Ath. Bilbao – Levante 3:2 (kon.) | Eibar – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Huesca – Celta Vigo 3:3 (kon.)
Valencia – Real Madrid 2:1 (kon.)
konec
SD Eibar
2:1 (0:1)
Rayo Vallecano
Středa 03.04.2019, 20:30 • Ipurua Municipal Stadium, Eibar • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že SD Eibar otočil ve druhém poločasu zápas proti Rayu Vallecanu a vyhrál 2:1 se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (22:29:31)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-1
    Střely: 12-11
    Střely na branku: 6-4
    Zásahy gólmanů: 3-4
    Fauly: 13-9
    Ofsajdy: 2-5
    Rohy: 2-6
    Žluté karty: 2-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Je dobojováno. Hosté sice po prvním poločasu vedli, když se ve 40. minutě trefil krásně José Angel Pozo po tom, co půl minuty před ním nedal Kike García jasnou gólovku. Jenže ve druhém poločasu se celek hostí zatáhl a jako by čekal, kdy přijde rána v podobě vyrovnání. A "dočkal" se. V 64. minutě totiž souvislí tlak Eibaru zužitkoval Charles, který po Cardonově vyhraném hlavičkovém souboji usměrnil míč hlavou do sítě. O devět minut později padl rozhodující gól, když obránce hostí Bébé podcenil dlouhý centr a míč ve snaze odvrátit spíše zpracoval pro Pedro Leóna, který svým prvním gólem v sezoně prostřelil gólmana Dimitrievského mezi nohama. Také hosté poté ukázali, že umí zaútočit a snažili se o vyrovnání, jenže dvě šance v nastaveném času nevyužili a jejich sestup tak dostává další výraznější obrys. Naopak Eibar se přiblížil k záchraně a také k šestému místu znamenající evropské poháry.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A další šance pro hosty! Z levé strany prošel centr na Kakutu, který vzal odpovědnost na sebe a zkoušel zakroutit míč do šibenice, jenže mířil také nad.
     
    90+3
    Ale když se budou hosté stavět k šancím tak, jako nyní, tak to půjde jen těžko. Obránce Cote se může uvztekat, jak je možné, že domácí obrana nechala takový prostor pro Maria Suáreze, ale stalo se. jenže záložník Raya v dobré pozici vysoko přestřelil.
     
    90+2
    Už jen dvě minuty má Rayo Vallecano na srovnání stavu a získání alespoň jednoho bodu.
     
    90+1
    Hodně dlouho to trvalo, než sudí postavil zeď. Poté se konečně dostal Gaël Kakuta k přímému volnému kopu, který by zcela jistě směřoval do šibenice, ale jeden z domácích beků ve zdi ho hlavou srazil na roh.
     
    90
    Ve druhém poločasu budeme hrát čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Zřejmě jedna z posledních možností pro hosty. Také Gonzalo Escalante se nyní hodně diví, proč je pískán faul a je pravda, že prvně to vypadalo, že byl spíše faulován domácí záložník, ale opakovaný záznam dává sudímu za pravdu. Přímý volný kop z pětadvaceti metrů pro hosty!
     
    89
    Jordi Amat se snažil u rohového praporku na vlastní polovině vybojovat odkop od branky, nakonec je z toho pouze aut domácích.
     
    88
    Ofsajd. Ačkoliv se Bébé zlobí a rozhazuje rukama, z opakovaného záznamu bylo zcela jasně vidět, že si u levé lajny zhruba o dva metry nepohlídal přihrávku od spoluhráče.
     
    87
    Trvalo to trošku déle, než se Orellana dostal zpět na nožky. PO dvou minutách byl rozehrán přímý volný kop, který ale neznamenal pro Dimitrievského žádné nebezpečí.
     
    85
    Kapitán hostí Jordi Amat už možná z částečné frustrace zajel přesně na stojnou nohu Fabiána Orellany a tohle hodně bolelo. Zasloužená žlutá karta.
     
    84
    Závěrečná substituce také na straně Vallecana. Ze hřiště sprintuje Álvaro Medrán, místo kterého jde na posledních zhruba osm až devět minut Adrián Embarba.
     
    82
    Po rohovém kopu Jordiho Armata se domácí neprosadili. Nyní je to Eibar, který se soustředí na ubránění tří bodů a posunu v tabulce výše.
     
    81
    Po odpískaném ofsajdu domácích si o střídání klasickým posunkem říká Álvaro García. Tento obránce přenechá pozici na hřišti pro dobře znémého útočníka Gaëla Kakutu, někdejší velký talent Chelsea.
     
    80
    V ofsajdu byl nachytán také Fabián Orellana, který nenačasoval náběh na dlouhý míč od Cardony.
     
    79
    S fauly se nám v poslední dobou roztrhl pytel, nejprve se proti pravidlům provinil útočník Charles, poté za hosty Álvaro Medrán.

    Tomáš Lysý

    Branky: 64. Charles (Cardona), 73. León (Cote) – 40. Pozo (De Tomás)

    Karty:   51. Papakouli Diop (EIB), 74. Peña (EIB) – 75. Á. Moreno (VLL), 85. Amat (VLL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:9.
    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis, Cote, P. Oliveira – Papakouli Diop (69. Escalante), Cardona, Orellana, S. Álvarez (46. Jordán) – Kike García (46. León), Charles.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Enrich, De Blasis, León, Milla, Jordán.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Tito (74. Guerra), A. Ba, Amat, Á. Moreno – Bébé, Medrán (84. Embarba), Mario Suárez, Pozo, Á. García (81. G. Kakuta) – De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Agbo, Trejo, G. Kakuta, Embarba, Advíncula, Guerra.

    Rozhodčí: Undiano Mallenco

    Diváci: 3940
    bahis siteleri