypadá, že by způsobilo větší zmatky před Sorokinem.
     
    35:31
    Oba týmy hrají již v plném počtu, Ketov je zpět na ledě a hned se zapojil do bitvy u levé Sorokinovy tyči! Za brankou se totiž bleskově otočil Kuzmenko a nahrál do brankoviště, kde bojoval Ketov, Sorokin ale puk pod sebou udržel!

    Následně Kuzmenko pustil průchod emocím a dal tvrdý krosček na Kaprizova, nakonec se nevylučuje, ač to tak vypadalo.
    35:31 Ketov u levé tyče puk do branky neprotlačil
     
    35:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA jde na dva góly! Byl to velice smolný gól pro hostující tým, zvláště po té, co měli hosté velmi dobré šance! Nestěrov zavezl puk do útočného pásma a na levém mantinelu vystřelil. Puk ještě ale tečoval GREG SCOTT, navíc přímo do pravého vinglu a Šesťorkin neměl šanci – 2:0! Asistence: Nikita Nestěrov.

    Celá situace se ale ještě zkoumá na základě Coach Challenge na videu! Rozhodčí zkoumali to, zda bylo gólu dosaženo rukou. Tak se nestalo a gól je opravdu uznán!
    35:48 Greg SCOTT - 2:0
     
    37:12
    Hosté měli šanci 2 na 1, avšak přihrávka Jakupopova na Karpova byla špatně provedená a domácí si mohli oddechnout. Nyní přetahují hru do útočného pásma.
     
    38:31
    Hosté své snažení nyní shodili zakázaným uvolněním, po jeho odpískání se ale bude vylučovat. Tentokrát SKA dostává parádní možnost na snížení ještě v této třetině. Odpočinout si míří Vey za sekání.
     
    38:51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    69 sekund před koncem je kouzlo Sorokina odčarováno a využitá přesilovka vrací Petrohrad do hry! Jednoduchá a klasická kombinace ve tvaru deštníku doputovala až na hranu levého kruhu, kde stál připravený NIKITA GUSEV. Jeho přesná střela na bližší tyč byla taktéž velice tvrdá a Sorokin neměl šanci reagovat – 2:1! Asistence: Dinar Chafizullin, Alexej Byvalcev.
    38:51 Nikita GUSEV - 2:1
     
    39:36
    Poslední sekundy ve druhé třetině se do sebe pustili Andronov a Koskiranta, čárový sudí je ale odtrhl a není potřeba ani prakticky přerušovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je za námi a oproti té první nám nabídla již kvalitnější podívanou. SKA se dostávalo do většího počtu šancí a bylo aktivnějším celkem, zejména v přesilových hrách mělo ty největší šance. Využilo však pouze jednu přesilovku, 69 sekund před koncem snížil na 1:2 z pohledu hostí přesnou střelou Nikita Gusev. Ještě před tím se ale domácí prosadili podruhé, neboť střelu Nestěrova tečoval přímo do vinglu Greg Scott a platnost gólu nezměnila ani porada sudích na základě Coach Challenge. Do třetí třetiny tak bude SKA odvracet devátou porážku v řadě od svého rivala. Třetí dějství začne zhruba za 12 minut!

    Střely na branku: 12 – 18 (6 – 7)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina začíná, tentokrát SKA vyhrálo úvodní buly, leč se nechalo zatlačit do obranného pásma a první šance na sebe nenechala dlouho čekat, Greg Scott ale nemířil do protipohybu Šesťorkina přesně!
     
    40:37
    První útok hostí znamená první vyloučení domácích ve třetině. Andronov zabral v souboji s Malcevem, dle sudích si pomohl držením a domácí kapitán tak míří na trestnou lavici.
     
    41:25
    Hostům ale tato početní výhoda vůbec nesedí. Dobře postavená stěna domácího týmu odráží od sebe kotouče a CSKA se v klidu brání.
     
    42:03
    Po přechodu modré čáry okamžitě pálil hostující Tichonov, jeho střelu ale přizvedl Dahlbeck na ose hřiště přímo do ochranné sítě a je přerušeno.
     
    42:13
    Chafizullin poslal puk Gusevovi do zajímavé šance, jenže na brusli a z celé potenciální akce sešlo. Domácí se dostávají do plného počtu a hraje se 5 na 5.
     
    42:49
    Domácí se v klidu odbránili a nyní mohou útočit, s vědomím výsledku se ale do žádné ofenzivy netlačí a hrají bezpečně od své branky.
     
    43:25
    První formace Moskvanů opět zlobí, tentokrát Vey našel za brankou kotouč a zatímco Kuzmenko vyklepával dvě tvrdé sekery na jeho ruku, sjel si před branku Kaprizov a chtěl střílet, avšak se zamotal do bruslí a upadl.
     
    44:11
    Domácí vedli 3:1 zhruba na pět sekund. Střelu jednoho z beků od modré tečoval Scott přímo do branky. Problém ale byl, že Scott měl hůl někde na úrovni svého krku, proto se ani gól nezkoumal a sudí jej jednomyslně odvolali za hru vysokou holí od domácího útočníka!
    44:11 Neuznaný gól CSKA
     
    45:11
    Nestěrov se hodně zlobí na rozhodčí, neboť zůstal po tvrdé střele na koleno dlouho ležet na zemi, hra ale pokračovala dále bez přerušení. Toho využil Gusev na tvrdou střelu z levého kruhu a spustil závar, který Sorokin ale vyřešil.

    Mezitím Nestěrov ožil, nasadil tvrdý krosček jednomu ze soupeřů na záda, následně odjel v předklonu střídat. Sudí všechno všem vysvětlili a můžeme pokračovat ve hře!
     
    45:51
    Hraje se spíše o střední pásmo, než o srovnávací gól od Petrohradu. Navrch měli chvíli domácí hráči, jenže si vše zkazili zakázaným uvolněním a hra je hodně kouskovaná.
     
    45:59
    Na modré se Jakupov napřáhl k tvrdé bombě, která ale byla sražena do ochranné sítě a opět je hra přerušena.
     
    46:43
    Scott výborně udržel kotouč proti dvěma obráncům a zatáhl ho až za hostující branku. Na to se už nevydržel dívat Plotnikov, který naremploval zezadu Scotta hlavou na mantinel a opět se bude vylučovat!
     
    47:00
    Plotnikov inkasuje dvě minuty za napadení a CSKA má šanci na důležité odskočení v zápase a sérii.
     
    47:42
    Početní výhoda od domácích je však taková nijaká. Barabanov ale nevyhodil puk z pásma, ač k tomu neměl daleko a domácí mohou hrát dle libosti.
     
    48:24
    Z voleje mířil na Šesťorkina Šalunov, hostující gólman vyrazil hrudí, o zbytek se postarali jeho spoluhráči.
     
    49:00
    Plotnikov nastupuje na led v době, kdy Scott opět bojuje u mantinelu. Nemá to tento hráč vůbec jednoduché se svými soupeři...
     
    49:57
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól pro CSKA, které se tímto dostává do klíčového vedení o dvě branky, to vše přesně deset minut a tři sekundy před koncem! Mamin si vyhozený kotouč shodil rukavicí a po levém křídle šel do útoku. Na druhé straně měl Tělegina a rázem to bylo přečíslení 2 na 1, které po Maminově přihrávce sklepl lehce ze vzduchu právě IVAN TĚLEGIN do branky – 3:1! Asistence: Maxim Mamin.
    49:57 Ivan TĚLEGIN - 3:1
     
    51:35
    Domácím se hned může hrát více v klidu. SKA nyní tvoří jasně hru a teď mohlo i snížit! Karpov dostal od Rundblada z hloubi pole přesný pas za obranu a nabruslil si před Sorokina, který ale kličku na forhend výborně vykryl!
     
    52:21
    Hosty zbrzdil v náporu na domácí obranu ofsajd. Po dalším buly se domácí pětka osvobozuje zakázaným uvolněním.
     
    52:48
    Tělegin udržel za sebou dva protihráče a přehrál na modrou pro Pašnina, jehož střela byla prakticky hned zblokována a poslána do ochranné sítě.
     
    53:06
    Kaprizov využil chyby v rozehrávce hostí a postupoval zprava na branku, tvrdou bombu chytil Šesťorkin do lapačky a přerušil. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    53:26
    Šalunov se srazil s čárovým rozhodčím, čímž se notně zbrzdil postup domácích vpřed. Šalunov byl ústřední postavou i o chvíli později, jeho souboj se Zubovem byl vyhodnocen jako přípustný.
     
    54:27
    Nevypadá to na žádné větší drama v utkání. V dobách, kdy by Petrohradští měli okupovat útočné pásmo, se hraje všude, jenom ne před Sorokinem.
     
    54:58
    Až nyní se povedlo hostům vyslat další pokus na Sorokina, ten ale drží a jeho procenta jsou zatím vysoká.
     
    55:19
    Kaprizov ekvibrilisticky prohodil puk mezi nohama za sebe před branku hostí, kde se žádný jeho spoluhráč nenacházel a hosté otáčí hru dopředu. Nic jiného jim ani nezbývá.
     
    56:28
    Stadionem obíhají mexické vlny, diváci se velmi dobře baví. Na ledě to vypadá na jistý výsledek. Hosté nyní předvedli sice solidní výpad, ale domácí opět drží Sorokin.
     
    57:17
    Petrohrad udržel útočné pásmo a v samotném závěru to vypadá na poslední kapku naděje pro tento klub.
     
    57:56
    Zub na ofenzivním výletě neudržel kotouč na holi, jenže důvodem, proč kotouč neudržel, bylo sekání od Veye, který dostává dvě minuty a hosté mají skutečně poslední šanci na návrat. Zkouší to bez gólmana, ve variantě 6 na 4!
     
    58:14
    Totální závar po střele Guseva před brankou domácích, kde se válelo snad sedm hráčů, jenže puk vyplaval mimo brankoviště, odkud ho domácí vyhazují!
     
    58:51
    Těleginovo vyhození od domácí střídačky šlo těsně vedle pravé tyče, hosté spěchají hned do útočného pásma.
     
    59:18
    Od modré vypálil Chafizullin a jeho střela byla podržena mezi kruhy těly hráčů. Domácí přesto dohrávají zápas poměrně v klidu.
     
    59:57
    Poslední vyhození zpoza branky, ale to už je jasné, jak celý zápas dopadne.
     
    Konec zápasu.
     
    CSKA vítězí i ve druhém utkání, tentokrát poměrem 3:1 a vede po dvou zápasech 2:0! Tentokrát si pro výhru došlo zlepšeným výkonem a ve třetí třetině drželo svého soupeře na distanc. Samo navíc podniklo několik útočných výpadů a výhru stvrdil po brejku 2 na 1 v čase 49:57 Ivan Tělegin. Ani závěrečná přesilová hra SKA 6 na 4 skóre nezměnila a Petrohrad bude mít doma těžkou práci.

    Za dva dny se oba týmy utkají ve městě na řece Něvě, vám děkuji za pozornost, užívejte slunečného víkendu a někdy příště se budu u KHL těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 238 diváků. (17:28:55)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Kaprizov (Grigorenko, Šalunov), 36. Scott (Nestěrov), 50. Tělegin (Mamin) – 39. N. Gusev (Chafizullin, Byvalcev)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Pašnin, Marčenko – Grigorenko, Kaprizov, Vey – Kalinin, Andronov (C), Scott (A) – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Mamin, Světlakov, Tělegin – Rtiščev.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Rundblad, Gavrikov (A), Chafizullin, A. Bělov, Zub, Rukavišnikov, Zubarev – S. Plotnikov (A), Byvalcev, N. Gusev – M. Malcev, Barabanov, Kuzmenko – Koskiranta, Jakupov, Karpov – V. Tichonov, Kablukov, Ketov (C) – Žuk.

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Zacharenkov, Šišlo (všichni RUS)

    Diváci: 11 238
    CSKA Moskva 4 3 Petrohrad
    #1 Čtvrtek 28.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #2 Sobota 30.03.2019 • 15:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:1
    #3 Pondělí 01.04.2019 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:1 po prodl.
    #4 Středa 03.04.2019 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 3:1
    #5 Pátek 05.04.2019 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:0
    #6 Neděle 07.04.2019 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 3:2
    #7 Úterý 09.04.2019 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:1
    bahis siteleri