Chelsea – Arsenal 4:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
4:1 (0:0)
Arsenal FC
Středa 29.05.2019, 21:00 • Baku Olympic Stadium, Baku (AZE) • Evropská liga • Finále
Předzápasové kurzy
    Šampióni UEFA Europa League pro ročník 2018/2019 Chelsea!
     
    César Azpilicueta společně s Garym Cahillem pozvedli trofej nad hlavu! A celý tým může začít oslavovat zlatý konec sezony.
     
    89
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Davide Zappacosta.
    85. Mladík Joseph Willock se uvedl skvělou střelou, ale minul!
     
    85
    The Gunners znovu nebyli daleko od druhého zásahu. S Lacazettem si narazil střídající Joseph Willock, pokud mladého útočníka ale skončil jen těsně nad brankou Chelsea.
    84. Arsenal měl obrovskou šanci, ani nadvakrát ale neuspěl!
     
    84
    Arsenal mohl snížit. Iwobi lobem dokázal najít Lacazetta, následně se otáčel v pokutovém území s balonem Aubameyang, ale z blízkosti nedokázal prostřelit hradbu těl v čele s obětavým Christensenem.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Joseph Willock.
     
    76
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Ross Barkley.
    72. Eden HAZARD - 4:1
     
    72
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Po ospalé první půli se dostávají týmy do pořádného tempa. Kanté vypíchl balon Aubameyangovi, následně byl sice Giroud v obležení hned tří protihráčů, ale i tak dokázal přihrávku prostrčit na zcela volného EDENA HAZARDA, který už prokázal svůj čich na góly a počtvrté překonal Petra Čecha.
     
    71
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází Willian.
    69. Alex IWOBI - 3:1
     
    69
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Naděje pro Arsenal! Během dvou minut, co je ALEX IWOBI na trávníku dokázal vybojovat standardní situaci a také jí proměnit. Po několika odrazech v pokutovém území se míč dostal přesně do pohybu Iwobimu, který nádhernou ránou umístil střelu ke vzdálenější tyči.
     
    68
    druhý potrestaným hráčem Chelsea je Andreas Christensen. Alex Iwobi se prvním dotekem po svém příchodu zbavil protihráče a ten ho musel faulovat.
     
    67
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Torreira, přichází Alex Iwobi.
     
    66
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nacho Monreal, přichází Matteo Guendouzi.
    65. Eden HAZARD - 3:0
     
    65
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea má na dosah trofej z Evropské ligy! Balon si postavil na značku pokutového kopu EDEN HAZARD. Zkušený Belgičan si počkal, kam se vydá Čech a poté uklidil balon k opačné tyči. Je to vůbec první Hazardova branka v letošním ročníku.
     
    64
    Pokutový kop pro Chelsea! Kovačić dovedl balon až před pokutové území, hra pokračovala a míč měl na noze Giroud. Toho ale zezadu poslal k zemi Maitland-Niles a hlavní rozhodčí byl nekompromisní.
    60. PEDRO - 2:0
     
    60
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Po hodině hry vede Chelsea už o dva góly! Arsenal se dožadoval odpískání faulu ve středu pole, hlavní rozhodčí ale hru nechal pokračovat a toho využil na levé straně Eden Hazard, který pronikl do rozhozené obrany. Po naznačení střely našel PEDRA, který z prvního doteku našel místo u tyče. Ani nyní neměl Petr Čech příliš šancí k zásahu.
     
    56
    Lacazette bojoval co to jen šlo. V pokutovém území byl ale v obležení několika hráčů. Pedro se po rozčiloval na hlavního rozhodčího a ten okamžitě udělil první žlutou kartu zápasu.
    49. Olivier GIROUD - 1:0
     
    49
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea se ve finále Evropské ligy ujímá vedení! Na první pohled obyčejný centr z levé strany od Emersona trefil v pokutovém území parádní hlavičkou OLIVIER GIROUD přesně k tyči. Petr Čech dělal co mohl, ale na pokus francouzského útočníka si ani nesáhl.

    Pro Oliviera Girouda to je již jedenáctý zásah v letošním ročníku Evropské ligy.
    40. Olivier Giroud řádně protáhl Petra Čecha v bráně Arsenalu!
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Poslední minuty patří Chelsea, která se více a více tlačí k pokutového území londýnského rivala. Kanté prodlužoval míč k Hazardovi, následně se dostal do zakončení Giroud, ale Čech vytáhl míč od své tyče parádním zákrokem.
    35. Petr Čech si s jedovatou ránou Emersona skvěle poradil
     
    35
    Petr Čech musel poprvé zasahovat. Emerson společně s Hazardem prokombinovali statickou obranu Arsenalu na levém kraji. Nakonec musel český brankář řešit pokus Emersona.
    28. Granit Xhaka za to pořádně vzal a míč skončil těsně nad!
     
    28
    Arsenal se navezl do pokutového území. Aubameyang v nebezpečném místě ještě zkusil obloučkem překvapit obranu Chelsea. Míče se ale ujal Chriestensen. Akce ale ještě pokračovala. Granit Xhaka pálil tvrdě zpoza vápna, ale jeho pokus jen lízl břevno.

     
    9
    První vážnější situace u jedné z branek. Ainsley Maitland-Niles nacentroval pořádně nebezpečně před Kepu, který neudržel balon. O vyraženému míči se dostal Aubameyang, který ale v solidním postavení volnou část branky netrefil.

    Vít Schück

    Branky: 49. Giroud (Emerson), 60. Pedro (E. Hazard), 65. E. Hazard (pen.), 72. E. Hazard (Giroud) – 69. Iwobi

    Karty:   56. Pedro (CHE), 68. Christensen (CHE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 1:8. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, E. Hazard (89. Zappacosta).
    Náhradníci: Caballero, Cumming – M. Alonso, Barkley, Higuaín, Zappacosta, Willian, Cahill, Ampadu, G. McEachran, Gallagher.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Iliev, Leno – Alnaní, Lichtsteiner, Iwobi, Mustafi, Welbeck, Jenkinson, Guendouzi, Nketiah, Willock, Saka.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (vš. ITA)
    bahis siteleri