Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Švédsko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Čtveřice hráčů inkasuje dvouminutové tresty za hrubost. Jsou to Radko Gudas a David Sklenička na české straně a Robert Hägg a Dennis Rasmussen na švédské straně.
    59:05 Jan KOVÁŘ - 5:2
     
    59:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hotovo, rozhodnuto, Češi podruhé v řadě získají skalp úřadujících mistrů světa, tentokrát dokonce v úvodním zápase mistrovství světa! Elias Lindholm neudržel kotouč, o který ho připravil Jakub Voráček. Ten našel na pravé straně rozjetého JANA KOVÁŘE, jenž bez problémů trefil odkrytou bránu. Asistence: Jakub Voráček.
     
    56:40
    Švédsko nemá na co čekat a zkouší to bez brankáře!
    55:50 Jakub VRÁNA - 4:2
     
    55:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Panečku, to je debut! JAKUB VRÁNA dostal přihrávku přes celé hřiště do jízdy od Filipa Hronka, který skvěle vypíchl puk. Útočník Washingtonu zamířil do protějšího horního rohu, trefil se neomylně a přidal druhý gól v zápase! Asistence: Filip Hronek.
     
    54:52
    Mattias Ekholm byl v dobré pozici, ale jeho střela skončila sražena těsně mimo!
     
    54:52
    Češi udělali chybu v útočném pásmu a Ondřej Palát ji uhasil jen za cenu nedovoleného bránění. To je velká škoda pro české barvy.
     
    54:04
    Jenže přichází útočný faul modro-žlutých! Elias Pettersson se dopustil podrážení. Pak ještě přišla menší strkanice, kterou sudí také trestají. Jan Kovář a Patric Hörnqvist jdou sedět za nesportovní chování.
     
    53:33
    Šance pokračují, snad to nebude Česko mrzet. Jakub Vrána už chtěl střílet do poloprázdné brány, ale na poslední chvíli se objevila hokejka Antona Landera a uklidila puk do rohu.
     
    52:44
    Dominik Simon zachytil příšernou rozehrávku Lindbloma středem a střílel tahem, jenže vysoko přestřelil!
     
    52:23
    Dnešní utkání sleduje 8723 skvělých diváků.
     
    51:49
    Elias Lindholm dostal mezi kruhy trochu prostoru a vyslal na bránu České republiky skákavou střelu. Tu ale zachytil Bartošák do výstroje a uklidnil tuto pasáž hry.
    50:41 Nebezpečná teč Filipa Chytila
     
    50:41
    Jakub Vrána střílel od mantinelu a Filip Chytil ztečoval jeho ránu na horní síťku švédské brány!
     
    50:14
    Jakub Vrána měl na hokejce dost možná rozhodnutí! Dostal výtečnou přihrávku od Jana Kováře a z velké blízkosti napálil švédského gólmana!
     
    49:24
    Mario Kempe pálil z vrcholku kruhů a Patrik Bartošák měl velké problémy, protože se potýkal s clonícím hráčem na hranici brankoviště. Všechno ale dobře dopadlo.
     
    46:42
    Jenže přesilovka českého nároďáku byla hodně krátká. Filip Hronek totiž míří na trestnou lavici za nedovolené bránění a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    46:24
    Přesilovka pro Českou republiku. Dlouho byl puk zašlápnut u mantinelu Radkem Gudasem, až přišel krosček od Mattiase Ekholma. Dvě minuty pro švédského obránce, který už pyká za katrem.
    45:40 Český tým byl několik centimetrů od vstřelení čtvrté branky!
     
    45:40
    Jeden takový vedl Jan Rutta, který měl hodně místa na ose, vystřelil a dostal se i k dorážce. Puk letěl nad Lundqvista a skákal do brány, jenže legendární švédský brankář se otočil a lapačkou vyhrábl puk z brankové čáry! Obrovská šance Čechů, která probudila fanoušky.
     
    42:15
    Výborná teč Jaškina, který sklepl nahození Tomáše Zohorny do betonů Henrika Lundqvista.
    40:33 Michael FROLÍK - 3:2
     
    40:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Perfektní start českého týmu do třetí třetiny! Lundqvist předvedl dva skvělé zákroky, ale na dorážku MICHAELA FROLÍKA už byl krátký. Švédsko ještě jako historicky první tým na mistrovství světa využil Coach challenge, ale sudí verdikt potvrdili! Asistence: Dominik Simon, Jakub Voráček.
     
    39:04
    William Nylander si opět vylámal zuby na fantastickém Patriku Bartošákovi!
     
    37:04
    Henrik Lundqvist si připisal velmi důležitý zákrok, a to když kryl střelu Davida Musila efektním zákrokem lapačkou
    36:36 Dominik KUBALÍK - 2:2
     
    36:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ještě před druhou sirénou vyrovnávají a celá aréna bouří! DOMINIK KUBALÍK dostal milimetrovou přihrávku přes šířku celého pásma od Jana Kováře a skvělou střelou bez přípravy dokázal překonat přesouvajícího se Henrika Lundqvista. Asistence: Jan Kovář.
    32:14 Lindblomova šance a fantastický zákrok Patrika Bartošáka
     
    32:14
    Fantastický Patrik Bartošák! Lindblom střílel takřka do prázdné branky, jenomže český brankář se skvěle přesunul a střelu zneškodnil pravým betonem.
     
    31:57
    Elias Pettersson těsně před Patrikem Bartošákem píchl do pomalé nahrávky, ale český gólman i přesto dokázal zasáhnout.
     
    29:36
    Jakub Voráček zkoušel překvapit Lundqvista rychlou střelou od mantinelu. Následně ještě zkoušel dorážet Dominik Simon, ale už se k puku nedostal.
     
    25:04
    Elias Pettersson se po zákroku českého gólmana dostal k dorážce, ale jeho nebezpečnou střelu Bartošák ramenem vytěsnil vedle brány.
     
    23:40
    Larsson s Jaškinem dostávají dvouminutový trest. Švédský hráč za krosček a český forvard za to, že svůj pád dle rozhodčích přihrál.
    23:01 Oskar LINDBLOM - 1:2
     
    23:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédi velmi rychle dokonávají obrat! OSKAR LINDBLOM přizvedl dělovku od modré čáry nechytatelně do horní části branky. Asistence: Erik Gustafsson, Jesper Bratt.
     
    22:29
    Loui Eriksson se s pukem dostal až před Bartošáka. Odtud nahrnul puk na bránu, ale ten se po zákroku českého gólmana svezl po brankové konstrukci.
     
    21:25
    Filip Chytil si při souboji nehlídal hokejku a omylem s ní zasáhnul švédského forvarda do tváře. To znamená dvouminutové oslabení pro český tým.
    20:24 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    20:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédi hned na začátku druhé dvacetiminutovky vyrovnájí! PATRIC HÖRNQVIST dostal krásnou zadovku od Williama Nylandera a nadvakrát bekhendem ze vzduchu překonal Patrika Bartošáka. Asistence: William Nylander, Elias Pettersson.
    16:58 Zajímavý náznak švédské šance
     
    16:58
    Gustafsson zkoušel hledat svého spoluhráče před odkrytou brankou, ale na poslední chvíli dokázal přihrávku zblokovat český hráč.
     
    13:58
    O chvíli později se do nebezpečného zakončení dostal také Jan Rutta, ale švédský brankář opět dokázal zasáhnout.
     
    10:54
    Další obrovskou šanci měl Ondřej Palát. Ten střílel z pravého kruhu a Lundqvist sotva dokázal kotouč vyrazit mimo bránu.
    09:58 Nebezpečné zakončení během české přesilovky
     
    09:58
    Voráčkova střela způsobila před švédskou brankou dost velký zmatek. Toho chtěl využít Frolík, ale Švédové mu při pokusu o dorážku zablokovali hokejku.
     
    09:32
    Ondřej Palát byl při pokusu o střelu zahákován od Roberta Hägga, který si tak vysloužil dvouminutový trest.
    06:50 Voráčkovo zakončení z otočky
     
    06:50
    Jakub Voráček zakončoval z otočky, ale Henrik Lundqvist potvrdil svou pozornost, sklapl včas betony a pak podržel kotouč ve své lapačce.
    01:55 Jakub VRÁNA - 1:0
     
    01:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou velmi rychle do vedení a celý stadion hodně hlasitě jasá! JAKUB VRÁNA dostal přesnou přihrávku na vrchol kruhu, odkud se dokázal trefit pod Lundqvistův beton a vstřelil tak svůj první gól v reprezentaci hned při prvním střídání. Asistence: Dominik Kubalík.

    Lukáš Foff

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. J. Vrána (D. Kubalík), 37. D. Kubalík (Jan Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. J. Vrána (Hronek), 60. Jan Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (W. Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (E. Gustafsson, Bratt)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Chytil, Palát – J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík – T. Zohorna, Řepík.
    Švédsko: H. Lundqvist (Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, Ekholm (A), M. Pettersson, Hägg – Hörnqvist (A), E. Pettersson, W. Nylander – E. Lindholm, A. Kempe, Lindblom – Bratt, Lander, Eriksson – Rasmussen, Krüger, M. Kempe.

    Rozhodčí: Gofman, Iverson – Hancock, Sormunen

    Diváci: 8723
    bahis siteleri