USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 12:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 0:3 (kon.)
Česko – Kanada 2:6 (kon.)
konec
Finsko
12:0 (4:0, 4:0, 4:0)
Švýcarsko
Úterý 23.04.2019, 15:40Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
    58:59 Juuso PÄRSSINEN - 12:0
     
    58:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To byla velice rychlá akce! JUUSO PÄRSSINEN vyhrál buly pro Tieksolu, ten z pravého kruhu vypálil a jeho ránu Vuichard zastavil. Jenže kotouč mu vypadl a jako první si pro něj dojel právě Pärssinen, který už pak jen doklepl k levé tyči za ležícího brankáře Švýcarska. Asistence: Tuukka Tieksola.
     
    58:28
    Pezzullovo nahození od modré tečoval těsně před Taponenem Noah Fuss a posléze ještě sám zkoušel dorážet do odkryté branky, finský gólman byl ale o půlvteřinku rychlejší a puk přikryl.
     
    55:43
    Na trestnou lavici míří na dvě minuty právě Aatu Räty (FIN), při svém úniku se dopustil držení protihráče.
    53:42 Patrik PUISTOLA - 11:0
     
    53:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tu přeci jen je hat-trick PATRICKA PUISTOLY! Od vlastní klece rozjel útok po levém mantinelu Saarela, dojel až skoro za švýcarskou svatyni a přihrál těsně před brankoviště právě Puistolovi, který již měl poměrně jednoduchou práci dostat puk do sítě. Asistence: Antti Saarela, Kalle Loponen.
    49:55 Kalle LOPONEN - 10:0
     
    49:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No a je tu desítka, dámy a pánové! Po dvou nepovedených střelách se k puku dostal Intonen, který vybídl v mezikruží čekajícího KALLEHO LOPONENA. Ten si puk zpracoval a vypálil, jenže jeho střela v letu trefila jednu ze švýcarských hokejek, od níž se odrazila přímo pod víko do protipohybu Vuicharda. Asistence: Aarne Intonen, Veeti Miettinen.
     
    46:31
    Navíc si teď Švýcaři zahrají přesilovku, nedovoleným bráněním se provinil Aarne Intonen (FIN).
     
    42:14
    Simontaival přihrál krásně za obranu najíždějícímu Intonenovi, který zkoušel protečovat puk mezi Vuichardovy betony. K úspěchu mu chyběly jen centimetry.
    40:36 Ville HEINOLA - 9:0
     
    40:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No já to snad přivolal, sotva 36 sekund po třetím buly zachytil nepřesnou rozehrávku Švýcarů ve středním pásmu VILLE HEINOLA, několika rychlými kroky si sám dojel do levého kruhu a vypálil přesně ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
    36:55 Veeti MIETTINEN - 8:0
     
    36:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to máme přesilovkový gól Finska číslo tři. Rychlý brejk z vlastního pásma rozehrál Heinola a po pár bleskových přihrávkách se puk dostal k naprosto volnému VEETI MIETTINENOVI. Ten si sjel do mezikruží a trefil se skutečně nádherně do levého horního rohu. Asistence: Anton Lundell, Leevi Aaltonen.
    35:53 Patrik PUISTOLA - 7:0
     
    35:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A to nezvládli. Finové předvedli opravdu lahodnou kombinaci na jeden dotek, na konci toho všeho byl PATRIK PUISTOLA, který z pravé strany z první pálil do naprosto prázdné branky. Asistence: Ville Heinola, Anton Lundell.
     
    35:36
    A za faul kolenem se bude vylučovat i na švýcarské straně, ovšem zákrok to byl podstatně méně agresivní, Jannik Canova (SUI) tak odpyká za faul na Miettinena jen dvě minuty. Švýcaři však musí 31 sekund bránit dvojitou přesilovku Finů.
     
    34:06
    Yves Stoffel se vrací ze šatny! Před několika minutami byl tvrdě faulován koleno na koleno Tuomistem a zápas opustil, nyní je však zpět a zanedlouho naskočí do hry!
     
    34:06
    Joel Salzgeber (SUI) v souboji u mantinelu lehce zezadu žďuchnul do bruslí Tieksoly, který v důsledku toho spadl na zem. Smolný zákrok, ale faul to skutečně byl a švýcarský forvard míří na trestnou lavici.
     
    30:35
    Finové si za pár sekund zahrají přesilovku, na trestnou lavici míří za podrážení Noah Fuss (SUI).
    27:04 Patrik PUISTOLA - 6:0
     
    27:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové podruhé skórují ve vlastním oslabení a to byl gól! Ve středním pásmu se ke kotouči dostal PATRIK PUISTOLA a vyrazil na famózní průnik do útoku. Kličkou mezi nohama si obehrál obranu Švýcarska a vzápětí poslal Vuicharda někam daleko na dovolenou, zatímco sám zakončoval k pravé tyči nyní již odkryté sítě. Tohle by dost možná mohl být jeden z nejhezčích gólů mistrovství! Bez asistence.
     
    25:41
    A pro Anttiho Tuomista (FIN) zápas končí, dostává 5+OK za faul kolenem! Pětiminutový trest odpyká Roni Hirvonen.
     
    25:41
    Stoffel podpíraný členem realizačního týmu míří do šatny.
    25:41 Ostrý faul kolenem na Stoffela, po kterém dostal Tuomisto trest do konce utkání!
     
    25:41
    Po souboji se soupeřem zůstává v bolestech ležet na ledě Yves Stoffel a drží se za koleno, bude se vylučovat.
     
    25:04
    A nyní Florian Vuichard předvedl nádherný akrobatický zákrok vyrážečkou proti dorážce Saarely, která mířila do odkryté sítě.
     
    22:49
    Pärssinenova střela zblízka propadla Vuichardovi mezi betony, naštěstí pro švýcarského gólmana jeho spoluhráči včas zareagovali a pomohli schovat kotouč před dotírajícími Finy.
    21:43 Leevi AALTONEN - 5:0
     
    21:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale paní Štěstěna Vuichardovi nepřála, po kombinaci v útočném pásmu ze vzdálenější části levého kruhu vypálil LEEVI AALTONEN a mistrovsky se trefil k bližší tyči. Asistence: Antti Tuomisto, Tuukka Tieksola.
     
    20:57
    Vuichard měl veliké štěstí, na Lundellovu ránu absolutně neviděl a jen zázrakem napálil finský útočník pouze vyrážečku švýcarského gólmana.
     
    20:01
    Andri Henauer už do druhého dějství nenastoupí, v brankovišti jej střídá Florian Vuichard.
     
    20:00
    Siréna ukončuje finskou výhodu, dvě minuty za krosček si v prostředním dějství odpyká Inaki Baragano (SUI).
    19:11 Mikko PETMAN - 4:0
     
    19:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A ještě nádherný gól Finů do šatny, po lehce zmatečném přechodu do útočného pásma si volný kotouč vzal MIKKO PETMAN, sám si z rohu vybruslil až na hranu brankoviště a zasunul přesně pod Henauerův beton. Asistence: Kasper Simontaival, Iivari Räsänen.
     
    16:21
    Ovšem při snaze dorazit puk do branky se Jérémy Zürcher (SUI) dopustil nedovoleného bránění a míří na trestnou lavici.
     
    16:21
    To bylo něco, Taponen natřikrát vychytal Švýcary! Finský gólman fantasticky podržel svůj tým.
     
    11:47
    Švýcaři mají možnost snížit skóre katastrofálně rozjetého utkání, za hákování Jobina míří pykat Anton Lundell (FIN).
    09:44 Anton LUNDELL - 3:0
     
    09:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No to je opravdu neuvěřitelné! Ve vlastním oslabení zastavil klíčovou přihrávku Švýcarů Aaltonen a rychle poslal na sprintujícího ANTONA LUNDELLA, který o dobré tři metry ujel obraně a v souboji 1 na 1 překonal Henauera střelou mezi nohy. Asistence: Leevi Aaltonen.
     
    08:04
    Švýcaři si zahrají přesilovou hru, za nedovolené bránění míří na lavici hanby Mikko Kokkonen (FIN).
    07:28 Kasper SIMONTAIVAL - 2:0
     
    07:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Že by Finové konečně zlomili své prokletí? KASPERI SIMONTAIVAL si v rohu pásma vzal kotouč a po pravém mantinelu si sjel na vrchol kruhu, odkud vypálil a jelikož měl Henauer zakrytý výhled, zaplula střela finského útočníka přesně k tyči. I druhý gól tak má na svědomí až čtvrtá finská lajna! Asistence: Veeti Miettinen, Mikko Kokkonen.
    02:26 Aarne INTONEN - 1:0
     
    02:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vykročili bravurně za záchranou, v prvních minutách nepustili Švýcary ani na pár sekund do útoku a sami vstřelili úvodní branku. Z rohu hřiště přihrával parádní zadovkou Kasper Simontaival a našel v levém kruhu stojícího AARNEHO INTONENA, který mistrovsky vymetl vzdálenější šibenici! Asistence: Kasper Simontaival, Veeti Miettinen.
    Marken.cz

    David Sokol

    Branky a nahrávky: 3. Intonen (Simontaival, Miettinen), 8. Simontaival (Miettinen, Kokkonen), 10. Lundell (Aaltonen), 20. Petman (Simontaival, Räsänen), 22. Aaltonen (Tuomisto, Tieksola), 28. Puistola, 36. Puistola (Heinola, Lundell), 37. Miettinen (Lundell, Aaltonen), 41. Heinola, 50. Loponen (Intonen, Miettinen), 54. Puistola (Saarela, Loponen), 59. Pärssinen (Tieksola)


    Finsko: Taponen (Piiroinen) – Kokkonen, Heinola, Hatakka, Tuomisto, Räsänen (C), Niemela, Loponen – Saarela, Lundell (A), Puistola – Aaltonen (A), Tieksola, Pärssinen – Petman, Aku Räty, Aatu Räty – Miettinen, Simontaival, Intonen – Hirvonen.
    Švýcarsko: Henauer (21. Vuichard) – Rubanik, Fiedler, Ugazzi, Pezzulo, Delémont (A), Baragano, Guggenheim, Chanton – Knak (C), Marchand, Valenza – Canova (A), Bardh, Stoffel – Dähler, Jobin, Salzgeber – Schlaepfer, Fuss, Zuercher.

    Rozhodčí: Guillaume Labonté (CAN), Sean MacFarlane (USA) – Riley Bowles (USA), Josef Špůr (CZE)

    Diváci: 468
    bahis siteleri