Ufa – Tomsk 2:0 (kon.) | Nižnij Novgorod – Samara 1:3 (kon.)
konec
FC Ufa
2:0 (1:0)
FK Tom Tomsk
Čtvrtek 30.05.2019, 16:00 • Nefťjanik Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Ruská liga má dnes na programu barážové utkání mezi Ufou a Tomskem. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu Vám toto střetnutí přiblížíme.
     
    FC Ufa

    Domácí Ufa se umístila v tabulce ruské Premier Ligy na čtrnáctém místě, což ji odsoudilo jít do baráže udržet nejvyšší soutěž i pro následující ročník. Ufě se poslední tři zápasy v závěru sezóny nepovedly a vždy prohrála. Nyní ale musí rozhodně zabrat, pomýšlí-li na setrvání v Premier Lize. Uvidíme, jak se jí bude dařit. V prvním duelu se bude chtít přiblížit záchraně a před svými diváky budou fotbalisté Ufy chtít rozhodně plně bodovat.
     
    FK Tom Tomsk

    Hosté z Tomsku se v tabulce druhé ruské ligy FNL umístili na třetím místě a když to nebylo na přímý postup do nejvyšší soutěže, zajistili si alespoň baráž. Šance na postup mezi ruskou elitu tak rozhodně je. Nyní čeká hráče Tomsku první důležitý zápas na hřišti soupeře a stále ještě prvoligové Ufy. Uvidíme, jak se jim bude dařit a zda favorita utkání hosté potrápí. Čeká nás tak zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v prosinci v roce 2016, tehdy v nejvyšší soutěži. Ufa tenkrát zvítězila doma těsně 1:0, hosté tak svému sokovi dnes mají co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, A. Nikitin, Jokić (C) – Suchov, Salatić, Živogljadov, Krotov – Igboun, Paurević, Vombergar.
    Náhradníci: Šafinskij – Alikin, Sysujev, Carp, Vaněk, Bizjak, Zasejev, Pucko, O. Thill, Alijev, Bezdenežnych.

    FK Tom Tomsk: Smirnov – Kakkojev, Jedijev, Šumskich (C) – Penčikov, Kalinskij, Šalajev, Bugajev – Abdulavov, Stavpec, Gasilin.
    Náhradníci: Melichov – Sasin, Andrejev, Makurin, Tlupov, Manuljov, Zaprjagajev, Andrejev, Krapuchin.

    Rozhodčí: Vilkov – Usačev, Chatujev.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté hned v úvodu utkání měli k dispozici volný přímý kop, ale tuto standardní situaci nedokázali přetavit v úvodní branku zápasu. Okamžitě poté míří na druhou stranu hosté.
     
    2
    Šalajev vyslal na Bělenova střelu po zemi, s tou ale domácí brankář neměl vůbec žádné problémy. Poté balon odkopl na opačnou stranu a útočit tak může opět domácí Ufa.
     
    3
    Jako první vybojovali rohový kop hráči Ufy a hned mají k dispozici další pokus, jak ohrozit brankáře Tomsku.
     
    5
    Hosté byli v držení míče, ale do blízkosti branky Ufy se nedostali. Následně pak Ufa opět otočila hru, avšak střelu na branku Tomsku nevyslala.
     
    7
    Další slibně se rozvíjející akce na hostují straně. Z pravé strany vystřelil Oleg Šalajev, jeho ránu zablokovala obrana Ufy a dostala tak balon do bezpečí.
     
    8
    Po pravé straně unikali na polovinu hostujícího území zase domácí hráči, hosté se dokázali ubránit jen za cenu poslání balonu za postranní čáru. Autové vhazování pro Ufu.
     
    10
    Další roh pro Ufu, ta je zatím více aktivním týmem v prvním barážovém duelu.
     
    11
    Nic z toho domácí nevytěžili. Míč získali na svou stranu hosté, vydali se s ním středem hřiště až na polovinu Ufy, kde ale záhy míč ztratili. V útoku se tak oba týmy vystřídaly.
     
    12
    Také hosté měli k dispozici autové vhazování, po němž se přiblížili Bělenovově brance, ale k žádné střele nedošlo. Další útočná akce Tomsku tak skončila neúspěchem.
     
    13
    Jeden z hráčů Tomsku byl faulován a hosté zahrávali volný kop. Bylo to ale z velké dálky a branku Ufy tak neohrozili. Bělenov tak mohl dostat míč do své moci a poslat ho do bezpečí.
     
    14
    Domácí vybojovali míč na svou stranu, jeden z beků Ufy ho poslal na malou domů Bělenovovi, který ho odkopl až za polovinu hřiště. Jeho spoluhráči se však do útoku nedostali a ztratili míč.
     
    15
    Nepřesná rozehrávka Ufy znamenala míč v zámezí a další autové vhazování rozehrají hosté z Tomsku. Z vlastní poloviny se tak pokusí dostat se před Bělenovova.
     
    16
    Jenže agilní domácí celek získal balon zpět na svou stranu a okamžitě odvrací hru před branku hostujícího celku.
     
    17
    Nikitin rozehrál míč na pravou stranu, u postranní čáry si ho převzal Jokić, kapitán Ufy však pozvolna se rodící akci domácích nedotáhl dále, než před velké vápno.
     
    19
    Igboun se prodíral skrze dva obránce do pokutového území, jenže nakonec se zamotal do kliček a míč tak ztratil. Opět se domácí musí vracet zpět do obrany, hosté už míří před jejich branku.
     
    20
    Opět se hosté dopustili nepřesnosti v odehrání míče na polovině Tomsku, domácí tak vybojovali další autové vhazování.
     
    22
    Oleg Šalajev poslal k zemi soupeře a domácí budou zahrávat velmi slibný volný přímý kop z pravé strany.
     
    23
    A z této standardní situace se zrodil náznak šance, avšak nakonec hosté srazili míč do zámezí a Ufa bude rozehrávat aspoň ještě rohový kop.
     
    24
    A ani z této standardní situace nezapršelo, domácí poté chvíli drželi míč ve své moci a tlačili soupeře. Výsledkem toho byly další dva rohové kopy po sobě, avšak opět bez úspěchu.
     
    25
    Nyní už to bylo nebezpečné před hostující brankou a střela domácích měla gólové parametry. Brankář hostů Smirnov se po míči natahoval rukou, nakonec na něj nedosáhl a skončil těsně v zámezí.
    25. První vážnější střela Ufy
     
    27
    Agilní domácí celek byl opět u zrodu další akce, ale nyní se Ufě nepovedlo ohrozit Smirnova, ten poté odkopl míč hodně daleko od své branky.
     
    28
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou v osmadvacáté minutě do vedení. Volný kop z pravé strany zahrál Jokić, který nacentroval míč do pokutového území, kde k němu byl blízko SYLVESTER IGBOUN a poslal ho hlavou za záda hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: Bojan Jokić.
    28. Sylvester IGBOUN - 1:0
     
    30
    Hosté tak musejí dohánět jednobrankové manko a hned po inkasovaném gólu spěchali do útoku, avšak obrana Ufy je včas zastavila a do ohrožení Bělenovovy branky nepustila.
     
    32
    Domácí jsou znovu v držení míče a spěchají s ním na polovinu soupeře. Hosté se tak v posledních chvílích znovu bránili. Nyní už ale mají balon ve své moci a jdou útočit.
     
    33
    A znovu akce na domácí straně. Ionut Nedelcearu dostal přihrávku do běhu, udělal pár kroků navíc a poté vyslal pumelici na Smirnova, ale balon skončil jen vedle jeho branky.
     
    34
    Hosté z Tomsku zahrávali autové vhazování na polovině Ufy. Domácí hráči si však pohlídali svůj prostor a opět nepustili hosty do žádného zakončení.
     
    35
    Nyní už to bylo ze strany hostů o něco lepší a jejich střelu středem hřiště musel krýt pohotově domácí brankář. Ten tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.
     
    36
    Domácí trenér neustále nabádá své svěřence, aby drželi míč co nejdále od vlastní branky a sami se dostávali do šancí. Tuto taktiku tak hráči Ufy zatím dodržují velmi dobře.
     
    37
    Po další střele hráčů Ufy zasahovala obrana Tomsku, která tak nepustila soupeře do ohrožení Smirnovovy brány a hned na to pak brankář Tomsku odkopl balon daleko.
     
    38
    Po levé straně unikal jeden z hostů, poté našel centrem spoluhráče na druhé straně, jenž se přiblížil domácí brance, jenže to bylo z jeho strany vše.
     
    39
    Autové vhazování nyní měli zase k dispozici domácí, po něm se dostali před pokutové území, ale nijak zvlášť nebezpečně si před brankou Tomsku nepočínali.
     
    40
    Blíží se závěr prvního poločasu, u míče jsou hosté a snaží se ještě do konce této části hry o srovnání stavu skóre. Obrana Ufy však byla opět hodně pozorná a nedovolila soupeři zcela nic.
     
    41
    Z levé strany se do úniku před hostující branku utrhl Sylvester Igboun, jenž poté z rohu velkého vápna chtěl prověřit pravačkou Smirnova, ale jeho branku pouze přestřelil. Autor první domácí branky tak vyšel nyní naprázdno.
     
    42
    Obránci Ufy si pak museli dávat pozor na svém území, kde zahrozil Islamnur Abdulavov, ale také jeho střelecký pokus neměl vůbec žádné gólové parametry.
     
    43
    Po další akci domácích získali balon na svou stranu hosté a rychle se přemístili na opačnou stranu hřiště. Ale jejich další pokus na branku domácího týmu nezamířil.
     
    44
    Penčikov přidržel domácího Alexandra Suchovova a sudí pak nařídil volný přímý kop. Po této standardní situaci zaletěl balon před branku hostů, ale nikdo z domácích se trefit před Smirnovem nedokázal.
     
    44
    Oleg Smirnov, brankář Tomsku, zasahoval ve výskoku a poté spadl na zem. Domníval se, že ho jeden z domácích přistrčil a směrem k sudímu řekl asi něco ostřejšího. Ten mu uděluje žlutou kartu, první v tomto utkání.
     
    45
    Vypadá to, že sudí nenastaví ani minutu navíc, není třeba, hra měla spád a první část zápasu tak bude za malý okamžik minulostí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto barážového duelu je za námi. V něm jsme na úvodní branku zápasu čekali do osmadvacáté minuty, kdy se prosadil Sylvester Igboun, jenž po volném kopu usměrnil balon hlavou do hostující brány. Hráči Tomsku se snažili o vyrovnání, ale marně se prosazovali přes zhuštěnou obranu Ufy. Ta svůj těsný náskok uhájila až do konce a zatím tak má dobře nakročeno k úspěchu. Hosté zbraně neskládají, ve druhé půli se pokusí své manko smazat. Uvidíme, zda se jim to podaří. Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    Zákroky brankářů po prvním poločase: 1 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba celky v nezměněných sestavách. Domácí se pokusí o navýšení svého vedení, hosté naopak o srovnání pro ně nepříznivého stavu.
     
    46
    Oleg Smirnov dostal pod kontrolu míč po střele dnes hodně aktivního Sylvestera Igbouna a následoval odkop od jeho brány. Hosté tak mohou zamířit před domácí bránu.
     
    47
    Z poloviny hřiště hráči Tomsku zahrávali nepřímý volný kop a dostali se záhy na polovinu Ufy. Centr z levé strany chtěl vyslat směrem k pokutovému území Stavpec, avšak dostal míč jen za zadní čáru.
     
    48
    Na druhé straně pak musela zasahovat opět obrana Tomsku, která zastavila zásluhou Penčikova zastavit další akci domácích.
     
    49
    Hráči v zeleném, tedy ti hostující, měli k dispozici autové vhazování na své polovině a dostali tak míč za půlící čáru. Avšak tam si ho převzal Alexej Nikitin, jenž tak může založit další akci Ufy.
     
    50
    Alexej Šumskich zády k soupeři jistil míč ve vlastním pokutovém území, poté ho dostal na kopačku a poslal směrem na druhou stranu. Hosté se už poněkolikáté dostali před branku Ufy, ale míč jim opět utekl k obraně domácích.
     
    51
    A stejná situace se opakovali i o chvilku později. Hostům chybí v rozehrávce a střele více přesnosti, zatím se tak marně snaží dobývat území domácí Ufy.
     
    52
    A nepovede se to ani nyní. Domácí hráči totiž zahrávají autové vhazování a pokusí se o další průnik před soupeřovu bránu.
     
    53
    Obránci domácích si nyní rozehrávali míč na své polovině, hosté se snažili napadat, ale neúspěšně. Ufa tak pokračuje postupným útokem až před Smirnova.
     
    54
    Veroljub Salatić se prosmýkl obraně hostů, dostal se na pravou stranu uvnitř pokutového území, střela mu ale vůbec nesedla. Míč se doklouzal k brankáři Smirnovovi a ten ho okamžitě pošle na opačnou stranu.
     
    55
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ivan Paurević, přichází Cătălin Carp.
     
    55
    Jako první vystřídali domácí hráči a nová akvizice na hřišti, Cătălin Carp, se hned zapojila do hry a táhla akci po pravé straně, jenže tu pohotově zastavila obrana Tomsku.
     
    56
    Carp poté v další akci Ufy poslal míč Salatićovi, který chtěl ještě útok vyšperkovat přihrávkou na nabíhajícího Krotovova, ale ten na balon nedosáhl.
     
    57
    Krotov poté v blízkosti hostující branky měl šanci ke skórování, ale fantasticky se dokázal ve svém brankovišti přesunout Smirnov, jenž dokázal střelu soupeře zastavit dobrým zákrokem.
     
    58
    A hned na to hlavičkoval v pokutovém území Krotov, branku soupeře však pouze přestřelil. Sám se pak chytal za hlavu, protože věděl, že spálil další dobrou šanci.
     
    58
    Volný přímý kop zahrávali hosté, míč se po něm snesl do pokutového území, kde ho ale bez větších problémů ukryl do rukavic Bělenov.
     
    59
    Střídání je také avizováno na hostující straně, i trenér Tomsku tak pošle na hřiště čerstvou sílu.
     
    60
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Islamnur Abdulavov, přichází Islam Tlupov.
     
    60
    Znovu hráči Ufy kontrolovali hru, nepustili hosty na vlastní polovinu a hned poté zaútočili. Střela Dmitrije Živogljadova se zastavila jen o holenní chránič jednoho z obránců Tomsku.
     
    61
    Faul hostů a následovat bude volný přímý kop pro domácí celek, další možnost, jak se dostat k ohrožení soupeřovy branky.
     
    62
    Jokić znovu zahrál tuto standardní situaci, balon se dostal do pokutového území, kde ho ale bezpečně jistil Smirnov.
     
    63
    Následovala akce před domácí brankou, z pravé strany vyslal nízký lob jeden z hostů, ale dostal ho jen na hruď obránce Ufy. Další akce hostů končí zmarem.
     
    64
    Následuje tak pouze odkop od Bělenovovy brány.
     
    65
    Dmitrij Živogljadov dostal křížnou přihrávku od svého spoluhráče, poté unikl do pokutového území, kde se střetl se soupeřem a podklouzl. Vše bylo čisté, což naznačuje i sudí a následovat tak bude další odkop od Smirnovova zařízení.
     
    66
    Autové vhazování zahráli hosté, znovu se pokusili dostat se na polovinu Ufy, avšak opět bez úspěchu.
     
    67
    Domácí zavřeli svou polovinu a nepustili tak fotbalisty Tomsku do nějakého ohrožení Bělenovovy branky. Ten tak nemusel zasahovat a ze svého brankoviště tak sleduje další možný útok svých spoluhráčů.
     
    68
    Ionut Nedelcearu centroval do pokutového území, kde si nabíhal Vjačeslav Krotov, ale hlavou nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.
     
    69
    Hosté byli pod dalším menším tlakem, který nakonec ustáli a hned se přemístili před velké vápno soupeře. Tam však nepřesnou rozehrávkou o balon zase přišli.
     
    70
    Další avizované střídání, tentokráte opět na domácí straně.
     
    71
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Andrés Vombergar, přichází Olivier Thill.
     
    72
    A hned Olivier Thill našel přihrávkou v pokutovém území Cătălina Carpa, který chtěl vyslat určitě tvrdší ránu, ale to se nepovedlo. Balon tak končí jen u brankáře hostů.
     
    73
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Alexej Gasilin, přichází Dmitrij Sasin.
     
    74
    Cătălin Carp byl u další šance domácích, na letící centr si naskočil a hlavou pak poslal balon jen těsně vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    75
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Veroljub Salatić, přichází Ondřej Vaněk.
     
    76
    Ondřej Vaněk se hned dostal k balonu a poslal ho na nabíhajícího spoluhráče, který však nedokázal přihrávku dobře zpracovat a nakonec pak i o míč přišel.
     
    76
    Do své moci ho ale domácí Ufa dostala zase zpátky a z vlastní poloviny rozehrává další akci směrem dopředu.
     
    77
    Další odkop od hostující branky provedl Oleg Smirnov a dostal tak hosty do další útočné akce. Jejich počínání před domácí brankou ale bylo opět hodně nepřesné.
     
    78
    Ondřej Vaněk dobrým zákrokem zastavil možný útok soupeře a jeho spoluhráči se tak dostávají opět před velké vápno Tomsku, kde vybojovali slibný volný přímý kop.
     
    79
    Centr, který prošel nad zdí do pokutového území hlavou odvrátil jeden z hostů mimo a je z toho rohový kop pro Ufu.
     
    79
    Ani tato standardní situace nevolala po gólu. Nicméně domácí zůstávají i nadále na polovině svého soupeře z Tomsku.
     
    80
    Další rohový kop pro Ufu.
     
    80
    Dalším potrestaným hráčem žlutou kartou je domácí Ionut Nedelcearu, jenž se pustil do sporu s hlavním sudím.
     
    81
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči jdou do dvoubrankového náskoku smolným vlastním gólem ISMAILA JEDIJEVA, který nechtěně hlavou usměrnil míč k bližší tyči a stal se tak smolařem Tomsku – 2:0.
    81. Ismail JEDIJEV - 2:0
     
    82
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Nikita Kakkojev, přichází Maxim Andrejev.
     
    84
    Domácí přispěchali s další akcí, vybojovali autové vhazování a zůstali na polovině soupeře. Hosté však balon dostali do své moci a hned otočili hru.
     
    85
    Hráči Ufy se příliš nikam neženou a začínají spíše jen kontrolovat hru a drží dvoubrankové vedení a také nulu na kontě domácího brankáře Bělenova.
     
    86
    Domácí Živogljadov ostřeji zajel do hráče Tomsku a nemůže od hlavního sudího čekat nic jiného, než další žlutou kartu pro domácí tým.
     
    87
    Cătălin Carp dostal přihrávku před velké vápno a střelou z první pak míč dostal jen nad břevno hostující branky. Další akce Ufy končí zmarem, což ale domácí mrzet nemusí.
     
    88
    Nyní jeden z beků hostů dostal hlavou míč do bezpečí, když nebezpečně střílel Ivan Paurević.
     
    88
    Následoval tak odkop od Smirnovovy branky a hráči Tomsku se hned řítí na opačnou stranu hřiště.
     
    89
    Fotbalisté Ufy mají stále míč na svých kopačkách, přihrávají si na vlastní polovině a míč soupeři tak vůbec nepouštějí. S vidinou blížícího se konce zápasu opět hru kontrolují.
     
    89
    Před malou chvílí však dostali míč za postranní čáru a hosté otočí hru po nabídnutém autovém vhazování.
     
    90
    Vjačeslav Krotov upadl na zem a s bolestivou grimasou odešel za postranní čáru, kde proběhne jeho ošetření. Patrně dostal křeč.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby budou nastaveny ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Takřka od rohového praporku na domácí polovině zahrál autové vhazování Vjačeslav Krotov a pokusil se najít spoluhráče, který ale na míč nedosáhl.
     
    90+2
    Následoval rychlý útok hostů, kteří se ale před domácí brankou neprezentovali žádnou nebezpečnou střelou.
     
    90+2
    Až nyní musel zasahovat Bělenov, který dostal do rukavic lob hostujícího hráče.
     
    90+3
    Jdeme do poslední nastavené minuty, u míče jsou domácí hráči a ještě se pokusí ohrozit branku hostů. Moc času ze zápasu už nezbývá a to do karet rozhodně hostům nehraje.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Ufa nakonec přidala ve druhé půli ještě jednu branku, když si hlavou do vlastní brány srazil míč Ismail Jedijev a stanovil tak konečný stav duelu. Hostům se nepovedlo vsítit ani gól a lepší výchozí pozici do odvety tak mají hráči Ufy, kteří se na hřiště Tomsku přestěhují s vedením o dva góly v zádech a baráž o udržení se v nejvyšší ruské soutěži tak mají lépe rozehranou, než hráči Tomsku, kteří by naopak rádi po několikaleté pauze znovu postoupili mezi elitu. Doma ještě rozhodně soupeře potrápí.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:54:59)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 28. Igboun (Jokić), 81. Jedijev (vla.)

    Karty:   80. Nedelcearu (UFA), 86. Živogljadov (UFA) – 44. Smirnov (TMS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, A. Nikitin, Jokić (C) – Suchov, Salatić (75. Vaněk), Živogljadov, Krotov – Igboun, Paurević (55. Carp), Vombergar (71. O. Thill).
    Náhradníci: Šafinskij – Alikin, Sysujev, Carp, Vaněk, Bizjak, Zasejev, Pucko, O. Thill, Alijev, Bezdenežnych.

    FK Tom Tomsk: Smirnov – Kakkojev (82. Andrejev), Jedijev, Šumskich (C) – Penčikov, Kalinskij, Šalajev, Bugajev – Abdulavov (60. Tlupov), Stavpec, Gasilin (73. Sasin).
    Náhradníci: Melichov – Sasin, Andrejev, Makurin, Tlupov, Manuljov, Zaprjagajev, Andrejev, Krapuchin.

    Rozhodčí: Vilkov – Usačev, Chatujev

    Diváci: 9 384
    Neděle 02.06.2019
    Tomsk - Ufa 1:0

    Branky: 11. Gasilin (Abdulavov)

    Karty:   41. Nedelcearu (UFA), 71. Igboun (UFA), 90+4. Bělenov (UFA)   90+4. Bělenov (UFA)

    bahis siteleri