Švýcarsko – Finsko 0:6 (kon.) | USA – Švédsko 4:5 (2:3 po s.n.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.)
Slovensko – Rusko 1:2 (po pr.)
konec
Švýcarsko
0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Finsko
Středa 07.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba u večerního duelu mezi Českem a Kanadou. (17:33:18)
     
    Dnešní utkání je u konce. Finové nakonec s přehledem vyhrávají 6:0 a postupují tak do semifinále! Švýcaři naopak končí v základní skupině poslední a budou tak hrát o 7. místo.

    Gólové konto středečního utkání otevřel finsko-kanadský střelec Brad Lambert v 6. minutě. Jeho dělovku z levého kruhu švýcarský gólman nezastavil, a ta tak mohla vymést pravou šibenici. O dvě minuty později šli Finové do dvougólového vedení, Roni Hirvonen projel obranou Švýcarska jak nůž máslem a bekhendovou střelou skóroval pod víko branky.

    Jako první ve druhé třetině se do švýcarské branky trefil Aatu Räty, když se po jeho dělovce Andri Henauer jen marně natahoval. Ve 27. minutě Roby Järventie při přesilové hře dostal vynikající pas zpoza branky a střelou pod víko přidal čtvrtou branku Finů. V 32. minutě se opět Finové radovali po gólu z přesilové hry, od mantinelu se puk odrazil k Bradu Lambertovi, který našel škvíru mezi gólmanem a levou tyčí.

    Ve třetí třetině padla pouze jedna branka. Po nepřesné střele se od zadního mantinelu odrazil puk před branku k Bradu Lambertovi, který trefou do odkryté branky zkompletoval hattrick!
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Eero Niemi se z ničeho nic dostal ke střele z osy hřiště. S tou si nakonec ale dokázal Noah Patenaude poradit a připisuje si tak zřejmě poslední zákrok v dnešním utkání.
     
    59:15
    Oba týmy na závěr dnešního utkání trápí kombinace.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce utkání.
     
    57:22
    Závar před švýcarskou ukončil Noah Patenaude, když puk v brankovišti doslova zalehl.
     
    57:10
    Střela Josselina Dufeyho nepředstavovala pro finského gólmana větší problémy, Joel Blomqvist dokázal totiž po dobrém zákroku ještě rozehrát puk jednomu ze spoluhráčů.
     
    56:05
    Obrovská finská akce! Juuso Mäenpää ukázal, jak umí Finové parádně bruslit, když o dobrý metr utekl všem dojíždějícím obráncům. V souboji jeden na jednoho byl však úspěšnější švýcarský gólman Noah Patenaude, který si poradil i s dorážkou Oskarise Luotoa.
     
    54:36
    Nahození Topiho Niemelä parádně tečoval Roni Hirvonen. Puk ale nakonec dokázal srazit mimo tři tyče dobře postavený švýcarský gólman.
     
    54:17
    Švýcarské zakázané uvolnění.
     
    54:02
    Nahození Mikeho Zaugga k levé tyči vyrazil finský gólman betonem do rohu kluziště.
     
    52:03
    Aatu Räty shodil puk pod sebe na najíždějícího Topiho Niemelä, který z pokleku z první vypálil. Jeho střela však letěla vysoko nad branku Noaha Patenaudea.
     
    Dnešní utkání sleduje 268 diváků.
     
    50:32
    Joel Blomqvist si se střelou doprostřed branky bez problémů poradil. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    48:29
    Aatu Räty prokázal proč patří k největším talentům finského hokeje, když parádním naznačením střely obelstil dva švýcarské obránce. Jeho následnou střelu vyrazil střídající Noah Patenaude vyrážečkou mimo kluziště do ochranné sítě nad brankou.
     
    47:26
    Nadějná švýcarská akce. Simon Knak se protlačil až do bezprostřední blízkosti finské branky, odkud i zakončoval. Joel Blomqvist si s jeho střelou i následnými dorážkami poradil a uchránil tak čisté finské konto v dnešním zápase.
     
    46:14
    Tohle smrdělo dalším finským gólem! K puku se po krátké straknici dostal na ose hřiště Eetu Liukas a vystřelil. Puk se otřel o břevno švýcarské branky a vyletěl zpět do hřiště.
    44:30 Brad LAMBERT - 0:6

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 6. Lambert (Mäenpää, Niemelä), 9. Hirvonen, 22. Aatu Räty (Niemelä), 27. Järventie (Suni, Hirvonen), 32. Lambert (Niemelä), 45. Lambert (Rafkin, Määttä)


    Švýcarsko: Henauer (41. Patenaude) – Streule, Meier, Sidler, Delémont, von Allmen, Chanton, Nussbaumer – Knak (C), Fahrni, Reichle – Robin, Allenspach, Dufey (A) – Hofer, Lindemann, Zaugg – Bottini, Bieri, Derungs – Ritzmann (A).
    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Viro, Puutio (A), Nyman (A), Niemelä, Määttä, Rafkin, Koskela, Karnaranta – Järventie, Hirvonen (C), Suni – Seppälä, Aatu Räty, Lambert – Luoto, Mäenpää, Korkalainen – Niemi, Määttä, Liukas.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Robin Šír – Lukáš Rampír, Vladimír Rožánek

    Diváci: 268
    bahis siteleri