Stuttgart – St. Pauli 2:1 (kon.) | Bielefeld – Aue 3:1 (kon.) | Wiesbaden – Hannover 0:3 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
3:1 (1:0)
FC Erzgebirge Aue
Sobota 17.08.2019, 13:00 • SchücoArena (Bielefeld) • 2. německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:16. (14:52:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Arminie, která svého soupeře porazila poměrem 3:1. Druhý poločas byl z hlediska atraktivnosti celkem záživný, opět jsme sledovali vyrovnanou podívanou, která nabídla další tři branky. Arminia své vedení navýšila o jednu branku, nicméně soupeř výsledek přeci jenom dokázal zkorigovat. Poslední slovo si opět vzali domácí, jenž zužitkovali penaltu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Philipp Zulechner (FC Erzgebirge Aue).
     
    90+2
    Sledovali jsme ještě jedno autové vhazování, o které se postaral domácí Hartherz. Krátce po něm se domácí vydali na vlastní polovinu hrací plochy.
     
    90+1
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Cebio Soukou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě budeme moci počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Napadající Zulechner si u postranní lajny pomohl nedovoleným způsobem, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí, který nařídil volný kop pro domácí.
    86. Andreas VOGLSAMMER - 3:1
     
    86
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ANDREAS VOGLSAMMER, který svůj pokus poslal přesně k pravé tyči.
    85. Penaltový zákrok.
     
    85
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Bielefeld stále vede o jednu branku, koncovka tohoto souboje by tak mohla být ještě hodně zajímavá.
     
    84
    Odpovědnost na sebe vzal středopolař Baumfart, který centroval do malého vápna. Vysoký centr netrefil nikdo ze spoluhráčů, naopak si ho našel Ortega.
     
    83
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Stephan Salger.
     
    83
    Hochscheidt se pokoušel probít k pokutovému území, avšak nakonec byl zezadu skolen k zemi. Aue tak bude zahrávat standardní situaci z dobré pozice.
     
    82
    Klos si seběhl pro přihrávku ke středovému kruhu, načež roztáhl hru na levou stranu, odkud se Voglsammerovi nepodařilo ideálním způsobem odcentrovat.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Florian Hartherz (DSC Arminia Bielefeld).
     
    81
    Hartherz se postaral o provedení autového vhazování z levé strany. Nakonec mu na pomoc přispěchal kolega Prietl, který dokráčel na druhou stranu.
     
    81
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Dominik Wydra, přichází Hikmet Ciftci.
    76. Christoph DAFERNER - 2:1
     
    76
    Aue právě vstřelilo branku!
    No vida, hosté se přeci jenom dočkali snížení! Aue totiž zahrávalo rohový kop z pravé strany, který se snášel do přehuštěného prostoru, kde se nejvýše vyhoupl CHRISTOPH DAFERNER, jehož hlavička pod břevno byla pro Ortegu příliš přesná.
     
    75
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jóan Símun Edmundsson, přichází Tom Schütz.
     
    74
    Ortega celkem dlouho váhal s rozehrávkou, přičemž si nakonec vybral naběhnuvšího Prietla, který přeci jenom vracel na kopačku domácího brankáře.
     
    73
    Až poté jsme se dočkali střeleckého pokusu. Yabo to měl na pravou nohu, která nakonec vyprodukovala hodně nepřesnou střelu, kterou Männel nemusel krotit.
     
    72
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Florian Krüger, přichází Philipp Zulechner.
     
    72
    Za šestnáctkou měl hodně prostoru Edmundsson, avšak ten ještě celou akci vyšperkoval nahrávkou na volného Nilssona, který pálil do protihráče.
     
    71
    Daferner si tentokráte seběhl na pravou stranu, odkud se po chvilce rozhodl vypálit na branku, avšak jeho důrazné zakončení nakonec zablokoval Behrendt.
     
    70
    Yabo dostal přihrávku do tandemu, avšak jeho následné řešení nadějné akce nebylo nejlepší. Výsledkem byla slaboučká rána, jenž se stala kořistí Männela.
     
    69
    Do kombinace se zapojil také Ortega, který konstruktivním způsobem rozehrával na pravou stranu, načež Clauss prudce odkopával na druhou polovinu.
     
    68
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Pascal Testroet, přichází Christoph Daferner.
     
    67
    Arminia si kousek za pokutovým územím chtěla vymodlit standardní situaci, avšak Klosův pád na zem žádný faul nepřinesl. Hlavní sudí nechává pokračovat.
     
    66
    Do zajímavé pozice se dostával Yabo, který ještě poté zkoušel centrovat zpět do malého vápna, kde se nacházela pouze početná přesila protihráčů.
     
    65
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Hartherz, který u postranní lajny za sebe nepustil Hochschedita. To znamená, že Rizutto bude moci vhazovat.
     
    64
    Erzgebirge to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se tak klidně může vyrovnat.
    61. Fabian KLOS - 2:0
     
    61
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Nyní naprosto zaspala hostující obrana, která si nepohlídala úprk v podání FABIANA KLOSE, který se řítil sám na brankáře. Klos ho dokázal obejít a poté zamířil do prázdné branky.
     
    59
    Avšak ten nebyl vůbec povedený, míč se opět celým objemem zjevil za brankovou čárou. Logicky tak na řadu přijde odkop od hostující svatyně.
     
    58
    Hodně zbytečně před malým momentem zahrál Mihojević, který neodhadl dráhu letu míče. Arminia se tak chopí rozehrávky dalšího rohového kopu.
     
    57
    Do pokutového území přiletěl hodně vysoký centr, který v poklidu stáhl ze vzduchu Männel. Rychlý protiútok ale dokázal zodpovědně vyřešit vracející se Yabo.
     
    56
    Ve druhém dějství sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Tentokráte se provinil hostující Baumgart, který si vyslechl ráznou domluvu od sudího.
     
    55
    Aue se muselo bránit další standardní situaci, tentokráte z mnohem přijatelnější vzdálenosti. Nakonec to na sebe vzal Voglsammer, jehož technické zakončení zlikvidoval Männel.
     
    54
    U svého pokutového území se podařilo zasáhnout Wydrovi, který ale kolegu Kusiće pořádně zahnal. Napadající Hartel tak vybojoval rohový kop.
     
    53
    V krátkém časovém sledu je opět pískáno, tentokráte se po nedovoleném zákroku na zemi ocitl domácí Yabo, kterému více než hodně pomohl Baumgart.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Filip Kusič (FC Erzgebirge Aue).
     
    51
    Krátce poté si Bielefeld vybojoval standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů. Na přímý pokus to nebylo, avšak ani centr nenašel kýženého adresáta.
     
    50
    Domácí brankář Ortega určitě netrpí sebevědomím, ba naopak si při odkopu poradil s napadajícím Testroetem, který na kličku brankáře nereagoval.
     
    49
    U postranní lajny si Kusić nepočínal zrovna nejlépe, manévr kolem Hartele nakonec vůbec nevyšel, i tak se hostující celek dostal zpět k hracímu předmětu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal brankář Ortega, který si počkal na náběh Prietla, jenž v tísni raději ještě oslovil volného Clausse.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Dimitrij Nazarov (FC Erzgebirge Aue).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou, jenž nabídla jedinou branku. Armina byla směrem dopředu aktivnějším celkem, díky čemuž se radovala z úvodní branky. Aue se směrem dopředu celkem hledalo, nakonec také několikrát zahrozilo, avšak k překonání Ortegy zatím nedošlo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Clauss se pokoušel o další centr z pravé strany, avšak ani v tomto případě se mu nepodařilo najít Klose, který byl obsazen hned dvojicí protihráčů – aut.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem čtyř minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Arminia zahrávala další rohový kop, přičemž se na přední konstrukci dostal k hlavičkovému pokusu Nilsson, který trefil pouze protihráče. Následně soupeř zažehnal nebezpečí.
     
    40
    Klos šel do hlavičkového souboje hodně důrazně, navíc si pomáhal rukama. Domácímu forvardovi se výrok sudího nelíbil, kartu ale neobdržel.
     
    39
    Rizzuto si na druhé straně všiml Hochscheidta, který ihned adresoval nahrávku pro Testroeta, jehož pohotovou ránu zneškodnil brankář Ortega.
     
    38
    Do pokutového území se snášel další centr, tentokráte z kopačky Baumagarta, jenž mířil hodně nepovedeně. Clauss tak bude vhazovat z pravé strany.
     
    37
    Hartel byl v souboji příliš pozdě, což se pochopitelně promítlo při nedovoleném zákroku. Aue zahrávalo standardku, kterou ale dokázal odklidit Nilsson.
     
    36
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel Testroet. Jednalo se o správný verdikt pomezního.
     
    31
    Napadající Klos přeci jenom zavadil o kopačku soupeře, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí, který okamžitě odpískal ve prospěch Erzgebirge.
     
    30
    Po hodně dlouhé době se musel činit také domácí brankář Ortega. V krkolomné pozici se dostal ke střele Nazarov, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    29
    V posledních minutách se do hry začala dostávat celá řada nepřesností. Männel navíc pro změnu odkopával od své branky, důrazně ale zasáhl Behrendt.
     
    28
    Behrendt se staral o rozehrávku útočné akce z vlastní poloviny. Na pomoc mu přispěchal Prietl, který v tísni přeci jenom vybojoval autové vhazování.
     
    27
    Zpoza pokutového území to zkoušel Yabo, který měl kolem sebe hodně prostoru. Technický projektil měl dobrý směr, avšak přistál v rukavicích brankáře.
     
    26
    Klos poděkoval za přihrávku, která byla přeci jenom hodně nepřesná. Balón skončil až na kopačce brankáře Männela, který pro změnu poslal míč do zámezí.
     
    25
    Z vlastní poloviny se postaral o provedení autového vhazování obránce Rizzuto, který si nakonec pro spolupráci vybral Wydru, jenž ihned přenášel hru.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, před malým momentem jsme se dočkali první branky. V tuto chvíli jsou na tahu hráči Aue.
    21. Joakim NILSSON - 1:0
     
    21
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Arminia totiž zahrávala další rohový kop, který pravé strany obstaral Edmundsson. Jeho nadýchaný bochánek si dokázal najít zcela osamocený JOAKIM NILSSON, který propálil brankáře.
     
    20
    Männel šel ven z branky, nicméně míč nakonec vůbec nedosáhl. Klos se k němu dostal jako první, avšak poté ho přihrál pouze do moci jednoho z protihráčů.
    18. Klos nedokázal zamířit přesně.
     
    18
    Obrovská šance domácích! Yabo si pohlídal ofsajdovou past, následně přihrával do malého vápna, kde na míč sotva dosáhl Klos. Na zadní tyči ještě celou situaci dohrál Voglsammer, který vracel právě na Klose, jenž z těžké pozice vypálil vedle.
     
    16
    V úvodu tohoto zápasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Před malým momentem si faulem pomohl Wydra, který přidržel za dres Voglsammera.
     
    15
    Arminia tak zahrávala druhý rohový kop. Clauss tentokráte centroval k zadní tyči, avšak hrací předmět přeci jenom přesáhl brankovou lajnu – odkop.
     
    14
    Na pravou stranu si seběhl domácí Yabo, který se ihned pokoušel odcentrovat do pokutového území, kde včas zasáhl vracející se Mihojević.
     
    13
    Nazarov celkem poklidným způsobem přešel přes střed hrací plochy, načež se ještě pokoušel přenést hru na Kusiće, který na míč neměl šanci dosáhnout.
     
    12
    K němu se nakonec postavil obránce Clauss, který to zkoušel cvičeným signálem. Jeho nabídku se podařilo odklidit hned prvnímu protihráči.
     
    11
    Najednou měl hodně prostoru kolem sebe Hartel, který se ještě snažil přihrávat do malého vápna, avšak do dráhy letu míče se připletl protihráč – roh.
     
    10
    V krátkém časovém sledu se Männel opět dostal k míči, který tentokráte poslal k levé autové lajně, kde v hlavičkovém souboji uspěl pouze Clauss.
     
    9
    Po celkem důrazném souboji skončil na zemi domácí Voglsammer, který si nakonec dokráčel pro faul. Bielefeld tak rozehrával volný kop z vlastní poloviny.
     
    8
    Männel se tak postaral o rozehrávku od své branky, kterou poslal po zemi na levou stranu. Tam se nacházel Wydra, který ihned zkoušel oslovit Rizzuta.
     
    7
    K pokutovému území se vydal domácí Voglsammer, který po kontaktu s protihráčem ulehl na hrací plochu, avšak dle sudího v tom byl nedovolený zákrok.
     
    6
    Ve středu hrací plochy operoval s hracím předmětem domácí Prietl, který se ještě snažil roztáhnout hru k postranní lajně, kde Nilsson nedosáhl na míč.
     
    5
    Od vlastního pokutového území se staral o rozehrávku obránce Mihojević. Jeho pas směřoval na pravou stranu, kde se včas podařilo vystoupit Hartherzovi.
     
    4
    Přenesení hry našlo na levém křídle Krügera, který si naváděl míč na pravou nohu, avšak následné zakončení mu nevyšlo. Ortega se včas vydal z branky.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým si ve středu hrací plochy pomohl domácí Yabo, jenž poslal k zemi Rieseho.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Behrendt, J. Nilsson, Hartherz – Prietl – Hartel, Edmundsson, Yabo, Voglsammer – Klos.
    Náhradníci: Klewin – Schütz, Staude, Salger, Kunze, Pieper, Lucoqui, Seufert, Soukou.

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Rizzuto, Mihojević, Wydra, Kusič – Baumgart, Riese – Hochscheidt, Nazarov, Krüger – Testroet.
    Náhradníci: Jendrusch – Strauss, Zulechner, Fandrich, Ciftci, Daferner, Kalig, Majetschak.

    Rozhodčí: Thomsen – Braun, Jolk.
     
    FC Erzgebirge Aue

    Na opačné straně stojí hráči Aue, kteří si v úvodu letošního ročníku počínají mnohem léoe. Aue se totiž nachází na třetí pozici, přičemž se mu podařilo zvládnout oba ligové zápasy. Ten první se konal na hřišti nevyzpytatelného Fürthu, který po necelých dvaceti minutách hry prohrával o jednu branku. Erzgebirge nakonec vítězství pečetilo v poslední minutě řádné hrací doby. Aue zvládlo také první ligové klání, na jeho půdu přijel nováček z Wehenu, který nakonec prohrál poměrem 2:3, nicméně jsme sledovali velice sympatické utkání, které nakonec přineslo hned pět přesných tref.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Fotbalisté Bielefeldu mají za sebou dva zápasy, ve kterých si nepočínali zrovna špatným způsobem. Arminia se v současné době nachází na dvanácté pozici tabulky, přičemž doposud získala pouze dva body. Hned první ligové kolo přineslo domácí zápas proti St. Pauli, které dlouhou dobu vedlo o jednu branku, avšak samotné vyrovnání nakonec přišlo v poslední minutě řádné hrací doby. Druhé ligové kolo nabídlo celkem slušnou přestřelku, Bielefeld dokonce vedl o dvě branky, nicméně soupeř výsledek otočil, avšak v první minutě nastaveného času přišla branka na konečných 3:3.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi DSC Arminia Bielefeld a FC Erzgebirge Aue.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 21. J. Nilsson, 61. Klos, 86. Voglsammer (pen.) – 76. Daferner

    Karty:   81. Hartherz (BIE) – 47. Nazarov (AUE), 52. Kusič (AUE), 90+3. Zulechner (AUE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:16.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Behrendt, J. Nilsson, Hartherz – Prietl – Hartel (90+1. Soukou), Edmundsson (75. Schütz), Yabo (83. Salger), Voglsammer – Klos (C).
    Náhradníci: Klewin – Schütz, Staude, Salger, Kunze, Pieper, Lucoqui, Seufert, Soukou.

    FC Erzgebirge Aue: Männel (C) – Rizzuto, Mihojević, Wydra (81. Ciftci), Kusič – Baumgart, Riese – Hochscheidt, Nazarov, Krüger (72. Zulechner) – Testroet (68. Daferner).
    Náhradníci: Jendrusch – Strauss, Zulechner, Fandrich, Ciftci, Daferner, Kalig, Majetschak, Horschig.

    Rozhodčí: Thomsen – Braun, Jolk
    thejrc.org