Turecko – Řecko 2:1 (kon.)
konec
Turecko
2:1 (2:0)
Řecko
Čtvrtek 30.05.2019, 20:00 • Antalya Atatürk Stadyumu (Antalya) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:14. (21:52:18)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Turecka, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Domácí si do druhého poločasu přinesli dvoubrankové manko, přičemž jsme posléze sledovali hodně nezáživnou podívanou, která navíc přinesla celou řadu střídání. Ve druhém dějství se skutečně moc nehrál fotbal, avšak nakonec jsme se přeci jenom dočkali ještě jednoho přesného zásahu, neboť v koncovce utkání se podařilo Řecku snížit krok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. KOURBELIS - 2:1
     
    90+3
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme kontaktní branku! Řecko totiž zahrávalo rohový kop, po kterém jsme sledovali ránu zpoza pokutového území, která se nakonec proměnila v přihrávku na DIMITRIOSE KOURBELISE, jenž pohotově propálil brankáře.
     
    90+2
    Vypadá to, že nám toto utkání žádnou další branku nepřinese. Oba celky se už moc nesnaží, mimo jiné domácí okupují útočnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude ještě několik minut nastavovat.
     
    88
    Turecko se snaží toto utkání dohrát v poklidném tempu, což je pochopitelně také patrní. Hosté se ale snaží napadat rozehrávku.
     
    87
    Cakir našel u postranní čáry Kahveciho, který se protáhl až do pokutového území, kde ještě předkládal pod sebe. Rána od Ozyakupa byla zablokována.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na třetí přesný zásah stále čekáme. Nyní má hrací předmět v moci brankář Cakir.
     
    82
    V tomto případě se jednalo o přízemní rozehrávku, která navíc směřovala až k pokutovému území Turecka, kde se nacházel Tekdemir.
     
    81
    Turecko to opět zkoušelo přes levou stranu, kde zahrál rukou Bouchalakis. Hlavní sudí byl pozorný, budeme sledovat další volný kop.
     
    80
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Cengiz Under, přichází Emre Belozoglu.
     
    80
    Naopak jsme sledovali další standardní situaci, neboť si nedovoleným zákrokem pomohl Soyuncu. Bouchalakis našel Mandalose, jenž hlavičkoval do boční sítě.
     
    79
    Na pravém křídle měl možnost roztáhnout hru Kolovos, avšak ten se k tomuto řešení nakonec nerozhodl. Řecko ale zůstává u balónu.
     
    78
    Přízemním centrem do malého vápna to zkoušel domácí Meras, který svůj pokus nasměřoval přímo do náruče brankáře Paschalakise.
     
    77
    Ozyakup předával na pravou stranu, kde sice číhal Sangare, avšak ten s tímto záměrem příliš nepočítal. Následovat bude aut pro Řecko.
     
    76
    V posledních minutách se nehraje vůbec plynule, což platí také v tomto okamžiku. Hlavní sudí musel přerušit hru, na zemi leží Ayhan.
     
    75
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Manolis Siopis, přichází Petros Mandalos.
     
    75
    Hezká kombinace ve středu hrací plochy nakonec skončila na pozorném Kourbelisovi. Domácí se ale dostali zpět k hracímu předmětu.
     
    74
    Cakir se postavil k rozehrávce od svého pokutového území, který posílal k postranní lajně, kde ještě Omur zachytil míč před čárou.
     
    73
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Charalampos Mavrias, přichází Giannis Kotsiras.
     
    72
    Jeden z domácích hráčů si pomohl nedovoleným zákrokem, po kterém se ke standardce postavil Fortounis, jehož centr přinesl útočný faul.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Oguzhan Ozyakup (Turecko).
     
    67
    Žlutou kartu dostává Dimitrios Kourbelis (Řecko).
     
    65
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Fiorin Durmishaj.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Turecko stále vede o dvě branky. Druhý poločas nám zatím nepřináší moc záživného.
     
    63
    O přihrávku si řekl Sangare, avšak mnohem dřív to před ním stihl Stafylidis, který ve skluzu odpravil hrací předmět ven z hrací plochy.
     
    62
    Po pravém křídle to zkoušel domácí Ünder, který raději ještě spolupracoval s Omurem, jenž narazil do přehuštěného bloku protihráčů.
     
    61
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Okay Yokuslu, přichází Mahmut Tekdemir.
     
    60
    Řecko se posléze dostalo k delší kombinaci u středového kruhu, načež se kolmice snášela na Bouchalakise, jenž byl rychle odzbrojen.
     
    59
    Už se ale opět pokračuje ve hře. Mezitím Soyuncu zkoušel dalekonosným pasem najít Kahveciho, který ještě vracel míč do šestnáctky.
     
    58
    Nehraje se dobrou minutu, Yokuslu nakonec odešel po svých za postranní čáru. Uvidíme, zda domácí celek sáhne k dalšímu střídání.
     
    57
    Po jednom z nedovolených zákroků skončil na zemi domácí záložník Yokuslu, ke kterému se okamžitě seběhl lékařský personál Turecka.
     
    56
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Cenk Tosun, přichází Guven Yalcin.
     
    56
    Sangare si vzal na starost provedení autového vhazování, po kterém ve středu hrací plochy dobře pracoval Samaris, jenž přihrával do ofsajdu.
     
    55
    Jeho nabídka se snášela k přední tyči, kde se utvořil menší závar, přičemž odkopem na jistotu se prezentoval hostující Koulouris.
     
    54
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Georgios Valeriano, přichází Andreas Bouchalakis.
     
    53
    Tosun se tlačil do vzduchu, avšak jeho hlavičkový pokuse ze záklonu nakonec plachtil vedle branky. I tak bude Ünder zahrávat rohový kop.
     
    52
    Nakonec to z velké vzdálenosti zkoušel hostující Kolovos, jehož pohotová rána nakonec zamířila pouze doprostřed branky, kde byl Cakir.
     
    51
    K míči se dostal také domácí brankář Cakir, který ihned rozehrál na levou stranu hrací plochy, odkud Omur vyvezl balón do bezpečí.
     
    50
    Hezká průniková přihrávka v podání Ündera dostala do vyložené šance Tosuna, který v tísni nakonec trefil pouze řeckého brankáře do nohy.
     
    49
    Kourbelis to zkoušel dalekonosným pasem na pravou stranu, kde se Masouras málem dostal k míči, avšak mu nevyšel pokus o zpracování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po levém křídle zkoušel Koutris, který přízemní přihrávkou našel pouze kopačku protihráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Leonardo Koutris, přichází Konstantinos Stafylidis.
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Dimitrios Pelkas, přichází Dimitrios Kolovos.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Ozan Tufan, přichází Oguzhan Ozyakup.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Kenan Karaman, přichází Abdulkadir Omur.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Yusuf Yazici, přichází Irfan Kahveci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem poklidnou podívanou. Turecko totiž mělo od úvodních minut územní převahu, která nakonec přinesla hned dvě branky v krátkém časovém sledu. Řecko začátek zápasu doslova prospalo, avšak poté se směrem dopředu začalo také projevovat, což nabídlo několik sympatických ataků, avšak ke kontaktní brance nedošlo. Turecko hraje mnohem přímočařeji, což se pochopitelně odráží také na výsledku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Valerianos se dostal do menšího obležení, načež ještě zkoušel přeposlat přihrávku na Pelkase, před kterým zasahoval aktivní Sangare.
     
    42
    Na opačné straně měl před sebou moře prostoru forvard Fourtonis, který se nakonec rozhodl vypálit pravou nohou, což nabídlo nepřesný projektil.
     
    41
    Do volného prostoru si navíc dokázal seběhnout křídelník Ünder, který byl ihned vytlačen protihráčem. Další zaváhání řecké defenzívy.
     
    40
    Hostující Siopis si pomohl nedovoleným zákrokem. Následovala standardní situaci, Yazici svm centrem našel Yokuslua, jeho hlavička doplachtila na břevno.
     
    36
    Sangare se postaral o provedení autového vhazování, prostřednictvím kterého si vybral kolegu Ayhana, který v tuto chvíli nikterak nespěchá.
     
    35
    Řecko se v posledních minutách herně zvedlo, avšak neustále se nachází na vlastní polovině, což pochopitelně nemůže přinést nic vážnějšího.
     
    34
    Druhý jmenovaný se štěstím dostal do zakončení, které doskákalo do moci brankáře Paschalakise, jenž posléze vyhodil míč do strany.
     
    33
    Domácí hráči se nyní zatáhli na vlastní polovinu, kde i v tomto případě vyzráli na atak soupeře. Tufan navíc přenášel hru na Tosuna.
     
    32
    Mezitím hosté rozehráli narychlo po zemi. Kourbelis si počkal na náběh nevýrazného Koulourise, který ihned předával na Koutrise.
     
    31
    Turecko se vydalo do aktivního napadání, což přineslo zisk míče. Tosun se probíjel do šestnáctky, avšak při zpracování si pomohl rukou.
     
    30
    Také Paschalakis si vyzkoušel práci s míčem, který posílal do strany na volného Valerianose, jenž vyprodukoval další zpětnou nahrávku.
     
    29
    Fortounis až příliš dlouho pracoval s míčem, o který následně čistým způsobem přišel. Do rozehrávky se zapojil také brankář Cakir.
     
    28
    Hosté si vybojovali úvodní rohový kop, který nebyl rozehrán vůbec dobře. Ünder tak táhl rychlou protiakci, při které on sám fauloval.
     
    27
    Rozehrávající Kourbelis nedal své přihrávce patřičný důraz, výsledkem bylo zachycení v podání Karamana, jenž pouze vypíchl do zámezí.
     
    26
    Koutris měl hodně času na pravé straně, což vedlo k centru. Po něm se k ráně dostal Samaris, jehož zakončení orazítkovalo brankovou konstrukci.
     
    25
    Už to vypadalo na kolmici na naběhnuvšího Tosuna, avšak Tufan si to nakonec rozmyslel, načež jsme sledovali zpětnou přihrávku.
     
    24
    Paschalakis vylákal své spoluhráče z pokutového území, naopak se na druhé straně dostával do souboje Koulouris, který ale neuspěl.
     
    23
    Ünder to zkoušel velice zajímavou nabídkou ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Meras, kterému k míči přeci jenom něco scházelo.
     
    18
    Tento výsledek je pro Řecko hodně nepříjemný, navíc stále ještě není ani konec dvacáté minuty. Domácí jsou i po rozehrávce u míče.
    17. KARAMAN - 2:0
     
    17
    Turecko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu je to už o dvě branky! Řecko si ani v tomto případě nepočínalo ve svém pokutovém území ukázkově, což vedlo ke střeleckému pokusu v podání KENANA KARAMANA, který v pádu zvolil střelu k zadní tyči, na což byl brankář Paschalakis krátký.
     
    16
    Yokuslu si nyní hodil míč daleko od kopačky, čehož využil napadající Pelkas, který si následně nevymodlil standardní situaci.
     
    15
    Jenomže Turecko se celkem snadným způsobem dostalo na polovinu soupeře, kde na Tufanovu nabídku Sangare neměl šanci dosáhnout.
     
    14
    Snad poprvé v utkání se k práci s míčem dostal domácí brankář Cakir, který nekompromisně odkopával na druhou stranu, což přineslo zisk autu.
     
    13
    Hosté se pokusili o bleskovou odpověď, avšak obrannou povinnost si dokázal splnit zadák Ayhan, který odvracel pokus o centr soupeře.
     
    12
    V tuto chvíli to bude mít Řecko hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času na vyrovnání.
    11. ÜNDER - 1:0
     
    11
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Turecko kombinovalo u hranice pokutového území, načež Tosun přeposlal na lépe postaveného CENGIZE ÜNDERA, který měl na zakončení opravdu hodně času. Paschalakis byl v tomto případě zcela bez šance.
     
    11
    Ünder si hodil míč na levou nohu, načež v pokutovém území chtěl hledat kolegu Tosuna, který v souboji fauloval obránce Mavriase.
     
    10
    Na pravém křídle číhal naprosto osamocený Sangare, který okamžitě centroval do pokutového území, kde zasahoval brankář Paschalakis.
     
    9
    Řecká reprezentace si míče moc dlouho neužila, naopak ho opět odevzdala soupeři, který v tuto chvíli kombinuje na vlastní polovině.
     
    8
    Do přijatelné pozice pro střelu se dostal kapitán Tosun, jehož pohotová rána pravou nohou pořádně protáhla brankáře Paschalakise.
     
    7
    Před malým momentem to s agresivitou přehnal domácí Tosun, který nevybíravě poslal k zemi protihráče. Hlavní sudí ho následně upozornil.
     
    6
    Avšak předávka do tandemu na naběhnuvšího Valerianose nebyla vůbec přesná, naopak jsem sledovali další zbytečnou nepřesnost.
     
    5
    K míči se dostal také řecký brankář Paschalakis, který to zkoušel přenesením hry na levou stranu, kde se nacházel osamocený Fortounis.
     
    4
    Napadající Sangare si nakonec pomohl zcela viditelným zákrokem, který viděl také hlavní sudí. Naopak na zemi se ocitl hostující Siopis.
     
    3
    O provedení autového vhazování se postaral hostující Mavrias, který si pro spolupráci chtěl vybrat Masourase, jenž byl pečlivě ubráněn.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Turecko: Çakır – Sangare, Ayhan, Söyüncü, Meraş – Yokuşlu, Tufan – Ünder, Yazıcı, Tosun – Karaman
    Náhradníci: Akkan, Bolat – Çelik, Yalçın, Ömür, Özyakup, Kahveci, Mallı, Belözoğlu, Tekdemir, Demiral, Kaldırım

    Řecko: Paschalakis – Mavrias, Kourmpelis, Koutris – Masouras, Siopis, Samaris, Pelkas, Valerianos – Koulouris, Fortounis
    Náhradníci: Vlachodimos, Barkas – Bakasetas, Bouchalakis, Durmishaj, Kolovos, Kotsiras, Mandalos, Siovas, Stafylidis.
     
    V dnešním utkání bude do role favorita stavěno Turecko, které přeci jenom má o něco zkušenější kádr. Turecku se navíc v kvalifikaci o EURO zatím daří na výbornou, v prvním velice složitém utkání se jim podařilo překonat Albánii, která nakonec prohrála poměrem 0:2. Druhý zápas rovněž nabídl čistý štít, tentokráte si Turecko na vlastním stadionu poradilo s Moldavskem výsledkem 4:0. I reprezentace Řecka si vede v kvalifikaci zatím celkem dobře, hned první skupinový zápas totiž přinesl kýžené vítězství proti Lichtenštejnsku, které prohrálo poměrem 0:2. O dost složitější utkání bylo na pořadu dne proti Bosně a Hercegovině, nakonec byl konečným výsledkem stav 2:2, což pro Řecko není špatný výsledek. V dnešním utkání se dá očekávat rotace obou sestav, přeci jenom se jedná o přátelské utkání, avšak pro oba celky by to mohla být dobrá zkouška před dalším kvalifikačním střetnutím.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V dnešním utkání budeme sledovat přátelský duel mezi Tureckem a Řeckem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 11. Ünder, 17. Karaman – 90+3. Kourbelis

    Karty:   69. Ozyakup (TUR) – 67. Kourbelis (GRE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:14.
    Turecko: Çakır – Sangare, Ayhan, Söyüncü, Meraş – Yokuşlu (61. Tekdemir), Tufan (46. Özyakup) – Ünder (80. Belözoğlu), Yazıcı (46. Kahveci), Tosun (C) (56. Yalçın) – Karaman (46. Ömür)
    Náhradníci: Akkan, Bolat – Çelik, Yalçın, Ömür, Özyakup, Kahveci, Mallı, Belözoğlu, Tekdemir, Demiral, Kaldırım

    Řecko: Paschalakis – Mavrias (73. Kotsiras), Kourmpelis, Koutris (46. Stafylidis) – Masouras (65. Durmishaj), Siopis (75. Mandalos), Samaris, Pelkas (46. Kolovos), Valerianos (54. Bouchalakis) – Koulouris, Fortounis (C)
    Náhradníci: Vlachodimos, Barkas – Bakasetas, Bouchalakis, Durmishaj, Kolovos, Kotsiras, Mandalos, Siovas, Stafylidis
    bahis siteleri