Levante – Eibar 2:2 (kon.) | Rayo Vallecano – Real Betis 1:1 (kon.) | Sevilla – Valencia 0:1 (kon.)
Valladolid – Real Sociedad 1:1 (kon.) | Real Madrid – Huesca 3:2 (kon.)
konec
Real Madrid
3:2 (1:1)
SD Huesca
Neděle 31.03.2019, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:18. (22:39:59)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a bitvě Realu Madrid s poslední Huescou končí. Vítěz posledních třech ročníků Ligy mistrů zvítězil na domácí půdě 3:2.

    Estadio Santiago Bernabéu šokoval již ve třetí minutě Cucho, který využil zaváhání Nacha na pravé straně a parádní přihrávky Luise Ávily. Teprve devatenáctiletý útočník hostů si ale poradil jako mazák a propálil Zidaneho. Real následně převzal tempo zápasu a zatlačil soupeře, Karim Benzema se ještě dvakrát zastřeloval, ale aktivitu madridského celku proměnil v branku Isco, který dopravil z metr balon do sítě po přihrávce Brahima Díaze. Ještě před přestávkou mohl poslat hosty zpět do vedení Luis Ávila, ale z blízkosti přestřelil.

    Po změně stran pokračoval Real v nastaveném trendu. Nátlakovou hru proměnil ve vedoucí branku Dani Ceballos, který dorazil do branky nepřesnou hlavičku Karima Benzemy. Huesca ještě dokázala z ojedinělé šance srovnat krok. Po rozehrávce od rohového praporku se prosadil hlavou kapitán hostů Xabier Ezxeita. Už to vypadalo, že si poslední tým LaLigy odveze z Madridu nečekaný bod, ale v devadesáté minutě rozhodčí o vítězství Realu parádní ránou ke vzdálenější tyči Karim Benzema.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Právě Dani Ceballos se postavil k rozehrávce. Marcelo se sice nabízel ke kombinaci, ale Ceballos odcentroval do pokutového území, kde získal pro Real rohový kop Karim Benzema.
     
    90+3
    Madridský celek pokračuje v držení balonu u středové čáry. Marcelo ještě vystartoval do útoku, ale prudký centr na Mariana Díaze skončil pouze v moci Herrery. Následně byl ale faulován u rohového praporku Ceballos.
     
    90+2
    Nacho vyrazil z pozice stopera až do pokutového území v rychlém protiútoku. Zcela volní byli v penaltovém prostoru Benzema i Vázquez, ale Nacho to vzal na sebe a pálil vysoko nad.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Karim BENZEMA - 3:2
     
    90
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Stačilo málo a Real se v devadesáté minutě prosazuje potřetí! Bale nejprve centroval nepřesně do pokutového území, následně ale Marcelo přistrčil míč přesně k nohám KARIMA BENZEMY, který dokázal parádním obstřelem překonal Santamaríu.
     
    90
    Poslední Huesca drží senzační remízu na stadionu Realu Madrid i v devadesáté minutě! Domácí celek se navíc nemůže vůbec nadechnout k závěrečnému tlaku. Benzemova přihrávka byla příliš pomalá.
     
    89
    Nakonec hlavní rozhodčí odpískal faul na Marcela. Sám faulovaný centroval do pokutového území, kde se prosadil k balonu Sergio Ramos, ale po nepřesném zpracování míč odskočil až za koncovou lajnu.
     
    88
    Damián Musto zůstal na malý moment na trávníku, ale za pomoci Gómeze se rychle zvedl a vyvrcholení dnešního duelu může pokračovat. Marcelo byl zastaven čistým zákrokem u postranní lajny.
     
    87
    Mariano Díaz ani Gareth Bale se přes zhuštěný prostor na hranici vápna ke střele nedostali. Naopak zapracovat do obrany musel Vázquez, kterého naháněl napadající Gallar. Vázquez si musel pomoci přihrávkou k Zidanemu.
     
    86
    Odriozola pokračuje v nároční hře. Na pravém kraji získal míč také pro Lucase Vázqueze, který na nic nečekal a ze střední vzdálenosti prověřil Santamaríu.
     
    85
    Gareth Bale neměl komu nahrát, následně chtěl jít individuálně přes Gómeze, ale místo toho balon pouze ztratil. Odriozola ale ještě zabokoval v obraně a získal míč pro Mariana Díaze.
     
    84
    Huesca pomýšlí na vítězství v dnešním zápase. Po zblokované ráně rozehrávali hosté další rohový kop, ale tentokrát před Zidanem zasáhl Nacho.
     
    83
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Cucho, přichází Álex Gallar.
     
    83
    Madridští hráči jsou pod tlakem. Rozehrávce nepřidal ani Zidane, který dostal do potíží Odriozolu. Následně musel na třiceti metrech od domácí branky faulovat Sergio Ramos.

    Vít Schück

    Branky: 25. Isco (Díaz), 62. D. Ceballos (Benzema), 90. Benzema (Marcelo) – 3. Cucho (Ávila), 74. Etxeita (Moisés Gómez)

    Karty:   66. Nacho Fernández (REA) – 48. Pulido (HSC), 51. Musto (HSC)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:18.
    Real Madrid: L. Zidane – Odriozola Arzallus, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Isco (75. Valverde), M. Llorente (79. Díaz), D. Ceballos – Bale, Benzema, Díaz (64. L. Vázquez).
    Náhradníci: Navas – Díaz, Reguilón, L. Vázquez, Vallejo, Valverde, Casemiro.

    SD Huesca: R. Santamaría – Y. Herrera, Etxeita (C), Mantovani, Pulido, Galán – Musto, Moisés Gómez, Rivera (78. Añor) – Ávila (63. Gallego), Cucho (83. Gallar).
    Náhradníci: Jovanović – Diéguez, Añor, Camacho, Gallar, Aguilera, Gallego.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín
    ocianews.com