Spal – Juventus 2:1 (kon.) | AS Řím – Udinese 1:0 (kon.) | AC Milán – Lazio 1:0 (kon.)
konec
AC Milán
1:0 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 13.04.2019, 20:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (22:33:45)
     
    San Siro je v rauši, domácí celek se raduje ze zisku tří bodů, ale hned po skončení duelu se to na hřišti pořádně pere!

    Ani nelze říct, co hráče obou celků vedlo k hromadné strkanici. Z jedné strany možná frustrace a smutek či emoce. Každopádně nic hrozného se nestalo a dříve bouřlivák Gennaro Gattuso své svěřence pořádně seřval a usměrnil. Šlágr dvaatřicátého kola každopádně ovládlo AC, které díky penaltě Francka Kessiého bere tři body a je na čtvrtém místě Serie A.

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:17.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hrají se poslední vteřinky. Hakan Çalhanoğlu si naběhl s míčem do šestnáctky a levačkou zakončoval. Jeho rána ale skončila na připraveném bránícím Rômulovi.
     
    90+5
    Hosté se dostali snad do poslední akce utkání. Před vápnem přišla střela, ale ta byla sražená a skončila v rukavicích Reiny. Cristián Zapata byl dodatečně potrestán žlutou kartou.
     
    90+4
    Domácí se hned dostali do protiakce a na hranici vápna zakončoval Patrick Cutrone. Jeho rána šla k pravé tyčce, ale Tomas Strakoša nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    90+3
    Hra hostujícího celku je zatím taková nijaká. Sergej Milinković-Savić byl povalen na vlastní polovině a Lazio rozehrávalo. Poté přišel sporný moment ve vápně, Lazio ale penaltu kopat nebude!
    90+1. Suso (ACM)
     
    90+1
    Lazio má již otevřenou obranu a domácí se dostali do velké šance! Suso před vápnem zakončoval do levé šibenice, ale Tomas Strakoša skvělým zákrokem drží naděje svého celku!
     
    90
    Milánští se ve velkém počtu dostali až před branku, ale Suso nakonec nedal přesnou finální přihrávku. Hosté míč zachytili, ale akce ACM trvá. Nastavuje se šest minut.
     
    88
    Cutroneho je plné hřiště, to bylo parádní střídání od domácího kouče. Nyní italský borec dostával centr do vápna, ale domácí borec se nakonec objevil v ofsajdu.
     
    87
    Patrick Cutrone se poté na pravé straně pokoušel dostat přes bránícího hráče. O toho nakonec vybojoval aut a tohle je přesně to, co domácímu celku vyhovuje.
     
    85
    Luis Alberto si nyní ve středu hřiště vyšlápl na Boriniho, ale podle záznamu to vlastně ani nebylo faul. Borini zakopl o druhou nohu Alberta. To se nelíbí navíc Inzaghimu, který byl poslán ze střídačky na tribunu.
     
    84
    Patrick Cutrone naskočil do utkání hodně aktivně a odhodlaně. Po levé straně se hned dostal do vápna a o ležícího hráče Lazia vybojoval rohový kop pro své mužstvo.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Patrick Cutrone.
     
    83
    Francesco Acerbi šel nyní hodně ochotně k zemi u rohového praporku. Hrou Lazia se bude pokračovat hned po střídání domácího mužstva, které proběhne v útoku.
     
    82
    Lazio nyní musí hrát a pokouší se něco vymyslet. Hostující celek kombinuje na vlastní polovině a vymýšlí, co směrem dopředu. AC bude nejspíše čekat na otevřenou obranu.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Bastos, přichází Marco Parolo.
    79. Franck KESSIÉ - 1:0

    David Panuška

    Branky: 79. Kessié (pen.)

    Karty:   90+5. C. Zapata (ACM) – 9. Rômulo (LAZ), 85. Alberto (LAZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:17.
    AC Milán: Reina – Calabria (67. Laxalt), Musacchio, A. Romagnoli (68. C. Zapata), Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek (84. Cutrone), Borini.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Strinić, Conti, Abate, Bertolacci, Biglia, Laxalt, C. Zapata, Cutrone, Castillejo, Caldara.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, Bastos (81. Parolo) – Rômulo, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (74. Durmisi) – Correa (48. F. Caicedo), Immobile.
    Náhradníci: Proto, Guerrieri – Durmisi, Cataldi, F. Caicedo, Neto, Patric, Jordao, Parolo, Wallace, Silva.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Costanzo
    thejrc.org