Benfica – Marítimo 6:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
6:0 (1:0)
CS Marítimo
Pondělí 22.04.2019, 21:15 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Portugalská Primeira Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání portugalské ligy mezi Benficou Lisabon a CS Marítimo. Duel startuje ve 21:15.
     
    Dnes budeme sledovat souboj Davida s Goliášem. Domácí Benfica totiž vybojovala sedmdesát dva bodů. V případě výhry se však může dostat před vedoucí Porto do čela portugalské ligy. V posledním duelu doma Benfica přehrála 4:2 Setúbal. Ve čtvrtek však prohrála 2:0 ve Frankfurtu a rozloučila se s Evropskou ligou. Naopak Maritimo má třicet tři bodů a patří mu dvanáctá pozice. Na záchranu má k dobru náskok pěti bodů. Naposledy doma přehrála 2:0 Feirense.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v prosinci. Benfica na hřišti soupeře vyhrála 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, F. Ferreira, Grimaldo – Pizzi, F. Luís, Samaris, Cervi – Félix, Seferović.
    Náhradníci: Svilar – G. Fernandes, Jardel, Jonas, Salvio, Taarabt, A. Živković.

    CS Marítimo: Charles – Nanu, Grolli, René, Lucas Áfrico, Rúben – J. Correa, Pelagio, Vuković, Barrera – Getterson.
    Náhradníci: Abadzáde – Bebeto, F. Baiano, Gamboa, Traoré, Joel, E. Costa..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Benfica bude hrát v červeném, zatímco Marítimo oblékne zelené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Benfica se ihned vydala do útoku, jenže Marítimo si s prvním výpadem poradilo.
     
    2
    André Almeida dostal dobrou přihrávku na pravou stranu pokutového území, odkud odcentroval do vápna, ale obránce Nanu jeho pobídku zablokoval.
     
    3
    Samaris zakončoval zpoza hranice pokutového území, jenže proti němu vystoupil jeden z obránců, který jeho projektil srazil na rohový kop.
     
    4
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Domácí celek zahrával rohový kop. Pizzi vyslal krásný centr, na který si počkal JOAO FÉLIX, který parádním zakončením rozvlnil síť!
    4. João FÉLIX - 1:0
     
    6
    Domácí fotbalisté stále pokračují v ofenzivním pojetí hry. Benfica se ihned vydala do útoku a pokračuje v obléhání velkého vápna svého soupeře.
     
    7
    Hosté se snad poprvé v utkání usadili na polovině Benficy a pokračují v kombinaci. Marítimo však musí útočit do zabezpečné obrany domácích.
     
    8
    Grimaldo napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Domácí fotbalista mířil k tyči a hostující brankář Charles musel vytáhnout dobrý zákrok.
     
    9
    Alejandro Grimaldo se pustil do dalšího souboje na polovině soupeře, nicméně tentokrát nedokázal vyslat přihrávku za obranu Marítima.
     
    10
    Rúben Dias uklidňuje hru Benficy postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu teď zrovna nehýří pohybem.
     
    11
    Joao Félix tečoval nákop za obranu hostujícího celku. Na jeho pobídku si ještě naběhl Pizzi, jenže jeho útočnou akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    12
    Leandro Barrera táhl ojedinělou akci Marítima, prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, jenže jeho rána levačkou prolétla těsně nad břevnem!
     
    13
    Haris Seferović se snad poprvé v dnešním utkání zapojil do útočné akce Benficy. Domácí útočník hledal centrem Cerviho, ale ten v hlavičkovém souboji neuspěl.
     
    14
    Lucas Áfrico si skvěle pokryl míč tělem na polovině Benficy a jeden z domácích fotbalistů jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    15
    V portugalské metropoli začíná pršet. Míč tak nabare skluz a rychlost, což může v pozdějším vývoji utkání činit brankářům obou týmů problémy.
     
    16
    Nanu přenesl hru na pravou stranu hrací plochy, jenže Douglas Grolli měl velké problémy se zpracováním. Obrana Benficy se tak stačila srovnat.
     
    17
    Haris Seferovič se na hranici pokutového území pokoušel o zpracování vysoké přihrávky, jenže obránce Douglas Grolli se mu na poslední chvíli postavil do cesty.
     
    18
    Leandro Barrera hlavou zahrál na pravou stranu hrací plochy. Hostům se však podařilo otupit rostoucí tlak Benficy a dostává se do útoku.
     
    19
    Benfica zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal levonohý Grimaldo, který centrem našel jen obránce.
     
    20
    Haris Seferović přenechal míč Pizzimu, který si jej přehodil na pravačku, jenže technickou střelou poslal míč kousek nad břevno hostující svatyně.
     
    21
    Leandro Barrera dostal přihrávku na levou stranu, odcentroval do pokutového území, jenže René se ve velkém vápně nedostal do zakončení.
     
    22
    Rúben Dias dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže nikdo v červeném dresu se mu nenabídl a domácí obránce si raději pomohl malou domů.
     
    23
    Leandro Barrera znovu centroval z levé strany do pokutového území. Další přízemní pobídku z jeho kopačky tentokrát zastavil obránce Florentino Luís.
     
    24
    Haris Seferovič se v pokutovém území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána pravou nohou prolétla vysoko nad břevnem hostující svatyně.
     
    25
    João Félix operoval s míčem na pravé straně pokutového území, ale jeho pobídka skončila na kopačce prvního obránce v zeleném dresu.
     
    26
    Grimaldo odcentroval do pokutového území, kam sprintoval Haris Seferovič, jenže před švýcarským zákrokem zakročil pozorný brankář.
     
    27
    Rúben si v tísni pomohl přihrávkou na obránce. Stopeři Marítima si poté vyměnili několik krátkých přihrávek a rozjeli útočnou akci.
     
    28
    Samaris si v hlavičkovém souboji v blízkosti velkého vápna pomohl loktem a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat budou hosté.
     
    29
    Také Marítimo si nyní vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, jenže jeden z hostů se dopustil faulu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme jednoznačný obrázek. Benfica zcela dominuje a kontroluje své vedení.
     
    31
    André Almeida dostal přihrávku na pravou stranu, podíval se kolem sebe a bez větších problémů rozehrál na pravé křídlo. Domácí mohou útočit.
     
    32
    Pizzi dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže místo zakončení si ještě chtěl zpracovat míč a z hranice velkého vápna nezamířil přesně.
     
    33
    Pizzi se tentokrát zjevil v roli centrujícího hráče. Fotbalista Benfica hledal znovu Félixe, jenže před mladou hvězdou Benficy zasáhl důrazný obránce.
     
    34
    Pizzi rozehrával další rohový kop. Tentokrát svůj centr posadil na malé vápno, odkud jej na další roh odhlavičkoval dobře postavený Douglas Grolli.
     
    36
    Haris Seferovič se na hranici velkého vápna srazil s jedním z obránců a nyní zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    37
    Haris Seferović se dral za dalším centrem na malé vápno. Domácí útočník svedl souboj s Grollim, jenže tentokrát byl úspěšnější hostující zadák.
     
    38
    Také Marítimo nyní zahrávalo přímý kop na polovině Benficy. Nepovedená rozehrávka však skončila na hlavě prvního hráče domácích.
     
    39
    Alejandro Grimaldo byl faulován na polovině hřiště a René Santos dostává žlutou kartu.
     
    40
    André Almeida dostal přihrávku na pravou stranu, jenže měl velké problémy se zpracováním a jeden z obránců před ním stačil odkopnout míč.
     
    41
    Alejandro Grimaldo pro změnu operoval na levé straně, jenže tento hráč se k odcentrování do pokutového území nedostal. Benfica pokračuje v obléhání.
     
    42
    Pizzi dostal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho tvrdou ránu obránce v zeleném zablokoval.
     
    43
    João Félix si efektní kličkou přehodil jednoho ze soupeřů a sklidil za svůj technický kousek potlesk zaplněného stadionu. Benfica hraje ve velké pohodě.
     
    44
    André Almeida si naběhl na nákop na pravou stranu hrací plochy a hlavou prodloužil míč na rozběhnutého Pizziho, který v souboji se zadákem neuspěl.
     
    45
    Marítimo se v závěru prvního poločasu dostala do ojedinělého útoku, jenže snahu hráčů v zelených dresech zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Benfica vlétla do zápasu jako velká voda a João Félix ji poslal do vedení už ve 4. minutě. Hosté si přesto vypracovali šanci na vyrovnání, ale Odisseas Vlachodimos zatím nemusel vytáhnout důležitý zákrok. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Benfica se hned v úvodu druhého poločasu vydala do útoku. João Félix odcentroval z ostrého úhlu na malé vápno, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    47
    Haris Seferović dostal přihrávku na levou stranu a odcentroval na hranici velkého vápna. Pizzi se po míči natahoval ve skluzu, jenže nedokázal zakončit.
     
    48
    Alejandro Grimaldo nakopl míč po levé straně na polovinu Marítima. Nikdo v červeném dresu se k balónu nedostal a hosté mohou uklidnit hru.
     
    49
    Seferovič okradl o míč jednoho ze stoperů hostujícího mužstva, vydal se z levého křídla do šestnáctky a získal pro Benficu alespoň rohový kop.
     
    50
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica krátce po přestávce odskakuje na rozdíl dvou branek! Hostům se po rohovém kopu nepodařilo odkopnout míč ven ze šestnáctky. K balónu se dostal PIZZI, který přízemní střelou překonal brankáře!
    50. PIZZI - 2:0
     
    52
    Franco Emanuel Cervi dostal přihrávku do běhu na levé křídlo, jenže Douglas Grolli se s ním stačil vrátit a odkopl před ním míč do zámezí.
     
    53
    Pizzi zakončil zpoza hranice pokutového území, jenže jeho dělovka pravačkou prolétla vedle branky hostujícího Marítima.
     
    54
    João Félix sprintoval za odraženým míčem na hranici pokutového území, jenže obrana Marítima byla pozorná a nenechala jej projít do zakončení.
     
    55
    Andreas Samaris přenesl hru na levé křídlo, nicméně Alejandro Grimaldo si nepotykal se zpracováním a míč mu pod nohou propadl do autu.
     
    56
    Nanu schytal v souboji s Cervim šlapák na levý nárt a nyní zůstává ležet na trávníku. Po krátkém ošetření však bude nadále pokračovat ve hře.
     
    57
    Franco Emanuel Cervi se tentokrát zjevil v pokutovém území, kde číhal na centr z pravé strany hrací plochy, jenže míč k němu vůbec nedoletěl.
     
    58
    Franco Emanuel Cervi našel Grimalda, který nechtěl centrovat do velkého vápna, ale raději si pomohl zpětnou přihrávkou do středu.
     
    59
    Haris Seferovič mohl přidat třetí branku domácího mužstva, ale brankář Charles přečetl jeho úmysl a střelu placírkou dokázal vyrazit konečky prstů!
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Benfica stále s naprostým přehledem drží své vedení a kráčí za triumfem v dnešním souboji.
     
    61
    Pizzi se ve skluzu natahoval po centru z pravé strany hrací plochy, jenže k zakončení mu scházel snad jediný krok. Hosté stále živí naději na zvrat.
     
    62
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Leandro Barrera, přichází Bebeto.
     
    63
    Hostující brankář si dal pozor na nadýchaný centr z levé strany, vyrazil ven z branky a ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    64
    Alejandro Grimaldo si na pravé straně skvěle pokryl míč, jenže Pedro Pelagio jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    65
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica definitivně potvrzuje své vítězství! JOAO FÉLIX si naběhl na centr z pravé strany a z malého vápna dopravil míč do sítě!
    65. João FÉLIX - 3:0
     
    67
    Právě Joao Félix se nyní po dalším souboji dlouho nezvedal z trávníku. Největší talent domácího celku se držel za nohu, ale už je zpátky ve hře.
     
    68
    Douglas Grolli poslal přihrávku na pravou stranu, jenže nikdo v zeleném dresu jeho pobídku nepochopil. Benfica bude vhazovat.
     
    69
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Pedro Pelagio, přichází Fabrício Baiano.
     
    70
    Alejandro Grimaldo dostal prostor na levé straně, jenže krajní obránce Benficy tentokrát neodcentroval a raději uklidnil hru přihrávkou do kombinace.
     
    71
    Haris Seferović se položil pod nohy jednoho z hostujících hráčů a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácím to ale vůbec nemusí vadit.
     
    72
    Benfica právě vstřelila branku!
    Další branka domácího mužstva! FRANCO EMANUEL CERVI si naběhl na Félixovu přihrávku mezi obránce a parádním dloubákem přehodil hostujícího brankáře!
    72. Franco Emanuel Cervi - 4:0
     
    74
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází João Félix, přichází Jonas.
     
    75
    Grimaldo dostal prostor na levé straně, jenže si netroufl na průnik do velkého vápna. Benfica nyní pokračuje v obléhání velkého vápna.
     
    76
    Samaris zůstává po souboji ležet u postranní čáry a hodně hlasitě dáva najevo své zranění. Uvidíme, zda bude nutno sáhnout ke střídání.
     
    77
    Zraněný Samaris už je za čárou v péči zdravotníků. Benfica mezitím rozjela další útočnou akci a usadila se v blízkosti velkého vápna.
     
    78
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rúben Dias, přichází Adel Taarabt.
     
    79
    Franco Emanuel Cervi dostal pobídku na levou stranu hřiště, jenže měl problémy se zpracováním a míč mu utekl do zámezí. Vhazovat bude Marítimo.
     
    80
    Jonas odcentroval z pravé strany do velkého vápna, kde se k míči dostal Seferovič, jenže tomu v zakončení scházely snad dva kroky.
     
    81
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Eduardo Salvio.
     
    82
    Bebeto trefil šlapákem domácího Samarise a dostává žlutou kartu.
     
    83
    Benfica opět kombinuje na polovině soupeře a nikam se nežene. Domácí fotbalisté mají nahráno a číhají na skulinku v obraně hostujícího celku.
     
    84
    Fabrício Baiano dojel na polovině hrací plochy Seferoviče a za ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    85
    Jonas je po svém příchodu na travnatou plochu hodně aktivní. Domácí matador se dral do šestnáctky, ale stopku mu vystavil Douglas Grolli.
     
    86
    Hosté se ještě podívali na polovinu Benficy. Marítimo se postupnou kombinací dostalo do pokutového území, ale nikdo v zeleném nezakončil.
     
    87
    Další Jonasův centr z pravé strany srazila obrana Marítima na rohový kop. Domácí hráči tak budou mít další možnost k ohrožení branky.
     
    88
    Exekuce rohového kopu se ujal Alejandro Grimaldo, který poslal centr na značku pokutového kopu, ale tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    89
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak ještě přichází pátá branka Benficy v dnešním duelu! FRANCO EMANUEL CERVI si navedl míč na hranici pokutového území a utaženou střelou levačkou uklidil míč k levačce!
    89. Franco Emanuel Cervi - 5:0
     
    90
    Benfica právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Ještě šestá branka! EDUARDO SALVIO si naskočil na parádní centr z levé strany a nádhernou hlavičkou nedal gólmanovi šanci!
    90. Eduardo SALVIO - 6:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Benfica zareagovala na výhru Porta velkou parádou a poráží Marítimo vysoko 6:0! Domácí předvedli koncert hlavně ve druhém poločase, který opanovali výsledkem 5:0. Fantastický výkon navíc přidal Joao Félix, který dvakrát skóroval a navíc na jednu branku přihrál. Naopak hosté dnes v oslabené sestavě podali hodně ospalý výkon a odvezou si pořádný výprask.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:17.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:08:47)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Félix, 50. Pizzi, 65. Félix, 72. Cervi, 89. Cervi, 90. Salvio

    Karty:   39. René (MAO), 82. Bebeto (MAO), 84. F. Baiano (MAO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:17.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias (78. Taarabt), F. Ferreira, Grimaldo – Pizzi (81. Salvio), F. Luís, Samaris, Cervi – Félix (74. Jonas), Seferović.
    Náhradníci: Svilar – G. Fernandes, Jardel, Jonas, Salvio, Taarabt, A. Živković.

    CS Marítimo: Charles – Nanu, Grolli, René, Lucas Áfrico, Rúben – J. Correa, Pelagio (69. F. Baiano), Vuković, Barrera (62. Bebeto) – Getterson.
    Náhradníci: Abadzáde – Bebeto, F. Baiano, Gamboa, Traoré, Joel, E. Costa.
    bahis siteleri