Velká Británie – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Řecko – USA 2:6 (kon.)
Arménie – Slovensko U23 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Itálie – Švýcarsko 2:1 (po pr.)
Slovensko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Finsko
Sobota 22.06.2019, 19:00 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa mužů • Finále
     
    A nyní se skvěle předvedlo domácí publikum, které mohutným potleskem směřovaným k finskému celku, dalo najevo úctu k finskému soupeři. Fini si to rozhodně zasloužili, neboť odvedli jak v semifinále, tak i ve finále velmi dobrou práci. Dobrý počin publika ve Steel Aréně v Košicích.
     
    Finové si za malý okamžik převezmou stříbrné medaile, poté pak na svůj krk pověsí ten nejcennější zlatý kov hráči slovenského národního týmu!
    Obrovská radost Slováků ihned po závěrečné siréně. Právě se totiž stali počtvrté za sebou mistry světa v hokejbale!
     
    Je dobojováno, je konec zápasu a také i celého šampionátu. Slováci na domácím mistrovství světa dosáhli na nejvyšší metu a získají zlaté medaile. Dámy a pánové, počtvrté za sebou! Klobouk dolů a gratulace míří k našim sousedům.
    44:18 Lauri VIITANEN - 4:3
     
    44:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tento tah se Finům vyplatil a dávají znovu kontaktní branku. LAURI VIITANEN pálil z velké dálky a míček poté proskákal až za Polcova záda – 4:3. Bez asistence.
     
    43:46
    Fini nemají co ztratit, není na co čekat. Finská klec je prázdná a Suomi to zkusí se šesti hokejbalisty v poli.
     
    42:22
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Villehart Kuusamo, přichází Tommi Kuru.
    41:18 Libor TEPLICKÝ - 4:2
     
    41:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nádherně se uvolnil Boris Oravec, jenž poté z levé strany poslal míček do předbrankového prostoru, kde se přesně trefil LIBOR TEPLICKÝ a taktéž potrestal menší zaváhání finského brankáře, kterého obešel a zakončil pod padajícího finského beka – 4:2. Asistence: Boris Oravec a Roman Bujdák.
    37:51 Toni LAMPO - 3:2
     
    37:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A znovu jsou Finové Slovákům na dostřel jediné branky. A pomohla tomu chyba brankáře Polce, jenž si vyběhl hodně dopředu a neudržel míček. Na levé straně pak toto zaváhání potrestal TONI LAMPO, jenž dopravil balonek za brankovou čáru pod padajícím tělem jednoho ze slovenských hráčů – 3:2. Asistence: Juuso Nieminen a Juho Kangas.
    35:19 Boris ORAVEC - 3:1
     
    35:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci si berou zpět svůj dvoubrankový náskok a jsou tak opět zase o něco blíže zisku čtvrtého titulu v řadě za sebou. BORIS ORAVEC se velmi dobře zorientoval těsně před brankou Kuusama a poté dokázal protlačit míček do jeho branky – 3:1. Asistence: Libor Teplický.
    28:38 Jaakko VUORENMAA - 2:1
     
    28:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tak se také děje. JAAKKO VUORENMAA na levé straně nadvakrát doklepl míček do odkryté slovenské klece a dává tak kontaktní branku finského celku – 2:1. Navíc budou Finové hrát ještě další dvě minuty přesilovku. Asistence: Sami Pietsalo a Juuso Nieminen.
     
    27:53
    Vyloučení v týmu Slovensko (Boris Oravec – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
    25:34 Miroslav BOŽÍK - 2:0
     
    25:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nápor Finů zlomen, Slováci dávají důležitou pojistku v podobě druhé přesné trefy. MIROSLAV BOŽÍK mezi kruhy z otočky a z bekhendové pozice trefuje místo u levé tyče Kuusama a posílá míček za jeho záda – 2:0. Asistence: Matúš Lipták a Marcel Cíbik.
    21:30 Aholova šance.
     
    21:30
    Tak nyní bylo vedení slovenského týmu v ohrožení. Ville-Matias Ahola měl na holi vyrovnávací branku, ale nakonec se tak nekonalo. Velká šance soupeře slovenského celku tak nekončí srovnáním stavu skóre!
    15:10 Jaroslav MARTINUSÍK - 1:0
     
    15:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hned po tom, co Martinusík opustil trestnou lavici, Slovensko udeřilo a jde do vedení. Právě JAROSLAV MARTINUSÍK totiž sebral bránícímu Finovi míček a poté z bekhendu z otočky prostřelil Kuusama – 1:0. Bez asistence.
     
    13:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jaroslav Martinusík – 2 min., hákování).
    08:45 Teplického střelu zastavil Kuusamo.
     
    08:45
    Na druhé straně už se ale zrodila velká šance. Libor Teplický dostal na pravý kruh přihrávku od Liptáka, jeho následný pokus však likviduje Villehart Kuusamo!

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Martinusík, 26. Božík (Lipták, Cíbik), 36. Oravec (Teplický), 42. Teplický (Oravec, Bujdák) – 29. Vuorenmaa (Pietsalo, Nieminen), 38. Lampo (Nieminen, Kangas), 45. Lauri Viitanen


    Slovensko: Polc (Bolibruch) – Salajka, Minárik (C), Blahút, Bujdák (A), Horváth, Doskočil, Gajdoš, Vidlár – Martinusík, Piják, Rampáček (A) – Teplický, Svitana, Oravec – Božík, Cíbik, Lipták – Poliaček, Tomka, Olejník – Rufati, Vozár
    Finsko: Kuusamo (od 43. Kuru) – Koivisto, Lindfors, Ahola, Marjeta, Viitanen L. (A), Väänänen (C), Nieminen, Viitanen J. (A) – Vuorenmaa, Viitanen A., Sirkkala – Kariniemi, Jeskanen, Pohjola – Hukki, Hyvönen, Pukema – Pietsalo, Kangas, Lampo – Mäenalanen

    Rozhodčí: Eric Robertson, Jim Armitstead
    bahis siteleri