Oostende – Charleroi 2:2 (kon.) | Westerlo – Eupen 1:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 2:3 (kon.)
Waasland-Beveren – St.Gilloise 3:2 (kon.) | Waregem – Cercle Brugge 6:2 (kon.) | Gent – Genk 0:1 (kon.)
konec
KAA Gent
0:1 (0:0)
KRC Genk
Sobota 27.04.2019, 20:30 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že KRC Genk vyhrál další zápas ve skupině o titul na hřišti Gentu 1:0, bere do tabulky další tři body a čtyři kola před koncem soutěže má na čele tabulky devítibodový náskok na Club Bruggy (jenž mají zítřejší domácí zápas proti Anderlechtu k dobru), se s Vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (22:29:53)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 4-5
    Zásahy gólmanů: 4-4
    Držení míče: 58% – 42%
    Rohy: 3-5
    Ofsajdy: 0-2
    Fauly: 13-18
    Žluté karty: 2-2
    Červené karty: 0-0.
     
    První polovina zápasu nepřinesla příliš zajímavého, snad až na závěr, kdy Junya Ito dosáhl po hezkém sólu branky, ale sudí Jonathan Lardot odhalil, že v prvopočátku akce si na středu hřiště pomohl faulem, díky kterému vybojoval míč. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

    Na začátku druhého dějství hýřili domácí aktivitou, jenže bez gólových šancí. Proto přišel trest. Z první vážnější šance se trefili hosté, když Leandro Trossard pohlídal své ofsajdové postavení, přebral přihrávku od Malinovského a kličkou se před vápnem zbavil obránce. Akci zakončil tak, jak se na kapitána vedoucího celku Jupiler League sluší a patří – za pomocí levé tyče krásně obstřelil gólmana.

    Genk poté už dokázal, že umí bránit hubený náskok a domácí se defacto nedostali ke gólové šanci. Ba naopak, zvýšit náskok lídra tabulky mohl Ito, který svůj únik na branku nezakončil. Hostům tak ani nemuselo vadit, že ve čtvrté minutě nastavení trefil Trossard tyčku, jelikož berou další tři body – 0:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ačkoliv se Arnaud Souquet hodně snažil, v souboji na vápně nevybojoval ani rohový kop a následuje odkop od branky Dannyho Vukoviće.
    90+4. Leandro Trossard nedává druhý gól zápasu, jeho radost zastavila tyč
     
    90+4
    Samatta vedl míč po levé straně a nakonec nahrál na střed vápna pro Malinovského, jenž ještě zasekl míč a našel Leandra Trossarda. Ten si potáhl lehce míč, udělal soupeři kličku a svojí střelou trefil z pohledu gólmana Kaminského levou tyčku.
     
    90+3
    Leandro Trossard se snažil vybojovat další rohový kop, ale v tlačenici o míč neměl navrch a nakonec právě od něj šel míč do zámezí.
     
    90+3
    Tohle Genku naprosto vyhovuje, bude zahrávat rohový kop z pravé strany.
     
    90+2
    Junya Ito, který dneska odmakal kvanta práce a v závěru prvního poločasu mu po jeho sólu nebyla uznána branka, jelikož na začátku celé akce fauloval Dejaegereho, střídá a na jeho místo jde Joseph Paintsil, jinak záložník ghanské reprezentace.
     
    90+1
    Ve druhém poločasu budeme hrát čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Já jsem tedy rozhodně nefauloval, ukazuje Arnaud Souquet a zběsile mává rukama před sudím. Za tohle možná mohl dostat kartičku a z opakovaného záznamu je patrné, že pravdu rozhodně neměl. Jasně srazil Jereho Uronena na zem.
     
    90
    Jestliže jsem před chvílí psal, že na Dewaesta přišel zbytečný zákrok na polovině hřiště, tak nyní se právě obránce Genku nechal trošku unést a taky lacino přerušil hru ve prospěch faulu domácích.
     
    89
    Po malé domů hostí následuje předlouhý nákop Vukoviće z první téměř až k pokutovému území na druhé straně.
     
    89
    Samatta sice míč nevybojoval, ale získal při jeho souboji další sekundy. Navíc má Genk ještě dvě střídání k dobru.
     
    88
    Že by hosté bránili jednobrankový a hubený náskok, tak to se tedy rozhodně říci nedá. Další střela, kterou vyslal na branku Kaminského Junya Ito. Z pětadvaceti metrů mířil po zemi ale jen doprostřed branky, kde byl připravený gólman Gentu.
     
    87
    Domácí už otevírají obranu a z levé strany pálil na bližší tyč Junya Ito, ale gólmana Kaminského nepřekvapil.
     
    86
    Ačkoliv hráči Genku zakombinovali až k vlastní brance, nakonec přišel rychlý protiútok z pravé strany a centr do vápna, který těsně minul aktivní Samatta.

    Tomáš Lysý

    Branky: 55. Trossard

    Karty:   54. Kvilitaja (GNT), 79. Souquet (GNT) – 65. Samatta (GNK), 70. Maehle (GNK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:18.
    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare (C) (75. De Smet) – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe (65. Bezus), Esiti, Dejaegere – Sörloth, Kvilitaja (56. David).
    Náhradníci: Thoelen – Rosted, Plastun, De Smet, Limbombe, Bezus, David.

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi (52. Aidoo), Uronen – S. Berge, Malinovskyj, Heynen, Ito (90+2. Paintsil) – Samatta, Trossard (C).
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Aidoo, De Norre, Paintsil, Piotrowski, Ingvartsen, Ndongala, Gano.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot
    bahis siteleri