Francie – Velká Británie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakousko – Itálie 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Rakousko
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Itálie
Pondělí 20.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sean MCMONAGLE - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Itálie.
    Je definitivně rozhodnuto, v elitní skupině mistrovství světa zůstává Itálie! V rozhodujícím nájezdu se prosadil SEAN MCMONAGLE, který předvedl luxusní bekhendový blafák, jako z učebnice.
     
    64:16
    Slibnou situaci dva na jednoho teď vyřešil Marco Rosa střelou na lapačku brankáře Kickerta.
    62:23 Bernard se štěstím kryje Haudumovu dorážku
     
    62:23
    A další ohromná šance Rakouska! Vyraženou střelu Dominique Heinricha zasáhl ze vzduchu Lukas Haudum, který napálil puk do pravého betonu Bernarda!
    61:56 Komarekova tutovka
     
    61:56
    Konstatntin Komerek se bekhendem dostal za gólmana a zívala na něj prázdná brána. Jenže střelu zbrzdila natažená italská hokejka a po zpomaleném puku stihl na poslední chvíli sáhnout Andreas Bernard!
     
    61:44
    Italové vytvořili velkou chybu v obraně, kdy jim za obrannou modrou chyběl jeden hráč. Měli štěstí, že Dominic Zwerger nepřebral puk do samostatného úniku!
     
    59:31
    Pokus Dominique Heinricha byl na své dráze dost možná ještě tečován, naštěstí pro Italy ale proskákal jenom kolem pravé tyčky!
    56:50 Kostnerovu ránu z voleje Kickert vyráží
     
    56:50
    Simon Kostner číhal na puk mezi kruhy, kam ho také obdržel. A jeho ránu z voleje musel vyražením řešit David Kickert!
     
    56:00
    Alexander Pallestrang putuje na trestnou lavici za sekání.
     
    56:00
    Před Alexanderem Pallestrangem přistál u pravé tyče kotouč a rakouský útočník ho hned uklízel k bližší tyči, Andreas Bernard ale vytáhl parádní zákrok a kotouč polapil!
    49:25 Bernard se štěstím drží remízový stav
     
    49:25
    Teď stáli při Italech doslova všichni svatí! Dominic Zwerger totiž z levého kruhu nahrával před bránu, kde se puk o hokejku Fabia Hofera vznesl nad Bernardův beton a překulil se přes něj. Jenže místo za brankovou lajnu se zakutálel pod gólmanovu výstroj!
    48:58 Nebezpečná souhra bratří Rafflů
     
    48:58
    Perfektní bratrskou spolupráci u brankoviště předvedli Rafflové. Michael od brankové čáry posunul na Thomase přímo na středu, který střílel přímo z první. Výtečně zasáhla vyrážečka Andrease Bernarda.
     
    48:13
    Michael Raffl zaparkoval vedle pravé tyčky, kam také dostal na hůl nahrávku. Rychle se obtočil před gólmana a zakončil, trefil ale jenom Bernardovu výstroj.
     
    47:33
    Raphael Andergassen zatáhl za faulovou brzdu a odsedí si dvě minuty za podrážení. Naopak Rakušané jdou do početní výhody!
     
    46:51
    Tohle byla zajímavá situace! Manuel Ganahl vystřelil z levého kruhu a jeho pokus se od gólmana vznesl vysoko do vzduchu. Andreas Bernard sledoval kotouč, jak padá k jeho brankovišti, a tak po něm vyskočil se svou lapačkou. Tou ho také dokázal odpálit do bezpečí!
    45:03 Italové promarnili dobrou šanci na brejk
     
    45:03
    Italové ujížděli do přečíslení dva na jednoho a už to vypadalo, že správný okamžik prováhali. Jenže pak se puk vrátil před brankoviště na Anthonyho Bardara, který už však zblízka neměl moc prostoru na přesnější zakončení.
    41:45 Michael RAFFL - 3:3
     
    41:45
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanům se rychlý nástup do třetiny vyplatil, v bratislavské aréně máme znovu srovnáno! Při brance možná pomohl i kousek štěstí, protože kotouč se chvíli odrážel kolem brankoviště, nakonec však přistál na holi MICHAELA RAFFLA. Ten ho rychlou bekhendovou střelou poslal za brankovou lajnu – 3:3. Asistence: Fabio Hofer.
     
    41:35
    Michael Raffl se natlačil před bránu Bernarda a nebezpečně střílel k jeho pravému betonu. Úspěšný však nebyl a tlak Rakušanů pokračuje.
    38:57 Marco ROSA - 2:3
     
    38:57
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tohle je zatím zápas obratů, už potřetí se dnes celky střídají v průběžném vedení! Dlouho se o kotouč bojovalo v rohu rakouského obranného pásma, nakonec jej vybojovali Italové. Konkrétně MARCO ROSA, který z pravého kruhu nastřelil brankářovo bližší rameno, od kterého se puk odrazil do sítě – 2:3. Asistence: Joachim Ramoser.
    37:27 Micelimu utekl kotouč, u kterého byl dříve Kickert
     
    37:27
    Angelo Miceli mohl jít do samostatného úniku, jenže průniková nahrávka mu odskočila od hole. A tak vyjel David Kickert ven z brány a uklidil touš do rohu včas!
    34:35 Simon KOSTNER - 2:2
     
    34:35
    Itálie právě vstřelila branku!
    Podruhé v duelu máme srovnáno, tenhle boj bude ještě hodně zajímavý! Angelo Miceli měl u pravého mantinelu přehled o hře a narýsoval krásnou nahrávku do mezikruží. Tam si najel osamocený SIMON KOSTNER, který se neunáhlil a prudkou bombou do protipohybu gólmana vyrovnal stav – 2:2. Asistence: Angelo Miceli.
     
    32:27
    Peter Schneider pronikl přes modrou čáru, stahovačkou oklamal couvajícího protihráče a pak prudce vystřelil. Andreas Bernard musel velmi rychle vykopnout pravý beton a poslat touš do ochranné sítě!
    31:19 Andergassen z úhlu mířil jen do boční sítě
     
    31:19
    Střelu Raphaela Andergassena vyrazil Kickert jen před sebe, a to na hůl Seana McMonagleho. Ten z velkého úhlu trefil jenom bok brány!
    27:35 Rakouské přečíslení bezpečně kryje Bernard
     
    27:35
    A opět rakouské přečíslení. Peter Schneider našel dobře postaveného Thomase Raffla, kterému se z první nepovedlo procpat puk za přesunujícího se brankáře!
     
    23:30
    Italové nahodili puk na zadní mantinel. Napadajícího Itala však trochu přidržel Peter Schneider, což neušlo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    22:06
    Marco Rosa se provinil hákováním a odjíždí na trestnou lavici. Rakušané si tak zahrají další přesilovku!
    19:59 Herburger mohl v poslední vteřině první třetiny navýšit rakouský náskok
     
    19:59
    Raphael Herburger teď obrátil hlavu ke stropu. V poslední vteřině měl před sebou prázdnou bránu, rána z první mu ale vůbec nesedla!
     
    18:58
    Raphael Herburger se snažil natlačit do předbrankového prostoru, najel si však na vystrčenou hokejku italského Lucy Zannaty, který díky tomu putuje na trestnou lavici.
     
    18:40
    Jeden z Italů teď navíc fauloval a Rakousko hraje v ponechané výhodě!
    16:35 Rauchenwald nedokázal zasunout kotouč za bezmocného Bernarda
     
    16:35
    Krásný pas až před modrou čáru teď dostal Alexander Rauchenwald. Posledního obránce parádně vymíchal a stejně dobře si poradil také s italským brankářem. Zakončení do backendového blafáku se mu však nepodařilo podle představ a kotouč jen prosvištěl brankovištěm.
    16:08 Michael RAFFL - 2:1
     
    16:08
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok a Rakousko jde poprvé v duelu do vedení! Je třeba dodat, že naprosto zaslouženě. Fabio Hofer našel před bránu si najíždějícího MICHAELA RAFFLA. A ten svou akci vytáhl v rychlou kličku a zasunutí kotouče za pravý beton – 1:2. Asistence: Fabio Hofer, Clements Unterweger.
     
    15:24
    Marcu Insamovi se podařilo zpracovat puk, který mu spadl z výšky přímo mezi kruhy a dobře prověřil vyrážečku italského brankáře Andrease Bernarda.
    11:25 Manuel GANAHL - 1:1
     
    11:25
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Po polovině třetiny využili Rakušané svou převahu ve vyrovnávací branku. A za stavu 1:1 tak začínáme od znova! MANUEL GANAHL přišel k odraženému kotouči na pravém kruhu a zakončení zvolil náramně. Bekhendem trefil neomylně prostor u bližší tyče – 1:1. Asistence: Clements Unterweger.
    09:59 Anthony BARDARO - 0:1
     
    09:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    Přestože aktivnějším celkem jsou na začátku duelu Rakušané, vedení se ujímají hokejisté Itálie! Alex Trivellato našel nahrávkou ANTHONYHO BARDARA, který si se svou pozicí poradil náramně. Prošel středem hřiště a na závěr parádně zakončil k bližší tyčce – 0:1. Asistence: Alex Trivellato.
    03:16 Pavlu vyprášil Kickertovy betony
     
    03:16
    Jan Pavlu byl blízko první brance. Nacházel se v dobré pozici mezi kruhy, jeho jedovku ale Andreas Bernard dokázal vyrazit!
     
    Stejný boj o záchranu, jaký za malou chvíli čeká Rakousko a Itálii, už mají za sebou v Košicích Velká Británie s Francií. A výsledek může být pro někoho trochu překvapivý – Britové totiž dotáhli třígólovou ztrátu, zvítězili 4:3 v prodloužení a příští rok je tak na MS opět uvidíme! Oproti tomu Francie padá do nižší divize.

    Klára Petrásková

    Daniel Souček

    Branky a nahrávky: 12. Ganahl (Unterweger), 17. M. Raffl (Hofer, Unterweger), 42. M. Raffl (Hofer) – 10. Bardaro (Trivellato), 35. S. Kostner (Miceli), 39. Rosa (Ramoser), rozh. náj. McMonagle

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sean McMonagle (ITA)
    0:0   Manuel Ganahl (AUT)
    2. série:
    0:0   Anthony Bardaro (ITA)
    1:0   Konstantin Komarek (AUT)
    3. série:
    1:1   Angelo Miceli (ITA)
    1:1   Michael Raffl (AUT)
    4. série:
    1:1   Armin Hofer (ITA)
    1:1   Dominique Heinrich (AUT)
    5. série:
    1:2   Marco Rosa (ITA)
    2:2   Alexander Rauchenwald (AUT)
    6. série:
    2:2   Konstantin Komarek (AUT)
    2:2   Angelo Miceli (ITA)
    7. série:
    2:2   Peter Schneider (AUT)
    2:3   Sean McMonagle (ITA)


    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Strong, Schlacher, Peter – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Komarek – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Cijan – Obrist.
    Itálie: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – Trivellato (C), Hofer, McMonagle, Helfer (A), Tauferer, L. Zanatta, Pavlu, Marchetti – Gander, Andergassen, Traversa – S. Kostner, Bardaro, Miceli – Insam (A), Ramoser, Rosa – Hochkofler, de Luca, Lambacher.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Tufts (USA) – Lazarev (RUS), Ondracek (CZE)

    Diváci: 9085
    bahis siteleri