USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Velká Británie
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Kanada
Neděle 12.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Kanada (Anthony Cirelli – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    55:23
    Tohle byla nádherná akce v podání Kanady! Anthony Cirelli dostal pas na hranici brankoviště, načež ještě hledal zadovkou Thomase Chabota, který se jen těsně nedostal k zakončení do prázdné brány!
     
    50:41
    Celkem očekávaný tah a do branky Británie se podívá také Whistle, který nahradil Bownse. Toho však vyprovodil obrovský potlesk, je vidět, že britští fanoušci si zápas užívají bez ohledu na výsledek.
    50:27 Anthony MANTHA - 0:8
     
    50:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže Kanada se udržela v útočném pásmu a střílí další branku, tohle už je debakl, který si Británie snad ani nezaslouží. ANTHONY MANTHA by zaparkovaný před brankou a bez potíží dorazil puk, který vyrazil britský gólman před sebe. Asistence: Shea Theodore a Tyson Jost.
    46:46 Sean COUTURIER - 0:7
     
    46:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Navíc vteřinu před vypršením využívají svou přesilovou hru! Po střele od modré vznikl další závar před brankou. Tam se nejlépe zorientoval SEAN COUTURIER, který s pomocí teče protihráče dostal puk do sítě. Asistence: Anthony Mantha a Thomas Chabot.
     
    44:47
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Ben O'Connor – 2 min., hákování).
    40:57 Kyle TURRIS - 0:6
     
    40:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neutekla ani minuta z třetí třetiny a diváci vidí šestou branku v síti Británie! Kyle Turris získal puk, vyměnil si ho s Manthou. ten mu ho vrátil a KYLE TURRIS, přestože byl v těžké pozici, zamířil nechytatelně pod víko. Asistence: Anthony Mantha.
    39:37 Dante FABBRO - 0:5
     
    39:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané přidávají už pátou branku a pevně si kráčí za třemi body! Tyson Jost dostal dobrou přihrávku, ovšem ještě zadovkou našel DANTEHO FABBRA, jehož parádní rána zamířila přesně do šibenice, kde vyhnala veškeré pavouky, kteří v ní kdy byli. Asistence: Tyson Jost.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    36:22 Nebezpečná situace za brankou
     
    36:22
    Carter Hart si za brankou hodně zahrával! Britský hráč ho dokázal obrat o puk, ovšem nedokázal ho dostat před branku k některému ze spoluhráčů.
     
    29:01
    Damon Severson dostal skvělou křižnou přihrávku a měl před sebou jen gólmana! Ten se však prezentoval parádním zákrokem a jeho skvělou střelu vyrazil do rohu kluziště!
    27:05 Dylan STROME - 0:4
     
    27:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    První využitá přesilová hra Kanady v dnešním zápase znamená čtyřbrankové vedení! Jonathan Marchessault nastřelil svou ranou tyč a puk se odrazil příhodně na hůl DYLANA STROMA, který v těžké pozici doklepl puk za brankovou čáru. Asistence: Jonathan Marchessault a Thomas Chabot.
     
    26:15
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Robert Lachowicz – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    24:52
    Mark Stone ve stoprocentní šanci nedal! Britský gólman k němu odrazil puk a kanadský hráč měl před sebou jen prázdnou branku. Do střely mu však lehl soupeř, který ránu vyrazil!
    22:35 Kyle TURRIS - 0:3
     
    22:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní Kanaďané ukázali, jak je vlastně jednoduché vstřelit branku! Anthony Mantha posunul kotouč na KYLEA TURRISE, jenž si položil britského gólmana a zavěsil nekompromisně pod tyčku! Asistence: Anthony Mantha.
     
    20:47
    Kanada hraje v pěti!
    19:51 Velká šance Kanady v oslabení
     
    19:51
    Kanada mohla skórovat také v oslabení! Mathieu Joseph táhl celou akci, načež poslal puk na Brandona Montoura, kterému se puk zamotal. Ben Bowns se tedy stihl přesunout a nenechal puk projít za čáru!
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Kanada (Jared McCann – 2 min., podrážení).
     
    15:31
    Británie hraje v pěti!
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Velká Británie (David Phillips – 2 min., držení).
    12:33 Anthony MANTHA - 0:2
     
    12:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Země javorového listu ukázala svou převahu a střílí druhou branku v dnešním utkání. Velký podíl na brance má Jared McCann, který si vzal puk na obranné modré a dostal se s ním až za branku. Poté ho posunul na ANTHONYHO MANTHU, jenž se ranou z první prosadil. Asistence: Jared McCann a Troy Stecher.
     
    11:33
    Střela od modré byla sražena a puk zůstal někde před brankovištěm. Mathieu Joseph se snažil procpat puk do branky, jenže ten skončil těsně vedle! Kanadský hráč tak druhou branku v zápase nepřidal.
     
    05:03
    Jenže nyní klidně mohla Británie skórovat! Vyražený puk se totiž dostal přesně na hůl Sheae Theodoreho, který vypálil dobrou ránu a Carter Hart měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil!
    02:42 Mathieu JOSEPH - 0:1
     
    02:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané byli jasně lepšími týmem od začátku a po zásluze střílejí první branku dnešního utkání! MATHIEU JOSEPH byl přesně v těch místech, kde by měl útočník být, díky čemuž dorazil puk do odkryté části branky. Asistence: Adam Henrique a Darnell Nurse.
     
    02:00
    Sam Reinhart měl další velkou šanci hráčů v červeném! Dostal přihrávku někam pod kruhu jeho dobrá rána jen prosvištěla okolo horní tyčky. Puk se navíc zpět odrazil do brankoviště, ale nikdo z hráčů Kanady ho nedokázal dostat do sítě!
     
    00:55
    A hráči javorových listů mohli jít hned do vedení! Třetí lajna, který započala dnešní utkání si vytvořila tlak, ale Kyle Turris nedorazil puk do prázdné sítě.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 3. Joseph (Henrique, Nurse), 13. Mantha (McCann, Stecher), 23. Turris (Mantha), 28. D. Strome (Marchessault, Chabot), 40. Fabbro (Jost, Turris), 41. Turris (Mantha), 47. Couturier (Mantha, Chabot), 51. Mantha (Theodore, Jost)


    Velká Británie: Bowns (51. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst, Billingsley – Farmer, Perlini, Betteridge – Lake, Hammond, Dowd – Lachowicz, Davies, J. Phillips – Kirk, Myers, Ferrara.
    Kanada: Hart (M. Murray) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – D. Strome, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, Joseph – Bertuzzi.

    Rozhodčí: Rantala, Tufts – Goljak, Lazarev

    Diváci: 4563
    bahis siteleri