Japonsko – Trinidad a Tobago 0:0 (kon.)
konec
Japonsko
0:0 (0:0)
Trinidad a Tobago
Středa 05.06.2019, 12:30 • Toyota Stadium (Toyota) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V dnešním přátelském utkání se proti sobě představí Japonsko a Trinidad a Tobago.
     
    Jednoznačným favoritem tohoto zápasu bude reprezentace Japonska, která je bezesporu úspěšnější. Celek z Asie sehrál poslední dva přípravné zápasy na konci měsíce března, tehdy nejprve podlehl Kolumbii, která vstřelila jedinou branku, což jí ale stačilo. Poté si Japonsko spravilo chuť, rovněž díky jediné brance dokázalo zvítězit, tentokráte proti Bolívii. Trinidad a Tobago se poslední dobou výsledkově trápí, poslední tři přátelské zápasy přinesly hned tři porážky, přičemž ve všech třech případech se jednalo o prohru 0:1. Trinidad a Tobago tak musí zlepšit ofenzivní činnost, ta se totiž naposledy prosadila před hodně dlouhou dobou. Uvidíme, zda Japonsko naplní roli jasného favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Schmidt – Sakaj, Šoji, Tomijasu, Hatanaka, Nagatomo – Šibasaki (C), Morita, Doan, Nakadžima – Osako
    Náhradníci: Gonda, Osako – Makino, Jamanaka, Muroja, Kagawa, Haraguči, Kobajaši, Ito, Hašimoto, Minamino, Nagaj

    Trinidad a Tobago: Phillip – M. Williams, Cyrus, Mitchell, Jones – J. Williams, Hyland, George, Paul – García, Lewis
    Náhradníci: Foncette – Gonzales, Hackshaw, García, Humphre, Muckette, Peltier, Winchester.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Japonsko, které bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Na vlastní polovině operoval s míčem Morita, který poté předával k postranní lajně na Sakaje, jenž byl ostře dohrán v podání Williamse.
     
    4
    Sledovali jsme přízemní rozehrávku, přičemž se k míči dostal také Nagatomo. Japonsko to zkouší velice poklidnou kombinací.
     
    5
    Nakonec jsme sledovali úvodní střelecký pokus, o který se postaral Nakadžima, jehož rána levou nohou skončila u brankáře Phillipse.
     
    6
    Posléze se do pokutového území dokázal dostat Osako, jenž ještě vracel míč před branku, kde se ale nacházel pozorný Mitchell.
     
    7
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který rozehrával Nakadžima. Jeho centrovaná nabídka našla kopačku prvního z protihráčů.
     
    8
    Morita operoval s míčem ve středu hrací plochy, načež ho přeposlal na kolegu Nakadžimu, po jehož centru hlavičkoval vedle Doan.
     
    9
    Phillips si tak vyzkoušel rozehrávku od své branky, kterou poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se nacházel pouze Šoji.
     
    10
    Také brankář Schmidt se vůbec poprvé seznámil s míčem, který konstruktivně rozehrával do strany. Japonsko se opět žene vpřed.
     
    11
    Nakonec byl nedovoleným zákrokem zastaven George, naopak si faulem pomohl napadající Nakadžima. Trinidad a Tobago ihned rozehrálo.
     
    12
    K provedení autového vhazování se postavil Sakaj, který raději zpětnou přihrávkou oslovil Šojiho, jenž přenášel hru k autové lajně.
     
    13
    Hosté rozehrávali z vlastní poloviny, přičemž to nákopem podél autové čáry zkoušel Williams, avšak v hlavičkovém souboji vyhrál Nagatomo.
     
    14
    Osako se snažil probít do pokutového území, avšak důrazný Cyrus ho dokázal odstrčit od balón. Budeme sledovat odkop od branky.
     
    15
    Nakadžima chtěl chytrou kolmicí najít za obranou Osaka, avšak tento záměr se povedlo přečíst Cyrusovi, který odklízel do zámezí.
     
    16
    Williams se u postranní čáry nedokázal zbavit protihráče, ten si navíc pomohl čistě. Japonsko si nakonec došlo pro zisk standardky.
     
    21
    Doan to zkoušel po pravém křídle, přičemž ještě předával na Sakaje, po jehož přihrávce centroval na nohu soupeře Šoji.
     
    22
    Naopak přišel na řadu rychlý protiútok, který středem hrací plochy táhl Williams. Toho nedovoleným zákrokem zastavil Tomijasu.
     
    23
    Nakonec to na sebe vzal právě Williams, jehož dělovka pravou nohou skončila na rukavicích Schmidta, jenž vyrážel míč před sebe.
    23. Schmidt se musel činit.
     
    24
    Mitchell se podíval v před, načež chtěl dalekonosným pasem oslovit Garcíu, který měl k míči daleko. Japonci to zkouší z vlastní poloviny.
     
    25
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku zatím nepřinesla. Japonsko je i nadále výrazně aktivnějším celkem.
     
    26
    Najednou se do šance dostal domácí Osako, který dostal přihrávku před malé vápno, odkud jeho zakončení pravačkou Phillips zneškodnil.
     
    27
    Na pořadu dne byla standardní situace, ke které se postavil Nakadžima. Jeho ostrý centr nakonec dokázal za sebe prodloužit Cyrus.
     
    28
    Japonsko si vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu, který i tentokráte dopadl na hlavu protihráče. Domácí i tak zůstávají u míče.
     
    29
    Do volného prostoru se dostával Nakadžima, kterého nakonec fauloval Paul. V tomto případě se klidně mohla tasit žlutá karta.
     
    30
    Navíc se před brankáře Phillipse dokázal dostat Doan, který rovněž v zakončení neuspěl. Trinidad a Tobago si pořádně koleduje.
     
    31
    Po delší době se k míči dostal domácí brankář Schmidt, který i tentokráte roztáhl hru do strany, kde se o rozehrávku stará Hatanaka.
     
    32
    Podél postranní čáry si to namířil vpřed Williams, který se daleko nedostal. Včas ho totiž čistě zastavil jeden z vracejících se zadáků.
     
    33
    U středového kruhu si pro míč naskakoval Lewis, který rovněž skončil na zemi. Tentokráte se provinil Nagatomo, jenž protihráče přistrčil.
     
    34
    Nyní to Morita zkoušel přihrávkou na Doana, který si hodil míč na levou nohu, avšak poté nedokázal propálit přehuštěný blok protihráčů.
     
    38
    Šibasaki se dostal až do pokutového území, kde ještě předával do tandemu na Nagatoma, kterému se nepodařilo odcentrovat přes Cyruse.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    V pokutovém území se poroučel k zemi Osako, který si chtěl vymodlit penaltu, což se nepovedlo. Následně vysoko nad pálil Sakaj.
     
    41
    Najednou měl Nakadžima před sebou hodně prostoru, to využil k přihrávce na Nagatoma, jehož nabídka přeletěla celou šestnáctkou.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Khaleem Hyland (Trinidad a Tobago).
     
    42
    Trinidad a Tobago se po delší době dostalo k pokutovému území, díky čemuž si vybojovalo rohový kop, který ale nebyl nebezpečný.
     
    43
    Na opačné straně si Japonsko vybojovalo velice slibnou standardku. Rozehrávku si vzal na starost Nakadžima, jeho zakončení trefilo břevno.
    43. Nakadžima pálil do břevna.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádný přesný zásah. Pochopitelně více ze hry mělo Japonsko, jenž se dostalo do několika vyložených šancí, avšak k překonání brankáře Phillipse zatím nedošlo. Trinidad a Tobago toho zatím moc nepředvedlo, hostující celek se totiž snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím celkem daří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu poločasu se k míči dostal také hostující brankář Phillips, který vykopával míč na pravou stranu, kde Williams nepředvedl jisté zpracování.
     
    49
    Posléze Morita přihrával na lépe postaveného Šibasakiho, který dlouho operoval u pokutového území, kde narazil na blok protihráčů.
     
    50
    Nakonec to z velké vzdálenosti vzal na sebe aktivní Nakadžima, jehož pohotová rána pravou nohou směřovala přímo doprostřed.
     
    51
    U postranní čáry musel Williams pořádně zabrat, neboť ho aktivně napadal Sakaj. Prvně jmenovaný nakonec přihrával na kolegu Paula.
     
    52
    Šibasaki to zkoušel až příliš čitelnou kolmicí na Osaka, tu navíc dokázal přečíst Mitchell, jenž ale nedokázal poslat míč do bezpečí.
     
    53
    Rychlonohý Williams se vydal podél autové čáry, kde ho důrazně atakoval Tomijasu. Nakonec to přeci jenom bude aut pro Trinidad a Tobago.
     
    54
    V pokutovém území naskakoval na míč Osako, který pouze prodlužoval do moci soupeře. Následně navíc fauloval obránce Tomijasu.
     
    55
    Jones s rozehrávkou nikam nespěchal, naopak se po chvilkovém váhání rozhodl pro přihrávku na Cyruse, jenž nasbíral cenné vteřinky.
     
    56
    García to udělal velice dobře, v tísni totiž vyprodukoval kolmici na svého kolegu, který z úhlu trefil pouze ruku brankáře Schmidta.
     
    57
    Na řadu přišel ještě rohový kop, o který se postaral Williams. Jeho vysoká nabídka našla Mitchella, který hlavičkoval do náruče brankáře.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Kevan George (Trinidad a Tobago).
     
    59
    Na opačné straně to vzal sám na sebe Sakaj, který si v konečné fázi hodil míč daleko od nohy. Phillips tak bude odkopávat od branky.
     
    61
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Hiroši Sakaj, přichází Sej Muroja.
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Hidemasa Morita, přichází Juki Kobajaši.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Ve druhém dějství sledujeme vyrovnanější partii.
     
    65
    Centr směřoval ke vzdálenější tyči na Kobajašiho, který se k hlavičkovému pokusu nakonec nedostal. Před ním totiž zasahoval Mitchell.
     
    66
    Nakadžima si hodil míč na pravou nohu, avšak poté v pokutovém území našel pouze Paula. Japonsko se dostává k slibnému tlaku.
     
    67
    Zablokovaná rána přinesla zisk rohového kopu. Ještě před tím se ale na zemi ocitl hostující Jones, který zřejmě má zdravotní problémy.
     
    68
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Alvin Jones, přichází Akeem Humphrey.
     
    69
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím to Nakadžima zkoušel drzým průnikem do pokutového území, avšak včas ho zastavil Lewis.
     
    70
    Osako číhal na hranici pokutového území, odkud ještě předával míč do tandemu na Doana, přičemž tento záměr vystihl Williams.
     
    71
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Ritsu Doan, přichází Junja Ito.
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Levi García, přichází Lester Peltier.
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Šoja Nakadžima, přichází Takumi Minamino.
     
    72
    Napadající Minamino se po příchodu na hrací plochu prezentoval nedovoleným zákrokem, následně ještě nesportovně zakopl balón.
     
    73
    Phillip si dával s provedením odkopu od branky celkem dost načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho celek se usadil na druhé straně.
     
    74
    Následovala celkem rychlá ztráta hracího předmětu, po které se ani Japonsko příliš s míčem neohřálo. Je tu sled plný nepřesností.
     
    78
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Nathan Lewis, přichází Karl Muckette.
     
    79
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juto Nagatomo, přichází Genki Haraguči.
     
    80
    Hatanaka před malým momentem zachraňoval situaci u zadní tyče, nakonec totiž odklízel hrací předmět za cenu rohového kopu.
     
    81
    I na druhé straně jsme sledovali rohový kop, avšak Minamino trefil pouze protihráče před sebou. Posléze s přihrávkou neuspěl Šoji.
     
    82
    Už to vypadalo, že Humphrey poběží sám na brankáře, avšak na poslední chvíli ho zastavila vracející se dvojice protihráčů.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stále čekáme na první přesný zásah. Nápor domácích hráčů se ale stupňuje.
     
    84
    Haraguči si hodil míč na levou nohu, avšak i v tomto případě trefil pouze nohu protihráče. Trinidad a Tobago si následně došlo pro faul.
     
    84
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Khaleem Hyland, přichází Neveal Hackshaw.
     
    85
    Jenomže po jednom z osobních soubojů na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který si vyžádal lékařské ošetření. Chvíli se tedy hrát nebude.
     
    86
    Japonci byli nesmírně blízko k úvodní brance! Nejprve ránu doprostřed vyrazil brankář Phillips, který poté z brankové čáry odvracel balón.
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak si na rohový kop dokázal naskočit Šoji, jehož hlavičku o zem dokázal hostujíc brankář zneškodnit.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Japonsko je i nadále u šestnáctky soupeře, ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    89
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Jomal Williams, přichází Judah García.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Marvin Phillips (Trinidad a Tobago).
     
    90
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Carlyle Mitchell, přichází Curtis Gonzáles.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Hackshaw se daleko podél autové čáry nedostal, naopak se jako poslední dotkl balón. Japonsko tak bude moci vhazovat.
     
    90+3
    Roztažení hry na levou stranu našlo Haragučiho, kterému se nepovedlo odcentrovat přes protihráče. Konec utkání se pomalu a jistě blíží.
     
    90+3
    Do vyložené šance se dostal ještě Ito, jehož rána nártem směřovala pouze do brankáře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 0:0, což se před zápasem určitě moc nečekalo. I druhý poločas nabídl celou řadu vyložených šancí, které si připravili spíše jen domácí hráči. Hostující brankář Phillips měl plné ruce práce, avšak se mu nakonec podařilo udržet čisté konto. Hosté si také připravili několik sympatických akcí, avšak ke kýžené brance se rovněž nedostali. Diváci se tak branky nedočkali.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 18:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:8. (14:24:49)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   41. Hyland (TRB), 58. George (TRB), 90. Phillips (TRB)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 18:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:8.
    Japonsko: Schmidt – Sakaj (61. Muroja), Šoji, Tomijasu, Hatanaka, Nagatomo (79. Haraguči) – Šibasaki (C), Morita (61. Kobajaši), Doan (71. Ito), Nakadžima (71. Minamino) – Osako
    Náhradníci: Gonda, Osako – Makino, Jamanaka, Muroja, Kagawa, Haraguči, Kobajaši, Ito, Hašimoto, Minamino, Nagaj

    Trinidad a Tobago: Phillip – M. Williams, Cyrus, Mitchell (90. Gonzáles), Jones (68. Humphrey) – J. Williams (89. García), Hyland (84. Hackshaw), George, Paul – García (71. Peltier), Lewis (78. Muckette)
    Náhradníci: Foncette – Gonzales, Hackshaw, García, Humphre, Muckette, Peltier, Winchester
    bahis siteleri