Columbus – Seattle 1:2 (kon.) | Cincinnati – Houston 3:2 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:3 (kon.)
Kansas City – Chicago Fire 1:0 (kon.) | Los Angeles FC – Vancouver 6:1 (kon.) | San Jose – Real Salt Lake 1:0 (kon.)
Atlanta United – New York RB 3:3 (kon.) | Philadelphia – Orlando City 2:2 (kon.)
konec
Philadelphia Union
2:2 (1:0)
Orlando City
Neděle 07.07.2019, 22:40 • Talen Energy Stadium, Chester • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásné nedělní ráno všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítám vás při sledování zápasu americké MLS, v němž Philadelphia na domácím hřišti přivítá Orlando.
     
    Philadelphia Union

    Philadelphia Union je na samotném vrcholu Východní konference s poměrně komfortním čtyřbodovým náskokem na DC United. Není bez zajímavosti, že se hráči Philadelphie a Orlanda proti sobě utkali tři dny zpět. Utkání skončilo vítězstvím hostů, tedy Philadelphie 3:1. Co může trenéra Curtina těšit je fakt, že se mu rozstřílel Polák Kacper Przybylko. Ten v posledních třech zápasech skóroval čtyřikrát a s celkovými osmi góly mu patří dělená šestá příčka v tabulce střelců.
     
    Orlando City

    Orlando je v tabulce Východní konference až na desátém místě. Jak již bylo zmíněno, poslední zápas sehráli svěřenci trenéra OConnora právě proti Philadelphii, jíž podheli 1:3. Jinak ale hráči Orlanda už šest utkání střídají prohru s výhrou a právě teď by měla přijít výhra. Nejlepším střelcem týmu je známý Portugalec Nani, jenž do Ameriky přišel před sezónou. Bývalý hráč Manchesteru United nebo Sportingu vstřelil v probíhajícím ročníku osm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Union: Blake – Gaddis, Elliott, Collin, Wágner – Bedoya, Medunjanin, Aaronson – Fabian – Przybylko, Picault
    Náhradníci: Freese – Allen, Fabinho, Fontana, Real, Santos, Trusty

    Orlando City: Rowe – O'Neill, De John, Miler – Smith, Powers, Ascues, Rosell, Acosta – Michel, Dwyer
    Náhradníci: Ranjitsingh – Johnson, Mendez, Mueller, Nani, Patino, Ruan

    Rozhodčí: Sibiga – Uranga, Garner.
     
    Start zápasu se odkládá kvůli bouřce, která v posledních dnes posunula už několik zápasů americké MLS.
     
    Utkání je oficiálně odloženo! Vzhledem k počasí, které momentálně panuje ve Philadelphii a i vzhledem k předpovědi na následujících pár hodin udělalo MLS rozhodnutí, že nemá cenu posouvat začátek zápasu, ale rovnou ho odložit.
     
    Dlouho jsme na nový termín zápasu čekat nemuseli. Hrát by se mělo dnes od 22:30 SEČ. Snad bude tentokrát počasí přívětivější.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Philadelphia do dnešního zápasu oblékla černé dresy, Orlando navléklo dresy barvy bílé.
     
    3
    Po nešetrném zákroku se hned ve třetí minutě ocitl na zemi Collin. Hříšníkem byl hostující Dwyer.
     
    4
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Skvělý start Philadelphie! Picault se uvolnil po pravé straně a následně vyslal do vápna nadýchaný centr, který si našel MARCO FABIAN, jenž svou hlavičku umístil nechytatelně k levé tyči! Asistence: Fafa Picault
    4. Marco FABIAN - 1:0
     
    6
    Domácí hráči jsou evidentně při chuti. Po vstřelené brance okamžitě pokračují v dalším obléhání Roweovy svatyně.
     
    7
    U nákopu po pravé straně byl nejrychleji Acosta, pod tlakem presujícího protihráče mu ale nezbývalo nic jiného, než odkopnout míč do autu.
     
    8
    Orlando mohlo zničehonic vyrovnat! Po výborné průnikové přihrávce unikal sám na Blakea Dwyer, jenž mířila mezi nohy brankáře, ten ovšem včas poklekl a pokus soupeře vyrazil!
    8. Dwyer si v úniku na Blakea nepřišel
     
    9
    Hostující celek jakoby vyložená šance nakopla. Momentálně totiž oni ovládají s balónem polovinu soupeře.
     
    10
    Po chybě v rozehrávce se do rychlého brejku hnal Przybylko, který udělal pěknou kličku obránci, na Rowea ale ranou k bližší tyči nevyzrál.
    10. Ránu Przybylka ukryl Rowe pod tělem
     
    11
    Na nákop středem hřiště naskakoval Fafa Picault. Bývalý hráč pražské Sparty však v hlavičkovém souboji s De Johnem neuspěl.
     
    12
    Váhajícímu Smithovi pořádně znepříjemnil život presující Aaronson. Hráč Orlanda si ale nakonec poradil, neboť protihráče nastřelil a vybojoval aut.
     
    13
    Po prodlouženém centru na zadní tyč si nikým neatakovaný Miller nedokázala poradit se zpracováním. Philadephia bude rozehrávat první rohový kop zápasu.
     
    14
    Za centrovaným balónem se hnal Collin, přes dvojici obránců se ovšem probít nedokázal.
     
    15
    Více volného prostoru využil ke střele ze střední vzdálenosti Bedoya, po jehož ráně těsně nad břevno to v hledišti jen zahučelo.
     
    16
    V souboji u pravé lajny Gaddis přetlačil Acostu a vybojoval na něm autové vhazování.
     
    17
    Před rychlíkem Dwyerem na poslední chvíli odvrátil do zámezí pouze za cenu rohového kopu Collin.
     
    18
    Přetažený centr vracel do ohně Powers, jenže našel pouze prostor, kde stál osamocený obránce Elliott.
     
    19
    Aaronson hodně dlouho váhal s balónem, a to by si jako poslední bránící hráč neměl dovolit. V pádu na poslední chvíli ještě stihl nahrát Collinovi. V opačném případě by Dwyer opět běžel sám na gólmana.
     
    20
    Rána Harise Medunjanina z nějakých pětadvacetimetrů se kroutila až příliš ven z brány, brankář Rowe mohl pro tuto chvíli zůstat klidným.
     
    21
    Postupnou kombinací se hráči Philadelphie neustále přibližují blíž a blíž soupeřovu vápnu. Tam je ale připravena bránit hned šestice hráčů v bílých dresech.
     
    22
    Bedoya pěkně přenesl na Wágnera, který si neúplně ideálně poradil se zpracováním. Balón se však šťastně odrazil k Fabianovi, jehož dělovka z jedničky skončila jen mezi diváky.
     
    23
    Aaronson výborně obral o balón soupeře a při přečíslení předal Przybylkovi. Tomu se ovšem zamotal míčmezi nohama, a tak ze slibně se rozvíjející akce nebylo vůbec nic.
     
    24
    Orlando si vůbec neví rady s kombinační hrou soupeře. A tak ačkoli prohrává, tak se zmůže jen na bránění nebezpečných útoků soupeře.
     
    25
    Po lobu Fabiana se do hlavičkového souboje opřely Picault a O'Neill. Avšak došlo k nepříjemnému střetu hlavami, z něhož hůře vyšel hostující hráč.
     
    26
    Stoper Orlanda je viditelně otřesen. Podle gest to ale vypadá, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    27
    Hra může pokračovat. Odkopem od brány uvede míč do hry gólman Rowe.
     
    28
    Dwyer vybojoval nedovolený zákrok na svou osobu. Hosté budou zahrávat přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    29
    Proti centru vystartoval gólman Blake a bez problémů ho ukryl v náručí. Při výskoku málem skopl protihráče, naštěstí ho těsně minul.
     
    30
    Je za námi půl hodina zápasu, po němž domácí Philadelphia vede zásluhou přesného zakončení hlavou Fabiána. Domácí jsou jednoznačně aktivnějším celkem, avšak i Orlando už párkrát zahrozilo.
     
    31
    Marco Fabian je dnes při velké chuti. Opět vypálil z poměrně velké vzdálenosti a znovu se jeho rána ani nevešla mezi tři tyče.
     
    32
    Po levé straně se pokoušel probít do šance Wágner, v pohybu ho ale zastavil pozičně výborně bránící Acosta.
     
    33
    Stoper Collin muse pořádně zabrat, aby byl u míče dříve, než Dwyer. Při dlouhém odkopu do zámezí signalizoval teč balónu o Dwyera, té si však hlavní rozhodčí nevšiml.
     
    34
    Bedoya u pravé lajně ještě zastihl míč na hrací ploše a ještě stihl poslat přízemní centr. K jeho smůle ale přímo na kopačky Millera.
     
    35
    Po skrumáži ve vápně Orlanda se ke slabému zakončení dostal Przybylko. Rowe ukázala výborné reflexy, pokus soupeře vyrazil nad branku.
     
    36
    Po rohovém kopu si balón krkolomně zpracovával Collin, pomohl si ovšem i rukou, což pozornosti hlavního rozhodčího neuniklo.
     
    37
    Hosté se vydali do do ojedinělé návštěvy poloviny soupeře. Ta končí zdviženým praporkem pomezního signalizujícího ofsajd.
     
    38
    Dlouhý Blakeův odkop zamířil až na vysokého hroťáka Przybylka, jenž vez větších problémů sklepl míč kapitánu Bedoyovi.
     
    39
    Nepovedená přihrávka došla až ke gólmanovi Roweovi, který si míč z jednoho doteku stopnul a před dotírajícím Picaultem ho schoval do rukavic.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějaké branky nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedenám v zádech?
     
    41
    Dlouhý nákop z levé strany tentokrátemířil na nižšího z útoční dvojice Picaulta. A bylo to znát, v hlavičkovém souboji totiž uspěl stoper De John.
     
    42
    Zbytečný faul na polovině hřiště, kdy Medunjanin zatáhl za dres v těžké pozici hrajícího Acostu. Prakticky zadarmo tak domácí hráč ponechal míč v držení soupeře.
     
    43
    Acosta nabral rychlost po levé straně a po zblokovaném centru bude následovat rohový kop Orlanda.
     
    44
    Gólman Balek podběhl centr, naštěstí pro něj nikdo z hostujícíh hráčů nedokázal využít zaváhání ke vstřelení míče za jeho záda.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    45+1
    Po pravé straně se kolem osobního strážce elegantně uvolnil Gaddis, jeho pas ale našel pouze hlavu připraveného O'Neilla.
     
    45+2
    S těžkou pozicí se nyní musel vypořádat hostující Smith, jenž musel z první hrát prudký dlouhý odkop protihráče. Před dotírajícím Picaultem to ale dokázala na výbornou.
     
    45+3
    Fafa Picalt se těsně za polovinou hřiště svalil na zem a vehementně se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí však dal rozpaženými rukami jasně najevo svůj verdikt.
     
    45+4
    Až příliš pozdě přihrál Fabian v brejku Przybylkovi. Ten se v době přihrávky už nacházel v postavení mimo hru.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas zápasu americké MLS, po němž Philadelphia vede nad Orlandem nejtěsnějším možným rozdílem. O prozatím jediný gól utkání se postaral už ve čtvrté minutě hlavou Marco Fabian. Lídr Východní konference potvrzuje svou kvalitu, na hřišti dominuje. Avšak i Orlando mělo šanci skórovat, Dwyer ale v úniku selhal na Blakeovi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:41.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    V úvodu druhé půle chtěl domácí zaskočit po pravé straně za obranu nabíhající Michel. Centr na jeho osobu ale nebyl z kategorie nejpřesnějších.
     
    48
    Smith dostal více prostoru na středu hřiště. Balón mu však v klíčové chvíli poskočil a i to mělo za důsledek ránu vysoko nad bránu.
     
    49
    Bedoya se krásně protáhl přes dva protihráče a poté po levé straně vyslal Picauta. Ten u lajny zasekl balón a hledal nabíhajícího Fabiana, tomu se ovšem při snaze zaskončit balón přeskočil přes kopačku.
     
    50
    Dwyer se po centru pokusil o akrobatické zakončení núžkami. Míč ovšem trefil pouze holení, kulatý nesmysl se mu tak odrazil pouze nad hlavu.
     
    51
    Acosta tentokráte zvolil přízemní centr, před Powersem však stihl odkopnou míč do bezpečné vzdálenosti od branky Elliott.
     
    52
    Z této šance šlo rozhodně vytěžit víc. To si uvědomuje i Aarons, který ačkoli měl hodně prostoru, tak namířil pas přímo do rukavic Rowea.
     
    53
    Medunjanin nadýchaným lobem našel na pravé straně Aaronse, jeho vracečka z první ale šla za záda Przybylka.
     
    54
    Philadelphia zase začíná přebírat otěže hry, proti ráně Picaulta z levé strany dokázala zsaáhnout Rowe.
     
    55
    Dwyer naprosto zbytečně zajel do balón odehrávajícího Collina. Od rozhodčího se hostujícímu útočníkovi dostalo důrazného varování.
     
    56
    Kacper Przybylko se dobře obtočil kolem strážce, avšak nepočítal s tím, že spoluráči pomůže stoperský kolega. To už bylo na polského forvarda příliš.
     
    57
    Do odraženého míče se vší silou opřel Fabian, domácí středopolař ovšem nedokázal dostatečně sklopit nárt, a tak balón skončil mezi diváky.
     
    58
    Kombinace po levé straně vyústila v přihrávku Przybylka do předbrankového prostoru a zakonečením Picaulta. To však bylo slabé, navíc šlo přímo doprostřed brány.
     
    59
    Bedoya si nedokázal zpracovat delší pas od Medunjanina. Rowe uvede míč znovu do hry odkopem.
     
    60
    Máme za sebou hodinu utkání, po níž Philadelphia stále vede o jedinou branku. Domácí jsou i nadále aktivnějším mužstvem, nedokáží toho ale vytěžit k dalším gólům.
     
    61
    ba naopak mohlo být vyrovnáno, pěkná rána Dwyera proletěla těsně vedle pravé tyče, Blake se dělovkou stihl pouze ohlédnout.
     
    62
    Zdá se, že srážka hlavami z první půle zanechala na O'Neillovi následky. Hostující stoper zničehonic podřepl a nechal si přivolat lékaře. Bude se muset střídat.
     
    63
    Zatímco na trávníku ještě probíhá komunikace lékařů s ošetřovaným stoperem, tak za postranní čárou se rozcvičuje hlavní útočná zbraň Orlanda Nani.
     
    64
    Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Shane O'Neill, přichází Nani.
     
    65
    Philadelphia hraje s velkým klidem. Kombinanici nijak zvlášť neuspěchává, čeká na tu správnou příležitost.
     
    66
    Fafa Picault si naběhl po levé straně a následně se snažil do předbrankového prostoru nahrát balón Przybylkovi, ten ovšem neuspěl v osobním souboji s De Johnem.
     
    67
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Marco Fabian, přichází Sergio Santos.
     
    67
    Orlando City právě vstřelilo branku!
    Pouhé tři minuty po svém pobytu na hřišti se Nani zasloužil o vyrovnání! Portugalec centrem našel hlavu DOMA DWYERA, jenž z podobné pozice jako v první půli Fabian zamířil do úplně stejného místa, tedy k levé tyči.
    67. Dom DWYER - 1:1
     
    69
    Domácí obecenstvo po inkasovém gólu svých oblíbenců hroboě ztichlo. S dramatizací zápasu zřejmě vůbec nepočítalo.
     
    70
    Opět v hlavní roli Nani, který pro změnu vypomáhal v defenzivě. A vedl si rivněž výborně, při hlavičce byl nedovoleně atakován Medunjaninem.
     
    71
    Pro vysoký centr Gaddise z pravé strany si bez větších potíží vyskočil gólman Rowe.
     
    72
    Bedoya si podle pohybu i gestikulace žádal narážečku od Aaronse, ten ovšem převzal balón pro sebe a z otočky vypálil nepřesně.
     
    73
    Po dalekém odkopu brankáře utržil při hlavičce úder loktem Collin. Domácí stoper to v dnešním zápase nemá vůbec jednoduché, už potřetí se ocitl na trávníku po velmi tvrdém zákroku soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Benji Michel, přichází Chris Mueller.
     
    75
    Santos se u pravé lajny krásně uvolnil a následným centrem našel hlavu Picalta. Ten však v záklonu hlavičkoval nad branku.
     
    76
    Tak nyní toho na sebe naložil nově příchozí Mueller opravdu hodně. Odhodlal se totiž vlétnou hned mezi trojici protihráčů, jenže skončil okamžitě na tom prvním.
     
    77
    Miller dal pasu z pravé strany větší výšku, než bylo potřeba. Dwyer vyskočil co to šlo, na míč ale ani tak neměl nárok dosáhnout.
     
    78
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Brenden Aaronson, přichází Anthony Fontana.
     
    79
    Fafa Picault dlouho váhal se střelou. Nakonec to zkusil, jenže trefil dobře se vracejího protihráče, který balón zblokoval nad Roweovu svatyni.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Philadeplhia se po inkasované brance snaží strhnout vedení zpátky na svou stranu, avšak obrana Orlanda zatím úspěšně odolává.
     
    80
    Střídání v týmu Orlando City: ze hřiště odchází Dom Dwyer, přichází Santiago Patiňo.
     
    81
    Orlando City právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné! SANTIAGO PATIŇO snad po pěti vteřinách na hřišti převrací vedení na stranu Orlanda! Hlavičku Muellera gólman Blake pouze vyrazil před sebe. K míči doběhl nejrychleji právě Patiňo, jenž už měl velmi snadnou práci.
    81. Santiago PATIŇO - 1:2
     
    83
    Tak to je pořádný šok pro domácí hráče, kteří jsou v utkání jasně lepším celkem, přesto prohrávají.
     
    84
    Przybylko prodloužil hlavou na Bedoyu, který předal Elliottovi. Po jehoce centru se ale poslký forvard nedokázala prosadit přes dvojici stoperů.
     
    85
    Collin byl opět poslán k zemi. Tentokráte to ovšem bylo těsně za hranicí soupeřovy šestnáctky. Bude následovat přímý kop z ideální pozice pro přímé ohrožení branky.
     
    86
    Exekuce se chopil Haris Medunjanin, bosenský středopolař ale napálil jen dobře postavenou zeď.
     
    87
    Orlando se už vůnec nežene dopředu, v závěrečných minutách se bude soustředit hlavně na ubránění velmi překvapivého vedení.
     
    88
    Hráči v bélím nyní dokonce získali balón a ještě dobrou půl minutu kombinovali kolem středového kruhu. Domácím se nepodařilo tutu sérii přihrávek nijak přerušit, až sám Rosel to zkazil nepřesným pasem.
     
    89
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Kai Wágner, přichází Matt Real.
     
    90
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Máme opět vyrovnáno! Nově příchozí Real připravil nahrávkou ideální střeleckou pozici KACPERU PRZYBYLKOVI, jenž technickým pokusem na zadní tyč prostřelila Rowea! Čeká nás velmi dramatický závěr zápasu!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+2
    Picault si naváděl míč do ideální palebné pozice, avšak Miller po celou dobu pohybu soupeře skvěle vykrýval. Domácí hráč se tak uchýlil pouze k nahrávce.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Matthew Real (Philadelphia Union).
     
    90+4
    Fantastický zákrok Briana Rowea zřejmě zachránil Orlandu bod! Do centru z pravé strany se položil Elliott, avšak hostující gólman ukázal neskutečný reflex, když levou rukou vytěsnil míč nad břevno!
    90+4. Brian Rowe fantastickým zákrokem zachránil Orlandu bod
     
    90+5
    Medunjanin dostal více volného prostoru, balón si však do střelecké pozice nepřipravil ideálně, slabší levou nohou přestřelil bránu o pořádný kus.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velmi dramatický zápas americké MLS mezi Philadelphií a Orlandem, který skončil remízou 2:2.

    S bodem budou jednoznačně spokojenější hráči hostí, kteří po většinu zápasu tahali za kratší konec provazu, avšak z minima dokázali vytěžit maximum. Na úvodní branku jsme příliš dlouho čekat nemuseli. Už ve čtvrté minutě se totiž po centru Picaulta z pravé strany hlavou prosadil Marco Fabian. Domácí měli další šance na navýšení skóre, ty však nevyužili a ve finálním výsledku je to musí pořádně mrzet.

    Trenéru O'Connorovi v utkání dokonale vyšla střídání. Nejprve do hry přišel Nani, jenž tři minuty po svém pobytu na hřišti, tedy v 67. minutě naservíroval centr na hlavu Doma Dwyera, jenž se prosadil podobně, jako v první půli Fabian. Další skvělý tah přišel v 80. minutě, kdy na rohový kop Orlanda už přišel místo Dwyera Santiago Patiňo. No a po centru a vyražené hlavičce Muellera, jenž mimochodem také přišel do hry jako střídající hráč, se míč odrazil právě k nově příchozímu útočníkovi, který vsítil branku snad po pěti vteřinách na hřišti.

    Alespoň bod ale nakonec domácí vybojovali. V 90. minutě Real našel Kacpera Przybylka a polský kanonýr technickým zakončením na zadní tyč nedal Roweovi šanci zasáhnout. V nastavení byla Philadelphia dokonce blízko dalšímu obratu v utkání, jenže proti zakončení Elliotta vytáhl exkluzivní zákrok gólman Rowe.

    Utkání tak skončilo remízou, po níž Philadelphia v čele Východní konference uskakuje druhému DC United na rozdíl pěti bodů, Orlando zásluhou bodu přeskakuje na deváté pozici Chicago.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:46:54)

    Milan Huppert

    Branky: 4. Fabian (Picault), 90. Przybylko (Real) – 67. Dwyer (Nani), 81. Patiňo

    Karty:   90+3. Real (PHI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:8.
    Philadelphia Union: Blake – Gaddis, Elliott, Collin, Wágner (89. Real) – Bedoya, Medunjanin, Aaronson (78. Fontana) – Fabian (67. Santos) – Przybylko, Picault
    Náhradníci: Freese – Trusty, Fabinho, Real, Allen, Fontana, Santos

    Orlando City: Rowe – O'Neill (64. Nani), De John, Miller – Smith, Powers, Rosel, Ascues, Acosta – Michel (74. Mueller), Dwyer (80. Patiňo)
    Náhradníci: Ranjitsingh – Méndez, Johnson, Mueller, Patiňo, Nani, Ruan

    Rozhodčí: Sibiga – Uranga, Garner
    bahis siteleri