Chorvatsko – Belgie 5:2 (kon.) | Austrálie – Španělsko 4:0 (kon.) | Srbsko – Čína 6:5 (kon.)
konec
Srbsko
6:5 (1:2, 1:3, 4:0)
Čína
Pátek 12.04.2019, 20:05 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Srbsko ještě v polovině třetí třetiny prohrávalo na domácím mistrovství divize 2A s Čínou 2:5, ale fantastickým závěrem dokázalo otočit skóre ve svůj prospěch a gólem 14 sekund před koncem zápasu vyhrát 6:5, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (22:40:43)
     
    Tabulka divize 2A po třetím hracím dni:
    1. Austrálie – 7 bodů, skóre 10:6
    2. Chorvatsko – 6 bodů, skóre 13:5
    3. Srbsko – 6 bodů, skóre 11:9
    4. Španělsko – 6 bodů, skóre 9:9
    5. Belgie – 2 body, skóre 8:12
    6. Čína – 0 bodů, skóre 8:18.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-5
    Střely na branku: 44-28
    Zásahy gólmanů: 23-38
    Vyloučení: 3-7
    Využití: 2-2.
     
    Třetí třetina je za námi a Číňané mohou velice smutnit. Po dvou třetinách totiž vedli 5:2 a nezalekli se ani toho, když zkraje druhé části domácí smazali jejich vedení 2:0 z konce první třetiny.

    Srbové dobrých osm minut ve třetí části vypadali, že s výsledkem nedokáží nic udělat a někteří diváci v Ledene dvoraně už možná odcházeli domů. Naději jim vykřesal v padesáté minutě Dominik Crnogorač, jenž se obtočil kolem obránce a zblízka dostal puk do sítě. O dvě a půl minuty později prohrávali Srbové už jen o gól, když Robert Sabados, sehrál i kvůli příliš vysunuté obranné čtveřici soupeře parádně přesilovku a zakončil do šibenice na bližší tyč, navíc z úhlu.

    Číňané se poté bránili a nutno říct, že dobře. Ustáli i další oslabení. Dvě minuty před koncem odvolalo Srbsko gólmana a risk jim vyšel po dvaceti sekundách hry, kdy Kastelovi z kruhů při střele sjel kotouč z hole. Dostal se tak ke Crnogoračovi, jehož dělovku sice Chan ztlumil, ale puk mi spadl k pravé tyči a tam jej bleskově dorazil do sítě Aleksa Luković. Domácí chtěli vyhrát, čímž by se přiblížili naději na postup a to se jim nakonec povedlo. Půl minuty před koncem znovu při útoku odvolali gólmana, Crnogoračovu ránu z kruhů tečoval Viktor Kastel a rozhodl o obrovské radosti domácích – 6:5.
     
    Kapitán Číny si ještě po zápasu něco dlouho vysvětluje s rozhodčím, ale pokud právě v pruhovaných mužích hledá Čchen Čang jednu z příčin porážky, tak by neměl. Vést v polovině třetí třetiny 5:2 a prohrát 5:6, to by se stávat nemělo ani v divizi 2A mistrovství světa.
     
    Konec zápasu.
    59:46 KASTEL - 6:5
     
    59:46
    Srbsko právě střelilo branku!
    Neskutečný závěr, neskutečný! Čína ještě v 50. minutě vedla 5:2 a necelé dvě minuty před koncem 5:4, ale nakonec prohrává 5:6! Sretović sice nedostal přihrávku před volnou branku, ale dojel si odražený puk. Z levé strany za brankou přihrál na kruhy pro Crnogorače, jenž vypálil z první a VIKTOR KASTEL se prosadil úspěšnou tečí! Parádní obrat Srbska a velký smutek v táboře Číny! Asistence: Dominik Crnogorač, Marko Sretović.
     
    59:33
    Ranković jde opět z klece a domácí to zkusí znovu v šesti bez gólmana.
     
    59:15
    Domácí to ještě zkouší! Crnogorač zblízka nedokázal usměrnit puk do sítě, v další pozici pak jeho spoluhráč Sretović nedostal před branku přihrávku. Byl před Chanem zcela volný.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:24 LUKOVIĆ - 5:5
     
    58:24
    Srbsko právě střelilo branku!
    Trošku smůla pro Číňany, jen co je pravda. Viktor Kastel chtěl z kruhů po přihrávce střílet, ale puk mu sjel z hole. Kotouč se tak dostal k Dominiku Crnogoračovi, jenž z levého kruhu vypálil tvrdou dělovku. Tu sice Chan dokázal ztlumit, ale puk mu vypadl za záda k pravé tyči, kde ho ALEKSA LUKOVIĆ bleskově dorazil do sítě a srovnává stav zápasu. Asistence: Viktor Kastel.
     
    58:01
    Ranković je venku z branky a Srbové hrají v šesti bez gólmana!
     
    58:01
    Domácí dokázali to, co pro tuto chvíli alespoň chtěli, a to zavézt kotouč do útočného pásma. Dá se čekat, že kanadský kouč Alexandre Dandenault odvolá gólmana. Následně vznikla menší šarvátka, ale nic strašného.
     
    57:17
    Čína hraje v plném počtu.
     
    57:03
    Chuangovi stačilo, aby jen na obranné modré stínoval a uzmul soupeři puk. A navíc ještě založil rychlý protiútok, po kterém si najel před branku a na pravé straně zkoušel bekhendové zakončení, které si tentokrát Ranković dobře pohlídal a puk vyrazil.
     
    56:23
    Roberta Sabados dojel po buly odražený puk za brankou, ale zanedlouho se kvartet čínských hokejistů dokázal osvobodit.
     
    56:21
    Velký závar byl nyní před brankou Chana, který ale celou situaci jistí a kotouč má ve své moci. Z přesilovky Srbska zbývá už jen 56 sekund.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Lestarić (Novaković, Djumić), 23. Podunavač (Bosković, Krerezović), 50. Crnogorač (Kerezović, Djumić), 52. Sabados (Djumić, Podunavač), 59. Luković (Kastel), 60. Kastel (Crnogorač, Sretović) – 11. Li (Lej Čchen, Jang), 17. Chuang (Jang), 27. Jang (C. Čang, Jing), 37. Lej Čchen (Č. Čang, Li), 39. Sia


    Srbsko: Ranković (37. – 41. Mitić) – Bosković, Ilić, Podunavač, Anić, Luković, Crnogorač, Novaković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Sabados – Popravka, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Lestarić – Baračkov. Trenér: Alexandre Dandenault
    Čína: Chan (Sun) – C. Čchen, Jang, Liang, Chu, P. Čang, S´, Wang – Li, Lej Čchen, Č. Čang – Ch. Čang, Jing, C. Čang – Siang, Chuang, Sia – P. Liou, Ling Čchen, W. Čang – J. Liou. Trenér: Juha Nurminen

    Rozhodčí: Christoph Sternat – Havar Dahl, James Kavanagh
    thejrc.org