Zwickau – Žižkov 6:0 (kon.) | Karlsruher SC – Olomouc 1:1 (kon.) | Vítkovice – Líšeň 0:2 (kon.)
APOEL – Žilina 0:1 (kon.)
konec
APOEL Nikósia
0:1 (0:0)
MŠK Žilina
sk Čtvrtek 04.07.2019, 18:00 • Villach, Rakúsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá APOEL FC a MŠK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Príprava fortunaligových celkov je už v plnom prúde, tímy sa pripravujú na začiatok novej sezóny. MŠK Žilina nás napokon nebude reprezentovať v Európe, takže sa plno sústreďuje na nový ročník FL. Futbalisti MŠK dnes zakončia svoje sústredenie v Slovinsku posledným prípravným stretnutím s cyperským majstrom APOEL FC. Ten sa pripravuje na predkolá Ligy majstrov, o postup do tretieho predkola sa môže stretnúť aj so slovenským majstrom Slovan Bratislava alebo Sutjeska Nikšič. Keďže sa jedná o prípravné stretnutie, jasného favorita nemá. Uvidíme, ako napokon dopadne táto konfrontácia, ktorá sa bude konať v rakúskom meste Villach.
     
    Úvodné zostavy:

    APOEL FC: Belec – Gkentsoglou, De Vincenti (C), Suleiman, Mihajlovic, Matić, Vouros, Lafrance, Ioannou, Jakolis, Bezjak

    MŠK Žilina: Volešák – Anang, Minárik, Králik, Sluka – Káčer, Fazlagić, Diaz – Tomič, Boženík, Demiri
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia nastúpené na hracej ploche. Prvý polčas tohto prípravného stretnutia by sa tak už čoskoro mal začať, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril cyperskému majstrovi, ktorý odohrá toto stretnutie vo fialových dresoch. Slovenský celok dnes nastupuje v čiernych dresoch.
     
    2
    Oba celky už majú po jednom útočnom výpade za sebou, ale jednotlivé defenzívy si splnili svoje povinnosti a tak sme v samom úvode stretnutia nič zaujímavého nevideli.
     
    3
    Pri lopte je momentálne cyperský majster, ktorý sa pomocou postupnej kombinácie snaží preniknúť na polovicu súpera. Žilina sa tak v týchto chvíľach musí brániť.
     
    4
    Slovenský celok nepustil svojho súpera do žiadneho zakončenia a postupune sa už s loptou presúva na útočnú polovicu. Zatiaľ sa oba tímy snažia hrať útočne.
     
    5
    Boženík potiahol loptu až pred pokutové územie súpera, následne sa snažil odcentrovať pred bránu, ale dobre zasiahla obrana súpera a loptu odvrátila na rohový kop.
     
    6
    APOEL úspešne ubránil spomínaný rohový kop a už sa snaží o rýchlu odpoveď. Slovenský celok sa tak musí čo najskôr vrátiť späť na svoju polovicu ihriska.
     
    7
    Pri lopte sú aj naďalej futbalisti vo fialových dresoch, ale momentálne sa im nedarí preninkúť na útočnú polovicu. Žilina sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    8
    Útočná snaha cyperského majstra vyvrcholila len útočným faulom na hranici pokutového územia. Volešák už stihol rýchlo rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    9
    Podobná situácia potom vznikla aj na druhej strane a tak je pri lopte opäť APOEL. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu na jednej či druhej strane.
     
    10
    Veľa nepresností teraz bolo vidieť zo strany Žiliny a tak sa slovenský celok do útoku nedostal. S loptou už na polovici súpera operuje cyperský majster.
     
    11
    Čoraz viac pribúda aj počet faulov na oboch stranách. Stále teda čakáme na prvý vážnejší strelecký pokus, ktorý by aspoň smeroval medzi tri žrde.
     
    12
    APOEL zahrával po ďalšom nedovolenom zákroku súpera priamy kop v blízkosti pokutového územia. Centrovaná lopta z pravej strany však nič zaujímavého neponúkla.
     
    13
    Futbalisti vo fialových dresoch však stále operujú na útočnej polovici. Žilina sa tak musí momentálne brániť, tieto chvíle patria súperovi.
     
    14
    Žilina sa previnila ďalším nedovoleným zákrokom a tak opäť musela čeliť priamemu kopu súpera. Ani v tomto prípade sme sa však ničoho zaujímavého nedočkali.
     
    15
    Už to vyzerá, že sa slovenský celok vymanil z tlaku súpera a po dlhšej dobe tak skúša zaútočiť. Uvidíme, či sa Žiline podarí na druhej strane vymyslieť niečo zaujímavé, čo by viedlo k ohrozeniu súperovej brány.
     
    16
    Dlhšiu dobu teraz držia loptu na svojich kopačkách futbalisti Žiliny. Nedarí sa im však v prechode do útoku a tak sa nám na obraze hry od úvodného výkopu stále nič nemení.
     
    17
    APOEL získal po nepresnosti súpera loptu na svoje kopačky, ale napokon sa neodhodlal k rýchlemu protiútoku. Žilina sa vysokým napádaním snaží získať loptu naspäť.
     
    18
    Cyperský majster momentálne kombinuje na svojej polovici ihriska. Nedarí sa mu v prechode do útoku, keďže súper výborne bráni stred poľa.
     
    19
    Do rýchleho protiútoku zavelili futbalisti Žiliny, ale takisto sa im nepodarilo prejsť cez obranu súpera. Stále tak čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto prípravnom stretnutí.
     
    20
    Postupune sa síce útoky striedajú na oboch stranách, ale tie nič vážneho neznamenajú. Zatiaľ si tak pochvalu zaslúžia hlavne obe defenzívy.
     
    21
    Toto stretnutie mimochodom prebieha v rakúskom meste Villach. Hrá sa v peknom futbalovom prostredí za slnečného počasia. Na stretnutie týchto dvoch tímov sa prišlo pozrieť aj pár divákov.
     
    22
    Dostávame sa za prvú polovicu úvodného dejstva. Na prvý gól tak stále čakáme, nevideli sme ani žiadnu zaujímavú príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    23
    Hlavný rozhodca na malú chvíľu hru prerušil a dal pokyn na občerstvenie.
     
    24
    Po krátkej pauze sa dopredu snažila preniknúť Žilina, ale slovenský celok sa iba previnil nedovoleným zákrokom.
     
    25
    Žilina sa potom snažila o rýchly protiútok, po ktorom však lopta končí len u brankára súpera. Belec už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    26
    Zatiaľ je to teda typické prípravné stretnutie, ktoré moc záživné nebýva. Snáď sa to čoskoro zmení a uvidíme aj niečo zaujímavé, z čoho by mohol prameniť úvodný presný zásah.
     
    27
    Žilina zahrávala rohový kop. Po nacvičenom signále sa lopta odrazila na hranicu pokutového územia, ale strelecký pokus slovenského celku bol nepresný.
     
    28
    Lopta sa opäť dostáva na kopačky Žiliny, ale slovenský celok má problémy s prechodom do útoku. Súper vysoko napáda rozohrávku a futbalistov Žiliny nikam nepúšťa.
     
    29
    Je tu nedovolený zákrok zo strany MŠK a tak cyperský majster bude zahrávať priamy kop z hranice pokutového územia. To je ideálna šanca na priame ohrozenie súperovej brány.
     
    30
    Aj sa tento pokus napokon zrodil, ale loptu odvrátil na roh obranný múr. Apoel tak ešte ostáva v útoku a môže sa pokúsiť znova o ohrozenie súperovej brány.
     
    31
    Rohový kop však už nič zaujímavého nepobúkol, pri lopte je Žilina, ktorá sa nikam neponáhľa.
     
    32
    Napokon tu bol zo strany slovenského celku pokus o rýchly útočný výpad, ktorý však nemal dlhého trvania. Uvidíme, čo teraz dokáže vymyslieť APOEL.
     
    33
    Pomaly sa blížime k záverečnej časti prvého polčasu. Aj naďalej platí, že čakáme na prvú zaujímavú situáciu, ani jeden tím si tak zatiaľ žiadnu šancu nevypracoval.
     
    34
    Zrodil sa rýchly brejk APOELu, po ktorom smerovala z ľavej strany centrovaná lopta pred bránu MŠK, ale Volešák si pripisuje jednoduchý zákrok.
     
    35
    Potom sme sledovali útok na druhej strane, ale aj v tomto prípade sa brankár nijak nezapotil. Belec dlhým výkopom rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    36
    Tá je už však na kopačkách Žiliny. Futbalisti slovenského celku zvolili postupný prechod do útoku.
     
    37
    Do pokutového územia Žiliny smeroval prízemný center, ktorý však defenzíva dokázala upratať do bezpečia. APOEL tak ešte ostane usadený na útočnej polovici.
     
    38
    Dlho sa tam však neohrial a už smerom dopredu skúša preniknúť Žilina. Uvidíme, čo sa pred koncom prvého polčasu dočkáme niečoho zaujímavého.
     
    39
    Oba celky sa ešte snažia zakladať rýchle protiútoky, ktoré však stále nič zaujímavého neponúkajú.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Hra je vyrovnaná na oboch stranách, ale žiadnu šancu sme nevideli. Obaja brankári sú tak bez práce, riešia len jednoduché centre pred ich brány.
     
    42
    Už to však vyzerá, že prvý polčas bude bez gólov. Ostáva však dohrať posledné minúty, ktoré ešte niečo zaujímavé môžu priniesť.
     
    43
    Žilina dlho kombinovala na útočnej polovici, ale k žiadnemu zakončeniu to neviedlo.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo tohto prípravného stretnutia neponúklo nič zaujímavého. Oba tímy sa síce snažili útočiť, ale cez obrany súpera sa nedostali k žiadnej akcii, ktorá by ohrozila súperovho brankára. Všetko je tak do druhého polčasu otvorené, verme, že už uvidíme aj niečo zaujímavejšie na jednej či druhej strane.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto prípravného stretnutia je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovala Žilina.
     
    47
    Žilina zakombinovala na polovici súpera, ale k žiadnemu zakončeniu to neviedlo. Dopredu sa tak už skúša dostať APOEL.
     
    48
    Aj cyperský majster sa dostal pred pokutové územie súpera, ale lopta skončila len u pozorného brankára Volešáka. Ten ju už rýchlo rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    49
    Druhý polčas začal vo vysokom tempe, oba tímy sa tlačia rýchlo dopredu. Zrejme chcú tak nechať zabudnúť na ten nudný prvý polčas.
     
    50
    Volešák si teraz musel dať pozor na center pred jeho bránu, ale loptu vyrazil do bezpečia a smerom dopredu už skúša preniknúť Žilina.
     
    51
    Vyzerá to, že tréneri nespravili žiadne zmeny v zostave do druhého polčasu. V jeho priebehu sa však zmeny zrejme dajú očakávať a keďže to je prípravné stretnutie, môže ich byť aj viacej.
     
    52
    APOEL po rýchlom protiútoku získava rohový kop. Slovenský celok sa tak teraz bude museiť brániť.
     
    53
    Zvládol to úspešne, ale lopta je aj naďalej na kopačkách súpera. Ešte tak pretrváva tlak cyperského majstra.
     
    54
    Ak slovenský majster ŠK Slovan Bratislava zvládne prvé predkola LM, tak sa v tom druhom stretne práve s APOEL FC. Zrejme tak toto stretnutie pozorne sledujú aj kompetentné osoby tohto klubu.
     
    55
    Konečne sme sa dočkali prvej zaujímavejšiej príležitosti tohto stretnutia! Žilina založila rýchly protiútok, k lopte sa dostal v pokutovom území súpera Káčer, ktorý si následne vylepšil streleckú pozíciu, ale loptu poslal len do miest, kde bol pripravený brankár Belec!
     
    56
    Snáď to nebola posledná zaujímavá akcia a uvidíme ich čoraz viac. Stále tak platí bezgólový stav 0:0, ale druhý polčas je o niečo zaujímavejší ako ten prvý.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Diaz (MŠK Žilina).
     
    59
    APOEL dostal loptu do siete súpera, ale tento gól napokon neplatí pre útočný faul!
     
    60
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Fazlagić, prichádza Myslovič.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Tomič, prichádza Jánošík.
     
    61
    Prvé striedania tak prebehli v tábore slovenského celku. Uvidíme, či prinesú potrebné oživenie do hry Žiliny.
     
    62
    Sledovali sme rýchly útok Žiliny po ktorom bude ešte slovenský celok zahrávať rohový kop.
     
    63
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, lopta končí v rukaviciach brankára Beleca, ktorý ju už rýchlo rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Lafrance (APOEL FC).
     
    65
    Stále sme tak neboli svedkami úvodného presného zásahu. Oba tímy sa snažia hrať útočne, ale dnes sa na toto stretnutie výborne pripravili jednotlivé defenzívy svojich tímov.
     
    66
    Chvíľu bola teraz hra prerušená, prebiehla ošetrenie jedného z hráčov MŠK ŽIlina. V stretnutí sa už pokračuje ďalej, pri lopte je práve slovenský celok.
     
    68
    Žilina dala gól!

    Konečne! Je tu otvárací zásah tohto stretnutia a môžme povedať, že zaslúžene ide do vedenia Žilina, ktorá v týchto chvíľach hýrila veľkou aktivitou. Presnú prihrávku na hranicu pokutového územia dostal PATRIK MYSLOVIČ a presnou umiestnenou strelou k tyčke posiela slovenský celok do vedenia – 0:1!
     
    69
    Ihneď potom dáva hlavný rozhodca pokyn na občerstvenie. Žilina je tak momentálne vo výhodnejšej pozícii, cyperský majster bude musieť doťahovať náskok súpera.
     
    70
    APOEL má k dispozícii približne 20 minút, aby niečo s týmto výsledkom urobil. Je to pomerne dosť času a tak môžme konštatovať, že to je všetko ešte celé otvorené.
     
    72
    Práve cyperský majster má teraz loptu častejšie na svojich kopačkách. Veľmi ťažko sa však prebíja dopredu, súper výborne bráni stred poľa.
     
    73
    Toto bol útočný faul zo strany APOELu, takže loptu získava Žilina. Slovenský celok sa nemusí nikam ponáhľať, stále vyhráva o jeden presný zásah.
     
    74
    Je však nutné dodať, že cyperský majster nemal v tomto zápase vyloženú šancu. Žilina mala dve a po jednej z nich sa mohla radovať z gólu zásluhou Mysloviča.
     
    74
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Gkentsoglou, prichádza Antoniou.
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Bezjak, prichádza Makris.
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Vouros, prichádza Merkis.
     
    75
    Žilina pri lopte a snaží sa ju čo najdlhšie udržať na svojich kopačkách. Nie je to však len bránenie výsledku, ale slovenský celok operuje na útočnej polovici a postupune sa snaží navýšiť svoje najtesnejšie vedenie.
     
    76
    Z veľkej vzdialenosti sme videli len taký propagačný pokus na bránu Žiliny. Volešák mohol ostať pokojný a dlhým výkopom uviedol loptu späť do hry.
     
    78
    Cyperský majster však teraz dlho operoval pred pokutovým územím súpera. Žilina ale tento tlak súpera zvládla a momentálne sa snaží kontrolovať dianie na ihrisku.
     
    78
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Mihajlovic, prichádza Reis.
     
    79
    APOEL na nič nečaká a ihneď po zisku lopty zakladá rýchly útočný výpad. Žilina však dnes zvláda svoje defenzívne povinnosti na výbornú a Volešák si robí zálusk na čisté konto.
     
    80
    Približne desať minút má cyperský majster k dispozícii, aby niečo urobil s týmto výsledkom. Stále je to dosť času ešte aj na otočenie výsledku, Žilina tak ešte musí byť v strehu.
     
    81
    No a slovenský celok mal teraz veľké šťastie! Vôbec prvýkrát obrana Žiliny zaváhala vo vlastnom pokutovom území a súper to mohol ihneď potrestať vyrovnávajúcim gólom. Zakončenie jedného z futbalistov vo fialovom drese išlo tesne vedľa pravej tyčky!
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Anang, prichádza Ďuriš.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Káčer, prichádza Bichakhchyan.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Boženík, prichádza Balaj.
     
    83
    Vyzerá to, že záver stretnutia bude patriť futbalistovm APOELu. Podarí sa im vyrovnať, alebo to už Žilina zvládne ubrániť?
     
    85
    Slovenský celok ešte navyše zakladá rýchle protiútoky a tak sa APOEL musí mať na pozore. Čas sa už cyperskému celku kráti.
     
    86
    Ešte máme možnosť sledovať, ako sa útoky striedajú na oboch stranách. Dočkáme sa ešte niečoho zaujímavého?
     
    87
    Cyperský majster to skúša aj cez dlhé nakopávané lopty, ale vo vzduchu momentálne kraľujú futbalisti MŠK Žilina.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto prípravného stretnutia sa už čoskoro naplní. Zrejme sa ešte bude hrať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90
    APOEL už vrhá všetky svoje sily do útoku. Už to však vyzerá, že sa vyrovnávajúceho gólu nedočká.
     
    90+1
    Ešte tu je jeden rohový kop pre cyperského majstra.
     
    90+2
    Sledovali sme rýchly brejk Žiliny, po ktorej sa do sľubnej situácie dostal Jánošík, ale jeho zakončenia ide tesne nad brvno súperovej brány!
     
    90+3
    Nedovolený zákrok zo strany slovenského celku a APOEL tak ešte získava priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Bude to zrejme pokus o priame ohrozenie brány.
     
    90+4
    Aj sa tak stalo, ale lopta smerovala vysoko nad Volešákovú bránu. To by už malo byť z tohto stretnutia všetko.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme napokon boli svedkami jedného presného zásahu. Postaral sa oň v 68. minúte Myslovič a zariadil tak víťazstvo Žiliny v tomto prípravnom stretnutí najtesnejším rozdielom nad APOEL FC. Veľa futbalovej krásy sme dnes nevideli, bolo to typické prípravné stretnutie. Žilina tak ukončila svoje sústredenie úspešne, Šošoni sa tešia z prvej výhry v prebiehajúcej letnej príprave.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok dnešného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (19:55:52)

    Miroslav Revaj

    Branky: 68. Myslovič

    Karty:   64. Lafrance (APO) – 58. Diaz (ZIL)


    APOEL Nikósia: Belec – Gkentsoglou, De Vincenti (C), Suleiman, Mihajlovic, Matić, Vouros, Lafrance, Ioannou, Jakolis, Bezjak
    MŠK Žilina: Volešák – Anang, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Fazlagić, Diaz – Tomič, Boženík, Demiri
    bahis siteleri