Táborsko – Třinec 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Brno – Prostějov 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
FK Varnsdorf
Neděle 31.03.2019, 16:30 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hostům dnes stačila jedna branka a poté perfektivní a bezchybný výkon v defenzivě. Tři body tak získávají hosté, kteří navíc budou mít v závěrečném zúčtování i lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Díky za pozornost a příště opět na počtenou. (18:27:59)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zorvan trefil na bližší tyči Kopečného a potom už hráli hosté. Je konec!
     
    90+3
    Urma metr před vápnem centroval a hosté zahráli rukou! Kopat se tak na závěr bude hodně nebezpečný přímý kop!
     
    90+3
    Vhazovat nedaleko své branky však budou hosté, což se Hradci nehodí do karet.
     
    90+3
    Nakonec ještě ne, míč ulovili domácí, kteří se ženou přeci jenom za poslední akcí utkání!
     
    90+3
    Vykopávat bude Porcal a to možná bude také pro dnešní zápas už vše!
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Lukáš Novák.
     
    90
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Adam Ondráček, přichází Matěj Votava.
     
    90
    Dva centry z levé strany nyní navíc pokryl přímo Porcal, Východočeši už mají na vydolování jednoho či více bodů pouze tříminutové nastavení.
     
    88
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Patrik Schön.
     
    88
    Perfektní defenzivní činnost Severočechů pokračuje! Z levé strany pálil z voleje Djurděvič, který těžil ze skvělé práce Kvídy, opět ale úřaduje obrana Varnsdorfu!
     
    86
    Hradeckým asi není přáno, další prudkou ránu totiž zablokovali hosté na rohový kop, takže ani nemohlo dojít na dohrání situace přímo před Porcalem.
     
    84
    Votroci pokračují ve velkém tlaku a snaží se vehementně vyrovnat, nyní na to možná budou mít prostor ze standardní situace.
     
    82
    Hradec byl centimetry od vyrovnání! Po rohovém kopu došlo na velký závar u branky, který zakončil prudkou ranou Kateřiňák, ovšem na brankové čáře stojící pravděpodobně kapitán hostí, dokázal kulatý nesmysl vykopnout pryč!
     
    80
    Kopečného centr na pravou stranu šel na Da Silvu, který se sice obtočil kolem obránce, následně ale vystřelit nedokázal.
     
    78
    Severočeši se už skutečně soustředí jenom na defenzivu, což Hradci moc nevyhovuje, jelikož se mu nedařilo přes celý zápas prosadit ani přes hradbu vyloženě čtyř defenzivních hráčů...
     
    76
    Hradec tlačí a snaží se dotlačit balon do branky všemi různými variantami. Varnsdorf se však důkladně brání a nechce o cenné vedení přijít. Zároveň může být klidný i Porcal, který o hodně práci přichází, když právě úřaduje jeho obrana.
     
    74
    Plašil mohl vyrovnat! Jenomže byl zřejmě tak překvapený, že se k němu dostal míč, takže ho nakonec stihl jenom zpracovat na hrudi a poté byli už rychlejší defenzivní hráči Severočechů.
     
    73
    Kopečný z pravé strany našel na penaltě Da Silvu, který sice nepovedeně, ale i tak zakončil a bude to jubilejní desátý roh Votroků.
     
    71
    Další ošetřování v oblasti hlavy, tentokrát je lékař přivolaný ke Kvídovi. Hradecký stoper ale musí pokračovat ve hře, protože trenér Hradeckých už vyčerpal všechna střídání.
     
    70
    Da Silva proběhl pravou stranou, odkud následně dával k levé tyči nízký balón pro Vlkanovu. Ten však proti přesile dvou hráčů nemohl uspět, a tak se také stalo.
     
    68
    Varnsdorf už hrozí jen z rychlých brejků, jinak hru tvoří převážně Hradec. To ale hostům vůbec vadit nemusí, jelikož stále drží jednobrankové vedení z dvanácté minuty.
     
    66
    Další akci Hradce zakončil Vlkanova k zadní tyči, tam ale také bylo několik hostující hráčů, kteří dokázali sebrat práci Porcalovi.
     
    65
    Poslední dvě tři minuty se příliš nehrálo, balon často končil v zázemí. Nyní ho už ale mají na svých kopačkách opět Hradečtí, kteří už běží opět směrem dopředu.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Petr Heppner (FK Varnsdorf).
     
    60
    ... Jenomže ten dopadl tak, jako většina předešlých, tedy nedobře pro útočící tým. Nyní balón letěl hodně vysoko nad branku.
     
    60
    Hosté dvakrát míč odvrátili, na řadu tak přijde už jejich osmý rohový kop.
     
    59
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Kateřiňák, přichází Jakub Šípek.
     
    59
    Nakonec se Hradec vydal do hodně nadějného brejku levou stranu, kam dostal míč Urma, jenomže ve vápně trefil prvního bránícího hráče prudkou ranou přímo do hlavy. Pokračovat se tak bude dalším rohovým kopem.
     
    58
    Když už jsou v útoku hráči Varnsdorfu, tak to pro defenzivu Hradeckých značí poměrně problémy. Nicméně nyní se z nich ještě dokázali dostat poměrně rychle a úderně.
     
    56
    Do vzduchu se vyšrouboval nejmenší hráč na hřišti hradecký Vlkanova, branku ale netrefil a dopředu budou postupovat Severočeši.
     
    55
    Východočeši mají k dispozici přímý kop, zahrávat ho budou z pravé strany nějakých pětatřicet metrů od branky.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Jiří Kateřiňák (FC Hradec Králové).
     
    52
    Varnsdorf se dostával do pokutového území, ale nakonec se provinil proti pravidlům, a to faulem proti Černému. Hradeckým to hodně pomohlo, protože hosté byli dopředu hodně snaživí.
     
    50
    Po rohovém kopu vyhrál u své branky důležitý hlavičkový souboj Durdević, který se tak společně se Zorvanem běželi na branku v přečíslení. Po velkém závaru před vápnem nakonec zakončoval Kvída, jenomže v pádu hodně přestřeluje!
     
    49
    Plašil nyní hrubě ztratil balón a hosté se málem dostali do brejku dva na Ottmara. Pro domácí naštěstí to vše končí pouze rohovým kopem.
     
    47
    Hradec je od začátku druhého poločasu aktivnější, jenomže při první příležitosti to skončilo pouze koncovkou do rukavic Porcala a poté se Votroci ani ke střele nedostali.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Fahrudin Durdević (FC Hradec Králové).
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Robert Jukl, přichází Milan Černý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Kopečný si naběhl úplně sám na pravou stranu vápna, kam se mu snažil dát balon Vlkanova, ovšem za pět minut dvanáct přispěchal jeden z hostů velkou příležitost překazil!
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty, které začínají srážkou dvou hráčů nedaleko branky Ottmara. Na hřiště opět musí rychle spěchat ošetření a znovu se jedná o prostor hlavy.
     
    44
    Stoprocentní šanci chytá Porcal! Po rohovém kopu prudce hlavičkoval Kvída, hostující brankář ovšem hodně prudkou koncovku přímo pod břevno vyrazil!
     
    43
    Da Silva nyní na sebe navázal tři hráče, které dokonce i obelstil a jeho spoluhráči poté vybojovali rohový kop.
     
    41
    Votroci se dožadovali po zatažení Plašila pokutového kopu, hlavní i pomezní však měli situace dost přehledně před očima, tudíž se nepíská.
     
    40
    Další akci předvedl tentokrát Da Silva, který sice udržel balon v pokutovém území u své kopačky, ovšem následné přihrávka pro Zorvana byla dost na dlouhou nohu, takže z toho bude pouze rohový kop.
     
    38
    Parádní akce předvedl Vlkanova, který dokázal ve vápně obehrál dvojici hráčů a pak posadit prudký centr na hlavu zcela volného Urmy. Ten ovšem trkl kulatý nesmysl jen těsně vedle pravé tyčky!
     
    37
    Varnsdorf tentokrát fauloval v útoku, takže o balon rychle přichází.
     
    36
    Nakonec přišel nečekaně vysoký balón, který sice dostali do drželi Hradečtí, jenomže nic podstatného z toho nebylo.
     
    35
    Levou stranou se snažil pronikat Urma, dvakrát ještě situace na hranici faulu ustál, nakonec se ale přeci jenom píská a přijde tak zajímavá standardní situace.
     
    33
    Na druhé straně si poradil Kvída s dotírajícím hráčem, kterého připravil o balón. Severočeský hráč se sice dožadoval penalty, sudí je ale jednoznačně proti.
     
    32
    Nutno však důrazně podotknout, že celý Varnsdorf hraje hodně obětavě a několik prudký ran už znovu zblokoval. Hosté by ale pochopitelně potřebovali přestat bránit a dostat se také do dalších příležitostí.
     
    30
    Další pohledná souhra domácích! Vlkanova táhl akci prostředkem hřiště, až se nakonec rozhodl vypálit, což vůbec nevypadalo špatně. Porcal tak musel vyrážet a Da Silva se ještě pokoušel naopak dorážet, v této pozici byl však neúspěšní.
     
    29
    Východočeši zabrali a bylo z toho hned několik střel, Porcal však nemusel ani jednou zasahovat, protože prudké koncovky vždy dokázal někdo z bránících hráčů zablokovat!
     
    27
    Varnsdorf dobře zachytil špatnou přihrávku Votroků a hnal se v početní nevýhodě směrem na branku. I když obránců bylo v prostoru sice skutečně více, nakonec z toho byla hodně prudká rána Kocourka. Ottmar však kryje!
     
    25
    Hosté zahráli rukou, takže se míč dostane k domácím, kteří neváhají a ženou se rychle zpět před branku Porcala.
     
    24
    Domácím se ovšem směre dopředu jinak moc, i nadále, nedaří. Poměrně dost zaplněná tribuna domácím nyní navíc příliš nepřidala, když se jim nelíbilo rozehrání auta až skoro na Ottmara.
     
    22
    A byl to právě Zorvan, který vyslal z vápna dobrou ránu k zadní tyči. Porcal ale nakonec zasahovat nemusel, jelikož kulatý nesmysl stejně nezamířil do jeho prostoru. Hra se navíc díky jednomu z hostů, který zůstal ležet na trávníku, přerušuje.
     
    20
    Ze hřiště odchází zraněný Leibl, jenž měl krvavou ránu na hlavě. Na hřiště nastupuje Zorvan, který pro Hradec může znamenat velkou zpruhu, jak už nejednou prokázal v jarní části sezony.
     
    Omlouváme se za výpadek přenosu kvůli technickým problémům, nyní by už všechno mělo být v pořádku.
     
    12
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Hosté jdou zaslouženě do vedení! ONDŘEJ KOCOUREK dostal přihrávku do vápna, kde se nenechal zastrašit nikým s obránců, přistoupil blíže k brance a poté pohledně o břevno posílá svůj celek do hodně cenného vedení – 0:1!
     
    11
    Votroci z toho nic nevytěžili, navíc se musí bránit, jelikož hosté se ženou do dalšího nebezpečného protiútoku.
     
    10
    Na druhé straně se snažil zamotat nohy obraně Vlkanova, sice se mu to nakonec nepokazilo, každopádně pokračovat se bude rohový kopem.
     
    8
    Parádní souhra hostů! Míče se ujal Dordič, dvakrát si ťukl míč a poté se nabídla obrovská příležitost na hranici malého vápna pro Ondráčka. Ten ale přestřeluje!
     
    6
    Hra se přerušuje, jelikož po zmíněném rohu dostal prudce do hlavy Urma, vypadá to ale, že bude moct pokračovat a stejně tak celá hra.
     
    5
    Už třetí roh budou zahrávat hráči Varnsdorfu, dva předchozí příliš rozruchu nepřinesly. Každopádně hosté trochu převzali otěže zápasu do svých rukou.
     
    3
    Severočeši se sice dostali k brance Ottmara, ten si ale lehký balón z pravého křídla bezpečně pohlídal do náruče.
     
    2
    O balón do pokutového území se ovšem postaral brankář Porcal, který hned posílá svůj celek do útoku.
     
    1
    Začalo se první akcí domácích, který končí faulem hostů. Navíc nedaleko svého pokutového území!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré nedělní odpoledne z Hradce Králové! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA zde pokračuje jedním z duelů, kdy domácí přivítají Varnsdorf a bude se tak jednat dokonce o šlágr kola!
     
    Narazí na sebe totiž třetí a čtvrtý celek tabulky, navíc se bude jednat právě o přímý souboj o druhé barážové místo. K němu mají nyní o tři body blíže Hradečtí, pokud by však dnes zvítězili hosté, na třetí příčku by měli blíže oni, jelikož podzimní duelu s Votroky také ovládli a vzájemný zápas by tak hrál do karet právě Varnsdorfu. Hradecké ale směrem dopředu požene bezesporu páteční ztráta Jihlavy ve Vítkovicích. Pokud tedy dnešní duel zvládnou za tři body ovládnou Východočeši, dotáhnout se bodově na celek z Vysočiny!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Ondřej Novotný

    Branky: 12. Kocourek

    Karty:   46. Durdević (HKR), 54. Kateřiňák (HKR) – 63. Heppner (VDF)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (46. M. Černý) – Vlkanova, Durdević, Kateřiňák (59. Šípek), Leibl (20. Zorvan) – W. Da Silva.
    Náhradníci: Vízek – Zorvan, Šípek, M. Černý, Firbacher, Martinec, Finěk.

    FK Varnsdorf: Porcal – Kodeš, Heppner, Bláha, Dordić (88. Schön) – M. Richter, Ondráček (90. Votava), Zbrožek, M. Kubista – Rudnytskyy (C), Kocourek (90+2. L. Novák).
    Náhradníci: Samoel – Zezula, L. Novák, Kim, Schön, Votava.

    Rozhodčí: Marek – Antoníček, Lakomý.
    bahis siteleri