Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago Fire 2:0 (kon.) | Toronto – Houston 1:3 (kon.)
Kansas City – Dallas 0:2 (kon.) | Colorado Rapids – New York City 1:2 (kon.) | Real Salt Lake – Minnesota 1:1 (kon.)
Vancouver – San Jose 1:3 (kon.) | Atlanta United – DC United 2:0 (kon.)
konec
Toronto FC
1:3 (0:2)
Houston Dynamo
Neděle 21.07.2019, 01:40 • BMO Field, Toronto • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání MLS mezi Torontem FC a Houstonem Dynamo. Výkop je stanoven na 1:30.
     
    Houston Dynamo

    Houston zatím prožívá průměrnou sezónu. Dnešní hostující celek v ní zatím odehrál dvacet zápasů, ve kterých vybojoval dvacet sedm bodů. S tímto ziskem mu patří osmá pozice v Západní konference, což je první nepostupové místo do play-off. Na sedmý Dallas pak ztrácí jen dva body a má zápas k dobru. V minulém souboji však prohrál vysoko 5:0 na hřišti Atlanty United.

    Posledních 5 zápasů:
    New England Revolution – Houston Dynamo 2:1
    Houston Dynamo – New York Red Bulls 4:0
    Cincinnati – Houston Dynamo 3:2
    Houston Dynamo – Los Angeles FC 1:3
    Atlanta United – Houston Dynamo 5:0
     
    Toronto FC

    Kanadský celek je na tom o něco lépe. Toronto dosud sehrálo dvacet jedna zápasů, ve kterých vybojovalo dvacet devět bodů a zatím drží šestou pozici Východní konference. V případě výhry se dokonce může dostat na páté místo před Montreal Impact. V posledním utkání doma přehrálo 3:1 New York Red Bulls.

    Posledních 5 zápasů:
    Toronto FC – Atlanta United 3:2
    DC United – Toronto FC 1:1
    Los Angeles Galaxy – Toronto FC 2:0
    Montreal Impact – Toronto FC 0:2
    Toronto FC – New York Red Bulls 3:1
     
    Vzájemné zápasy

    V posledních 5 sezonách se tyto dva týmy utkaly sedmkrát. Vzájemná bilance vyznívá mírně lépe pro Houston Dynamo, které vyhrálo třikrát, dvakrát prohrálo a dvakrát se zrodila remíza. Poslední dva zápasy skončily vítězstvím domácího týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto FC: Westberg (C) – Auro, Zavaleta, Ciman, Morrow – DeLeon, Fraser, Osorio, Chapman – Endoh, Mullins
    Náhradníci: Bono – González, Morgan, Bradley, Laryea, Altidore, Shaffelburg

    Houston Dynamo: Deric – Delagarza, Struna, Figueroa, Lundkvist – Vera, B. García (C) – Rodríguez, Martínez, McNamara – Manotas
    Náhradníci: Willis – Beasley, K. Garcia, Cabezas, Hairston, Quioto, Salazar

    Rozhodčí: Chilowicz – Badea, Poeschel.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu. Po hymnách Kanady a USA se zápas začne.
     
    Toronto bude hrát v červených dresech, Houston v černých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí hráči, kteří okamžitě po rozehrávce nakopli míč na hrot útoku. Míč ale končí v autu a prakticky zadarmo ho získali hosté.
     
    2
    Podobně ale dopadla i první rozehrávka Houstonu, a tak mají míč na kopačkách obránci Toronta.
     
    3
    Domácí zatím nikam nespěchají a čtveřice zadáků se krátkými přihrávkami posouvá k středové čáře.
     
    4
    Zavaleta se pokusil zrychlit hru kolmicí na spoluhráče, tu ale zachytil jeden z hráčů Houstonu. Hosté znovu velmi podobně zakládají postupný útok.
     
    4
    Houston právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre! Rodríguez našel za obranou Toronta THOMASE MCNAMARU, který si míč posunul do levé strany a střelou přes Morrowa poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči. Asistence: Memo Rodríguez.
    4. Thomas MCNAMARA - 0:1
     
    6
    Domácí se hned snaží odpovědět. Morrow táhne míč po levé straně k šestnáctce Houstonu.
     
    7
    A byla z toho obrovská příležitost domácích! DeLeon dostal míč na levém křídle a jemným obloučkem ho posadil na hlavu Mullinse. Ten hlavičkou ze záklonu poslal míč z hranice brankoviště těsně nad Dericovu branku.
     
    8
    Domácí jsou po inkasovaném gólu jednoznačně iniciativnější a jejich útočná aktivita pokračuje.
     
    10
    Kolmici Osoria zastavil Delegarza, který hru okamžitě otočil na opačnou stranu. Tam jeho spoluhráči získali první rohový kop pro Houston.
     
    11
    Centr od rohového praporku dokázala obrana Toronta odvrátit a po následné nedomluvě hráčů Houstona na pravém křídle se rudí nakonec zmocnili míče.
     
    12
    Hosté jsou ale velmi rychle seřazeni v obranném postavení na vlastní polovině hřiště a domácí obránci nemají moc na koho rozehrát. Hrací předmět si tak posouvají hlavně mezi sebou.
     
    13
    Chapmanovi se nakonec otevřel prostor na pravém křídle a jeho centr srazil na rohový kop domácích Figueroa.
     
    14
    Endohův centr bez problémů odvrátila obrana Houstonu, míč se ale znovu vrátil k obranné čtveřici Toronta, která zakládá další postupný útok domácích.
     
    15
    Osoriův centr z levé strany odhlavičkoval z brankoviště Figueroa a hosté se konečně alespoň na chvíli dostali k míči. Hra se v posledních minutách odehrává na jejich polovině.
     
    16
    Hosté jsou ale pod velkým tlakem i při vlastní rozehrávce a brankáři Dericovi tak nezůstala po malé domů jiná možnost, než nakopnout míč na polovinu Toronta.
     
    18
    Toronto se snadno dostalo až před pokutové území Houstonu, kde se na okamžik uvolnil Mullins. Domácí útočník bez váhání vystřelil, branku Houstonu ale výrazně minul.
     
    19
    Hosté znovu rychle ztratili míč. I když jsou ve vedení, tak od začátku utkání jsou prakticky bez přestávky pod tlakem.
     
    20
    DeLeon zkusil zaskočit brankáře a obranu Houstonu nečekanou střelou ze střední vzdálenosti, Dericovu branku ale minul asi o metr.
     
    21
    Struna si neporozuměl s Delagarzou a tomu míč po prudké přihrávce slovinského reprezentanta odskočil za postranní čáru. Vhazování v blízkosti šestnáctky Houstonu pro domácí.
     
    22
    Morrow se hezkou kličkou uvolnil na levém křídle, jeho centr se už však do šestnáctky Houstonu přes obránce nedostal. Domácím to ale nevadí, opět totiž získali hrací předmět rychle zpět.
     
    23
    Houston právě vstřelil branku!
    Druhý šok pro domácí! Hostům se fantasticky povedl přechod do rychlého protiútoku, na jehož konci byla přihrávka Rodrígueze z levé strany na Manotase. Ten asi ani sám neví, jestli míč posouval doprava na spoluhráče nebo mu prostě utekl, každopádně se balon dostal na hranici pokutového území přímo k TOMASOVI MARTÍNEZOVI, který ho uklidil za záda brankáře Westberga. Asistence: Mauro Manotas.
    23. Tomas MARTÍNEZ - 0:2
     
    25
    Domácí pokračují i po druhém inkasovaném gólu ve své hře. Nadále tlačí hosty do obrany a kombinují na jejich polovině.
     
    26
    Hosté se po zisku míče nijak nerozopakují nakopnout kulatý nesmysl na spoluhráče na polovině Toronta. Teď jim tato taktika nevyšla, jako první byl u míče Zavaleta.
     
    28
    Osorio si narazil míč před pokutovým územím Houstonu s DeLeonem a pak si chtěl sám naběhnout na jeho zpětnou přihrávku, na poslední chvíli ale předvedl skvělý obranný zákrok Figueroa.
     
    29
    Držení míče: 59 % : 41 %
     
    30
    Střely na branku: 0:3
    Stŕely mimo branku: 3:0
     
    31
    Hosté se snad poprvé od druhého gólu dostali k míči tak, aby měli možnost rozehrát, naložili s ní ale prachbídně. Odkop brankáře Derica skončil na kopačkách domácích hráčů.
     
    32
    Už to mohlo být 0:3! Skvěle si na pravém křídle naběhl na kolmou přihrávku Manotas, který křížnou přihrávkou našel na opačné straně úplně volného Rodrígueze. Ten už zakončoval prakticky do prázdné branky, skvěle se ale dokázal přesunout na opačnou stranu brankář domácích Westberg a na poslední chvíli tutovku Rodrígueze zneškodnil.
     
    34
    Už jsme ale zpět u klasického obrazu hry tohoto utkání. Toronto kombinuje s míčem na polovině Houstonu.
     
    35
    Pokus o průnik po pravém křídle se DeLeonovi nepovedl, a tak míč přenesl na opačnou stranu. Endohův centr pak dokázala obrana Houstonu zastavit.
     
    36
    Domácím pomohl zbytečným faulem ve středu vlastní poloviny García, který šlápl na nohu Aurovi. Přímý kop pro domácí.
     
    37
    Centr sklepl hlavou Struna do druhé vlny pro DeLeona, jehož tvrdou střelu z voleje zablokoval Figueroa. Hosté hrají velmi obětavě a chtějí za každou cenu prolomit sérii osmi porážek na hřištích soupeřů.
     
    38
    Nadále se však musí bránit útoku domácích. Mullinsovi se na chvilku otevřel prostor před šestnáctkou Houstonu, míč ale ani nepřihrál, ani nevystřelil, a tak o něj prišel.
     
    39
    Držení míče: 64 % : 36 %
     
    40
    Nákop na Manotase z vlastní poloviny nebyl přesný a v pohodě ho zastavila domácí obrana.
     
    41
    Auro chtěl vysunout DeLeona za obranu Houstonu, jeho přihrávku ale znovu zastavil zatím zřejmě nejlepší hráč zápasu Figueroa.
     
    42
    Na opačné straně si na pravém křídle narazil míč Manotas s Martínezem, pak ale útočník Houstonu nechal míč při kličce za sebou a logicky o něj přišel.
     
    43
    Martínez obral o míč domácího obránce a okamžitě vysunul za obranu Manotase. Ten běžel sám proti poslednímu obránci Toronta, na kličku si ale netroufl a se slabým pokusem do středu branky si gólman Westberg poradil.
     
    44
    Hosté alespoň v závěru prvního poločasu opticky vyrovnali hru a kombinují na polovině Toronta.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase bylo jasně aktivnějším a iniciativějším týmem domácí Toronto, navzdory tomu ale prohrává 0:2. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, navíc prokázali skvělou efektivitu, když se jim povedlo skórovat téměř ze všech gólových příležitosti. Téměř proto, protože brankář Toronta Westberg doslova chytil skvělým zákrokem gól Houstonu. Uvidíme, s čím přijdou domácí do druhé půle, obrana hostů totiž zatím funguje výborně.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:40.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Jay Chapman, přichází Jacob Shaffelburg.
     
    46
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Patrick Mullins, přichází Jozy Altidore.
     
    47
    Domácí začínaí druhý poločas ve stejném duchu, jako probíhal první. S míčem na kopačkách jsou usazeni na polovině Houstonu.
     
    48
    Martínez podrazil Osoria. Domácí rozehráli přímý kop po zemi přihrávkou do strany a přímý centr do šestnáctky hostů vůbec nezkusili.
     
    49
    Shaffelburg se prokličkoval z levého křídla do šestnáctky Houstou a přihrávkou do druhé vlny připravil pozici pro Altidorea. Toho skvělým zákrokem vychytal brankář Deric.
     
    50
    Brankář Houstonu se zaskvěl i teď. Cimanova střela ze střední vzdálenosti byla tečovaná pod břevno jeho branky, dokázal ale zareagovat a vyrazil míč nad branku.
     
    52
    Shaffelburg přinesl do útoku Toronta výrazné oživení. Obrana hostů si s jeho průnikmi zatím neumí poradit.
     
    53
    Obraz zápasu se vůbec nemění. Domácí mají nadále jasnou převahu a úplnou kontrolu nad děním na hřišti.
     
    54
    Centr domácích z rohového kopu dokázala obrana Houstonu odvrátit, míč se ale znovu vrátil k rudým. Podobně ale dopadl i centr Shaffelburga z levého kŕídla.
     
    55
    Altidore posunul míč patičkou před šestnáctkou Houstonu na Shaffelburga, který se protlačil přes Delagarzu do levé strany. Odtud přes obránce Houstonu zakončoval, střelou po zemi ale o centimetry minul branku Derica.
     
    56
    Auro se prokličkoval přes obránce na pravém křídle a přihrávkou do druhé vlny připravil pozici DeLeonovi. Jeho střelu zablokoval Figueroa.
     
    57
    Houston právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, hosté navyšují svůj náskok už na rozdíl tří gólů! McNamarův nákop z vlastní poloviny si zpracoval před šestnáctkou domácích MAURO MANOTAS a pak se s míčem rozběhl proti obráncům Toronta. Ti byli v jasné přesile, Manotas se ale přes ně hravě prokličkoval a sám před brankářem Westbergem už nezaváhal. Katastrofální bránění domácích! Asistence: Thomas McNamara.
    57. Mauro MANOTAS - 0:3
     
    58
    Střídání v týmu Toronto FC: ze hřiště odchází Nick DeLeon, přichází Michael Bradley.
     
    59
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází A.J. Delagarza, přichází Kevin Garcia.
     
    61
    Manotas si opět udělal slalomové kužely ze dvou obránců Toronta a jen na poslední chvílu mu míč odkopl Ciman. Svým tvrdým odkopem ale trefil přímo do tváře Zavaletu, který leží otřesen na zemi.
     
    62
    Zavaleta už je na nohách a odchází za postranní čáru. O chvilku se vrátí do hry.
     
    64
    Snaha Toronta začína vypadat až zoufale. Jejich kombinace se v posledních okamžicích rozbíjejí na připravené obraně Houstonu.
     
    65
    Altidoreovi navíc při kličce míč odskočil a Figueroa mu ho bez váhání odkopl až k brankáři Westbergovi. Ten ho vrací na spoluhráče na útočné polovině.
     
    66
    Bradley našel hezkým obloučkem na pravém křídle Auroa, tomu ale míč při zpracování odskočil.
     
    67
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Memo Rodríguez, přichází Rommel Quioto.
     
    68
    Držení míče: 66 % : 34 %
    Střely: 13:6
    Střely na branku: 2:6
     
    69
    Bradley, který má od svého příchodu na hřiště kapitánskou pásku, chtěl překvapit brankáře přímou střelou od rohového praporku. Záměr se mu nevydařil, namířil totiž jen do boční sítě.
     
    70
    Struna stáhl těsně před vlastní šestnáctkou k zemi Altidorea, který si zpracovával míč. Přímý kop pro Toronto ze skvělé střelecké pozice.
     
    71
    Altidore vzal exekuci standardky na sebe. Míč zakroutil ponad zeď, současně ale i nad branku Derica.
     
    72
    Endoh si výborně naběhl za obranu Houstonu na pravém křídle, jeho centr ale odkopl před nabíhajícím Bradleym z brankoviště Figueroa.
     
    73
    A obránce Houstonu teď zabránil jasnému gólu domácích! Centr z pravé strany poslal z voleje přímo na branku Bradley a jeho střelu letící do branky vykopl na brankové čáře Figueroa.
     
    74
    I hosté se připomenuli! Quioto dostal hezký balon od Martíneze a zkusil ho zakroutit k vzdálenější tyči. Svým pokusem jen těsně minul domácí branku.
     
    75
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dočkali! Staffelburgův centr z levé strany nadzvedl jeden z obránců Houstonu, avšak tak nešťastně, že se míč dostal do brankoviště a odtud ho hlavou poslal do protipohybu brankáře Derica JOZY ALTIDORE. Bez asistence.
    75. Jozy ALTIDORE - 1:3
     
    77
    Domácí ještě cítí šanci a tlačí se nadále dopředu. Další Staffelburgův centr byl příliš vysoký a prudký pro všechny jeho nabíhající spoluhráče a skončil v zámezí na opačné straně.
     
    78
    Osoriův centr byl zablokován Strunou na rohový kop. Na rohy vedou domácí v této chvíli 6:1.
     
    79
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Mauro Manotas, přichází Juan Cabezas.
     
    80
    První rozehrávka rohového kopu se Endohovi nepovedla, centr na přední tyč odhlavičkoval Struna na další roh. Druhý rohový kop obrana hostů odvrátila z nebezpečného prostoru úplně.
     
    81
    Obléhání pokutového území Houstonu pokračuje. Center Auroa odkopl na poslední chvíli před nabíhajícím Bradleym Lundkvist.
     
    82
    Morrowův individuální průnik byl zastaven faulem. Přímý kop pro Toronto z levé strany.
     
    83
    Toronto vstřelilo druhý gól, ten ale neplatí! Bradleyho center tečoval hlavou k levé tyči před vybíhajícím brankářem Ciman, na nákop spoluhráče si ale nabíhal z postavení mimo hru.
     
    85
    Auro se při pokusu o kličku skácel na trávník. Vypadá to na svalové zranění a domácí už nemohou střídat...
     
    86
    Po krátkém ošetření napokon Auro pokračuje v zápase. Pravděpodobně se jednalo o křeč. Samotná hra pokračuje domácím rohovým kopem.
     
    87
    I tentokrát centr Endoha odhlavičkoval z prostoru před svou brankou Figueroa. Obránce Houstonu je jednoznačně nejlepším hráčem tohoto utkání.
     
    88
    Houston získal míč a snaží se trochu natáhnout čas postupnou kombinací od vlastných obránců. Domácí ale neponechávají nic náhodě a okamžite startují po hráčích Houstonu.
     
    89
    A nakonec byli úspěšní. Jejich útok táhne po pravé straně Auro.
     
    90
    Endohův nepříliš prudký centr bez problémů chytil brankář Deric. Ten na nic nečekal a míč vykopl až na polovinu Toronta.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90+1
    Bradleyho nákop prodlužoval do šestnáctky Auro, míč ale znovu odhlavičkoval dnes nepřekonatelný Figueroa.
     
    90+2
    Další Auroův centr sklepl hlavou pro spoluhráče Morrow, míč ale znovu odkopl Figueroa. Na druhé straně se za odkopem tlačil Quioto, s ním se ale vrátil Bradley, který ho o balon připravil.
     
    90+3
    Deric natahoval čas při chycení míče, co se nelíbilo Altidoreovi, který k němu přiběhl a vrazil do něj. Brankář Houstonu se skácel na zem a kolem něj vznikla šarvátka mezi několika hráči.
     
    90+5
    Dvě minuty trvalo oddělit hráče od sebe, nakonec se to ale povedlo a hra pokračuje.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Houston ukončuje sérii osmi porážek venku a z Toronta si odveze všechny body. Domácí dnes byli jasně aktivnějším týmem, úplně ale selhali v koncovce. Hosté jim naopak dali lekci z efektivity, když téměř všechny své gólové příležitosti proměnili. Zlomovým momentem byl třetí gól Houstonu, po kterém víra domácích na body prakticky zmizela. Díky této výhře se Houston posouvá na průběžné šesté místo Západní konference. Toronto je na stejném místě ve Východní konferenci.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:7.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a u MLS zase někdy na počtenou. (03:39:21)

    Michal Sadlek

    Branky: 75. Altidore – 4. McNamara (Rodríguez), 23. Martínez (Manotas), 57. Manotas (McNamara)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:7.
    Toronto FC: Westberg (C) – Auro, Zavaleta, Ciman, Morrow – DeLeon (58. Bradley), Fraser, Osorio, Chapman (46. Shaffelburg) – Endoh, Mullins (46. Altidore)
    Náhradníci: Bono – González, Morgan, Bradley, Laryea, Altidore, Shaffelburg

    Houston Dynamo: Deric – Delagarza (59. K. Garcia), Struna, Figueroa, Lundkvist – Vera, B. García (C) – Rodríguez (67. Quioto), Martínez, McNamara – Manotas (79. Cabezas)
    Náhradníci: Willis – Beasley, K. Garcia, Cabezas, Hairston, Quioto, Salazar

    Rozhodčí: Chilowicz – Badea, Poeschel

    Diváci: 25 949
    bahis siteleri