Nové Veselí – SHC Maloměřice 36:23 (kon.)
konec
TJ Sokol Nové Veselí
36:23 (17:12)
SHC Maloměřice Brno
Pátek 02.08.2019, 18:30 • ZDT Aréna, Nové Veselí • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobré odpoledne příznivcům házené! První onlajnový přenos v této sezoně obstaráme z Nového Veselí, kde místní házenkáři rozehrají druhý testovací zápas sezony. Od 18:30 se utkají s extraligovým nováčkem z brněnských Maloměřic. Utkáním vás přímo ze ZDT Arény provede Tomáš Kalas, příjemnou zábavu!
     
    SHC MALOMĚŘICE

    Minulou sezonu skončili v první lize až čtvrtí, přesto postoupili do extraligy. Důvod byl jednoduchý. Vítězné Hustopeče nakonec odmítly jít do nejvyšší soutěže z finančních důvodů, čímž pořádně naštvaly své hráče a realizační tým. Druhý Chodov neměl nikdy ambice na postup do extraligy a třetí Strakonice nebyly finančně zabezpečeny. Proto došlo až na Majlont, který nabídku přijmul.

    Mamuti se tak podívají do nejvyšší soutěže poprvé ve své historii. „Postup Maloměřic do extraligy je pro klub dlouhodobým cílem a nyní se naskytla možnost, kterou jsme využili. Vedení je z hlediska organizačního i finančního schopno následující sezónu zajistit, což byl zásadní faktor při rozhodování,“ sdělil Oldřich Knoz, místopředseda klubu. Tým se tak přes letní pauzu musel adaptovat na zcela jiný styl a tempo házené. Tato prověrka bude první v sezoně, která může být pro SHC zlomová.
     
    SOKOL NOVÉ VESELÍ

    Nové Veselí doznalo ohromných změn po loňské veleúspěšné sezoně. Dvě opory týmu a miláčci publika, Vít Schams a Jakub Štěrba, si vybrali zahraniční cestu. Gólman a kapitán veselského týmu Schams přestoupil do švýcarského Endigenu, Štěrba zamířil do německého Dormangenu, hrající druhou bundesligu. Za Štěrbu našel Sokol náhradu v podobě ukrajinského Dmitrije Turčenka, v případě Schamse se vedení rozhodlo dát šanci vlastním gólmanům a nikoho nového nepřivést.

    Na druhé straně ale přišly posily, z čehož některé jsou poměrně exotické. Exotičnost rozhodně neplatí v případě Martina Kocicha, sympaťák z Frýdku-Místku podepsal na české poměry nezvykle dlouhou smlouvu, veselský tým by měl reprezentovat až do roku 2022. O něco zajímavějším hráčem z hlediska národnosti je Kristo Voika. Tento estonský hráč a střední spojka reprezentace například působil u riihimäenských Kohoutů, kteří jsou pravidelným účastníkem evropských pohárů.

    Třetí a nejzajímavější akvizice je Pamphile Bassomben, kamerunský reprezentant. Jeho se však dnes nedočkáme, Bassomben čeká na vyřízení povolení ke vstupu do české země. Další dvě posily jsou čistě z vlastních zásob, Filip Bartůněk a Radek Flajsar hráli spolu v dorosteneckých kategoriích.

    Veselí absolvovalo pouze jediný zápas v přípravě, ve věčně chladné hranické hale dokázalo vyhrát 25:21. Druhý zápas bude zároveň tím prvním ze série dvou utkání proti brněnským týmům. Za týden totiž vyzvou Veselští KP Brno.
     
    I přesto, že od vzájemných bitev v první a druhé lize uplynulo dost let (naposledy 6. května 2012 – výhra Veselí 32:19), stále je mezi oběma dnešními soupeři poněkud rivalita. V dřívějších dobách se utkávalo Veselí s SHC i v rámci mládežnických kategorií, kde mělo Veselí jasně navrch. Zápasy v Maloměřicích ale nebyly nikdy jednoduché, kromě specifického prostředí to bylo dáno částečně i nafukovací halou, která zdobila klub ze severovýchodu Brna dlouhou dobu. To je však minulost, místo nafukovací haly vyrostla zcela nová sportovní, která splňuje extraligové parametry.
     
    Příjemné slunečné odpoledne vám přeji z Nového Veselí! Za pár minut začne přípravné utkání, na které se sešla velice slušná návštěva, jak je ve Veselí zvykem. V dresu Majlontu navíc najdeme i několik jmen spjatých s Novým Veselím, rozhodně bychom se dnes neměli nudit. Příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Nové Veselí: Štohanzl Martin, Šimovček, Studený – Veselý, Timco, Kocich, Melichar, Bartůněk, Flajsar, Sekulič, Voika, Krčál, Štohanzl Miroslav, Turčenko, Gregorovič, Ptáčník, Dodica, Řepa
    trenér: Pavel Hladík

    SHC Maloměřice – Brno: Schwarzer, Mazač – Stříž, Vykouřil, Popela, Martinát, Černý, Kukla, Jirák, Janků, Číž Ondřej, Žďánský, Vítek, Drásal, Číž Vojtěch, Erbes, Kocáb
    trenér: Vít Musil

    Rozhodčí: Beneš, Chalupa.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhoz dnešního přáteláku obstará maloměřický tým, jdeme na to! (0:0)
     
    1
    První kombinace SHC byla hrána do pivota, tam si ale Sekulič pohlídal přihrávku a pokryl ji. Následně se pokusil vyslat do brejku Flajsara, avšak neúspěšně. (0:0)
     
    1
    Přesto je to Sokol, který zůstává na míči v útoku. Kříž zakončil ze středu Melichar, míříl však vedle. (0:0)
     
    2
    Následoval nám rychlý brejk Majlontu, který zakončoval Žďánský z devíti metrů, Šimovček šel včas na zem a balon lapil! (0:0)
    2
    Souhra přes pivota nese první gól Veselí, Sekulič ze šestky nedal Mazačovi prakticky žádnou šanci. (1:0)
     
    3
    Těžkopádná kombinace Brňanů, Sokol ji zatím bez problémů brání. Za chvilku navíc přijde pasivní hra. (1:0)
    3
    Technická chyba hostujícího týmu, opět brejk tažen přes Flajsara, který z devíti metrů zakončil zcela přesně. (2:0)
     
    4
    Sekulič dostal z křídla v útoku přihrávku do svého postu, z úhlu mířil na delší tyč, kterou vzápětí i napálil! (2:0)
     
    5
    Tvrdou střelu Martináta zblokoval Sekulič. Jenže ji zblokoval zásahem do obličeje hostujícího plejera a vidí za to žlutou kartu. (2:0)
    6
    Krásný věšák z devítky od Žďánského na delší vingl značí první gól Maloměřic v zápase! (2:1)
    6
    Další kombinace s křížem nese Veselí gól! Tentokrát Voika zaběhl jako druhý pivot a udělal místo pro Melichara. Ten už to měl z pozice přímo proti brance jednoduché... (3:1)
    7
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Černý). (3:2)
    7
    Kristo Voika si může užít oslavy před domácími tribunami, jedná se totiž o jeho první zásah zde v Novém Veselí. (4:2)
     
    7
    Žlutá karta pro tým SHC Maloměřice – Brno (Erbes). (4:2)
    8
    Žďánský hraje převážnou většinu akcí SHC na sebe a nejinak tomu bylo i teď. Výměna postu na levou spojku a tvrdá střela na zem, Šimovček byl bez šance. (4:3)
    9
    Sekulič si opět naběhl do pivota a nekompromisně zavěsil. Veselí vede zpět o dvě branky. (5:3)
     
    9
    Přerušený útok SHC a vypadá to na další pohyb v pasivní hře. (5:3)
    9
    David Popela sice hraje za novoveselskou mládež, dnes je však v roli soupeře a střelou ze svého postu na levé spojce překonal Šimovčeka! (5:4)
    10
    Kristo Voika a Nikola Sekulič. Tohle by mohla být dost nebezpečná dvojka, což se ukazuje tento zápas. Další rychlá kombinace a šestý gól Sokola je venku! (6:4)
     
    11
    Zdenek Kukla taktéž svého času hrával házenou ve Veselí, dokonce i komentátor tohoto přenosu s ním byl v týmu. Teď je však v roli soupeře. (6:4)
    11
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Erbes). (6:5)
    12
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Sekulič). (7:5)
     
    12
    Žlutá karta pro tým SHC Maloměřice – Brno (Drásal). (7:5)
    12
    Turčenko, nová posila Veselí, dala náskok z levého křídla a taktéž se představuje na domácí palubovce v tom dobrém světle! (8:5)
    13
    Voika pustil přes sebe Kuklu, ten mu nasadil jednoduchého rusáka a zblízka zakončil. (8:6)
     
    13
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Nové Veselí (Voika). (8:6)
    14
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Voika). (9:6)
    14
    Kukla vrací zpět dvoubrankový rozdíl. Sokol se nemůže zatím utrhnout na větší rozdíl ve skóre. (9:7)
    15
    Hostující obrana je nedůrazná vůči Melicharovi, který toho s radostí užívá. Přidává desátý gól týmu a Mazač v kase SHC z toho nemá žádnou radost. (10:7)
    15
    Domácí si v obraně nerozebrali hráče ideálně a Jakub Janků snižuje zpět na dvě branky. V čase 14:41 si bere trenér Hladík oddechový čas! (10:8)
    15
    Sestava domácích se do druhé patnáctiminutovky zcela obměnila. Ale góly padají stejně. Kocich výborně ve hře 1-1 uvolnil Sekuliče na pivotu, který jednoduchou střelou o zem přidává další branku. (11:8)
    16
    Filip Bartůněk z rychlého brejku využívá technické chyby Brna a zatím je z toho nejvyšší vedení v zápase, o čtyři branky! (12:8)
     
    17
    Jirák to zkusil do podstřelu, Ptáčník na obraně ale rukou zblokoval na roh. (12:8)
    17
    Kukla vypálil ze země přes obránce a od Šimovčeka se míč odrazil do branky. Poněkud smolnější gól. (12:9)
     
    18
    Ptáčník z devítky nastřelil levou štangli a hosté šli do útoku. Avšak kroky od Vojty Číže zastavují jejich tažení. (12:9)
     
    19
    Bartůněk z levého křídla mohl přidat svůj další zásah, jenže z ostrého úhlu trefil pouze Mazače v brance! (12:9)
    20
    Kocich přihrávkou na Ptáčníka za sebe neřešil celou situaci dobře a na programu byl rychlý útok Brna, který zakončil přesně Vojta Číž! (12:10)
     
    21
    Spolupráce s pivotem nejprve Majlontu nevyšla, díky odpískanému faulu je tu ale druhá možnost. Mezitím se ale soupeř domácích dostal do pasivní hry. (12:10)
    21
    Poslední dvě přihrávky zbývaly SHC do odebrání míče a řešení situace bylo zcela o ničem. Proto Veselí přešlo rychle do útoku a David Melichar z dobrých 12 metrů přesně vymetl vingl! (13:10)
    22
    Dodica naprosto jednoznačně vyhrál dva souboje jeden na jednoho a z devíti metrů vymetl prostor na delší tyči! (14:10)
    23
    Erbes se dostal do vzduchu nad Dodicu a ideálním načasováním střely mířil do protipohybu Šimovčeka. (14:11)
     
    24
    Výborný zákrok předvedl Šimovček proti brejku Vítka! Na druhou stranu pak šel Kocich a vybojoval sedmičku pro domácí. (14:11)
     
    24
    Erbes jej navíc při zakončení nešetrně sundal a dostává dvě minuty. (14:11)
    25
    Gól ze sedmimetrového hodu vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Turčenko).
    (15:11)
     
    25
    Nepřesnost hostujícího týmu v útoku a Studený, nováček v domácí brance, se poprvé pomazlí s míčem ve své ruce. (15:11)
    26
    Dodica mohl s klidem dohrát akci do levého křídla, místo toho to však vzal na sebe a byl úspěšný. (16:11)
     
    26
    Hostující trenér čerpá šedesát sekund na poradu, to všechno v čase 25:34! (16:11)
     
    26
    Janků šel do brejku, vracející Štohanzl jej zakřížoval a výborně přerušil! Takto je to odpískaný faul bez nutnosti vyloučení. (16:11)
     
    27
    V následném postupném útoku se nepodařilo hostům prostoupit přes obranu domácích 0-6 a Veselí otáčí hru. (16:11)
    28
    Vykouřil z brejku proměnil přesně a vrací po delší době rozdíl čtyř branek. (16:12)
     
    28
    Zcela zbytečný a drsný zákrok Drásala na vyskakujícího Kocicha. Jasný zásah do obličeje a Drásal mohl dostat klidně červenou kartu. Naštěstí pro něj to jsou dvě minuty. (16:12)
    29
    Vojta Krčál ze šestky přidává 17. gól domácích. Avšak zajímavé je, že Kocich měl správně tři útoky stát, dle pravidla o ošetřování. Jenže byl to právě on, kdo Krčálovi do pivota nahrál... (17:12)
     
    30
    Poslední minuta první půle. Veselí ji začíná v obranné fázi. (17:12)
     
    30
    Pasivní hra od SHC, posledních 16 sekund hry. (17:12)
     
    30
    Melichar v poslední sekundě z desíti metrů trefil jenom tyčku! (17:12)
     
    30
    První poločas skončil. (17:12)
     
    První půle je za námi a optickou převahu si v ní trvale udržoval veselský tým. Žádná sláva to ale nebyla, Maloměřice se statečně držely. V posledních deseti minutách ale dojely na bezzubost v útoku a Sokol toho využil na odskok pěti branek rozdílu. Druhá půle začne za osm a půl minuty.
     
    31
    Začal druhý poločas. (17:12)
     
    31
    Výhoz bude mít do druhé půle domácí tým, vstup do poločasu je však od nich velice vlažný. (17:12)
     
    31
    Melichar z první střely trefil pouze brankáře Schwarzera, který působil zde během postupové sezony před třemi lety. (17:12)
    32
    Turčenko zcela bez problémů proměnil nabídnutý brejk a navyšuje náskok na šest branek. (18:12)
     
    32
    Kukla nedokázal protlačit míč na levé křídlo, přesto se ale dostali hosté ke střele, tu skvěle vytlačil mimo tři tyče Šimovček! (18:12)
    33
    Rychlá rozborka maloměřické obrany a Flajsar přehodil z křídla vyběhnutého Schwarzera. (19:12)
     
    34
    Šimovček má skvělý vstup do druhé půle a připsal si další zákrok proti nepříjemné střele Kukly ze střední spojky! (19:12)
     
    34
    Erbes přerušil Melichara v začínající kombinaci a Veselí tedy musí hrát pěkně od začátku. (19:12)
     
    35
    Další zbytečný zákrok na Kocicha, tentokrát zásah do obličeje od Černého, který za to dostává dvě minuty. Rivalita se začíná trochu obnovovat... (19:12)
     
    36
    Řepa přerušil Erbese, který navíc vytvořil i kroky. Domácí proto šli do rychlého kontru, který zakončoval Dodica, ale jenom do hostujícího gólmana. (19:12)
    37
    Po sérii oboustranných nepřesností přidává gól hostující Jirák v přečíslení 3 na 2. (19:13)
     
    38
    Kocich dostal míč do náběhu a střílel ze střední spojky, avšak těsně nad břevno. (19:13)
    38
    Technických chyb tvoří SHC víc než dost. Tentokrát trestá chybnou nahrávku do pivota Flajsar. (20:13)
    39
    Gól vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Erbes). (20:14)
     
    39
    Kukla střílel opět z devítky, opět ho vychytal Šimovček! (20:14)
     
    39
    Na druhé straně naopak napálil bližší tyčku Flajsar. Hosté šli do rychlého protiútoku, pokus Popely vychytal skvělý Šimovček! (20:14)
    40
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Dodica). (21:14)
     
    40
    Šimovček je k nezastavení! Za deset minut dal Majlont jenom dva góly a je to díky velkému přispění právě domácího gólmana. (21:14)
    41
    Kocich v útoku taktéž úřadoval velice solidně a ukazuje se před domácím publikem v pěkném světle. Na začínající debakl reaguje hostující lavička timem. (22:14)
     
    42
    Přerušení sehrávky do pivota od domácích a hosté působí v útoku skutečně bezradně. (22:14)
    42
    Třeba jim v tom pomůže šťastný gól, jako teď! Janků vystřelil z pivota, ale Šimovček si nešikovně jeho pokus srazil do vlastní sítě. (22:15)
    42
    Turčenko ale vrací osmigólový rozdíl zpátky. Domácí hrají ve velké psychické pohodě a míří za vysokou výhrou. (23:15)
     
    43
    Chyba hostí, respektive Ondřej Číž byl již za postranní čárou. Proto se míč posunuje stále dále od veselské branky a míří k té maloměřické. (23:15)
    44
    Michal Stříž si naběhl na devět metrů a tvrdou střelou k tyči nedal Šimovčekovi vůbec žádnou šanci. (23:16)
     
    45
    Ptáčníkovu přetaženou střelu odhadl Schwarzer naprosto přesně a skokem k levé tyči tuto tvrdou bombu zneškodnil! (23:16)
    46
    Adam Ptáčník se ale pokusil o reparát, narozdíl od některých maturantů se mu to povedlo a může se radovat ze 24. zásahu domácích. (24:16)
    46
    Kocich podstřelem vymetl pravý vingl a Maloměřice zcela odpadají ze hry. (25:16)
    47
    Ondřej Číž si našel místo na levém křídle a přesně proskočil mezerou mezi obránci. (25:17)
    48
    Gól vstřelil tým TJ Sokol Nové Veselí (Voika). (26:17)
     
    49
    Sedmimetrový hod pro domácí po faulu Kukly. (26:17)
    49
    A je to o deset! Kristo Voika sedmičku proměnil. Teď už je to vyloženě otázka skóre. (27:17)
    49
    Erbes ale snižuje, naběhl si na devět metrů a nikým pokrytý donutil Šimovčeka opustit branku. (27:18)
    50
    Gregorovič v domácím dresu ale zpátky vrací desetigólový rozdíl. (28:18)
    51
    Gól ze sedmimetrového hodu vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Žďánský).
    (28:19)
    51
    Další rozebíračka hostující obrany a Jirka Gregorovič z pivota přidává svůj první zásah v zápase! (29:19)
     
    52
    Vyloučení v týmu TJ Sokol Nové Veselí (Dodica). (29:19)
    52
    Bartůněk se objevil netradičně v dresu SHC na výpomoc v podobě druhé půlky a hned dal gól z křídla! (29:21)
    53
    Ptáčník to dnes bude mít drahé. Přidal třicátý gól a v bufetu po zápase bude jistě veselo. (30:21)
    53
    Voika se štěstím protlačil míč do branky a domácí berou záběr zápasu jednoznačně na pohodu a čtvrt plynu. (31:21)
    54
    Veselý z pravého křídla proměnil pokus na delší tyč a teď je to otázka toho, zda dají gól všichni domácí hráči v poli. (32:21)
     
    55
    Technická chyba SHC a Veselí jde po dlouhé době do postupného útoku, který jsme tu delší dobu neviděli. (32:21)
    55
    Dodica si oklepl obránce, prošel pak přes Erbese a přesnou střelou do protipohybu navyšuje rozdíl na 12 branek. (33:21)
    56
    Kuklova střela v pasivitě byla lapena Martinem Štohanzlem a navíc tu byl přechod do rychlého útoku, který zakončil Kristo Voika. (34:21)
     
    57
    Vyloučení v týmu SHC Maloměřice – Brno (Žďánský). (34:21)
     
    57
    Poslední minuty utkání, které nám toho moc nepřineslo. Veselí ve druhé půli jednoznačně vymazalo svého soupeře a má výhru v kapse, to můžeme říci již teď. (34:21)
     
    58
    Laciná ztráta Veselských v útoku. Maloměřice toho na rychlý brejk nevyužily, avšak si došly pro sedmičku. (34:21)
    58
    Gól ze sedmimetrového hodu vstřelil tým SHC Maloměřice – Brno (Kukla).
    (34:22)
    59
    Voika oběhl obránce, který byl pivotem zablokovaný a procpal míč přes Schwarzera až do branky. (35:22)
     
    60
    Poslední minuta dnešního utkání. Veselí začíná v útočné fázi. (35:22)
     
    60
    Půl minuta do konce. Stále nic nového na útočné polovině Veselí. (35:22)
    60
    Vítek nabídnutý rychlý brejk využil a snižuje na rozdíl 12 branek. (35:23)
    60
    Ondra Veselý měl ale poslední slovo a z pravého křídla ustanovuje konečný stav na 36:23! (36:23)
     
    Konec zápasu. (36:23)
     
    Dámy a pánové, první utkání ve veselské hale je za námi. Sokol ve druhé půli jasně předčil svého soupeře a povolil mu pouze 11 gólů v porovnání se svými 19. Výhra domácích je naprosto zasloužená, avšak je ještě na čem do budoucna pracovat. Solidně zaplněná hala tleská svým koním a obráceně, já se budu těšit až za měsíc v rámci prvního extraligového utkání, které Veselí sehraje se stejným soupeřem jako dnes. Do té doby vám přeji pohodové léto a budu se těšit u veselské házené napočtenou! (19:53:52)

    Tomáš Kalas

    TJ Sokol Nové Veselí: Štohanzl Martin, Šimovček, Studený – Veselý, Timco, Kocich, Melichar, Bartůněk, Flajsar, Sekulič, Voika, Krčál, Štohanzl Miroslav, Turčenko, Gregorovič, Ptáčník, Dodica, Řepa
    trenér: Pavel Hladík

    SHC Maloměřice Brno: Schwarzer, Mazač – Stříž, Vykouřil, Popela, Martinát, Černý, Kukla, Jirák, Janků, Číž Ondřej, Žďánský, Vítek, Drásal, Číž Vojtěch, Erbes, Kocáb
    trenér: Vít Musil

    Rozhodčí: Beneš, Chalupa
    bahis siteleri