Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL (kon.) | Tisková konference Trabzonsporu před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference Trabzonsporu před zápasem EL

Středa 07.08.2019, 17:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, v 17:30 následuje předzápasový trénink Trabzonsporu a s onlajn přenosem z utkání se přihlásím zítra v 18 hodin.

    Z pražské Letné přeji hezký zbytek večera. (17:28:18)
     
    Ünal Karaman o delší pauze Trabzonsporu v evropských pohárech:

    Je pravda, že jsme se v Evropě neukázali od ročníku 2015-16. Myslím, že týmy jako jsme my, by měly být součástí evropského fotbalu každý rok. V Turecku jsou kvalitní kluby, mám k ním úctu, nicméně věřím, že náš tým bude připraven hrát v Evropě každým rokem.
     
    Ünal Karaman o zítřejšího utkání, co od něj očekává a jak je na něj jeho tým připraven:

    Vy, novináři, nás samozřejmě sledujete zblízka. Víte o tom, že od půlky června Trabzonspor pořádá kempy pro mladé hráče, později se připravili starší. Sezónu jsme tedy zahájili před nějakou dobou. Ty kempy probíhaly v zahraničí i doma. Kromě dvou-tří hráčů jsem žádné další nezatěžoval v přípravě devadesáti minutami, začínali jsme na 60-70. V té době jsme ještě neměli hotové přestupy a chtěli jsme se vyhnout zraněním. Známe limity našich hráčů a jejich sílu a chceme toho využít.

    Náš soupeř po prvním kole změnil hráče, poté měl dvě vítězství a jednu remízu, góly dával a nedostával. Máme respekt, ale máme také dobré hráče a věříme, že se projeví jejich skutečná síla.
     
    Filip Novák o největší síle Sparty a s jakým výsledkem by byl spokojen:

    Tím, že Sparta už má za sebou čtyři kola, tak bude trošku sehranější. Samozřejmě určitě nás nastudovali, pana trenéra Jílka znám, tak určitě má nastudovaného každého hráče. My ale chceme hrát svoji hru, ten fotbal, na nějž jsme zvyklí, tak je nám jedno, jestli budeme hrát doma nebo venku a s cílem, že chceme postoupit. Jaký bude výsledek, to se necháme překvapit, ale doufám, že pro nás pozitivní, abychom si přivezli do Trabzonu dobrý výsledek a tam potvrdili postup dále.
     
    Filip Novák o nových posilách týmu:

    Jsem rád za to, že jsme udělali takové přestupy, jaké jsme udělali. John Obi Mikel ukázal, co má za sebou a proč hrál v takových klubech jako je Chelsea. Má zkušenosti, které nám může předat. Přišel později, tak uvidíme, zda-li bude moct nastoupit. A Alex (Alexander Sorloth), toho si pamatuji z Dánska v sezóně, kde jsme se stali mistry, byť jsem v polovině sezóny přestoupil sem do Trabzonsporu. Jsem rád, že vím, co mám od něj čekat a věřím, že potvrdí kvality, které má.
     
    Ünal Karaman o stylu hry Trabzonsporu, který loni hrál vyjma zápasů s Basaksehirsporem takřka vždy podobným způsobem, zda-li se to nějak změní:

    Začátky jsou vždy těžké. Loňský rok jsme také začali nejistě. Jasně, než si sedne komunikace a důvěra mezi hráči, tak to chvíli trvá. Měli jsme uznávaný herní projev mezi fanoušky a odborníky, ale ztratili jsme nejdůležitější hráče, kteří tvořili náš projev. Těm hráčům, chci poděkovat za to, co pro nás odvedli. V přípravě jsme nastoupili se 6-7 hráči, kteří hráli v základu.

    Náš soupeř má už 4 kola a je tak připraven, také u nich jsou nějaké změny. V přípravě jsme němohli použít nějaké hráče, kteří měli zdravotní potíže a mohli nastoupit až v posledním utkání. Nechci se ale vymlouvat, věřím tomu, že jsme schopni odehrát dobré zápasy. Soupeř má stabilnější kádr, ale nechci se na to vymlouvat.
     
    Filip Novák o Spartě, která už má za sebou čtyři zápasy, zda-li nějak radí trenéru Karamanovi:

    Vím, že Sparta má za sebou čtyři zápasy, přeci jen česká liga začala dřív. Sleduji českou ligu pravidelně, skoro všechny zápasy, co jsou v televizi, tak mám obrázek o hře Sparty. S trenérem jsem o tom mluvil a poukázal jsem na nějaké věci. Ještě s ním budu chtít mluvit a poradím mu, co jsem si z toho vzal a co by mohlo pomoci k dobrému výsledku.
     
    Filip Novák o atmosféře zápasu bez diváků:

    Samozřejmě to všichni vnímáme, když se hraje před prázdným stadiónem, pro nikoho to není dobré. Hrát doma před vyprodanou Letnou je jiné, než když tu nikdo nebude. Pro nás je to určitou výhodou a přeju si, ať uhrajeme dobrý výsledek a jakmile Sparta přijede k nám do Trabzonu, tak tam se mají na co těšit.
     
    Filip Novák o zítřejším zápase:

    Jsem rád, že jsem zpět v České republice a to nejen díky reprezentaci, ale také díky tureckému fotbalu, kde momentálně působím. Zítřejší zápas je otevřen, protože oba týmy chtějí postoupit dále. Sparta má stejný cíl jako my, tedy dostat se do základní skupiny. Teď bude záležet i na tom, na jaké straně bude stát štěstí, ale věřím tomu, že potvrdíme výkony z loňské skupiny a že postoupíme do základní skupiny, uděláme pro to maximum.
     
    Ünal Karaman o zítřejším zápasu:

    Zítřejší zápas bude mezi dvěma tradičními kluby ve svých zemí. Jedná se o důležitý zápas pro oba kluby, které mají úspěchy v domácích i evropských soutěžích.

    Fotbalové kultury obou týmů jsou odlišné, věřím, že to bude zajímavý zápas pro všechny. Musím ocenit i národ a zemi, která je moc hezká. V našem klubu působil třeba Tomáš Jun a vedle mě sedí hráč (Filip Novák), který je skvělý lidsky a je pro nás naprostý poklad.

    Věřím, že zítra uvidíme hezký zápas bez zranění, a že postoupí lepší tým.
     
    Tisková konference začíná, hosty jsou trenér Ünal Karaman a český obránce Filip Novák.
     
    Hezké odpoledne z pražské Letné, kde se uskuteční tisková konference tureckého Trabzonsporu před zítřejším utkání třetího předkola Evropské ligy na Spartě.

    Trabzonspor se probojoval do evropských pohárů poprvé od sezóny 2015-16, kdy v třetím předkole Evropské ligy nestačil na makedonské Rabotnički Skopje.

    Tisková konference se bude určitě věnovat také atmosféře, jelikož zítřejší zápas se odehraje bez diváků, respektive bude přítomno jen 200 fanoušků právě hostujícího týmu.

    S tureckým týmem do Prahy přijel také levý obránce národního týmu Filip Novák.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri