Tobol Kostanaj – Jeunesse Esch 1:1 (kon.) | Kajrat – Široki Brijeg 2:1 (kon.) | FK Makedonija – Alaškert 0:3 (kon.)
KF Teuta – Ventspils 1:0 (kon.) | Inter Turku – Brøndby 2:0 (kon.) | Levadia Tallinn – Stjarnan 3:2 (po pr.)
RFS Riga – Olimpija Lublaň 0:2 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Aberdeen 1:2 (kon.) | Universitatea Craiova – Sabail 3:2 (kon.)
Dinamo Minsk – FK Liepāja 1:2 (kon.) | Levski – Ružomberok 2:0 (kon.) | Apollon Limassol – Kauno Žalgiris 4:0 (kon.)
Cracovia – Dunajská Streda 2:2 (po pr.) | Haugesund – Cliftonville 5:1 (kon.) | Milsami – FCSB 1:2 (kon.)
Neftçi Baku – Speranța Nisporeni 6:0 (kon.) | CS Petrocub – Larnaka 0:1 (kon.) | Kutaisi – Ordabasy 0:2 (kon.)
Vaduz – Breidablik 2:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Honvéd 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – AP Brera Strumica 3:0 (kon.)
Beer Ševa – Laçi 1:0 (kon.) | Niederkorn – Cork City 1:2 (kon.) | Engordany – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.)
B36 Tórshavn – Crusaders 2:3 (kon.) | Hajduk Split – Gżira 1:3 (kon.) | Hibernians – Soligorsk 0:1 (kon.)
Kukësi – Debrecín 1:1 (kon.) | Fehérvár – Zeta 0:0 (kon.) | Mura – Maccabi Haifa 2:3 (kon.)
Norrköping – St Patrick´s 2:1 (kon.) | Shkupi – Pjunik 1:2 (kon.) | Vitebsk – KuPS 1:1 (kon.)
Ballymena – Malmö 0:4 (kon.) | Budućnost Podgorica – Narva 4:1 (kon.) | Domžale – Balzan 1:0 (kon.)
Kilmarnock – Connah's Quay 0:2 (kon.) | Niš – Flora 2:2 (kon.) | Rangers – St Joseph's 6:0 (kon.)
Trnava – FK Radnik 2:0 (3:2 po pen.) | Reykjavík – Molde 0:0 (kon.) | Legia – Europa 3:0 (kon.)
Shamrock – Brann 2:1 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
1:2 (0:1)
FK Liepāja
Čtvrtek 18.07.2019, 18:30 • Stadion Dinamo (Minsk) • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 8:17. (21:21:00)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím lotyšského celku, který svého soupeře porazil poměrem 2:0, což plně stačí k postupu do druhého předkola. Dinamo mělo v úvodu druhého poločasu výraznou územní převahu, navíc branku soupeře zasypalo pořádnou dávkou střel. Liepaja se tak pouze bránila, avšak přeci jenom podruhé udeřila, čímž Minsk poslalo z boje o postup. Běloruský celek musel vstřelit tři branky, avšak nedosáhl ani na jednu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    I tak do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Liepaja se navíc už delší dobu nachází na polovině soupeře, což jí vyhovuje.
    90+1. RALKEVICS - 1:2
     
    90+1
    Dinamo Minsk právě vstřelil branku! Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Dinamo totiž zahrávalo rohový kop, po kterém jsme sledovali střelu zpoza pokutového území v podání Fataie. Zakončení bylo zablokováno, avšak hostující brankář VALENTINS RALKEVICS si srazil míč do vlastní sítě
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Liepaja zodpovědně kráčí za postupem, ještě se bude určitě nastavovat.
     
    88
    Jedna z posledních šancí pro domácí na snížení stavu. Následovat bude rohový kop z levé strany, o který se zanedlouho postará Bilonog.
     
    85
    Ralkevics si vyzkoušel další odkop od své branky, tentokráte ho poslal daleko na druhou stranu, kde za sebe prodlužoval forvard Dodo.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Dinamo stále potřebuje vstřelit minimálně tři branky, což se zřejmě nepovede.
     
    83
    Na opačné straně se musel činit také hostující brankář Ralkevics, který si počkal na zakončení od Bilonoga, se kterým si dokázal poradit.
     
    82
    Následně tentýž hráč nedokázal načasovat svůj náběh za obranu, logicky se tak jednalo o jasný ofsajd, který signalizoval také pomezní.
     
    81
    Do zajímavé šance se dostal Askerovs, který se dostal až před brankáře, avšak tentokráte Plotnikov podržel svůj celek dobrým zákrokem.
     
    79
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Andrej Zaleskij, přichází Nikita Demčenko.
     
    77
    Střídání v týmu FK Liepāja: ze hřiště odchází Richard Friday Emeka, přichází Vugar Askerov.
     
    76
    Střídání v týmu FK Liepāja: ze hřiště odchází Dan Spataru, přichází Martins Kigurs.
     
    75
    Liepāja bude mít šanci na další branku, Spataru totiž vybojoval další rohový kop. Odpovědnost na sebe dost možná vezme Fortes.
     
    74
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Georgi Tigijev, přichází Aleksandr Ksenofontov.
     
    74
    Liepaja to rovněž zkoušela nákopem na druhou stranu, avšak ani tento záměr se nesetkal s kýženým úspěchem. Další z řady nepřesností.
     
    73
    Téměř ihned po rozehrávce jsme sledovali dalekonosný pas na levou stranu, avšak tam v poklidu zasahoval pozorný Friday.
     
    72
    Liepaja si tak ubezpečila postupovou pozici, naopak Dinamo musí vstřelit minimálně tři branky. Navíc do konce zápasu nezbývá moc času.
    71. DODO - 0:2
     
    71
    Liepajas Metalurgs právě vstřelilo branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře! Zdánlivě nenápadná akce lotyšského celku přinesla vzdušnou přihrávku na DODA, který celkem v poklidu vyzrál na brankáře Plotnikova, jenž byl téměř bez šance na reakci.
     
    71
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Na scénu míří také lékařský personál, bude se muset střídat?
     
    70
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Ralkevics, který konstruktivně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Zulevs.
     
    69
    Zaleskij to opět zamýšlel velice chytrým pasem na levou stranu, avšak z obrany včas vystoupil Jurkovskis, která zakládá rychlou protiakci.
     
    68
    Po delší době jsme se dočkali zakončení také z hostující strany. Zpoza vápna to zkusil Spataru, který trefil pouze clonícího protihráče.
     
    67
    Dinamo se opět dostalo k blízkosti pokutového území soupeře, avšak Fatai si nedokázal načasovat svůj náběh, je tu další ofsajd.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Stále platí, že jsme viděli jednu branku, Dinamu se krátí čas na vyrovnávací trefu.
     
    62
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Egor Zubović, přichází Kirill Vergejčik.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Dodo (FK Liepāja).
     
    59
    Hrací předmět se snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro domácí barvy. O provedení se tak postaral obránce Tigijev.
     
    58
    Pokus o rychlý protiútok v podání hostů neskončil vůbec dobře. Friday si nepohlídal své postavení, pomezní tak logicky signalizoval ofsajd.
     
    57
    Na řadu přišel další nedovolený zákrok, o který se tentokráte postaral Strumia, který poslal na zem jednoho z protihráčů.
     
    56
    Ralkevics má v posledních minutách velké starosti, avšak ani v jednom případě nemusel zasahovat. Nyní bude následovat odkop od branky.
     
    55
    Posléze jsme sledovali dalekonosný nákop k hranici pokutového území, kde se domácí dostali k další střele, jenž směřovala nad branku.
     
    54
    Až nyní přichází osvobození. Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Trebotić, který taktickým zákrokem zastavil protihráče.
     
    53
    Aby toho nebylo málo, tak to zkoušel také křídelník Bilonog, avšak jeho projektil skončil na protihráči. Liepāja ve druhém dějství nestíhá.
     
    52
    Fatai se rychlým způsobem dostal k hranici pokutového území, načež ještě zkoušel přihrát pod sebe, což bylo jednoznačně špatné řešení.
     
    51
    K dalšímu zakončení se dostal velice aktivní Zubović, jehož střelecký pokus dokázala zastavit obrana soupeře, která si zaslouží pochvalu.
     
    50
    Rohový kop ale nebyl zrovna povedený, neboť se nejvýše do vzduchu dokázal vyškrábat Keita, který padající míč hravě odhlavičkoval.
     
    49
    Následně čistým způsobem dokázal zasáhnout Zaleskij, který poté předal míč do tandemu na Zuboviće, jehož zakončení musel Ralkevics vyrazit.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se hostující hráči usadili s míčem na vlastní polovině, načež Fortes úspěšně přenesl hru.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Spataru. Liepaja byla v úvodu utkání aktivnějším celkem, za což si pochopitelně branku zasloužila. Až postupem času se začal projevovat také soupeř, který rovněž několikrát výrazně ohrozil branku soupeře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Friday to zkoušel vzít sám na sebe, avšak daleko s míčem nedošel. Posléze to zkoušel také Zaleskij, který centroval na hlavu soupeře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Friday (FK Liepāja).
     
    43
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nepřesností, což se potvrdilo i v tomto okamžiku. Po nepřesné přihrávce bude vhazovat Jurkovskis.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Zaleskij se vydal podél autové čáry, avšak přihrávku na kolegu Zuboviće zastavil Ivanovs, který navíc rozjel rychlou protiakci.
     
    39
    Minsk je v posledních minutách aktivnější, nyní si dokonce vybojoval další rohový kop, který i tentokráte odhlavičkovala obrana soupeře.
     
    38
    Na opačné straně si za obranu pokoušel naběhnout Friday, avšak do akce se dostal pomezní sudí, jenž signalizoval ofsajdové postavení.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Strumia (FK Liepāja).
     
    37
    Ke standardní situaci se tentokráte postavil Bilonog, avšak jeho nabídka skončila pouze v rukavicích připraveného brankáře Ralkevicse.
     
    36
    Dinamo se bleskovým způsobem dostalo před pokutové území soupeře, avšak tam zakročil Keita, který odpálil míč do bezpečí.
     
    31
    Míč se snášel k hranici pokutového území, kde nedošlo k žádnému zakončení. Včas se podařilo zakročit pozornému Jurkovskisovi.
     
    30
    Friday byl v souboji s Bilonogem příliš pozdě u míče, pochopitelně tak bylo pískáno ve prospěch domácí. Trebotić se staví ke standardce.
     
    29
    Dinamo se po delší době dostalo na polovinu soupeře, avšak Zaleskij byl donucen ke zpětné přihrávce až na kopačku Yahayi.
     
    28
    Liepāja je skutečně o poznání nebezpečnější. Druhou branku měl na své kopačce Friday, proti kterému dokázal zasáhnout brankář Plotnikov.
     
    27
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další zakončení, tentokráte se o něj postaral forvard Dodo, avšak ani on nezamířil zrovna přesně.
     
    26
    K rozehrávce se nakonec postavil Fortes, který přeci jenom na malém vápně našel Fridaye, jehož hlavičkový pokus skončil vedle.
     
    25
    Pokus o vzdušnou nabídku do pokutového území skončil na protihráči což znamená, že hostující celek bude zahrávat rohový kop.
     
    24
    Liepāja se opět usadila u pokutového území soupeře, avšak Tobers našel pouze nohu soupeře. Ani Minsk se daleko s míčem nedostal.
     
    23
    Liepāja to zkoušela podél autové čáry, nicméně tam číhal patřičně důrazný obránce Tigijev, který poslal míč ven z hrací plochy.
     
    22
    Pokus o dalekonosný pas k hranici pokutového území dokázal hravě zastavit Gavrilović, který poslal míč ven ze šestnáctky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jediné branky. V tuto chvíli je na tahu běloruský celek, který musí srovnat.
     
    20
    Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Strumia, který místo míče trefil pouze nohu Zuboviče.
     
    19
    Hrací předmět se nyní dostal na polovinu hostujícího celku, Trebotić totiž bude zahrávat standardní situaci z velké dálky.
     
    14
    Až poté musel brankář Ralkevis zasahovat, jednalo se o úspěšný zákrok. Stav se tak nemění, naopak budeme sledovat odkop od branky.
     
    13
    Dinamo se pokusilo o rychlou odpověď, což se zas tak mco nepovedlo. K zakončení se dostal Fatai, jenž mířil výrazně vedle branky.
     
    12
    Jeho vzdušná nabídka nakonec putovala na levou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit zadák Zulevs.
     
    11
    Hrací předmět proskákal až do pokutového území lotyšského celku, kde ho do své náruče sebral Ralkevics, který rovněž vykopával.
    10. SPATARU - 0:1
     
    10
    Liepajas Metalurgs právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Liepāja se natlačila k pokutovému území, kde se do palebné pozice dostal DAN SPATARU, který nekompromisním způsobem procedil míč za brankáře Plotnikova.
     
    9
    K míči se dostal také domácí brankář Plotnikov, který si tak vyzkoušel rozehrávku od své svatyně.
     
    8
    O rozehrávku volného kopu se postaral Keita, který to zkoušel nákopem do pokutového území, kde zasahoval jeden z protihráčů.
     
    7
    Krátce poté si domácí hráči opět pomohli nedovoleným zákrokem, což přinese standardní situaci z velké vzdálenosti.
     
    6
    Před malým momentem skončil na zemi hostující zadák Keita, přičemž se v roli faulujícího hráče zjevil Fatai, jenž fauloval.
     
    5
    Ve středu hrací plochy zasahoval Yahaya, který raději uklidnil hru. Jeho celek se ale nedostal ani za vlastní polovinu hřiště.
     
    4
    Liepāja se usadila na polovině soupeře, přičemž Tobers přenášel hru na pravou stranu, kde se podařilo zasáhnout Cizovi.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování, o které se postaral hostující zadák Zulevs.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    FK Liepāja

    Na opačné straně stojí Liepāja, která se momentálně nachází až na šesté pozici své domácí soutěže, přičemž manko na vedoucí Rigu činí už dvanáct bodů. Liepāja tak bude mít velké problémy s udržením v soutěži, tamní liga totiž čítá pouze devět celků, z čehož jeden sestupuje přímo. Liepāja z posledních pěti zápasů vyhrála pouze ve dvou případech, v posledním kole tento celek remizoval se třetím Spartaksem poměrem 2:2, což se dá počítat jako cenný bod. Liepāja se trápí v útočné fázi, ta totiž nasázela dvacet branek, což je čtvrté nejhorší počínání v celé soutěži.
     
    FC Dinamo Minsk

    Fotbalisté Dinama Minsk se v tomto ročníku nacházejí na průběžné čtvrté pozici, což by paradoxně neznamenalo účast v evropských pohárech. Minsk má na svém kontě osmadvacet bodů, manko na třetí Soligorsk činí pouze tři body, avšak tento celek má svůj zápas patnáctého kola ještě k dobru. Dinamo z celkových patnácti zápasů prohrálo hned v pěti případech, naposledy tomu bylo před necelými čtrnácti dny, kdy na domácím stadionu nestačilo na vedoucí BATE, které vyhrálo poměrem 2:1. Minsk tak bude muset výrazně zabrat, a to především s celky, které jsou umístěný mnohem výše.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy prvního předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Dinamo Minsk a FK Liepāja.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 90+1. Ralkevics (vla.) – 10. Spataru, 71. Dodo

    Karty:   38. Strumia (LIE), 44. Friday (LIE), 60. Dodo (LIE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 8:17.
    Dinamo Minsk: Plotnikov – Tigijev (74. Ksenofontov), Švecov, Gavrilović (C), Čiz – Zaleskij (79. Demčenko), Trebotić, Yahaya, Bilonog – Zubović (62. Vergejčik), Fatai
    Náhradníci: Ignatović – Demčenko, Ivanov, Kaplenko, Ksenofontov, Lyach, Vergejčik

    FK Liepāja: Ralkevics – Jurkovskis, Keita, Ivanovs (C), Zulevs – Fortes, Tobers, Strumia – Friday (77. Askerov), Dodo, Spataru (76. Kigurs)
    Náhradníci: Zviedris – Askerov, Jaunarajs-Janvaris, Kigurs, Torres, Vilumsons

    Rozhodčí: Walsh – Mulvanny, Spence (všichni Skotsko)
    11.07.2019
    FK Liepāja - Dinamo Minsk 1:1

    Branky: 12. Ikaunieks (pen.) – 88. Kaplenko

    Karty:   15. Dodo (LIE), 60. Tobers (LIE), 90+6. Žulevs (LIE) – 19. Chizh (MNK), 49. Yahaya (MNK)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:18.
    bahis siteleri