Liverpool – Barcelona 4:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:0 (1:0)
FC Barcelona
Úterý 07.05.2019, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9. (23:00:33)
     
    Panečku, to byl zápas! Barcelona podruhé během dvou let přišla o nadějný výsledek z prvního zápasu vyřazovací části Ligy mistrů. V minulém roce v rámci čtvrtfinále sice v úvodním zápase porazila římský AS poměrem 4:1, avšak odvetné utkání nabídlo vítězství italského celku 3:0, což stačilo k postupu do semifinále. Podobný scénář se konal také v semifinále letošního ročníku Ligy mistrů.

    Liverpool totiž vstupoval do dnešního utkání v nelichotivé pozici, potřeboval totiž vsítit minimálně tři branky. Jedna z nich se povedla v samotném úvodu utkání, načež si několik vyložených šancí připsala také Barcelona, která na svou neefektivitu doplatila. Domácí lodivod Klopp navíc do druhého poločasu vyslal "postupového" žolíka, kterým byl Georginio Wijnaldum, jenž během dvou minut vstřelil dvě branky, čímž srovnal dvouzápasový účet na 3:3. Aby toho nebylo málo, tak se necelých deset minut před koncem utkání prosadil domácí Origi, který tak svůj celek poslal do vytouženého finále. Barcelona dnes doplatila na obrovské hrubice v obranné činnosti, z milionářské soutěže se loučí těsně před branami finále.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tlak španělského celku neustále sílí, avšak stále sledujeme kombinaci daleko do branky soupeře. Liverpool je blizoučko k postupu do finále!
     
    90+3
    Menší závar v pokutovém území domácích nakonec nepřinesl nic vážného. Následně si život nekomplikoval Alexander-Arnold, který nekompromisně odkopl míč.
     
    90+2
    Do šance se dostával Mané, který se dostal až před brankáře. Rozruch před brankou byl naprosto zbytečný, Hendersonova přihrávka totiž směřovala do ofsajdu.
     
    90+1
    Alisson poslal do pokutového území dalekonosnou nabídku, na kterou neměl šanci Sturridge dosáhnout. Ter Stegen okamžitě vyhodil míč do strany.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Daniel Sturridge.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce nezbývá už moc času. Uvidíme, kolik minut bude nastaveno nad rámec základní hrací doby.
     
    88
    Katalánci se konečně usadili na polovině soupeře, kde rozjíždějí celkem zdlouhavou kombinaci. Naopak domácí hráči se usadili přes vlastní šestnáctkou.
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali hlavičkový souboj mezi Van Dijkem a Lengletem. Nakonec to nevypadá na nic vážného, brzo se bude pokračovat ve hře.
     
    86
    Velice aktivní Alexander-Arnold se na pravém křídle dostal k dalšímu centru, který ještě otřel o Albu. Druhý jmenovaný zahrál rukou, na řadu přijde standardka.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Divock Origi, přichází Joe Gomez.
     
    84
    Na zemi ulehl domácí Origi, se kterým to nevypadá vůbec dobře. Za postranní čárou se připravuje střídání. Mezitím ochozy zaplněného stadionu oslavují.
     
    83
    Obrovský balvan nyní leží na hráčích Barcelony. To se před malým momentem pokusil změnit Semedo, jehož vzdušná nabídka byla hodně nepovedená.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Malcom.
    79. Divock ORIGI - 4:0
     
    79
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Najednou jsou domácí hodně blízko k postupu! Barcelona naprosto přestala hrát, čehož dokonalým způsobem využil Alexander-Arnold. Ten urychleným způsobem rozehrál rohový kop přímo do pokutového území, kde číhal velice pozorný DIVOCK ORIGI, jenž bez větších problémů překonal ter Stegena. Další obrovská hrubice obrany španělského celku.

    David Suchý

    Branky: 7. Origi, 54. Wijnaldum (Alexander-Arnold), 56. Wijnaldum (Shaqiri), 79. Origi (Alexander-Arnold)

    Karty:   11. Fabinho (LIV), 66. Matip (LIV) – 45+1. Busquets (BAR), 53. Rakitić (BAR), 76. N. Semedo (BAR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) – Henderson (C), Fabinho, Milner – Shaqiri (90. Sturridge), Mané, Origi (85. Joe Gomez).
    Náhradníci: Mignolet – Joe Gomez, Lovren, Sturridge, Wijnaldum, Woodburn, Brewster.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arturo Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitić (80. Malcom) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (60. N. Semedo).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Arthur, N. Semedo, Malcom, Umtiti, Vermaelen.

    Rozhodčí: Çakιr – Duran, Ongun (všichni Turecko)
    01.05.2019
    Barcelona - Liverpool 3:0

    Branky: 26. L. Suárez (Alba), 75. Messi, 82. Messi

    Karty:   39. Lenglet (BAR), 81. L. Suárez (BAR), 86. Alba (BAR) – 81. Fabinho (LIV)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
    bahis siteleri