USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Rakousko
Neděle 12.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z naší strany je to dnes vše. Bratislavský program pokračuje utkáním Itálie – Švédsko od 16:15, toto utkání vám textově přiblíží dvojice Lukáš Foff a Lukáš Mihal. Užívejte zbytku nedělního dne a někdy příště se budeme u hokeje těšit zase napočtenou! (14:35:04)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 37 – 15
    Vyloučení: 1 – 4
    Využití: 1 – 0, v oslabení 0 – 0
    Vhazování: 26 – 27
     
    Nejlepší hráči utkání

    Rusko: Alexandar Georgijev
    Rakousko: Lukas Haudum
     
    Rusko poráží Rakousko poměrem 5:0 a zůstává na turnaji neporaženo!

    První zápas bratislavského programu mezi Ruskem a Rakousem nám před chvílí napsal svůj konec. Rusko se hledalo zejména v první třetině a gól ve 13. minutě z hole Jevgenije Dadonova byl vysvobozením. Zápas se definitivně zlomil během 36 sekund druhé třetiny, kdy se prosadil nejprve Nikita Kučerov, svůj první zásah na turnaji pak připsal i Ivan Tělegin po teči střely Kovalčuka. Třetí třetina byla již praktická exhibice. Během prvních 15 sekund předvedli Rusové rozbor rakouské obrany do detailu, zakončoval přesně Jevgenij Dadonov. V čase 44:06 se nakonec dočkal i ruský kapitán Ilja Kovalčuk a ve zbytku zápasu se již nic více neudálo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Závěr třetiny dokončuje Rusko v útoku a tlačí, chce stanovit výsledek 6:0. Nicméně se to asi už nepovede.
     
    58:53
    Dvakrát tečovaná střela Pallestranga od modré už zvedala rakouské diváky ze sedaček, puk se ale prošoural těsně vedle pravé tyče!
     
    58:12
    Chybu v rakouské rozehrávce mohl potrestat Anisimov, zblízka rakouského gólmana nedokázal prostřelit. Rakušané nicméně bojují až do konce a chtějí vsítit čestný gól.
     
    57:25
    Nikita Gusev si v útoku vyměnil puk s Michailem Sergačjovem a vystřelil z příklepu. Jeho prudká střela ale postrádala na tolik potřebné přenosti a letěla pouze do plexiskla za rakouskou brankou.
     
    57:20
    Ganahl střílel na branku a doufal, že puk bude tečovat Thomas Raffl. Vypadalo to zprvu nadějně, nakonec z toho nic nevzešlo. To samé platí i o dění na druhé straně, sborná vjela do ofsajdu.
     
    56:45
    Schneider z nulového úhlu vybruslil před Georgijeva, zakončení mu ale bylo znemožněno a Rusové pádí na druhou stranu.
     
    56:08
    Ovečkin z první pustil puk na branku, minul ale pravou tyč. Z odrazu od mantinelu těžil Kaprizov, na Starkbauma si ale nepřišel.
     
    Dnešní utkání sleduje 9033 diváků.
     
    55:04
    Vysoká přihrávka na Kaprizova byla zastavena dvojicí rakouských obránců, kteří uklízí hru před Georgijeva. U něj to vypadá zatím na čisté konto. Ale stačí si vzpomenout, jaký byl závěr ruského utkání s Norskem.
     
    54:49
    Po odpískání kotouče v ochranné síti se do sebe lehce pustili Zadorov s Thomasem Rafflem. Včas je od sebe odtrhli čároví sudí. Za zvuku klasického valčíku se uklízí naposledy led a za chvilku začne posledních pět minut zápasu.
     
    53:30
    Rakousko v plném počtu a Komarek okamžitě startoval napadat rozehrávku soupeře. Zadorov si ale kotouč pokryl a rozehrál dopředu.
     
    52:50
    Rakousko vyhazuje přes všechny čáry poté, když Orlov promáchl při přihrávce zpoza branky.
     
    51:53
    Deštníková kombinace přinesla střelu Ovečkina, který se zatím trápí a hledá. Tentokrát pálil opět vedle a začíná být z toho mírně frustrován.
     
    51:45
    Konstantin Komarek si u mantinelu až moc okatě přidržel svého ruského protějška, rozhodčím to neuteklo a ihned mu udělili dvouminutový trest za držení.

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 13. Dadonov (N. Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (N. Gusev), 35. Tělegin (Kovalčuk), 41. Dadonov (Sergačjov, Malkin), 45. Kovalčuk (Orlov, Kuzněcov)


    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk – Tělegin.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Unterweger, Schumnig, Wolf, Schlacher, Strong – Schneider, Herburger, M. Raffl – T. Raffl, Komarek, Ganahl – Zwerger, Hundertpfund, Hofer – Obrist, Rauchenwald, Haudum.

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9033
    thejrc.org