Sint-Truiden – Charleroi 3:1 (kon.) | Club Bruggy – Gent 3:0 (kon.) | Westerlo – Beerschot 1:1 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
3:1 (1:1)
Sporting Charleroi
Neděle 31.03.2019, 14:30 • Stayen, Sint-Truiden (St.-Trond) • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Sint-Truiden VV – Sporting Charleroi

    První utkání ve skupině o Evropskou ligu. Tabulka činí šest týmů a jen jeden si zajistí postup do play-off o postup do Evropské ligy. Domácí Sint-Truiden skončil po základní části na 7. místě a jen o dva body mu unikl posun do skupiny o titul. Nejlepšími střelci domácích jsou shodně s 12 brankami Boli a Kamada.

    Charleroi skončilo po základní části na 9. místě se ztrátou pěti bodů na svého dnešního soupeře. Jednoznačně nejlepším střelcem týmu je s 12 brankami Nigérijec Osimhen.
     
    Poslední vzájemný zápas

    27. kolo – 24.2.2019:
    Sint-Truiden VV – Sporting Charleroi 3:1 (2:1)
    Branky: 4, 31 a 69. Boli – 37. Osimhen.
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Steppe – Tomijasu, Teixeira, De Sart, Sankhon – Kamada, Endo, Asamoah, Botaka – Kinošita, Acolatse.
    Náhradníci: Pirard – Mmaee, C. Ceballos, Sekine, De Bruyn, Vloet, Sylla.Trenér: Brys

    Sporting Charleroi: Penneteau – Martos, Marinos, Dessoleil, Fortuna – Hendrickx, Ilaimaharitra, Morioka, Bruno – Henen, Perbet.
    Náhradníci: Riou – Busi, Zajkov, Willems, Angella, Rodes, Niane. Trenér: Mazzú

    Rozhodčí: Smet – Gilot,Hutsebaut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Sint-Turiden zahájil dnešní utkání.
     
    2
    Elton Acolatse (Sint-Truiden) se hezky uvolnil kličkou na pravé straně a centroval od brankové lajny, nicméně v šestnáctce hostů zahrál dobře Stergos Marinos.
     
    3
    Dajči Kamada (Sint-Truiden) rozehrával dva rohové kopy po sobě, ale ani jeden se neujal a hosté tak mohli znovu zkonsolidovat své obranné řady.
     
    5
    Poprvé o sobě dali vědět i hosté a mezi třemi hráči pronikl do šestnáctky David Henen, ale jako poslední instance se ukázal Takehiro Tomijasu a odvrátil nebezpečí za cenu rohového kopu.
     
    6
    Svůj první roh v utkání zahráli hosté na krátko, ale úspěšní nebyli, jelikož nejvýše v šestnáctce vystoupal domácí Jorge Teixeira.
     
    8
    Jordan Botaka (Sint-Truiden) mohl do koncovky, ale trochu ideální moment pro střelu prováhal a míč tak pouze předal na Wataru Enda, jenž poslal centr do velkého čtverce, pro něj však nedoklouzal Kosuke Kinošita.
     
    10
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    V jednoduchosti je síla a to teď prokázala dvojice Massimo Bruno a zakončující RJŌTA MORIOKA! Japonský záložník přebral ideální přihrávku do uličky, počkal si na správný moment pro střelu a míč uklidil k pravé tyči – 0:1! Asistence: Massimo Bruno.
    10. Rjōta MORIOKA - 0:1
     
    12
    Domácí Alexis De Sart se odvážně pustil do kliček a byl úspěšný, dokud však nezahrál důrazně Núrio Fortuna a o míč jej tvrdým, ale čistým způsobem připravil.
     
    14
    David Henen (Charleroi) zahrál na housle Moriokovi, poté však útočnou akci zbrzdil a rozehrál zpět přes defensivu.
     
    15
    Dajči Kamada (Sint-Truiden) si teď udělal z obránců Charleoi tréninkové kužele, přehodil si míč na pravačku, nicméně této krásné akci chybělo jen rozvlnění sítě. Průdka rána skončila jen těsně vedle pravé tyče!
    15. Dajči Kamada předvedl krásnou akci, které chyběla jen gólová tečka
     
    17
    Kenny Steppe (Sint-Truiden) nepředvedl zrovna ligový odkop a trajektorie míče se od jeho branky zastavila až na tribuně. Vhazovat budou hosté.
     
    19
    Takehiro Tomijasu (Sint-Truiden) musel hodně zrychlit, aby stihl dlouhé přenesení hry. Míč sice stihl, ale pouze jej patičkou přenechal Núrio Fortunovi.
     
    20
    Dajči Kamada (Sint-Truiden) rozehrával z nějakých pětadvaceti metrů volný přímý kop a zvolil exekuci za pomoci centru, ten však zastavil v průběhu letu hlavní sudí Smet, jenž uviděl a odpískal útočný faul.
     
    22
    Dorian Dessoleil (Charleroi) zahrál hlavou za postranní lajnu, čímž zastavil postup Kosuke Kinošity.
     
    23
    Nicolas Penneteau (Charleroi) zastavil nepovedený centr domácích z pravé strany a bude vykopávat z ruky.
     
    25
    Nicolas Penneteau (Charleroi) bude vykopávat od své branky. Akce domácích byla nepřesná a přesně to vystihuje poslední minuty na hřišti.
     
    27
    Rjōta Morioka přenesl hru na levou stranu, kde měl hodně prostoru David Henen, ale jeho centr před branku nebyl úspěšný, poradil si s ním Takehiro Tomijasu.
     
    29
    Teď byla kombinace domácích velmi nápaditá a rychlá, ale ke smůle Sint-Truidenu skončila pouze na kopačce Núrio Fortuny.
     
    31
    Rychlou akci předvedli i hosté. David Henen posunul míč na Jérémy Perbeta, jenž se pokusil technickým obloučkem překvapit Steppa, ale o pár metrů branku minul.
     
    32
    Nicolas Penneteau musel být na pozoru. Jeden z nejnebezpečnějších hráčů v domácím dresu Dajči Kamada si postrčil míč před obránce, nicméně jeho střela našla pouze připravené rukavice Penneteau.
     
    34
    Ještě teď jsou hosté překvapeni, ale 0:2 to není! Marco Ilaimaharitra poslal před branku centr, jenž vyrazil Kenny Steppe pouze před sebe a nejprve orazítkoval tyč Jérémy Perbet a poté míč nedokázal prorvat do sítě přes obránce z bezprostřední blízkosti Núrio Fortuna!
    34. Obrovské šance Charleoi, ale hosté míč za brankovou čáru nedostali
     
    36
    Charleoi je aktivnější v posledních minutách. David Henen si počkal v šestnáctce na dlouhý centr, ale z první míč nedokázal trefit.
     
    38
    Alexis De Sart (Sint-Truiden) si hezky přehodil míč za velkým vápnem na pravačku, nicméně jeho velmi dobrá a prudká rána skončila ve středu branky, kde byl připraven Nicolas Penneteau.
     
    40
    Střela Eltona Acolatseho z nějakých pětadvaceti metrů trefila pouze jeho spoluhráče.
     
    41
    Sint-Truiden zrychlil v závěru poločasu, ale obrana Charleoi je zatím na špičkách a přesně odvrací veškeré centry, jenž teď létají do jejich šestnáctky.
     
    43
    Teď se chvilku nehraje, jelikož na trávníku zůstal ležet střelec zatím jediné branky v utkání Rjōta Morioka.
     
    43
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Younes Delfi.
     
    44
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    V závěru poločasu domácí srovnávají! ALEXIS DE SART si krásně narazil s Dajči Kamadou a s brankářem Penneteauem si poradil ranou přesně mezi nohy – 1:1! Asistence: Dajči Kamada.
    44. Alexis De Sart - 1:1
     
    45+1
    Hlavní sudí Smet nastavuje první poločas o 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Vyrovnaný a herně otevřený první poločas skončil smírně 1:1! Hosty poslal do vedení v desáté minutě Rjōta Morioka, za domácí srovnal v úplném závěru první půle Alexis De Sart.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Kenny Steppe, přichází Lucas Pirard.
     
    48
    Připravenost nové muže v brance SInt-Truidenu vyzkoušel pěknou ranou Younes Delfi, ale Lucas Pirard e zjevně dobře rozcvičil a nebezpečnou ránu vytáhl nad horní tyč!
     
    49
    S následným rohovým kopem si v pohodě domácí obrana poradila.
     
    51
    Martos (Charleroi) zastavil průnikovou přihrávku Dajči Kamady a domácí se tak do šance nedostali.
     
    52
    Alexis De Sart (Sint-Truiden) poslal o něco lepší uličku a sám na branku mohl jít Elton Acolatse, ale z branky byl včas Nicolas Penneteau odkopl míč do zámezí.
     
    52
    Hlavní sudí Smet musel poprvé sáhnout do své kapsičky a vytáhnout žlutou kartu. Vysloužil si ji Jérémy Perbet (Charleroi), jenž potáhl protihráče za dres, čímž zastavil dobře se rozvíjející se akci.
     
    54
    Domácí měli velmi slušnou šanci jít do vedení! Jordan Botaka se protáhl po pravé straně a našel na hranici malého vápna Kosuke Kinošitu, ale ten nezakončil ideálně a míč skončil vedle pravé tyče!
    54. Kosuke Kinošita nedokázal usměrnit míč do sítě
     
    55
    Hra se nám rozhýbala. Lucas Pirard musel na trávník ke své pravé tyči a zneškodnit střelu Gaëtana Hendrickxe. Je z toho rohový kop pro Charleoi.
     
    56
    Hosté zahráli rohový kop na krátko, ale centr Davida Henena skončil pouze v zemi nikoho a nakonec i za brankovou čarou.
     
    58
    Po sražené přihrávce Henena budou zahrávat hosté opět od rohového praporku.
     
    58
    Takehiro Tomijasu (Sint-Truiden) odvracel svou hlavou centr od rohového praporku.
     
    59
    Po rohovém kopu se hnali domácí do brejku, ale velmi dobře rozehrané přečíslení pokazil nepřesnou přihrávkou Kosuke Kinošita a Dorian Dessoleil míč odkopl co nejrychleji na tribunu, čímž zažehnal nebezpečí.
     
    60
    Elton Acolatse (Sint-Truiden) si svou aktivitou vynutil nedovolený zákrok a domácí budou rozehrávat volný přímý kop těsně za hranicí šestnáctky.
     
    61
    Dajči Kamada (Sint-Truiden) zvolil rozehrávku za pomocí nadýchaného centru, ve vzduchu se do hlavičky položil Takehiro Tomijasu, ale svou hlavičku nasměroval pouze nad branku.
     
    62
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Jérémy Perbet, přichází Adama Niane.
     
    64
    Nicolas Penneteau (Charleroi) opět skvěle přečetl hru a nepustil Kosuke Kinošitu do možného brejku, leč při odkopu si hostující brankář ublížil a zůstává na hrací ploše v péči lékařů.
     
    65
    Hostující brankář Nicolas Penneteau je ošetřována vypadá to na problém s kolenem.
     
    65
    Mezitím střídají domácí. Kosuke Kinošita dnes dohrál a nahradil jej Mamadou Sylla.
     
    66
    Nicolas Penneteau (Charleroi) je na nohou a nejspíše bude pokračovat ve hře. Druhé střídání brankáře v dnešním utkání tak zatím neuvidíme.
     
    67
    Nicolas Penneteau (Charleroi) se musí nejspíš vrátit do zápasového tempa. Svou špatnou rozehrávkou nabídl míč Alexisu De Sartovi, jenž jej posunul do šestnáctky na Dajči Kamadu, tomu však míč malinko utekl a zakončoval na dlouhou nohu vedle hostující branky.
     
    69
    Elton Acolatse (Sint-Truiden) se neprotáhl kolem postranní lajny, nicméně domácí zůstanou u míče a budou vhazovat. Charleoi je malinko zatlačeno do defensivy v posledních minutách.
     
    71
    Jorge Teixeira se srazil s Núrio Fortunem a oba aktéři tohoto střetu zůstávají na trávníku.
     
    72
    Younes Delfi (Charleroi) si hezky prohodil obránce, ale jeho finální přihrávku zastavil Takehiro Tomijasu.
     
    73
    Núrio Fortuna (Charleroi) napřáhl z obrovské z dálky, a ač to vypadalo nebezpečně, Lucas Pirard v brance domácích střelu hlídal.
     
    74
    Domácí opora Dajči Kamada je dnes hodně vidět, tentokrát vystihl rozehrávku, ale jeho pas na Syllu zastavil ve skluzu Dorian Dessoleil.
     
    75
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Alexis De Sart, přichází Cristian Ceballos.
     
    76
    Dorian Dessoleil si zchladil žáhu na Cristianu Ceballosovi jej ostřejším zákrokem na trávník.
     
    76
    Následný volný přímý kop zahrál sám Cristian Ceballos, pro míč si však vyběhl, a i když zboural svého spoluhráče, tak jej vyboxoval ven z hostující šestnáctky.
     
    78
    Dajči Kamada (Sint-Truiden) dělá velké starosti na levé straně, zatím jej však neposlouchají centry a další z nich si našel a odvrátil Martos.
     
    80
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Deset minut před koncem otáčí Sint-Truiden vývoj utkání! Jordan Botaka našel opravdu na hranici ofsajdu Samuela Asamoahu a jeho ostrý centr poslal do sítě za pomocí tyče CRISTIAN CEBALLOS – 2:1! Asistence: Samuel Asamoah.
    80. Cristian CEBALLOS - 2:1
     
    82
    Možnost vyrovnat hostům vzal asistent na lajně, jenž jejich přečíslení zastavil svým zdviženým praporkem.
     
    84
    Charleio hodně zrychlilo po inkasované brance. Ibrahim Sankhon (Sint-Truiden) musel zablokovat střelu Delfiho za cenu rohového kopu.
     
    85
    Rohový kop domácí odvrátili a do konce mohl do brejku Jordan Botaka, ale toho v poslední moment zastavil Dorian Dessoleil.
     
    85
    Ibrahim Sankhon (Sint-Truiden VV) zastavil ve středu hrací plochy unikajícího Younese Delfiho (Charleroi) a inkasoval od sudího Smeta žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází David Henen, přichází Steeven Willems.
     
    87
    Tohle domácím vyhovuje. Bojuje se u postranní lajny a viděli jsme několik vhazování v řadě po sobě.
     
    88
    Adama Niane (Charleroi) se chtěl zapsat do zápisu o tomto utkání, ale jeho dalekonosný pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    90
    Domácí drží zkušeně míč a přehrávají jej po celé šíři hrací plochy.
     
    90
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Dajči Kamada poslal rozdílovou přihrávku do šestnáctky na Eltona Acolatseho, toho však skvěle vychytal brankář Nicolas Penneteau, ale na dorážku MAMADOUA SYLLA pod horní tyč byl i on krátký – 3:1! Asistence: Bez asistence.
    90. Mamadou SYLLA - 3:1
     
    90+1
    Hlavní sudí Smet nastavuje utkání o 4 minuty.
     
    90+2
    Steeven Willems (Charleroi) zastavil u pravé lajně nešetrně Ceballose a uviděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Younes Delfi (Charleroi) ještě vyzkoušel ranou zpoza šestnáctky brankář Pirarda, ale ten neměl s pokusem do středu branky žádný problém.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hlavní sudí Wim Smet ukončil dnešní střetnutí ve kterém domácí Sint-Truiden dokázal zaslouženě otočit nepříznivý vývoj a v 80. minutě vstřelil vítěznou branku Cristian Ceballos. Suma sumárum – Sint-Truiden VV – Sporting Charleroi 3:1!
     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 6:6.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 4:14.
    Žluté karty: 1:2.
     
    Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já vám děkuji za pozornost. (16:31:00)

    Tomáš Suchánek

    Branky: 44. De Sart, 80. C. Ceballos, 90. Sylla – 10. Morioka

    Karty:   85. Sankhon (SIT) – 52. Perbet (CHL), 90+2. Willems (CHL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 4:14.
    Sint-Truiden VV: Steppe (46. Pirard) – Tomijasu, Teixeira, De Sart (75. C. Ceballos), Sankhon – Kamada, Endo, Asamoah, Botaka – Kinošita (65. Sylla), Acolatse.
    Náhradníci: Pirard – Mmaee, C. Ceballos, Sekine, De Bruyn, Vloet, Sylla.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, Fortuna – Hendrickx, Ilaimaharitra – Bruno, Morioka (43. Delfi), Henen (85. Willems) – Perbet (62. Niane).
    Náhradníci: Riou – Busi, Zajkov, Willems, Angella, Rodes, Niane, Delfi.

    Rozhodčí: Smet – Gilot,Hutsebaut
    bahis siteleri