USA – Rusko 2:3 (0:1 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Švédsko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (1:1, 2:2, 1:0) Stav série: 1:1
Švýcarsko
Sobota 27.04.2019, 19:38 • A3 Arena, Umeå, Švédsko • Mistrovství světa do 18 let • O udržení
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou v příští sezóně! (22:06:15)
     
    Slováci žijí! Naši východní sousedé zvládli dramatickou druhou bitvu série o udržení těsně 4:3, a odvrátili tak švýcarský mečbol! O sestupujícím celku tak bude muset rozhodnout až třetí duel, který je na programu zítra.
     
    Konec zápasu.
     
    58:29
    Andri Henauer opouští svou klec, Švýcaři už nemají co ztratit a zkusí štěstí při hře v šesti! Slováci mohou definitivně rozhodnout!
     
    57:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nařízeného nájezdu se ujal MAXIM ČAJKOVIČ, který se nemýlil, a tři a půl minuty před koncem tak posílá Slováky do vedení!
     
    57:32
    Tak tohle je pro Švýcary hodně nepříjemné! Inaki Baragano (SUI) podržel ujíždějícího protihráče, za což je nařízeno trestné střílení!
     
    54:48
    A další trest pro Slovensko, opět za hákování. Ven ze hry míří Maxim Čajkovič (SVK), který tak v závěru periody svému soupeři naděluje přesilovku.
     
    50:03
    Máme tu další přesilovku, tentokrát se jí ujme celek ze země helvetského kříže. Lukáš Škvarek (SVK) dostává menší trest za hákování.
     
    43:09
    Švýcary čeká oslabení, dvě minuty za nedovolené bránění dostává Cédric Fiedler (SUI). Odskočí Slováci opět do vedení, nebo se jejich soupeř zvládne ubránit?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 27 – 31.
     
    Umeå je dnes dějištěm hodně dramatické bitvy, po čtyřiceti minutách platí v A3 Areně stav 3:3. V průběhu druhé třetiny si oba výběry na svá konta připsaly po dvou brankách – za Slováky skórovali Krajč a Škvarek, zatímco švýcarské trefy zařídili Salzgeber s Jobinem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    I do druhé přestávky pravděpodobně půjdeme za vyrovnaného stavu! Minutu a čtvrt před koncem druhé třetiny Kozla prostřelil GAETAN JOBIN. Asistence: Ronny Dähler.
     
    31:57
    Dvířka slovenské trestné lavice se po nějaké době opět otevřeli, tentokrát si jede zchladit hlavu David Mudrák (SVK). Vyloučen byl za podrážení.
     
    29:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Švýcarsko pořádně studená sprcha, Slováci jdou minutu a půl po vyrovnání do vedení! Tentokrát se prosadil LUKÁŠ ŠKVAREK – 3:2! Asistence: Ján Lašák ml., Juraj Eliáš.
     
    28:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Umee je opět vyrovnáno, jednobrankové vedení Švýcarům moc dlouho nevydrželo! Slováky do boje o přežití v elitní divizi vrací SAMUEL KRAJČ. Asistence: Martin Chromiak.
     
    25:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté ze země helvetského kříže v šestadvacáté minutě otáčí stav utkání! Pod druhou trefu Švýcarů se podepisuje JOEL SALZGEBER! Asistence: Bastian Guggenheim.
     
    21:43
    Přesilovka končí předčasně, po vyloučení Olivera Turana (SVK) za sekání se poměr sil na nějakou dobu vyrovná. Obě strany budou hrát ve čtyřech.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Valigura (Turanský, Mudrák), 29. Krajč (Chromiak), 30. Škvarek (Lašák, Eliaš), 58. Čajkovič (TS) – 20. Dähler (Jobin, Canova), 26. Salzgeber (Guggenheim), 39. Jobin (Dähler)


    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan, Gajdoš, Lavička, Kňažko, Mudrák, Golian, Hlaváč – Mrázik, Sojka, Čajkovič – Chromiak, Haščák, Krajč – Turanský, Jellúš, Valigura – Škvarek, Eliaš, Lašák.
    Švýcarsko: Henauer (Vuichard) – Delémont, Fiedler, Pezzulo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi – Stoffel, Salzgeber, Knak – Dähler, Canova, Jobin – Zuercher, Schlaepfer, Fuss – Marchand, Valenza, Bardh.

    Rozhodčí: Brannare, Hejduk – Badyl, Kilian.
    Slovensko 1 2 Švýcarsko
    #1 Čtvrtek 25.04.2019 • 11:30
    Švýcarsko - Slovensko 4:1
    #2 Sobota 27.04.2019 • 19:38
    Slovensko - Švýcarsko 4:3
    #3 Neděle 28.04.2019 • 15:40
    Švýcarsko - Slovensko 6:3
    thejrc.org