Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL (kon.) | Tisková konference Trabzonsporu před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL

Středa 07.08.2019, 15:30Tiskové konference
     
    Tisková konference právě končí. Následuje předzápasový trénink Sparty a od 17 hodin se přihlásím s tiskovou konferencí Trabzonsporu. (15:59:44)
     
    Václav Jílek o rozdílu v prostředí doma bez diváků a bouřlivém při odvetě v Trabzonsporu a zároveň o roli Semiha Kayi v týmu:

    Tak určitě zatím jsme hráče na prostředí v Trabzonsporu nepřipravovali. Je to spíš otázka toho dalšího týdne, abychom se na to naprosto zásadní prostředí, protože se odlišuje od ostatních tureckých týmů, protože je tam velmi bouřlivá atmosféra, tak během příštího týdne.

    Semih Kaya vypadl ze sestavy, ale nevypadl z týmu. Počítáme s ním jako s hráčem, který je schopen kdykoliv nastoupit a zjišťovali jsme od něj nějaké informace, ptali jsme se i na prostředí a fanoušky a jeho role bude velmi důležitá i pro odvetný zápas.
     
    Václav Jílek o Guéloru Kangovi:

    Bude to další zápas, ve kterém by měl splnit naše nároky. Vnímám teď tu situaci, je hodně chválen, myslím si že oprávněně, ale na druhou stranu jsou tam situace, které by měl vylepšit především směrem k tomuto soupeři, který je silnější než týmy, s nimiž jsme se střetli v úvodu české ligy.

    Je v jeho silách to zvládnout, ale je to o koncentraci po celých 90 minut a věřím tomu, že to zvládne.
     
    Václav Jílek o utkání bez diváků:

    Možná ta aktuálnost, naléhavost nějakých pokynů, co se k hráčům může dostat dřív, ale jinak to považuji za hendikep. Fotbal a jakákoliv jiná hra, co se hraje pro diváky, je o emocích. Ty emoce od diváků dokážou hráče popohnat a to je ta nejdůležitější věc, kterou budu postrádat.
     
    Václav Jílek o utkání, zda-li bude tím nejdůležitějším v jeho dosavadní roli trenéra Sparty a s jakým výsledkem by byl spokojen:

    Tak asi to můžeme označit za asi nejdůležitější v danou chvíli v pozici hlavního trenéra Sparty. Pokud neinkasujeme a sami skórujeme, tak ideální by bylo vstřelit minimálně ty branky dvě, ale dovedu si představit, že budeme spokojeni i s výsledkem 1:0, ale tím nechci přivolávat nějaký výsledek, to jen jako statistickou zajímavost.
     
    Václav Jílek o zdravotním stavu týmu a případných otaznících v sestavě:

    Víceméne se mužstvo nachází v podobném složení, jako před nebo po zápase s Příbramí. Potěšující je, že k dispozici je David Karlsson. Uvažujeme nad nějakými změnami, ale týká se to maximálně 1-2 postů. Uvidíme ještě po dnešním tréninku a pak se rozhodneme.
     
    Václav Jílek o komunikaci s hráči při prázdných tribunách, zda-li to bude jednodušši:

    Pro mně je to v první řadě smutná věc, kterou nedokážeme ovlivnit, hrát takový důležitý zápas bez fanoušků. Ještě v kontextu toho, jak se ti fanoušci v úvodních třech kolech prezentovali. Pro mě je to upřímně velké překvapení, kolik fanoušků tady bylo i přes ten horší start.

    Pokyny budou určitě více slyšet, k hráčům to dojde než při bouřlivé atmosféře, ale já to beru jako nevýhodu v tomto dvojzápase. Ale uděláme maximum proto, abychom se s tímto hendikepem vyrovnali a využili to ve svůj prospěch.
     
    Václav Jílek o tom, zda-li je favoritem Sparta či Trabzonspor:

    Je to otázka asi spíš pro bookmakery, nedokážu odpovědět. Když se podíváte jen na transfermarkt, který sleduje hodnoty hráčů, tak podle tohoto serveru by měl být favoritem Trabzonspor, který má daleko větší hodnotu hráčů. Ale víme dobře, že jen ta hodnota hráčů nerozhoduje o úspěchu či neúspěchu.
     
    Václav Jílek o startu do evropské kvalifikace, zda-li při nástupu do funkce čekal tým v lepším nebo horším stavu v této době:

    Myslím si, že jsme ve stádiu, která odpovídá době, ve které tu jsme. Pořád je to začátek, spoustu věcí, na kterých pracujeme, potřebuje čas. Celková změna toho, co chceme změnit, aby tomu hráči porozuměli, bude potřebovat minimálně půl roku. Stojí proti nám silný soupeř, ale jsme tu od toho, abychom se pokusili podat co nejlepší výkon a postoupit.
     
    Václav Jílek o skautingu Trabzonsporu, když hráli jen přípravné zápasy, někteří z 4-5 nových hráčů se do přípravy ani nezapojili:

    Bylo to poplatné tomu, že je začátek sezóny, že ještě nehrají soutěž svoji. Na druhou stranu to, co jsme měli možnost vidět, tak sestava korespondovala s tím, s čím končili loňský ročník. Čekám maximálně 2-3 změny, jinak je ten tým ustálený. Dá se čerpat z přípravy, kde odehráli výborné zápasy proti Hoffenheimu nebo Parmě, pak protočili sestavu až proti Veroně, tak si nemyslím, že by bylo složité naskautovat soupeře.
     
    Václav Jílek o pohárové matematice, co by byl vhodný výsledek pro odvetu:

    Za stávajících podmínek, které rozhodují o postupu, tedy inkasovaná branka na domácí půdě je hodně bolavá, tak jdeme do zápasu s tím, že chceme zvítězit a odehrát zápas s nulou. Takové předpoklady co bude stačit, je před zápasem hrozně složité říct. Ideální scénář by byl vyhrát a neinkasovat.
     
    Pokračuje se otázkami na trenéra Václava Jílka.
     
    Michal Sáček o silných a slabých stránkách Trabzonsporu a o faktu, že turecká liga ještě nezačala, tak Trabzonspor zatím hrál jen přípravné zápasy:

    Silné a slabé stránky bych asi nechtěl před zápasem říkat. Těžko říct, jestli je to výhoda. Měli přípravné zápasy, ale uvidí se, zda-li je to výhoda. My se moc nezaobíráme tím, jestli hráli ligové nebo přípravné utkání.
     
    Michal Sáček o svých úkolech, zda-li proti Trabzonsporu budou jiné než v předchozích zápasech:

    Asi ne, já budu hrát asi pořád stejně jako tyhle zápasy, které jsem odehrál. Akorát musím asi upřít větší pozornost na to bránění. Víme, že tam mají šikovné hráče vepředu, kteří umí jeden na jednoho nebo dva na dva, tak na to si musíme dát pozor.
     
    Michal Sáček o urostlém nigérijském křídlu (Anthony Nwakaeme), které by mělo hrát na levé straně Trabzonsporu:

    Tak hlavně ještě nevím, jestli budu hrát. Ale vím o něm, Tal Ben Chaim s ním hrál, tak mi říkal, na co si mam dát pozor, takže určitě vím.
     
    Michal Sáček o "povinnosti" postoupit po dvouleté absenci v hlavní fázi evropských pohárů:

    Větší tlak asi ne, tlak a povinnost je tu pořád. Ten cíl je každý rok stejný, dostat se do pohárů a musíme udělat všechno, aby se to tento rok povedlo.
     
    Michal Sáček o absenci diváků, zda-li to může ovlivnit herní styl:

    Tento zápas máme motivaci obrovskou. Půjdeme do toho naplno, ale samozřejmě je to škoda, že nás nepoženou dopředu. Ale jak jsem říkal, chceme to zvládnout i bez nich a vítězství či dobrý výkon budou hlavně pro ně.
     
    Michal Sáček o tichu na prázdných tribunách, zda-li bude lépe slyšet komunikace:

    Budeme lépe slyšet. Když tam jsou diváci, tak občas neslyšíte nic, ale ty pro ty pokyny to bude výhoda.
     
    Michal Sáček o očekávání k soupeři:

    Informace máme, video jsme viděli a po pravdě je to asi nejtěžší možný soupeř. Je tam hodně individualit dopředu, ale víme o jejich slabinách a věříme, že dokážeme z nich udeřit. A dokážeme to převést do našich příležitostí.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri