Ufa – Orenburg 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Groznyj 1:0 (kon.) | Samara – Spartak 1:2 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:2 (0:1)
FK Spartak Moskva
Sobota 18.05.2019, 18:00 • Samara Arena (Samara) • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé stran už vše. Hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:58:44)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:20.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhém poločase přidali další branku a dostali se do dvoubrankového náskoku. Domácí však stihli vsítit kontaktní gól, ale na vyrovnání přes urputnou snahu nakonec nedosáhl. Tři body tak odvezou Moskvané, domácí zůstanou s prázdnou.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Jedna z posledních šancí, jak ještě ohrozit hostující branku. Domácí jsou v pokutovém území a snaží se pálit z každé pozice, leč marně.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Ajaz Gulijev (FK Spartak Moskva).
     
    90+6
    Jdeme do poslední nastavené minuty, hosté jsou u míče a operují na domácí polovině. A ještě vybojovali další autové vhazování.
     
    90+5
    Hosté stále drží velmi těsný náskok a raději by už určitě byli, kdyby zápas skončil. Domácí se dostali do dalšího tlaku před jejich brankou, ale bez gólového efektu.
     
    90+3
    A měli k tomu další příležitost, když zahrávali volný přímý kop. Jenže tuto standardní situaci zastavila pozorná obrana moskevského Spartaku.
     
    90+3
    Hráči domácí Samary se neustále tlačí před soupeřovu branku, avšak nedaří se jim srovnat stále nepříznivý stav. Hosté naopak dobře hru kontrolovali.
     
    90+1
    Nastavovat se bude ještě šest minut navíc.
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Fernando, přichází Nail Umjarov.
     
    87
    Hostující Fernando je dalším potrestaným hráčem. Žlutou kartu dostal za zbytečné zdržování hry.
     
    87
    Domácí hráče vstřelená branka nakopla a hned se dostali znovu před branku hostů, jejich pokus však zamířil jen mimo tři tyče.
     
    85
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Lorenzo Melgarejo, přichází Alexander Lomovickij.
    83. Taras BURLAK - 1:2
     
    83
    Samara právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jen prosazují a dostávají se svému soupeři na dostřel jediné branky. Rabiu poslal míč k malému vápnu, kde ho poté do hostující brány po zemi doklepl TARAS BURLAK – 1:2. Asistence: Mohammed Rabiu.
     
    82
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Vitalij Denisov, přichází Vladimir Polujachtov.
     
    80
    Další nebezpečný centr do pokutového území v podání hostů z Moskvy, ale balon obrana opět srazila mimo tři tyče.
     
    78
    Nyní se nepříjemně srazili dva hráči. Denisov s Melgarejem. Oba potřebují ošetření.
     
    77
    Znovu si nebezpečně počínali domácí hráči před brankou Moskvanů. Po jejich střela pak musel zakročit Maximenko a podržel tak svůj tým i své čisté konto.
     
    75
    A došlo na střelu, kterou u malého vápna do bezpečí poslala obrana Spartaku. Hosté tak mohou rychle otočit hru na opačnou stranu.
     
    74
    Autové vhazování zahráli domácí hráči a zůstali u míče. Z vlastní poloviny tak zahrávají další akci, po které by rádi ohrozili hostující branku.
     
    73
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Alexandr Tašajev.
     
    71
    Tkačuk kousek před velkým vápnem vyslal dobrou ránu, ale balon si to namířil jen nad břevno hostující branky. Ani nyní se tak domácí nedostali na kontaktní branku.
     
    70
    Anton se vysunul na pravé straně a uháněl s míčem směrem dopředu, jenže mu dobře sekundoval jeden z hostujících obránců a o balon ho poté obral.
     
    69
    Denis Tkačuk centroval míč z rohu velkého vápna blíže Maximenkovově brance, ale ten skončil jen vedle. Odkop od hostující brány.
     
    68
    Hosté se znovu utrhli a podél levé postranní čáry šli do další útočné akce, kterou ale zastavila pozorná obrana domácího týmu.
     
    66
    Nyní to s tvrdostí na Džikiju přehnal domácí Roman Šiškin musel si tak vyslechnout důraznou domluvu od hlavního rozhodčího. Džikija bude potřebovat ošetření.
     
    64
    Následoval tak jen odkop od jeho branky a do akce se tak mohou vydat zase hráči moskevského Spartaku, který má stále dvoubrankový náskok.
     
    63
    Roman Šiškin ho nezahrál vůbec špatně. Míč poslal lobem na branku hostů, ale do rukavic ho pohotově ukryl Alexandr Maximenko.
     
    62
    Fernando doslova naskočil na soupeře a poslal ho k zemi. Domácí tak zahrávají volný přímý kop.
     
    61
    Domácí se dostali do další akce, po níž zahrozili před brankou Spartaku. Moskvané však míč zahráli za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Samaru.
     
    59
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Pavel Jakovlev, přichází Paul Anton.
     
    58
    Agilní hosté znovu zkoušeli projít do blízkosti Ryžikovovy branky, ale nakonec se jim to nepovedlo. Míč do své moci získala pozorná obrana Křídel Sovětů.
     
    56
    Šejdajev zkoušel z pravé strany míč odcentrovat směrem k brane hostů, avšak míč zakopl jeden z hostů do zámezí. Domácí hráči tak budou zahrávat autové vhazování.
     
    55
    Domácí se marně dvakrát snažili dobývat hostující území, další střelou neohrozili hostujícího brankáře. Ten tak stále drží čisté konto.
    50. Lorenzo MELGAREJO - 0:2
     
    50
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté ale získali míč zpět a dostali se do předbrankového prostoru. Z levé strany pak poslal nadýchaný centr Ayrton Lucas na hlavu LORENZA MELGAREJA, jenž se přesnou střelou k tyči nemýlil – 0:2. Asistence: Ayrton Lucas.
     
    49
    Na míč, který mířil na branku domácích, se dostal Sergej Ryžikov a posléze ho odkopl od své branky, aby poslal své spoluhráče do další akce.
     
    48
    No a další žlutá karta. Zobnin si naběhl na unikajícího hráče, který směřoval do pokutového území a před vápnem ho hodně tvrdě zastavil.
     
    47
    A jak končil první poločas udělováním karet, začal stejně tak i ten druhý. Gaponov skluzem nešetrně zasáhl soupeře a hlavní rozhodčí znovu musel úřadovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 0 – 2
     
    První poločas je za námi. V něm se hosté ujali vedení z pokutového kopu. Jinou branku jsme v tomto duelu pak už nezaznamenali a uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:03.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Nyní se hra kouskovala dalšími kartami a sudí tak během chvilky rozdal čtyři žluté karty. A vypadá to, že se ani nebude nic nastavovat a první poločas je u konce.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Lorenzo Melgarejo (FK Spartak Moskva).
     
    43
    Žlutou kartu dostává Sergej Ryžikov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    42
    Další rohový kop zahráli domácí hráči, kteří poté vyslali balon na branku hostů, ten ale sami domácí srazili za zadní čáru. Následuje tak jen odkop od Maximenkovy branky.
     
    40
    Na obou stranách byly k vidění dvě žluté karty, na domácí straně za ostřejší slova směrem k sudímu, na té druhé pak za faul na soupeře.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Luiz Adriano (FK Spartak Moskva).
     
    38
    Žlutou kartu dostává Vitalij Denisov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    37
    Ramil Šejdajev sprintoval do pokutového území a snažil se přízemní střelou ohrozit Maximenka, ten ale na balon dosáhl a poté ho bez větších problémů dostal pod kontrolu.
     
    35
    Autové vhazování zahráli hosté a mohli zůstat u míče, avšak ten se dostal k hráčům Samary a ti tak velmi rychle otáčejí hru na opačný konec hřiště.
     
    33
    Dalekonosný nákop se snesl do pokutového území hostů, nikdo z domácích však na míč nedosáhl a ten nakonec končí pouze v zámezí.
     
    32
    Další nepřesnosti na obou stranách. Oba gólmani tak mohli být v klidu, nešla na ně ani jedna střela.
     
    30
    Po třiceti minutách hry stále hosté vedou o jednu branku. Nyní jsou u míče právě hráči Spartaku a začínají tak svou další útočnou akci.
     
    28
    Po něm pak zasáhl Ryžikov, jenž si vyskočil na centr od rohového praporku a dostal tak balon opět pod svou kontrolu a odkopne ho od své branky.
     
    27
    Standardní situaci v podobě volného kopu měli také hosté. Z pravé strany ji rozehrál Fernando, míč však poslal jen do obrany domácích a ta balon srazila na rohový kop.
     
    26
    Znovu odehrál míč od své branky Sergej Ryžikov, který před malou chvílí dostal míč pod kontrolu po hostující střele.
     
    24
    Ta ale opět končí neúspěchem a pouze odkopem od hostující branky. Ten provede Alexandr Maximenko.
     
    24
    Domácí po hostujícím faulu zahrávají další volný přímý kop.
     
    23
    Hosté jsou na koni a před malou chvílí se přihnali s další akcí, která však končí střelou mimo tři tyče.
     
    21
    Domácí se snažili rychle zareagovat hned po rozehrání míče uprostřed hřiště, ale jejich pokus zaletěl pouze nad branku hostujícího celku.
    18. Zé LUÍS - 0:1
     
    18
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí hráč fauloval soupeře uvnitř pokutového území a sudí nařídil penaltu. Tu poté bez větších problémů proměnil ZÉ LUÍS a poslal Spartak do vedení – 0:1.
     
    17
    Pavel Jakovlev poslal k zemi soupeře. Hosté budou u míče a sudí Jakovlevovi důrazně domluvil.
     
    16
    Ryžikov během chvilky znovu musel být pozorný ve svém brankovišti a rukou odehrál míč svým spoluhráčům, kteří se tak dostávají znovu až na druhou stranu.
     
    15
    Roman Zobnin zkusil střelu z větší vzdálenosti, jenže ta Ryžikova neohrozila. Naopak si domácí brankář v pohodě došel pro balon a odkopl ho daleko od své branky.
     
    14
    Po této standardní situaci ale domácí hráči branku Spartaku neohrozili a opět tak mohou čelit dalšímu útoku Moskvanů.
     
    13
    Šejdajev na druhé straně unikl po pravé straně, dostal se do pokutového území, jeho centr však hosté odvrátili na rohový kop.
     
    12
    Hosté pomalu začínají ožívat a znovu získali velmi rychle míč. Nyní od vlastní poloviny zakládají další akci. Domácí se tak musejí vracet zpátky do obrany.
    11. Ryžikov vytasil pohotový zákrok
     
    11
    Až nyní se do akce dostal nabíhající hostující hráč, který na hranici velkého vápna nebezpečně vystřelil. Brankář Ryžikov si tak připsal veledůležitý zákrok.
     
    9
    Akce vystřídala akci, ale oba týmy stále zatím čekají na nějakou vážnější šanci, kterou by branku svého soupeře ohrozili.
     
    7
    Domácím se pak nepovedla další útočná akce a pro obranu moskevského Spartaku tak nebyl problém získat balon znovu na svoji stranu.
     
    5
    Roman Zobnin převzal zpětnou přihrávku a hned vyslal střelu z hranice velkého vápna, tu zablokovala domácí obrana a opět otáčí hru.
     
    4
    Tuto standardní situaci rozehrál Anton Zinkovskij, ale poté poslal míč jen k hostům, kteří ho rychle odvrátili pryč z pokutového území.
     
    4
    Volný přímý kop po faulu hostů budou zahrávat domácí hráči.
     
    3
    Už jsou u balonu opět domácí fotbalisté a pokouší se o další útočnou akci, avšak obrana Spartaku včas zakročila.
     
    2
    Lorenzo Melgarejo se snažil projít skrze domácí obranu, posunul se k velkému vápnu, ale střelu na domácí branku nakonec vůbec nevyslal.
     
    1
    Luiz Adriano se vysunul po prvé straně, avšak poté svou přihrávkou nenašel adresáta. Akce hostů je tak u konce.
     
    1
    Hosté hned v úvodu utkání museli odvrátit domácí akci, míč se nakonec dostal k domácím zpět a ti zahrozili před brankou soupeře, avšak gólman Spartaku zasahovat nemusel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Zotov, Burlak (C), Samardžić, Vitalij Denisov – Tkačuk, Rabiu, P. Jakovlev, Zinkovskij – Šejdajev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Anton, Rogel, Karpov, Kiseljov, Polujachtov, Vučićević.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Džikija (C), Gaponov, Lucas – Zobnin, Gulijev, Fernando, Melgarejo – Luís, L. Adriano.
    Náhradníci: Poplevčenkov, Těreškin – Glušenkov, D. Kombarov, Bocchetti, Tašajev, Melkadze, Ignatov, Umjarov, Lomovickij.

    Rozhodčí: Kazarcev – Luněv, Vereteškin.
     
    Vzájemná utkání

    První duel lépe zvládli fotbalisté Spartaku Moskva, když doma v listopadu loňského roku zvítězili 3:1. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    FK Spartak Moskva

    Domácí to ale proti hostům z moskevského Spartaku nebudou mít jednoduché. Ti jsou v tabulce na čtvrté pozici se šestačtyřiceti body a stále nemají jistý postup do kvalifikace o Evropskou ligu. Ve hře mají i tu v Lize mistrů, ale bodový rozdíl je minimální. Na záda Spartaku těsně dýchají CSKA Moskva i Arsenal Tula, ti ztrácejí pouhý jeden bod. Pokud tedy hosté pomýšlejí na pohárovou Evropu, měli by na hřišti Samary určitě bodovat, a to nejlépe plně. S takovým cílem také jedou do Samary. Uvidíme, zda důležitý zápas zvládnou a ze hřiště soupeře si odvezou body.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Fotbalisté domácí Samary jsou v tabulce na třináctém místě s osmadvaceti body a jsou tak na pozici, která zaručuje nepopulární baráž o udržení se v nejvyšší ruské soutěži. Na dvanácté Dynamo Moskva tak mají ztrátu tří bodů a ještě živí aspoň malou naději na to, aby se udrželi bez zápasů o udržení. Ruskou ligu čekají ještě dvě kola včetně toho dnešního a pokud se Samaře podaří v obou zápasech plně bodovat a Moskvané před ní klopýtnou, zachránila by se. Ještě je tak bude určitě k vidění zajímavý duel.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu ruská Premier Liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání devětadvacátého kola mezi týmy FK Křídla Sovětů Samara a FK Spartak Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 83. Burlak (Rabiu) – 18. Luís (pen.), 50. Melgarejo (Lucas)

    Karty:   38. Vitalij Denisov (KSS), 43. Ryžikov (KSS) – 39. L. Adriano (SPM), 44. Melgarejo (SPM), 47. Gaponov (SPM), 48. Zobnin (SPM), 87. Fernando (SPM), 90+7. Gulijev (SPM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:20.
    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Zotov, Burlak (C), Samardžić, Vitalij Denisov (82. Polujachtov) – Tkačuk, Rabiu, P. Jakovlev (59. Anton), Zinkovskij – Šejdajev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Anton, Rogel, Karpov, Kiseljov, Polujachtov, Vučićević.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Džikija (C), Gaponov, Lucas – Zobnin, Gulijev, Fernando (90. Umjarov), Melgarejo (85. Lomovickij) – Luís, L. Adriano (73. Tašajev).
    Náhradníci: Poplevčenkov, Těreškin – Glušenkov, D. Kombarov, Bocchetti, Tašajev, Melkadze, Ignatov, Umjarov, Lomovickij.

    Rozhodčí: Kazarcev – Luněv, Vereteškin

    Diváci: 37 276
    ocianews.com