New York City – Seattle 3:0 (kon.) | Chicago Fire – Atlanta United 5:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:1 (kon.)
Orlando City – Philadelphia 1:3 (kon.) | Kansas City – Los Angeles FC 1:5 (kon.) | Houston – New York RB 4:0 (kon.)
Real Salt Lake – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Minnesota United FC
3:1 (1:1)
San Jose Earthquakes
Čtvrtek 04.07.2019, 02:10Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Krásné čtvrteční ráno všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítám vás při sledování americké MLS, v zápase mezi Minnesotou a San Jose.
     
    Minnesota United FC

    Minnesota se aktuálně nachází na šestém místě Západní konference. Svěřenci anglického trenéra Heatha si po třech prohrách v řadě za sebou spravili o víkendu chuť vysokou výhrou 7:1 nad nováčkem soutěže ze Cincinnati. Právě tento debakl posunul Minnesotu na třetí místo ve střílení branek, hned za lídry konferencí, Los Angeles FC a Philadelphii. Nejlepší kanonýři týmu jsou hned dva. Jedná se o kolumbijskou dvojici Quintero – Rodriguez, jež zaznamenala shodný počet pěti branek.
     
    San Jose Earthquakes

    Zápas nabídne souboj dvou tabulkových sousedů. San Jose se totiž nachází na pátém místě, tedy o jednu příčku výše než Minnesota. Co se týká formy, tak tu mají svěřenci trenéra Almeydy velmi dobrou, neboť neprohráli už šesti ligových utkání v řadě za sebou. Tutu formu si San Jose bude chtít pochopitelně přenést i do následujícího zápasu. V útočné fázi se bude tým spoléhat hlavně na Chrise Wondolowského, který je s osmi góly pátým nejlepším střelcem celé soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota United FC: Mannone – Dotson, Opara, Boxall, Gasper – Greguš, Alonso – Finlay, Quintero, Ibarra – Rodriguez
    Náhradníci: Dayne- Kallman, Miller, Molino, Olum, Schuller, Toye

    San Jose Earthquakes: Vega – Thompson, Kashia, Jungwirth, Lopez – Judson, Yueill – Espinoza, Eriksson, Vako – Wondolowski
    Náhradníci: Tarbell – Affolter, Calvillo, Fernandes, Hoesen, Marie, Salinas

    Rozhodčí: de Oliveira – Greeson, Heatherly.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí do dnešního zápasu vstoupili v tradičních bílých dresech, hosté zvolily dresy tmavě šedé.
     
    3
    Po zblokovaném centru z pravé strany Finlaye bude Minnesota rozehrávat první rohový kop v utkání.
     
    4
    Z něj ovšem první ohrožení soupeřovy svatyně nepřijde, vo vzduchu se nejvýše vyšplhal bránící Jungwirth.
     
    5
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do velmi rychlého vedení! Pas Ibarry z pravé strany našel DARWINA QUINTERA, jenž i s notnou dávkou štěstí prostřelil gólmana Vegu! Asistence: Miguel Ibarra a Ethan Finlay.
    5. Darwin QUINTERO - 1:0
     
    7
    Velmi rychlý start do zápasu v podání domácích fotbalistů. Bude zajímavé sledovat, jak na daný průběh zareagují hráči San Jose.
     
    8
    Parádní klička Slováka Greguše, který se zidanovkou uvolnil přes protihráče, následně předal spoluhráči Rodriguezovi, ten však o balón přišel.
     
    9
    San Jose se pokusilo vyrovnat po centru Vaka do pokutového území, k míči však nejrychleji přiběhl stoper Boxall.
     
    10
    Hostující celek se nyní snaží o postupnou kombinační hru, díky níž by se mohl snáze pokusit o vyrovnání.
     
    11
    Zatím to ovšem příliš účinku nepřináší. Po přihrávce blíže k vápnu totiž Rodriguez přišel o balón, výborný obranný zákrok předvedl Opara.
     
    12
    Po zisku balón vystartoval dopředu prozatímní jediný střelec zápasu Quintero, kterého nedovoleným způsobem stáhl k zemi Eriksson.
     
    13
    Hosté se svou kombinační hrou zatím nikam moc nespěchají, neboť si jsou vědomi, že zápas je teprve ve svém začátku.
     
    14
    Centr z levé strany odvrátil levý bek Gapser do bezpečí pouze za cenu rohového kopu.
     
    15
    Z něho však fotbalisté San Jose nedokázali vytěžit vůbec nic. Po obranné hlavičce Boxalla se do odraženého míče z první opřel Espinoza, namířil si to ale vysoko nad bránu.
     
    16
    Kombinace hostujícího mužstva na polovině soupeře ovšem pokračuje. Minnesota se od vstřelní první branky v podstatě jen brání.
     
    17
    Z nějakých 25 metrů to z přímého kopu zkusil přímo na bránu Espinoza. Jenže rána mu vůbec nesedla, Mannone mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    18
    Po delší době si zaútočila i Minnesota, avšak bez většího účinku. Čitelnou nahrávku na Ibarru totiž očekával i stoper Kashia, jenž balón vybojoval do své moci.
     
    19
    Těžko říct, co Eriksson zamýšlel tímto dlouhým nákopem do země nikoho. Pro balón si bez větších potíží a nikým neatakován doběhl gólman Mannone.
     
    20
    Do hry se zapojil i brankář na druhé straně, tedy Daniel Vega. Ten se ovšem představil v poněkud jiné roli, stopeři ho totiž zapojili do kombinace.
     
    21
    Jakmile hráči San Jose přešli přes polovinu hřiště, nastal problém. Do přehuštěné obrany soupeře se probojovávali marně, míč zpět na kopačky Minnesoty získal Ján Greguš.
     
    22
    Po lajně se snažil probít Ibarra, avšak jeho úmysl skvěle vystihl Thompson. Zpátky do hry uvede míč autovým vhazováním Gasper.
     
    23
    Rodriguez naprosto zbytečně dojel u vápna soupeře míč odehrávajícího Kashiu. Od rozhodčího si vyslechl důrazné ústní varování.
     
    24
    Wondolowski si udělal prostor po levém křídle, jeho střílený pas ale našel pouze prostor, který dobře hlídal Opara.
     
    25
    Na hranici penalty vyskočil Jungwirth na balón příliš pozdě, jinak by to zřejmě bylo velmi nebezpečné ohrožení branky. Takhle je z toho jen odkop od branky.
     
    26
    Dotson si pod tlakem poradil na výbornou. Nastřelil dotírajícího protihráče a zasloužil se o vybojování autu.
     
    27
    Quintero z jedničky efektivní patičkou předal Rodriguezovi, jenž mu balón okamžitě vrátil. Střelec zatím jediné branky následně nákopem hledal Finlaye, nezdařilou přihrávkou na paty ho ovšem dostal do svízelné situace, z níž se domácí hráč nedokázal dostat.
     
    28
    Po dlouhém odkopu Vegy se do vzduchu zavěsili Opara a Wondolowski. Souboj to byl ovšem zbytečný, neboť druhý jmenovaný hráč se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    29
    Velmi nepovedený nákop po lajně pžedvedl levý bek Lopez. Z míče se tak opět alespoň na malou chvíli můžou radovat hráči domácího mužstva.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinu z dešního zápasu, po níž Minnesota vede naf svým tabulkovým sousedem ze San Jose 1:0. O jedinou branku se zatím postaral Quintero.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Marcos Lopez (San Jose Earthquakes).
     
    31
    Přímý kop z pravé straně těsně za hranicí šestnáctky si vzal na starosti Greguš, jenž překvapivě nahrával na střed do střelecké pozice Finlayovi. Ten ovšem svou ranou trefil hned prvního blokujícího protihráče.
     
    32
    Utkání má bezesporu náboj, avšak po gólu Quintera zatím marně čekáme na nějakou další vyloženou akci, která by nás, diváky, zvedla ze sedaček.
     
    33
    Milimetrově přesný nákop předvedl stoper Jungwirth na pravou stranu nabíhajícímu Espinozovi. Ten ovšem počkal, dokud ho nedoběhne Gasper, proti němuž v souboji jeden na jednoho neuspěl.
     
    34
    Podle hlavního rozhodčího byl Wondolowski v souboji s obráncem až příliš důrazný, a tak píská faul. Hostující útočník se nad tímto verdiktem jen pousmál.
     
    35
    Míče si nyní užívají domácí fotbalisté, kteří se postupnou kombinací pokusí navýšit své hubené vedení.
     
    36
    Rodriguez ve vápně pod tlakem zvolil nečekané řešení, když se zády k brance rozhodl pro uvolnění se patičkou a následnou ránu. Bylo vidět, že Kashia toto řešení vůbec neočekával. Měl ale štěstí, domácí útočník se ukopl a branku minul.
     
    37
    Quintero si postavil tělo před soupeře a dosáhl přesně toho čeho chtěl, tedy odpískání nedovoleného zárkoku.
     
    38
    Mizernou rozehrávku ale výborně vystihl Yueill, jenž okamžitě otočil těžiště hry na druhou stranu. Tentoktáte se k faulu uchýlil domácí Alonso.
     
    39
    Dotson nám nyní ukázal útočné choutky, když si z míčem z obrany naběhl až do vápna soupeře, kde se pěkně dostal mezi dva protihráče. Jeho přízemní projektil k bližší tyči Vega vyrazil pouze za cenu rohového kopu.
    39. Dotson si po pěkném průniku na Vegu nepřišel
     
    40
    Ještě před jeho rozehráním se strhla rozmíška mezi Wondolovským a Oparou. Celou situaci s ledovým klidem vyřešil hlavní rozhodčí.
     
    41
    Proti centru vystartoval dopředu Vega, jenž vyboxoval balón daleko od své svatyně.
     
    42
    Krásné přenesení hry na levou stranu, kam si sběhl Vako, v souboji jeden na jednoho si ovšem na Dotsona nepřišel.
     
    43
    Nepovedený signál z rohového kopu, kdy se centrující hráč pokusil na šestnáctce najít volného spoluhráče. Tuto situaci ale výborně přečetl soupeř, jmenovitě Boxall, jenž míč odhlavičkoval mimo zónu nebezpečí.
     
    44
    Centr Ibarry z levé strany v těžké pozici našel Rodrigueze, jehož zakončení z velkého úhlu ovšem podle očekávání minulo branku.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Povedená narárážečka mezi Espinozou a Vakem vedla k faulu Finlaye, který se stává druhým napomínaným hráčem žlutou kartou.
     
    45+2
    Tým San Jose právě vstřelil branku!
    Tak tomu se říká gól do šatny! Neskutečně šťastná branka, kdy se míč od zdi odrazil do TOMMYHO THOMPSONA, který jakoby balónu dokonce uhýbal. Nepovedlo se mu to, avšak nemusí smutnit, míč se totiž od něj odrazil tak šťastně, že zapadl k pravé tyči, Mannone se už natahoval marně.
    45+2. Tommy THOMPSON. - 1:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas utkání mezi Minnesotou a San Jose, který je podle očekávaní velmi vyrovnaný, což ukazuje i světelná tabule, která prozatím ukazuje 1:1. Domácí dostal do vedení už v páté minutě povedenou střelou z jedničky Darwin Quintero, za hosty vyrovnal ve druhé nastavené minutě velmi šťastným způsobem obránce Tommy Thompson. Ve druhé půli tak hráči začnou prakticky od nuly, máme se rozhodně na co těšit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 03:14.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhé půle vstoupili aktivnějíh ostující fotbalisté, rána Erikssona proletěla jen těsně vedle pravé tyče.
     
    48
    Nyní Alonso až příliš přecenil rychlost spoluhráče Ibarry, který nedokázal ve sprinterském souboji smazat velký náskok Thompsona.
     
    49
    Po pravé straně se elgantně uvolnil Finlay, jenž se ovšem ukopl při snaze o centr. Bude se tak jen odkopávat od branky San Jose.
     
    50
    Kashia si ve sožité situaci vůbec nekomplikoval situaci a z poloviny soupeře zahrál dalekou malou domů brankáři, který si míč zpracoval a dlouhým odkopem vrátil balón na soupeřovu polovinu.
     
    51
    Krásný nákop na levu stranu, kam si pro míč sběhl Vako. Akci týmu ale pozdržel, což se neukázalo jako dobrá varianta, jeho přihrávku na střed následně až k Mannonemu srazil Greguš.
     
    52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Na útočnou nemohoucnost spoluhráčů se už nemohl dívat stoper MICHAEL BOXALL. Ten se tak vydal dopředu, narazil si s hráčem soupeře a poté tváří v tvář gólmanovi nezaváhal.
    52. Michael BOXALL - 2:1
     
    54
    Velmi smolná situace pro středopolaře Judsona. Právě on byl tím hráčem, který smolně přiťukl balón Boxallovi do gólové šance.
     
    55
    Wondolowski naprosto nesmyslně zajel do Opary, který v tu dobu již dávno odehrál balón. Hostující útočník je třetím hráčem, jenž do statistik zapisuje žlutou kartu.
     
    56
    K domácímu stoperovi ještě byli na pomoc přivoláni lékaři, avšak nakonec se zvedl bez cizí pomoci a hned pokračuje ve hře.
     
    57
    Hosté pořádají hon za vyrovnáním, momentálně kombinují na polovině soupeře a hledají skulinku v jeho defenzivě.
     
    58
    Tu se téměř povedlo najít Erikssonovi, v klíčové chvíli ho ovšem čistým skluzem odzbrojil Gasper.
     
    59
    Z poměrně velké vzdálenosti od branky a navíc z neúplně ideální pozice vypálil Ibarra, což se i projevilo na kvalité zakončení. Míč proletěl vysoko nad Vegovou svatyní.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, po níž domácí Minnesota opět vede o jednu branku. Vedení je nejspíše zasloužené, Boxall si branku za svůj drzý průnik rozhodně zasloužil.
     
    61
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Chris Wondolowski, přichází Danny Hoesen.
     
    62
    Domácí hráči se v posledních minutách horkotěžko dostávají k míči, hráči v bílém jim půjčí balón opravdu jen zřídka.
     
    63
    Avšak převaha zatím ke kýženému gólu nevedla. Další šance bude násedovat za malý okamžik, neboť po zblokovaném centru Vaka se bude kopat rohový kop.
     
    64
    Centr mířil na přední tyč, odkud ale odhlavičkoval míč daleko od své branky stoper Opara.
     
    65
    Myšlenka dobrá, realizace nic moc. Nápad Yueilla zrychlit hru pasem na Hoesena rozhodně měl něco do sebe, jenže hostující středopolař dal míči větší rychlost, než by jeho spoluhráč potřeboval.
     
    66
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Marcos Lopez, přichází Shea Salinas.
     
    67
    Výborný obranný zákrok Opary, který zamezi nebezpečné přihrávce napříč vápnem, která směřovala na nabíhajícího Hoesena.
     
    68
    Podobná situace se stejným výsledkem. Rozdíl byl pouze v tom, že tentokráte byl v roli skluzujícího hráče druhý ze stoperů, Boxall.
     
    69
    Rychlík Quintero je v dnešním zápase okopáván ze všech stran. Nyní se Kolumbijec složil k zemi po zákroku Kashii, ten si podle rozhodčího ale nezasloužil žluté ohodnocení.
     
    70
    Přihrávka Espinozy nebyla z kategorie nejpřesnějších. Judson ovšem zabojoval a nakonec stihl k míči doběhnou před protihráčem, akce San Jose tak může pokračovat.
     
    71
    A nakonec skončila střelou Magnuse Erikssona, která zřejmě pořádně vystrašila domácí příznivce. Ti však mohli zůstat v naprostém klidu, neboť rána šla přímo doprostřed brány, kde stál připravený Mannone.
     
    72
    Hráči San Jose i nade pokračují ve velmi aktivní kombinaci, jež ale stále nepřinesla žádný výsledek. Obrana soupeře zatím odolává tlaku na jedničku.
     
    73
    Platí to i po následující akci, po níž pálil Qazaishvili Vako pouze do dobře blokujícího Gaspera.
     
    74
    Erikssonovi klička po pravé straně nevyšla, do zámezí odvrátil míč bránící bek Dotson.
     
    75
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Angelo Rodriguez, přichází Mason Toye.
     
    76
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Judson, přichází Paul Marie.
     
    76
    Ján Greguš zezadu sundal unikajícího protihráře. Tento zákrok nemohl být posouzen jinak, než žlutou kartou. San Jose navíc bude rozehrávat přímý volný kop z ideální střelecké pozice.
     
    77
    Hráčům Minnesoty se odpískání faulu v žádném případě nelíbí a ještě se dohadují s hlavním rozhodčím.
     
    78
    Darwin Quintero zřejmě protestoval až příliš vehementně. I on totiž vyfasoval od hlavního rozhodčího žlutý kartónek.
     
    79
    Po dlouhých diskuzích se konečně mohla rozehrát standardní situace, kterou si vzal na starosti Eriksson. Rána mu vůbec nesedla, slabý pokus doprostřed brány Mannone s přehlede ukryl do koše.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Minnesota stále vede o jednu branku, avšak tlak soupeře každou minutou sílí.
     
    81
    Marie se i navzdoty zaškobrtnutí dokázal po pravé straně prodrat přes Gaspera. Pak ovšem předal Erikssonovi, jenž ve složité situaci balón neudržel.
     
    82
    Zničehonic se na trávník posadil Ibarra. Vypadá to, že domácí křídelník nebude schopen pokračovat ve hře, aktuálně je v pěči týmových lékařů.
     
    83
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Darwin Quintero, přichází Lawrence Ollum.
     
    84
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Miguel Ibarra, přichází Kevin Molino.
     
    85
    Minnesota se stáhla, všechny své síly ve zbývajících minutách vloží do ubránění těsného vedení. Na vlastní polovině brání celá jedenáctka.
     
    86
    Skvělý obranný skluz Dotsona, balón se navíc odrazil do zámezí ještě po odrazu od Espinozy. Mannone s výkopem pochopitelně příliš spěchat nebude.
     
    87
    Kombinuca pokračuje, jenže dostat se do šance se zdá být až neřešitelným úkolem. Po centru Marieho z pravé strany odvrátil míč do bezpečí Opara.
     
    88
    Tak teď si na pas z levé strany výborně naskočil Danny Hoesen, avšak hlavička se mu vůbec nepovedla, vlastně ji jen prodloužil na sebe. Navíc ještě bolestivě přepadl přes Boxalla.
     
    89
    Čas hraje proti San Jose, avšak za otřeseným Hoesenem museli být povoláni lékaři. Hostující útočník už ale je připraven zasáhnout do hry, za postranní čárou se vehementně hlásí o návrat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    90+1
    Domácí kouskují hru klidně i za cenu žluté karty, kterou nyní dostává po faulu v blízkosti vlastní šestnáctky Alonso.
     
    90+2
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Do otevřené obrany vlétl po přihrávce Opary střídající KEVIN MOLINO, jenž sám před gólmanem nezaváhal, ranou k pravé tyči mu nedal šanci. Asistence: Ike Opara a Mason Toye.
    90+2. Kevin MOLINO - 3:1
     
    90+3
    Molino si při oslavě vyslékl dres, což je samozřejmě trestáno žlutou kartou. To však domácímu hráči rozhodně vadit nebude.
     
    90+5
    San Jose ještě bude mít šanci zahrozt z přímého volného kopu po nedovoleném zákroku Dotsona.
     
    90+6
    Pěkný centr mířil na hranici penalty, tam se ovšem do vzduchu zavěsil Ike Opara. Domácí stoper hlavičkou poslal míč daleko od vlastní svatyně.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání americké MLS, v němž Minnesota zdolala San Jose 3:1. O první gól zápasu se už v páté minutě postaral Darwin Quintero, který se trefil pěknou střelou z jedničky. Do kabin se ovšem šlo za bezbrankového stavu, ve druhé nastavené minutě se totiž šťastně trefil Tommy Thompson. Domácí si své vedení vzali zpět v 52. minutě, kdy se po útočném výpadu prosadil stoper Michael Boxall. Definitivní razítko na vítězství Minnesoty dal v 92. minutě střídající Kevin Molino, jenž sám před gólmanem zakončil k pravé tyči. Minnesota se díky tomuto vítězství posunula na čtvrté místo konference, San Jose se propadlo o dvě příčky právě za Minnesotu a Houston.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:11:56)

    Milan Huppert

    Branky: 5. Quintero (Ibarra, Finlay), 52. Boxall, 90+2. Molino (Opara, Toye) – 45+2. Thompson

    Karty:   45+1. Finlay (MNN), 76. Greguš (MNN), 78. Quintero (MNN), 90+1. Alonso (MNN), 90+3. Molino (MNN) – 30. Lopez (SAJ), 55. Wondolowski (SAJ)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:10.
    Minnesota United FC: Mannone – Dotson, Opara, Boxall, Gasper – Greguš, Alonso – Finlay, Quintero (83. Ollum), Ibarra (84. Molino) – Rodriguez (74. Toye)
    Náhradníci: Dayne- Kallman, Miller, Molino, Olum, Schuller, Toye

    San Jose Earthquakes: Vega – Thompson, Kashia, Jungwirth, Lopez (66. Salinas) – Judson (76. Marie), Yueill – Espinoza, Eriksson, Vako – Wondolowski (61. Hoesen)
    Náhradníci: Tarbell – Affolter, Calvillo, Fernandes, Hoesen, Marie, Salinas

    Rozhodčí: de Oliveira – Greeson, Heatherly
    bahis siteleri