Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Švédsko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Čtveřice hráčů inkasuje dvouminutové tresty za hrubost. Jsou to Radko Gudas a David Sklenička na české straně a Robert Hägg a Dennis Rasmussen na švédské straně.
     
    54:52
    Češi udělali chybu v útočném pásmu a Ondřej Palát ji uhasil jen za cenu nedovoleného bránění. To je velká škoda pro české barvy.
     
    54:04
    Jenže přichází útočný faul modro-žlutých! Elias Pettersson se dopustil podrážení. Pak ještě přišla menší strkanice, kterou sudí také trestají. Jan Kovář a Patric Hörnqvist jdou sedět za nesportovní chování.
     
    46:42
    Jenže přesilovka českého nároďáku byla hodně krátká. Filip Hronek totiž míří na trestnou lavici za nedovolené bránění a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    46:24
    Přesilovka pro Českou republiku. Dlouho byl puk zašlápnut u mantinelu Radkem Gudasem, až přišel krosček od Mattiase Ekholma. Dvě minuty pro švédského obránce, který už pyká za katrem.
     
    23:40
    Larsson s Jaškinem dostávají dvouminutový trest. Švédský hráč za krosček a český forvard za to, že svůj pád dle rozhodčích přihrál.
     
    21:25
    Filip Chytil si při souboji nehlídal hokejku a omylem s ní zasáhnul švédského forvarda do tváře. To znamená dvouminutové oslabení pro český tým.
     
    09:32
    Ondřej Palát byl při pokusu o střelu zahákován od Roberta Hägga, který si tak vysloužil dvouminutový trest.

    Lukáš Foff

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. J. Vrána (D. Kubalík), 37. D. Kubalík (Jan Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. J. Vrána (Hronek), 60. Jan Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (W. Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (E. Gustafsson, Bratt)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Chytil, Palát – J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík – T. Zohorna, Řepík.
    Švédsko: H. Lundqvist (Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, Ekholm (A), M. Pettersson, Hägg – Hörnqvist (A), E. Pettersson, W. Nylander – E. Lindholm, A. Kempe, Lindblom – Bratt, Lander, Eriksson – Rasmussen, Krüger, M. Kempe.

    Rozhodčí: Gofman, Iverson – Hancock, Sormunen

    Diváci: 8723
    bahis siteleri