Olomouc – Brno 1:0 (kon.) | Liberec – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Sparta – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:2 (2:0)
FC Hradec Králové
Pondělí 01.04.2019, 13:00 • MěS Jeronýmova, Liberec • Juniorská liga – O titul • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slovanu Liberec, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. I ve druhém dějství jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž o něco nebezpečnější byl Slovan Liberec, jenž několikrát ohrozil branku soupeře. Votroci se dlouho dobu směrem dopředu trápili, nakonec se jim podařilo zkorigovat výsledek. Další slovo si přeci jenom vzal domácí celek, který si v závěru utkání vzal dvoubrankové vedení zpět, avšak soupeř snížil na konečných 3:2. (14:52:47)
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. MARTINEC - 3:2
     
    90+2
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! JAKUB MARTINEC se velice sympatickým způsobem opřel do míče, který skončil až za brankářem Hnízdilem, který byl v tuto chvíli naprosto bez šance.
     
    90+2
    Vypadá to, že o vítězi zápasu je rozhodnuto, dnešní utkání se spíše jen dohrává.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále vedou o jednu branku, uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kanghyun Yu, přichází Michal Lábek.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Petr Petr, přichází Stanislav Svetlošák.
     
    87
    Dalekonosný odkop nakonec skončil až u brankáře Vízka, který s rozehrávkou musel spěchat. Jeho celek celkem rychle přišel o balón.
     
    86
    S Hradcem Králové to v tuto chvíli nevypadá příliš optimisticky, pár minut před koncem utkání prohrává o dvě branky. Nyní domácí budou vhazovat.
    85. DVOŘÁK - 3:1
     
    85
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Slovan totiž zahrával standardní situaci z levé strany, přičemž prudký centr propadl na malé vápno, kde se zjevil pohotový MIROSLAV DVOŘÁK, který bez větších problémů propálil brankáře Vízka.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Finěk, přichází Daniel Prouza.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Jan Vobejda (FC Hradec Králové).
    Žlutou kartu dostává Karel Knejzlík (FC Slovan Liberec).
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, koncovka utkání nám slibuje zajímavou podívanou. Uvidíme vyrovnávací branku?
     
    80
    Soukeník na levém křídle spolupracoval s Gjinollarim, načež druhý jmenovaný zkoušel najít Pokorného. Před ním zasahoval protihráč – roh.
     
    79
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, domácí vedou už jen o jednu branku. Ihned po rozehrávce se k míči dokázal probojovat Vobejda.
    78. MARTINEC - 2:1
     
    78
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Votroci totiž zahrávali rohový kop, ke kterému se postavil Gjinollari. Jeho vysoký centr se snesl přesně do malého vápna, kde hlavičkou přesně zamířil JAKUB MARTINEC.
     
    78
    Domácí si tak trochu zbytečně zkomplikovali rozehrávku, avšak soupeř se k napadání zrovna moc neměl. Slovan se pohodlně dostal na druhou stranu.
     
    77
    Sám Vízek to zkoušel dalekonosným nákopem na druhou stranu, kde se v ofsajdovém postavení zapomněl Brůža. Hnízdil ihned rozehrál.
     
    76
    Na řadu tak přišel rohový kop, který se stáčel směrem do brank. Vízek sice měl drobné starosti, avšak nakonec se mu podařilo míč ukrýt do rukavic.
     
    75
    Po autovém vhazování se do šestnáctky pokoušel dostat Micovčák, před kterým zasahoval Pokorný, jehož zpětná přihrávka směřovala za čáru.
     
    74
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Kristian Michal.
     
    73
    V roli posledního hráče musel zasahovat Köstl, který to zvládl znamenitě. Manévrem se zbavil napadajícího protihráče, díky čemuž vyvezl balón.
     
    72
    Liberec si to namířil do otevřenější obrany, Dvořák tak dlouho pracoval s míčem, až oslovil vedle stojícího Gembického, který se ke střele neodvážil.
     
    71
    Domácí chybovali v rozehrávce, k míči se tak dostal Martinec, který si ukopl balón daleko od nohy. Jeho celek vzápětí přispěchal s faulem.
     
    70
    Také Hradec Králové si vyzkoušel rozehrávku standardky. Soukeník se pokoušel zakroutit míč do malého vápna, tam ale zasahoval Kazda.
     
    67
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází René Kropáček, přichází Pavel Brůža.
     
    64
    Sledovali jsme další odkop od branky Hradce Králové. Vízek to zkoušel dalekonosným výkopem, který přinesl velice přesnou přihrávku na Kropáčka.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Liberec stále vede o dvě branky. Votroci jsou neškodní, naopak více ze hry mají hráči domácího celku.
     
    62
    Jenomže Lehoczki nevyprodukoval vůbec dobrý centr, míč totiž skončil daleko za brankou. Vízek pouze zkontroloval dráhu letu balónu.
     
    61
    Ukázkovým způsobem to nyní udělal Köstl, který se drzým manévrem dokázal protáhnout kolem protihráče, načež přihrával na brankáře Hnízdila.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Jakub Pokorný (FC Hradec Králové).
     
    59
    Gjinollari se na levém křídle dokázal prodrat k centrované nabídce, kterou na jistotu odklízel jeden z protihráčů. K autovému vhazování se staví Locker.
     
    58
    Nyní se hra přemístila k hostující šestnáctce, kde se podařilo zasáhnout Martincovi. Následující odkop skončil až na kopačce Hnízdila.
     
    57
    K rozehrávce se nakonec postavil Micovčák, kterrý zkoušel zakroutit míč k hranici malého vápna. Tam si naskakoval Yu, jenž hlavičkoval vedle branky.
     
    56
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující kapitán Locker, který u postranní čáry poslal na zem Petra. Na řadu přijde standardní situace.
     
    55
    Snad poprvé ve druhém dějství si s míčem zahrál brankář Hnízdil, který pouze přeposlal na Lehoczkiho. Jeho pas směřoval daleko od Gembického.
     
    54
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Petřík, přichází Ladislav Kundrt.
     
    53
    Hostující obrana si poradila s menším závarem, míč se jí podařilo vykopnout z pokutového území. Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivněji.
     
    52
    Nyní se míč opět ocitl v zámezí, Liberec se tak ujal autového vhazování. O něj se postaral Knejzlík, který založil přenesení hry na pravou stranu.
     
    51
    Míč skončil za brankovou čárou, logicky jsme tak sledovali rohový kop. Rozehrávka nakrátko směřovala na Yu, kterému se centr moc nepovedl.
     
    50
    Hezká kombinace Liberce přinesla sympatické zakončení v podání Petra, který mířil k přední konstrukci. Vízek se u své tyče musel činit.
     
    49
    Ve středu hrací plochy se podařilo velmi dobře zapracovat Martincovi, který to zkoušel nákopem na Kropáčka, jenž dokázal zachytit Lehoczki.
     
    48
    Hned v úvodu se domácímu celku podařilo vybojovat autové vhazování. Z pravé strany se ho ujal Köstl, který si vybral kolegu Kazdu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl dvě přesné trefy. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Liberec, jenž první branku vstřelil po deseti minutách hry. Následně měl více ze hry Hradec Králové, který se ale k výraznějšímu ohrožení branky nedostal. Místo toho tak přišla druhá trefa Slovanu, i o druhou branku se postaral Erik Micovčák.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Votroci si vyzkoušeli rozehrávku dalšího rohového kopu, který ani v tomto případě nebyl příliš povedený. Míč totiž skončil u brankáře Hnízdila.
     
    42
    Vízek nyní celkem dlouho váhal s rozehrávkou od své branky, nakonec se jednalo o posunutí do strany. Jeho celek se nastěhoval na útočnou polovinu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí zadák Köstl, který míč odpálil daleko za postranní čáru. Budeme sledovat autové vhazování v podání Hradce Králové.
     
    39
    Pokorný vyprodukoval až příliš čitelnou přihrávku, kterou zachytil soupeř. Posléze to ale výborně provedl jeden z hostů, který za sebe nepustil Baláže.
     
    35
    Najednou to Hradec Králové bude mít o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. Stále do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    34
    Petr ještě celou akci šperkoval přihrávkou na Gembického, jehož centr tak trochu vylekal Vízka, který ho vyrážel za sebe na kolegu Vobejdu.
     
    33
    Hnízdil si postavil míč na hranici malého vápna, posléze se postaral o dalekonosný nákop, po kterém svedl hlavičkový souboj Yu a Martinec.
    32. MICOVČÁK - 2:0
     
    32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka domácího celku! Domácí rozjeli naprosto smrtící protiútok, který táhl ERIK MICOVČÁK. Jeho roztažení hry přineslo zpětnou přihrávku, na jejíž konci stála prudká rána mimo dosah brankáře Vízka.
     
    31
    Momentálně sledujeme pasáž plnou nepřesností, která nenabízí nic moc zajímavého. Jako poslední se dotkl míče Soukeník, domácí budou vhazovat.
     
    30
    Po odrazu hostujícího hráče, se míč dostal do moci brankáře Hnízdila. I ten raději rozehrál po zemi, hra se hodně rychle přemístila na druhou stranu.
     
    29
    Rozehrávky volného kopu se ujal sám brankář Vízek, který rozehrál po zemi na Gjinollariho. Ten pro změnu přenášel hru k autové lajně.
     
    28
    O autové vhazování z levé strany se postaral domácí Knejzlík, který si dával celkem načas. Jeho nabídka nakonec přinesla faul napadajícího Yu.
     
    27
    Navíc přišel na řadu rohový kop, který byl rozehrán naprosto prachbídně. Míč se totiž stočil ven z hrací plochy, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    26
    Rychlý protiútok Liberce přinesl stoprocentní šanci, ve které se zjevil Petr. Domácí forvard byl sám před brankou, avšak trestuhodně zamířil vedle.
     
    25
    K rozehrávce se postavil Petřík, který stáčel míč směrem do malého vápna. Na samotné hranici zasahoval Kazda, domácí se tak opět ubránili.
     
    24
    Nyní na zemi skončil jeden z hostujících hráčů, kterému výrazně pomohl protihráč. To vše znamená, že budeme sledovat další standardku.
     
    19
    Sled nepřesností nakonec přinesl pád na zem v podání Yu, vše proběhlo v rámci pravidlům. Votroci se pomalu a jistě dostali na druhou stranu.
     
    18
    Na opačné straně se k nebezpečnému zakončení prodral Dvořák, jehož ránu dokázal Vízek zneškodnit. Následovalo vyhození míče do strany.
     
    17
    I o pár vteřinek později jsme sledovali rohový kop Hradce Králové. Tentokráte se na malém vápně podařilo zasáhnout Balážovi, jenž odhlavičkoval do bezpečí.
     
    16
    Votroci si dokonce vybojovali rohový kop. Ten směřoval na přední tyč, kde před Vobejdou zasahoval Yu. Následně se míč snesl až k Hnízdilovi.
     
    15
    Pro volný balón si sbíhal hostující Firbacher, který se k němu dostal jako první. Poté se mu ale nepodařilo odcentrovat kolem jednoho z protihráčů.
     
    14
    U postranní čáry měl celkem hodně času na centr Vobejda, jehož nabídka přinesla kostrbaté zakončení, které se sneslo kousek vedle branky.
     
    13
    Před malým momentem se na zemi ocitl domácí zadák Köstl, který si vymodlil nedovolený zákrok. Jeho celek raději rozehrával po zemi.
     
    12
    V tuto chvíli to bude mít Hradec Králové hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    11
    Nyní se na vlastní polovině dokázal protihráče zbavit Baláž, který ale záhy přišel o balón. Ani Hradec Králové si ho moc dlouho neužil.
    10. MICOVČÁK - 1:0
     
    10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K exekuci pokutového kopu se postavil ERIK MICOVČÁK, který zamířil k levé konstrukci, zatímco se brankář Vízek vydal k opačné tyči.
    10. Penaltový zákrok.
     
    10
    Je tu pokutový kop pro Liberec!
     
    9
    Na opačné straně si Liberec vybojoval úvodní rohový kop. Míč plachtil k hranici malého vápna, kde ho za sebe ještě prodlužoval Lehoczki.
     
    8
    O autové vhazování z pravé strany se postaral Pokorný, který si pro spolupráci chtěl vybrat Martince, jenž ve středu hřiště přišel o balón.
     
    7
    Na útočnou polovinu nyní zavítal Vobejda, který ihned zkoušel přenést hru na levou stranu hrací plochy, kde na centrovanou nabídku číhal Locker.
     
    6
    Na opačné straně jsme sledovali velice nebezpečný centr, který z levé strany vyprodukoval Knejzlík. Jeho nabídku ale nezasáhl nikdo z kolegů.
     
    5
    Nakonec byla na pořadu dne standardní situace, ke které se postavil hostující Petřík. Jeho ostrý centr nakonec vyrážel brankář Hnízdil před sebe.
     
    4
    Centrem do pokutového území to zkoušel Soukeník, avšak našel pouze nohu soupeře. Votroci se drží s míčem na polovině svého soupeře.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči domácí brankář Hnízdil, který si vyzkoušel odkop od své branky. Jeho dalekonosná nabídka nakonec skončila u protihráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Hnízdil – Köstl, Knejzlík, Lehoczki, Yu, Kazda, Baláž, Petr, Micovčák, Dvořák (C), Gembický
    Náhradníci: Čamrda – Lábek, Pokorný, Svetlošák, Prokš, Michal

    FC Hradec Králové: Vízek – Gjinollari, Petřík, Soukeník, Kropáček, Vobejda, Martinec, Locker (C), Pokorný, Firbacher, Finěk
    Náhradníci: Mach – Prouza, Kundrt, Šeba, Šedivý, Brůža

    Rozhodčí: Melichar – Kříž, Novák.
     
    FC Hradec Králové

    Na opačné straně stojí Hradec Králové, který měl do posledního kola namále. Votroci se totiž umístili na poslední pozici, která zaručovala skupinu o titul. Hradec Králové i díky bodu z posledního kola odsunul na sedmou pozici Příbram, která v konečném součtu měla horší skóre. Hostující tým tohoto zápasu ztrácel na vedoucí Spartu propastných osmnáct bodů. Hradec Králové patří mezi čtveřici celků, které jsou na hřištích soupeřů nejméně produktivní. Votroci totiž získali pouze jedenáct bodů, z jedenácti venkovních zápasů totiž zvítězili pouze ve třech případech.
     
    FC Slovan Liberec

    Fotbalisté Liberce se po základní části umístili na třetí pozici, což není vůbec špatný výsledek. Slovan dohromady nasbíral devětatřicet bodů, přičemž na vedoucí Spartu ztrácel deset bodů. Liberec se ke konci základní části potýkal s hodně kolísavou formou, avšak poslední kolo zvládl na jedničku. Na domácím stadionu totiž porazil poslední celek soutěže Jablonec, který si odvedl vysokou porážku poměrem 2:5. Liberec se v rámci tabulky domácích celků řadil mezi trojici nejlepších, z celkových jedenácti zápasů zvítězil v šesti případech, čtyři zápasy skončily porážkou.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstupuje do bitvy o titul, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Slovan Liberec a FC Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 10. Micovčák (pen.), 32. Micovčák, 85. Dvořák – 78. Martinec, 90+2. Martinec

    Karty:   83. Knejzlík (LIB) – 60. Pokorný (HKR), 83. Vobejda (HKR)


    FC Slovan Liberec: Hnízdil – Köstl, Knejzlík, Lehoczki, Yu (88. Lábek), Kazda, Baláž, Petr (88. Svetlošák), Micovčák, Dvořák (C), Gembický (74. Michal)
    Náhradníci: Čamrda – Lábek, Pokorný, Svetlošák, Prokš, Michal

    FC Hradec Králové: Vízek – Gjinollari, Petřík (54. Kundrt), Soukeník, Kropáček (67. Brůža), Vobejda, Martinec, Locker (C), Pokorný, Firbacher, Finěk (84. Prouza)
    Náhradníci: Mach – Prouza, Kundrt, Šeba, Šedivý, Brůža

    Rozhodčí: Melichar – Kříž, Novák

    Diváci: 80
    bahis siteleri