Gent – Standard 1:2 (kon.) | Charleroi – Oostende 1:2 (kon.) | Beerschot – Sint-Truiden 1:2 (kon.)
Eupen – Westerlo 0:3 (kon.)
konec
KAA Gent
1:2 (0:1)
Standard Lutych
Středa 03.04.2019, 20:30 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:1. (22:29:11)
     
    Gent opět body nezískal! Přes nadějně vypadající první poločas, kdy ale nakonec inkasoval, i následné srovnání na začátku toho druhého, i přes to že byl po celý zápas lepší, nakonec rozhodla penalta v 89 minutě a 3 body si odváží Standard. Ode mě je to vše. Z komentátorského postu se loučí Jiří Polášek.
     
    90+6
    No a ano, je tomu tak. Je dobojováno. Sudí zápas písknutím do píšťalky ukončil.
     
    90+5
    Ze samostatného úniku nakonec nic nebylo a Lutych vedení nepojistil, jednalo se však asi o poslední akci zápasu.
     
    90+4
    Možná poslední šance udeřit. Přímý kop ale byl zahrán příšerně, přímo do zdi a najednou sprintovali dopředu tři hráči Lutychu proti dvěma domácím.
     
    90+2
    Gent se sice snaží, seč mu síly stačí, ale už to nejde. Je to těžké jak fyzicky, tak psychicky.
     
    90+1
    Yaremchuk získává žlutou kartu za faul na Marína při dohrávání souboje u autové čáry.
     
    90
    Gent má ale ještě poměrně dost času na srovnání. Rozhodčí totiž vzhledem k různým zdržovačkám nastavil ještě 5 minut nad rámec.
    89. Răzvan MARIN - 1:2
     
    89
    Standard právě vstřelil branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je RĂZVAN MARIN. Hosté jdou znovu do vedení! Hodně kruté pro Gent, ale je tomu tak. Penalta proměněna a minutu před koncem základní hrací doby je stav 1:2.
     
    88
    Rozhodčí uznal faul a píská se penalta! Společně s ní Verstraete obdržel žlutou kartu. První za svůj tým v zápase.
    87. Faul Verstraeteho ve vápně
     
    87
    Hlavní rozhodčí kontroluje zákrok, který před chvíli padl ve vápně na videu!!!
     
    86
    Poprvé za zápas se stalo, že by hráči hostů drželi domácí pod tlakem u domácí branky. Domácí se následně osvobodili po ale možná faulovém zákroku ve vápně.
     
    85
    Standard je ve předu a kombinuje přihrávkami kolem pokutového území. Zatím se ale nedostává do žádné pozice na střelu ani jiné ohrožení.
     
    84
    Velkou šanci na vstup do vedení měli domácí, kteří se snažili hlavičkovat ve vápně po centru, jak je u nich zvykem. Hlavička jen těsně minula branku.
     
    83
    Dnes již taky dohrál Odjidja-Ofoe a místo něj si na hřiště přichází zakopat Kvilitaja.
     
    81
    Sá strčil do gólmana domácích, který držel míč a ten spadl. Sá si vykoledoval žlutou kartu, celkově čtvrtou pro Standard.
     
    80
    Po velmi dlouhé době je v útoku Lutych a byla z toho hned šance. Domácí gólman si ale poradil.
     
    79
    Sorloth sprintoval pro míč, který chtěl nacentrovat. Skočil ještě do skluzu, ale balón už před čárou odehrát nedokázal.
     
    78
    Nyní Gent naprosto dokonale zavírá Standard na jejich vlastní útočné polovině a před jejích vápnem. Standard se nemůže a nemůže vymanit ze spárů domácího celku.
     
    77
    Gent si nyní tvořil šance u vápna a na jeho hranici. Poslední hráč ale poslal zadovku v mylném zdání, že má před sebou někoho ze spoluhráčů. Omyl, stal tam totiž obránce.
     
    75
    Nyní se už hosté vymanili a rychle přešli do kontra útoku. Do vápna zleva nacentroval Djenepo, ale dva hráči ve vápně míč jen "lízli" a tak je stav stále 1:1.
     
    74
    Domácí už zase zaujali obléhací postavení a nyní kombinují před šestnáctkou hostujícího celku z Lutychu.
     
    74
    Bezus nahrazuje na hřišti Davida, který se dnes gólově neprosadil.
     
    73
    Emond, střelec jediného gólu Standardu, přenechává místo na hřišti pro hráče se jménem Sá.
     
    73
    Nyné byl v samostatném úniku Carcela- Gonzales, dobíhající hráč Gentu ho ale uzavíral na křídle a proto vystřelil až z velkého úhlu nepřesnou střelu.
     
    72
    K mému údivu jde střídat Dompé, který dnes hrál docela dost dobře. Nahrazuje ho Limbombe.
     
    68
    Za svůj faul skluzem dostává kartu i Miloš Košanović. Ten ale udělal tak nešťastný zákrok, že mu nyní musí pomáhat doktoři. To je smůla.
     
    67
    Nyní domácí předvedli tlak, jako celý první poločas. Standard se nakonec opět vymanil jen výkopem míče přes celé hřiště, ale Gent byl v mžiku zpět u branky.
     
    66
    Dompé si nyní naběhl na kraj pokutového území a tvrdě vypálil. Střela ale zasáhla kopačku, kterou nastavil o dva metry dále stojící obránce.
     
    65
    Hráči Lutychu hromadně zvedli ruku na znamení, že domácí ve vápně zahrál rukou. To ale nebyla pravda, míč se odrazil od těla a rozhodčí to moc dobře viděl.
     
    64
    Nyní se hra přenesla na druhou stranu, kde si jeden z hostů nabíhal po kraji vápna, nejdřív mu byla střela zablokována, následně se k němu míč odrazil a poté vyslal střelu, kterou musel zneškodnit Kaminski.
     
    63
    Po přímém kopu přišel ještě následný rohový kop. Centr byl povedenější a a našel adresáta.. Ten pálil vysoko.
     
    62
    Po přesunutí hry se na druhé straně provinili hosté a Dompé zahrával přímý kop. Poslal točený míč do vápna, kde ho ale odhlavičkovali hosté.
     
    61
    Vanheusden si nyní vysloužil druhou žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    61
    Nakonec se míče chopil Marin a vyslal ne centr, ale zatočenou střelu. Ta mihla šibenici asi o půl metru. Rozhodně to ale nebyl nějaký extra propadák.
     
    60
    Faul před domácím vápnem znamenal výhodu přímého kopu ve prospěch domácích. U míče zatím stojí 12 hráči a vypadá to na centr.
     
    59
    Jako bychom viděli hrát jiný Standard Lutych, než v prvním poločase, Nějak výrazně lepší než jeho soupeř sice není, ale proti prvnímu poločasu vidíme obrovský progres.
     
    58
    Yaremchuk krásnou fintičkou oklamal domácího stopera, míč si zezadu předkopl, ale u čáry mu ho hráč hodů odebral.
     
    57
    Drsný faul na domácího hráče nechává rozhodčí bez povšimnutí.
     
    56
    Následně přišel centr, který se otřel o obránce a na nohu ho dostal Carcela-Gonzales. Ten však pálil pouze vedle tyče.
     
    55
    Lutych si vytvořil šanci z přímého kopu před vápnem, ale míč odkopla domácí obrana.
     
    54
    M'Poku je dnešním první hráčem, který vystřídá. Místo něj nastupuje Halilović.
     
    52
    Gent kombinoval před šestnáctkou, následně se do ní také dostal. Vzešla z toho jedna střela, kterou Ochoa vyrazil do boku. Následoval rohový kop.
     
    51
    Domácí se nyní nemohou dostat dál, než pár metrů za půlku. O míč sice nepřicházejí, ale vždy ho jen posunují dozadu, což je do šance určitě nedostane.
     
    50
    Hra se přesunuje ze strany na stranu. Míč drží více na svých kopačkách Gent, ale i přes před chvílí održený gól hraje Standard mnohem líp , než v prvním poločase.
     
    48
    Verstraete nyní měl lehký kontakt s Djenepem, ten ve vápně padl k zemi a následně se čekalo, jestli sudí odpíská pokutový kop, nebo nikoliv.
     
    48
    Máme tu tedy opět vyrovnaný stav. Tohle mohlo Gent hodně nakopnout. Standard se ale také moc snaží. Slibuje nám to zajímavý poločas.
    47. Birger VERSTRAETE - 1:1
     
    47
    Gent právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BIRGER VERSTRAETE. Rána jako z děla a Gent srovnává stav na 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak nyní jsme mohli vidět hodně ojedinělý fotbalový poločas. Gent, který celou dobu jasně tlačil své protihráče a byl několikrát lepší nakonec dostal gól do kabiny a v utkání prohrává. Jsem zvědavý na další pokračování zápasu.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Renaud EMOND - 0:1
     
    45
    Standard právě vstřelil branku!
    Autorem branky je RENAUD EMOND. Po faulu Standard rozehrával přímý kop. Ten přistál přímo na EMONDOVĚ hlavě a on už míč poslal do protipohybu Kaminského.
     
    43
    Držení míče je sice 61% ku 39 procentům, opticky to ale vypadá, že hraje skoro jen Gent. Ten stále a stále kombinuje před šestnáctkou a často se do ní lehce dostane.
    42. Zákrok Ochoy
     
    42
    Krásná střela nyní přišla jako blesk z čistého nebe. Při ní se už potřetí za sebou v posledních minutách vyznamenal Ochoa, který předvedl hezký zákrok.
     
    41
    Gent měl po rozehrávce rohového kopu docela dobrou šanci, spálil jí však. Následně byl míč vykopnut až na druhou stranu a domácí tedy začínají od začátku.
     
    40
    Ale vypadá to dnes spíš jako přehlídka způsobů, kterými můžete přenechat Gentu míč. V tom opravdu dnes hráči Lutychu excelují. V tomhle jediném.
     
    39
    Sorloth se snažil nacentrovat na Souqueta ve vápně, tam ale míč odhlavičkovali obránci a následně Gent fauloval. Rozehrává tedy Lutych.
     
    38
    Standard Lutych po delší době překročil čárů, která rozděluje hřiště na dvě poloviny. Stala se z toho následně útočná akce se střelou na konci. Míč však branku o hodně minul.
     
    36
    Domácí rozehráli přímý kop opět centrem do vápna. Přesněji to byl Dompé. Zde přišla vydařená hlavička, na kterou ale hráč naběhl v ofsajdovém postavení.
     
    35
    Emond je prvním hráčem, který si dnes vysloužil žlutou kartu. Při skluzovém zákroku vzal s sebou i nohu Verstraeta a rozhodčí ho trestá.
     
    34
    Jeden z domácích nyní signalizoval, že byl zatahán za dres v pokutovém území. Rozhodčí ale naznačil, že se pokračuje dále ve hře.
     
    33
    Yaremchuk dostal prudkou přihrávku před začátkem vápna a snažil se posunout na svého spoluhráče napravo. Míč si přebral obránce, od něj ale zase domácí hráč. Ten následně centroval jen do náruče Ochoy.
     
    32
    Hostující Lutych, respektive jeden z jeho hráčů prošel 3 domácí, a následně chtěl přihrávat svému kolegovi dopředu. Ten byl ale moc rychlý a je pískán ofsajd.
     
    31
    Nyní trošku kontroverzní zákrok, kdy brankář Ochoa, když se snažil dosáhnout na míč a odpálit ho pryč položil ruku na rameno protihráče ve vápně. Není jisté, jestli ho přitlačil, pokud ale ano, měl být pískán faul a penalta.
     
    30
    Nyní už faul na druhé straně. Dompé předvedl hezký centr do vápna, kde čekali Bronn a Souquet. Ani jeden z nich ale míč netrefili, a hostující obránce dobře odhlavičkoval.
     
    28
    Právě teď přišla největší šance Standardu. Z pravého křídla přišel pozemní centr, který nabíhající hráč ve vápně jen trochu otřel nohou, ale další nabíhající volný hráč mel čistou pozici ke střele. Domácí obránce ale perfektním sprintem na poslední chvíli střelu zablokoval.
     
    27
    Zatím asi nejdelší chvíli za zápas drží nyní na kopačkách míč Standard Lutych. Vše co ale koná, jsou přihrávky na půlící čáře. Zatím nepředvádí výkon hodný zatím třetímu nejlepšímu týmu.
     
    26
    Velká šance a příležitost pro první gól se teď udála ve vápně hostů! Míč se dostal přímo na kopačku Yaremchukovi, tomu byl ale posunut a on kopl na prázdno. Rychle napřáhl vedle něj stojící Sorloth, ale ten pro změnu trefil jen ležícího hráče před ním.
     
    25
    Yaremchuk překvapil obránce na pravém křídle, zbavil se jich a nacentroval míč na milimetry k puntíku. Jeho spoluhráč ale měl míč moc vysoko a hlavou na něj nedosáhl.
     
    24
    Modrobílý klub, domácí Gent, si míč opět rychle vzal a zamířil kupředu. Dnes ho ale trápí nepřesná koncovka. I nyní hráči minuli branku. A to už byla asi šestá střela vedle.
     
    23
    Verstraete při pokusu a zbavení míče protihráči zahrál tělem a opravdu profesionálně ho odebral. Rozhodčímu se to ale zdálo divné a odpískal faul.
     
    22
    Nyní to Gent zkouší znovu odzadu, jelikož Ochoa opět vykopl až moc dopředu, takže to nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zachytit.
     
    21
    Hosté zastavili akci Gentu jen za cenu autu. Domácí tedy rychle vhodili míč do hry, přešli dopředu, ale střelou poslední hráč minul branku jak na výšku, tak na šířku.
     
    20
    Rohový kop pro domácí. Ti ho zahráli docela dobře, když z hlavičky Asare nasměroval míč na branku od země. Na zemi se ale nacházel jeho ležící spoluhráč a ten míč nechtěně zastavil.
     
    19
    Gent odebral opět rychle míč, ale zase se nemohl dostat za půlku a tak se stáhl zpět k brance odkud to zkouší znovu. Nyní po pravém křídle.
     
    18
    V další útočné akci byl faulován nabíhající David za polovinou hřiště. Gent tak zahrával přímý kop, který ale exekutor nezahrál dobře a branku hodně přestřelil.
     
    17
    Yaremchuk se uvolnil ve vápně a následně poslal z otočky střelu, která ale nakonec Ochoovu bránu neohrozila, jelikož byla mírně vychýlená ze směru branky a netrefila ji.
     
    16
    Dompé a Asare kombinovali na pravé straně u čáry mírně za polovinou. Dále ale projít nedokázali a míč raději vrátili dozadu. Nyní se Gentu nedaří proniknout dále.
     
    15
    Gent mírně polevil z tlaku a dovolil na chvíli hrát i hostům. Jejich šance skončila šlapákem na jednoho z jejich hráčů, rozhodčí si ale nevšiml a míč se dokutálel k brankáři Gentu.
     
    13
    Nyní si domácí nerozuměli v defenzívě a Marin dostal míč ve vápně. Otravovaný domácím obráncem ho ale nedokázal pořádně vystřelit a míč se tak pouze dokutálel k brankářovi Kaminskému.
     
    12
    Další, taková poloviční střela se snesla k brance hostů a brankáře Ochoy. S tou ale moc práce neměl a může tedy rozehrát odkop od branky.
     
    11
    Asare chtěl založit další šanci po levém křídle, ale míč vyvedl do autu. Následně vhazovali hosté, ale doléhá na ně obrovský tlak domácích fotbalistů a proto zpanikařili a málem poslali míč před bránu volnému hráči.
     
    10
    Gent zatím co se týče útoku mnohem aktivnější a lepší. Recept na gól ale ještě nenašli. S tím, co předvádějí by to ale nemělo trvat dlouho.
     
    9
    Po rohu se snesl další míč do vápna, kde jeden z hráčů Gentu v chumlu hráčů hlavičkoval. Hlavička letěla těsně nad břevno.
     
    8
    První střelecký pokus si chtěl připsat Verstraete, ten unikal kolem čáry, kde nasadil protihráči dokonce jesličky. Následně mu byl míč ale odkopnut.
     
    7
    Nyní první faul ze strany Gentu. Tím se taky připravili o míč, ale hosté zatím nic nevymysleli a jen si přihrávají sem a tam u své branky.
     
    6
    Verstraete a Sorloth si tvořili pozice před vápnem. Míš jim byl odkopnut, jenže Gent ho zachytil a rychle se přesunul zpět k vápnu pro druhý pokus. Zatím byla ale opět obrana hostů přesná.
     
    5
    Standard si na chvíli přebral míč a chtěl poprvé zaútočit. Gent je ale zatím velmi přesný v odebírání míčů a důkladný v presingu. Míč okamžitě vybojoval zpět.
     
    4
    Dompé si vzal na starost tento kop ze vzdálenosti 23 metrů k brance. Rozhodl se pro střelu, ale ta narazila do stěny a hosté míč odkopli.
     
    3
    Gent si tedy kopl přímý kop. Sice z prostoru před vápnem míč byl vyhlavičkován, i tak se k němu ale domácí opět dostali. Následně na hranici šestnáctky přichází další faul.
    2. Úvodní výkop
     
    2
    Úvodní výkop zahrával Standart, ale Gent si míč rychle přebral a pustil se do útoku. Faulován byl Odjidja-Ofoe a musíme říct že tvrdě. Rozhodčí tam domlouvá faulujícímu. Karta se zatím neuděluje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    STANDARD LUTYCH

    Standard Lutych naopak vyhrál doma proti Antverpám a zatím v titulové skupině zaujímá 3 místo s 30 body. Ztrácí tak na Bruggy jeden jediný bod, na vedoucí Genk 5 bodů. Vzhledem ke zbývajícím devíti zápasům může Lutych pohodlně pomýšlet na titul. Druhé místo zajišťuje přímý postup do Ligy Mistrů, třetí, na kterém se aktuálně nachází, přímý postup do Evropské Ligy, čtvrté kvalifikaci o Evropskou ligu, páté souboj s vítězem skupiny o Evropskou Ligu, ten kdo postoupí s v ní zahraje a šesté místo je bez dalšího postupu kamkoliv.

    Absence: -

    Nejistý start: Oulare (zlomená noha)

    Forma (skupina o titul): V

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Standard Lutych – Antverpy 3:1
     
    KAA GENT

    Gent v neděli nezačal svoji pouť skupinou o titul vůbec dobře. Proti Clubu Bruggy sehrál katastrofální zápas a mohl být jen rád, že to pro něj skončilo tak mírně – 3:0 z pohledu Brugg. Odjidja-Ofoe se nechal hloupě vyloučit, tým inkasoval 3 góly po naprosto nezvládnutých situacích, od prvního gólu už jakoby hrál jenom protivník. Ve skupině o titul je tak tým poslední a ne vedoucí Genk ztrácí Gent již 10 bodů. Budou tak muset dneska hodně zabrat.

    Absence: Odjidja-Ofoe (červená karta)

    Nejistý start: Neto (poranění kotníku)

    Forma (skupina o titul): P

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Club Bruggy – Gent 3:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Jiří Polášek

    Branky: 47. B. Verstraete – 45. Emond, 89. Marin (pen.)

    Karty:   88. B. Verstraete (GNT), 90+1. Jaremčuk (GNT) – 35. Emond (STA), 61. Vanheusden (STA), 68. Kosanović (STA), 81. Sá (STA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:1.
    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – B. Verstraete, David (74. Bezus), Odjidja-Ofoe (83. Kvilitaja) – Sörloth, Jaremčuk, Dompé (72. Limbombe).
    Náhradníci: Thoelen – Bezus, Dejaegere, Esiti, Kvilitaja, Limbombe, Rosted.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Bokadi, Vanheusden, Kosanović – Carcela-González, Cimirot, M'Poku (54. Halilović), Marin, Djenepo – Emond (73. Sá).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Bastien, Fai, Goreux, Halilović, Laifis, Lestienne, Miangue, Pocognoli, Sá.
    bahis siteleri