USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Švýcarsko
Neděle 12.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči byli zvoleni Nico Hischier (SUI) a Elvis Merzlikins (LAT).
     
    Jak se třetí třetina chýlila ke konci, už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení. Ale nestalo se tak, Švýcaři totiž šlápli na plyn a dvěma góly rozhodli o tom, že plnohodnotná výhra je jejich!
    59:20 Simon MOSER - 1:3
     
    59:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, vypadá to, že o vítězi dnešního mače je rozhodnuto! Hokejisté Švýcarska se totiž vymanili z obranné třetiny, ke kotouči se dostal SIMON MOSER a z velkého úhlu trefil přesně prázdnou bránu. Švýcaři vedou o dvě branky! Bez asistence.
     
    58:20
    Lotyši jsou bez gólmana a vsadili na závěrečný tlak v power-play!
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny, Lotyšsku moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    58:00
    A Švýcaři mohli vést o dvě branky! Vincent Praplan totiž napřáhl na střelu z voleje a z mezikruží mu branka jen těsně unikla!
    56:21 Nico HISCHIER - 1:2
     
    56:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Roman Josi poslal od modré touš do brankoviště, kde ještě Vincent Praplan se svou dorážkou neuspěl, jenže poté se k puku dostal NICO HISCHIER a procedil jej za brankovou čáru! Asistence: Vincent Praplan, Roman Josi.
     
    56:21
    A branka je potvrzena, Švýcaři jsou ve vedení a Lotyši přišli o oddechový čas!
     
    56:21
    Tak pozor, švýcarský gól, kterého dosáhl z dorážky Nico Hischier, se bude přezkoumávat na základě trenérské výzvy!
     
    52:06
    Raphael Diaz (SUI) bolestivě sekl soupeře a odsedí si za to dvě minuty. Lotyši budou hrát chvíli v pěti proti třem a poté budou pokračovat v klasické početní výhodě.
     
    51:51
    Rána Uvise Balinskise změnila neočekávaně směr a Leonardo Genoni si vybral porci štěstí, že puk zamířil mimo tři tyče a ne do brány!
    50:45 Velká šance Lotyšska zůstala nevyužitá.
     
    50:45
    Lauris Darzinš krásně vymíchal gólmana a z úrovně brankové lajny poslal za jeho betonem puk spoluhráči na doklepnutí do prázdné brány. Jenže kotouč na poslední chvíli odklidili do bezpečí Švýcaři!
     
    50:10
    Tohle je tedy hodně přísné vyloučení. Philipp Kurashev se lehce dotkl jednoho ze soupeřů, který skončil na ledě. A rozhodčí ho vyloučili na dvě minuty, Lotyši mají další přesilovku.
     
    47:20
    Christoph Bertschy (SUI) inkasoval menší trest za hákování. Lotyšsko si po delší době vyzkouší přesilovou hru.
     
    45:11
    Simon Moser objel bránu a zkusil rychle zasunout kotouč bekhendem za brankovou čáru. Elvis Merzlikins se ovšem od jedné tyče k druhé přesunul včas.
     
    43:20
    Rudolfs Balcers se svižně obtočil kolem brány a chtěl zasunout puk mezi tyč a beton, Leonardo Genoni však zasáhl na poslední chvíli!
     
    40:21
    Kevin Fiala mohl krátce po startu třetiny využít přesilovku. U pravé tyčky se otočil s pukem, nacpal ho však jenom do Elvise Merzlikinse.
     
    39:49
    Švýcaři si jedenáct vteřin před sirénou vyžádali oddechový čas. Zřejmě se pokusí využít útočné buly v nacvičenou akci!
    39:10 Elvis Merzlikins předvedl několik skvělých zákroků.
     
    39:10
    První pokus Nico Hischiera skončil mimo, ten druhý lapil Merzlikins. A ustál také dorážku z úrovně brankové lajny!
     
    38:34
    Je tu přesilovka pět na tři! Lauris Darzinš totiž vyhodil puk mimo hřiště a Švýcaři mají šanci ujmout se vedení.
     
    37:58
    V závěru třetiny tu máme další vyloučení. Za katr zamířil Lotyš Miks Indrašis, který se dopustil útočného faulu, když zasáhl protihráče vysokou holí. A vyfasoval trest 2+2 minuty, způsobil totiž krvavý šrám.
     
    35:29
    Yannick Weber (SUI) putuje na trestnou lavici za hákování. Tým z Pobaltí bude hrát další početní výhodu.
    34:15 Miks INDRAŠIS - 1:1
     
    34:15
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tomu se říká bleskově využitá přesilovka, máme srovnáno a začíná se zase od nuly! MIKS INDRAŠIS si najel na levý kruh, přiťukl si s Rudolfsem Balcersem a obdržel kotouč zpět. Akce byla natolik rychlá, že Švýcaři nedokázali pohlídat dělovku z první a Indrašis pohlednou ranou vyrovnává. Asistence: Rudolfs Balcers.
     
    34:02
    A posunutí brány bylo posouzeno jako úmyslné, Lotyši si tedy zahrají přesilovku! Dvě minuty si odpyká Gaetan Haas.
     
    34:02
    Lotyši ale mohli záhy srovnat! K dorážce se totiž dostal na pravé straně Roberts Bukarts, místo do odkrytého místečka mu však puk sjel z hole! A hned poté se hra přerušuje pro posunutí brány.
    33:44 Grégory HOFMANN - 0:1
     
    33:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři otevírají skóre! Philipp Kurashev se po zmatcích v obraně soupeře objevil nikým nepokrytý před Merzlikinsem, chvíli váhal se zakončením a poté vypálil. Jeho střela sice v síti neskončila, jenže puk se od blokujícího hráče odrazil k GREGÓRYMU FOMANNOVI, jenž jej dorazil za brankovou čáru. Asistence: Philipp Kurashev, Lino Martschini.
     
    29:24
    Romain Loeffel si sjel od modré až na pravý kruh, naznačil střelu a poté adresoval svůj pas na pravou stranu Nico Hischierovi. Talentovanému mladíkovi z týmu New Jersey Devils však zakončení úplně nesedlo a Elvis Merzlikins se tak stačil přesunout. Při zákroku se mu podařilo posunout svou svatyni, takže hra je přerušena.
     
    27:34
    Nico Hischier přihrál přes celou šíři pásma Gaëtanu Haasovi, jenž vypálil z první. Jeho dělovku těsně před bránou tečoval Philipp Kurashev, od jehož hole se puk odrazil těsně vedle tyče!
     
    26:40
    Lotyši jsou v oslabení aktivní, Emils Gegeris totiž ujel do střelecké šance! Neměl však příliš času na přípravu, a tak se Genoni přesunul.
     
    25:54
    Uvidíme další přesilovku a zahrají si jí Švýcaři. Ralfs Freibergs se totiž dopustil podrážení a už míří na trestnou lavici.
    24:39 Nico Hischier z otočky neotevřel brankový účet.
     
    24:39
    Nico Hischier měl na holi otevírací branku! Z mezikruží mířil Švýcar mezi ruku a tělo lotyšského gólmana, Elvis Merzlikins se ale vytáhl dobrým zákrokem.
     
    21:45
    Kevin Fiala (SUI) putuje na trestnou lavici za krosček. Početní výhodu si poprvé v zápase vyzkouší i Lotyšsko.
    17:40 Švýcaři nedokázali procpat kotouč do brány soupeře.
     
    17:40
    Simon Moser přihrál zpoza brány sjíždějícímu Andresi Ambühlovi jenž se napřáhl a z první poslal kotouč na bránu. Elvis Merzlikins byl ale na svém místě a bez větších problémů zasáhl. K dorážce už jeho spoluhráči Švýcary nepustili.
    16:36 Ani tentokrát Rudolfs Balcers nepřekonal švýcarského brankáře.
     
    16:36
    Jeden z obránců Lotyšska využil střídání Švýcarů a vyslal pěkným pasem do útoku Rudolfse Balcerse, který se uvolnil parádní kličkou a vypálil bekhendem. Leonardo Genoni ale jeho pokus pokryl.
     
    12:51
    Dvě minuty za hrubost si nakonec odsedí pouze Teodors Blugers (LAT). Tým Švýcarska si zahraje přesilovku.
    11:02 Rudolf Balcers nedokázal prostřelit brankáře Genoniho.
     
    11:02
    Rudolf Balcers měl teď dvě velké šance po sobě! Nejprve nebezpečně vypálil z mezikruží, odražený puk si poté vzal zpět na hokejku. A proti jeho ráně z úhlu musel Genoni předvést tygří skok!
     
    08:28
    Ronalds Keninš objel bránu soupeře a poté adresoval přihrávku na pravém kruhu napřahujícímu Rudolfsi Balcersovi, jehož betonem úspěšně vychytal Leonardo Genoni. Vzápětí se Lotyši dostali ještě k dorážce, jenže švýcarský brankář zasáhl i tentokrát.
     
    03:35
    Ralfs Freibergs obdržel puk do tandemu a ocitl se sám mezi kruhy, jeho dělovku ale zlikvidoval pozorný Leonardo Genoni!

    Klára Petrásková

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 35. Indrašis (Balcers) – 34. Hofmann (Kurashev, Martschini), 57. Hischier (Praplan, Josi), 60. S. Moser


    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Cibulskis, Galvinš, Sotnieks (A), Freibergs, Balinskis, A. Kulda, Zile – Darzinš (C), Blugers, Indrašis – Abols, Balcers, Keninš – Rihards Bukarts, Roberts Bukarts (A), Meija – Marenis, Dzierkals, Gegeris – Batna.
    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Diaz (C), Moser, Loeffel, Genazzi, Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Ambühl, S. Moser (A), Haas – Hofmann, Kurashev, Martschini – Rod, Scherwey, Bertschy.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Kaukokari (FIN) – Hancoock (USA), Lhotský (CZE)

    Diváci: 7773
    bahis siteleri