Finsko – Rusko 2:1 (po pr.) | Švédsko – Česko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Česko
Sobota 24.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion Jihlava • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky z prosluněné Vysočiny. Na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě nám dnes druhým dnem pokračuje turnaj série Euro Hockey Tour hokejistek do 18 let, české reprezentantky mají v kapse úvodní vítězství 3:2 v prodloužení nad Finskem a dnes v podvečer se pustí do Švédek!
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: T. E. Svenssonová (Bomanová) – Tärnfjordová, Forsfrenová (C), Solbergová, Berggrenová, Zanderová, G. Johanssonová, Silénová, Beverinová – Thuviková (A), Blomová, L. Johanssonová (A) – Albinssonová, Ahlmová, T. Johanssonová – E. Svenssonová, Lindbergová, Grundströmová – Böökariová, Nilssonová, Bjurvénová. Trenér: Alexander Bröms.

    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová.
     
    Máme za sebou obě státní hymny, za zvuků hitovky Síla starejch vín si týmy odbyly i svoje pokřiky a můžeme jít na to!
     
    Do české branky nastupuje stejně jako včera Julie Pejšová, do té švédské Träff Ebba Svenssonová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Českou rozehrávku hned po pár sekundách zbrzdila bývalá vynikající reprezentantka a nyní čárová rozhodčí Lucie Povová. Ale těžko tomu mohla zabránit.
     
    00:27
    První přerušení si vynutil český tým, nahození dojížděla Tereza Mazancová a Svenssonová musela podržet puk pod lapačkou.
     
    01:11
    Zpoza české klece vybruslila s pukem Thea Johanssonová. Před brankou ale čelila převaze soupeřek a kotouč zase rychle přišla.
     
    01:38
    Horácký zimní stadion má problémy s chlazením a dnes je led příšerný už od prvních minut. Na tomhle se žádný velký hokej hrát nedá, tak věřme, že se podle toho Češky zařídí.
     
    02:22
    Na led se vrátila první česká formace, která na chvíli zkoušela získat kotouč v útočné třetině, ale to se jí nepodařilo.
     
    03:05
    První střelu utkání si vzala na svědomí Tereza Mazancová. Z pravého kruhu pálila po ledě, Svenssonová vykopla levý beton.
     
    03:42
    Patricie Škorpíková se pokusila udržet puk na hokejce vkleče, leč u mantinelu se jí nezadařilo a končí další česká zteč.
     
    04:03
    První nebezpečná situace vznikla před Pejšovou! Thuviková sahala po dlouhé pobídce od spoluhráčky, naštěstí to měla opravdu na dlouhou hokejku a vyjetá česká gólmanka situaci zachránila.
     
    04:27
    Paní rozhodčí Zuzana Svobodová přísně vykazuje Češky až do jejich třetiny za údajně úmyslný ofsajd. Naše hráčky přitom jen těsně nestačily vyklidit pásmo, chyběly centimetry.
     
    05:05
    Národní tým odpovídá z hokejky Sáry Čajanové, která málem ujela do sóla. Obránkyně ji ale vytlačila do strany a Čajanová už pak neměla kudy brankářku prostřelit.
     
    05:30
    Zpátky na druhou stranu, kde Maria Lindbergová s přispěním české obránkyně najela do Julie Pejšové. Chvíli to vypadalo hodně nepříjemně, ale už je naše opora v pohodě.
     
    05:42
    Češky vybojovaly útočné pásmo, Svenssonová musela podržet kotouč pod lapačkou. I když možná mohla rozehrát, ale bylo by to hodně riskantní, a proto jí sudí neuděluje dvě minuty.
     
    06:39
    Lova Blomová založila švédskou akci a když Pejšová vykopla nahození přímo na její hokejku, první gól už visel ve vzduchu. Naše gólmanka ale obrovskou šanci zastavila a puk vytěsnila na boční konstrukci!
     
    07:19
    Po zakázaném uvolnění se naopak v útoku usadily Češky a byly ještě o pár centimetrů blíž: Tereza Mazancová švihovkou z pravého kruhu trefila vzdálenější tyčku!
     
    07:59
    Na tomhle "loužišti" bude mít první gól zápasu velkou váhu. Nedokážu si moc reálně představit, že bychom se dnes dočkali nějakého velkého obratu v koncové fázi utkání.
     
    08:44
    Formace budoucí paní učitelky Patricie Škorpíkové chvíli vyučovala ve třetině, jenže od mantinelu se s pukem nedostala. Vzaly ho Švédky, ty ovšem pro změnu zastavil ofsajd.
     
    09:20
    Před brankovištěm napoprvé Svenssonová puk nedostala, napodruhé už se k ní vrátil, ale to byla Pejšová s levým betonem bezpečně u tyčky a zakročila.
     
    10:02
    Švédskému trenérovi Alexanderu Brömsovi zřejmě po rozehrávce středem hřiště přibylo pár šedivých vlasů, nicméně náš tým nedokázal tenhle risk vystihnout.
     
    10:43
    Pravice Radky Růžičkové poprvé v zápase vyletěla k nebesům, a bohužel to značí vyloučení na české straně. Adéla Hanzlíková (CZE) předvedla víc důrazu, než by bylo potřeba, a pyká za hru tělem.
     
    11:10
    Tečovaná střela Lovy Blomové nebezpečně proskákala až na českou branku, Pejšová ji ale vykopla pravým betonem a Češky vyhazují.
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pokračující tlak už bohužel končí prvním gólem v české síti, Švédky první přesilovku rychle využívají. Na modrou čáru dostala puk MALOU BERGGRENOVÁ a jakmile se do něj opřela, Pejšová měla chvilku zakrytý výhled a na dělovku zareagovala pozdě – 1:0. Asistence: Thea Johanssonová, Hanna Thuviková.
     
    12:06
    Nebudeme si nic nalhávat, české obránkyně nemají ve střelbě z první od modré čáry takovou dovednost. Musí to zkrátka kompenzovat jinak.
     
    12:29
    Další švédský útok podnikla Amanda Ahlmová, Pejšová musela zasáhnout vestoje. Následující pokus už její břevno o kus přeletěl.
     
    13:08
    Češky se po slabé pasáži osmělily díky Anně Kalové. Ta se z pravé strany prosmýkla na střed hřiště a pálila přes obránkyni, Svenssonová zachytila puk do náruče.
     
    13:36
    Chyba na útočné modré čáře pustila do přečíslení dvě na jednu Ahlmovou a Theu Johanssonovou. Druhá jmenovaná si to hasila na Pejšovou sama, ale naše brankářka druhému gólu zabránila!
     
    13:48
    Teď si poradila i s prudkým nahozením kapitánky Emmy Forsfrenové. Švédky jsou zatím jasně lepší.
     
    14:22
    Před švédskou svatyní vznikl velký závar, kotouč si našla Hana Haasová. Zády k bráně ale moc nevěděla, jak vystřelit, a bekhend si Svenssonová pohlídala.
     
    15:05
    Další snahy podniká zase soupeř. Lucie Gruntová mu puk odebrala, pak už Švédsko muselo střídat a přenechalo aktivitu našim hráčkám.
     
    15:51
    Za švédskou klecí kroužila s pukem Sára Čajanová, pak si vyměnila pozici s Terezou Mazancovou, ale ta to zkusila z hodně ostrého úhlu a branku netrefila.
     
    16:06
    České střídání vzápětí maří zbytečné zakázané uvolnění.
     
    16:23
    Přihrávku Ahlmové zpoza brány vypíchla Pejšová hokejkou, téhle práce se neštítí.
     
    16:43
    Teď už naše hokejistky dostaly kotouč za švédskou klecí povoleným způsobem a mohou dostřídat.
     
    16:57
    Icingem se naopak provinily hokejistky v zářivých žlutých dresech.
     
    17:06
    Před brankou si na kotouč počíhala Hana Haasová, ale k dorážce se dostala až dál od branky a Svenssonová ji vykopla do rohu pásma.
     
    17:24
    Další zakázané uvolnění Švédek. Teď to chce udeřit!
     
    17:41
    K odraženému puku se mezi kruhy dostala Lucie Gruntová, jenže ho poslala nad břevno. Češky ale tlačí.
     
    17:55
    A budou tlačit dál, Seveřanky vyhazují potřetí na zakázané uvolnění a stále nemohou vystřídat.
     
    18:20
    Škoda, že Mazancová před brankářkou těsně nedosáhla na nabídku Kalové od zadního mantinelu. Teď už se Švédky osvobozují a střídají.
     
    18:30
    Naše soupeřky, které jsou vedeny jako domácí tým, vzápětí v rozehrávce zasáhly vysokou holí a vhazuje se po pravé ruce jejich brankářky.
     
    18:54
    Od modré vrátila Lucie Kučerová puk Haně Haasové, nicméně ta ho nezpracovala dobře. Zamotal se jí pod bruslemi a pak ho o něj Švédky obraly.
     
    19:31
    Barbora Bartáková nabízela puk Haasové do ohně a moc nechybělo, aby si ho Svenssonová srazila za záda! Pak ještě dorážela Haasová, ale rovněž bez úspěchu.
     
    19:43
    Ale pozor, Švédky přejely dopředu a proti dobrému pokusu Elin Svenssonové musela zakročit pozorná Julie Pejšová. Lapačku natáhla neomylně k tyčce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Švédské juniorky odcházejí do kabin se zaslouženým vedením. V průběhu první třetiny totiž český tým začaly postupně přehrávat a ve 12. minutě využily přesilovou hru zásluhou Berggrenové. Pokračující tlak Češky ale zastavily a závěr třetiny patřil jim, tak věřme, že s podobnou vervou budou pokračovat i po pauze. Je to nutné, pokud chtějí proti silným soupeřkám uspět.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Elitní česká formace se okamžitě po vhazování usadila v útočném pásmu. Když pak dostala na modré puk Adéla Hanzlíková, ještě si jí klepla Sára Čajanová o nahrávku. Česká kapitánka pak Svenssonovou neprostřelila.
     
    21:19
    Na levé straně středního pásma se k puku dostala Hana Haasová. Věřila v tandem s Patricií Škorpíkovou, ale potom jí kotouč vracela už příliš dozadu a její centryně ho přejela.
     
    22:08
    Zase výborná práce hokejkou v podání Julie Pejšové, nyní vystihla snahy Grundströmové o rychlé vytočení do brankoviště.
     
    22:42
    Pohyblivé soupeřky teď dělají české defenzivě potíže a protože do toho ještě stíhají střídat, není to pro nás vůbec ideální situace.
     
    23:18
    Renata Mudráková vyhodila puk tak, aby z toho nebyl icing, a vzápětí i ze své pozice na levém bekovi stihla vystřídat. Stejně jako celý útok.
     
    23:49
    Unavená Gabriela Horáková už si svůj kus práce odfárala a taky může odjet na střídačku.
     
    24:20
    Obrovské šance českého týmu! Velkou švédskou chybu nejdřív mohla potrestat Anna Kalová, pak byla gólmanka úplně vedle branky a do ní chtěla zasunout puk Tereza Mazancová, jenže švédská obránkyně jí v tom na poslední chvíli zabránila!
     
    25:08
    Český tlak pokračuje, Čajanová teď přestřelila horní růžek.
     
    25:33
    Čajanová teď zakombinovala se Škorpíkovou, ta jí vrátila puk do ideální pozice. Česká kapitánka mířila na druhou tyčku, bohužel ale branku netrefila.
     
    26:13
    Naše děvčata v posledních chvílích přitlačila, na to se dobře dívá.
     
    26:33
    Kotouč se dostal až k Julii Pejšové, česká reprezentace zakládá další útok. Vypadá jako politá živou vodou.
     
    27:03
    Švédky jen protečovaly kotouč ze své poloviny, takže je zastavuje zakázané uvolnění. Dokáže toho náš tým využít?
     
    27:22
    Čtvrtá formace sice má rychlost, ale ke kotouči se dostala až ve středním pásmu. Nicméně všechny soupeřky ještě nestačily vystřídat.
     
    27:51
    Teď už ano, kotouč jen odevzdávají za svatyni Pejšové.
     
    28:11
    Krásnou akci vystřihla ze svého repertoáru Denisa Habartová, která se z pozice obránce neohroženě prokličkovala až na vrchol pravého kruhu. Mířila na druhý růžek, ale v radosti jí zabránilo rameno Svenssonové!
     
    28:37
    Švédská gólmanka chytá i tečovanou střelu Anny Kalové. Takhle jedeme dál a musí to tam padnout!
     
    28:37
    Trenér reprezentantek Tre Kronor reaguje oddechovým časem, český nápor je opravdu značný.
     
    29:04
    Tak se Švédkám přece jen podařilo lavinu zastavit, nyní drží v šachu český tým v naší třetině.
     
    29:37
    Tedy v šachu. Ke střele se zatím nemohou dostat a od mantinelu Pejšovou moc neohrozí.
     
    30:02
    Češky už se osvobodily, Gabriela Horáková pak zblokovala další protiútok a míříme zase dopředu.
     
    30:36
    Bartáková vracela Daniele Pejšové na modrou čáru, její nabídka doputovala až na volnou Pavlasovou, ale ta v gólové pozici brankářku nepřekonala! Výborný nápor třetí formace.
     
    30:54
    Rezultovalo z něj další zakázané uvolnění, následně se Švédky už vydaly dopředu a zastavil je ofsajd, který kvůli výměně sil paradoxně vítají.
     
    31:32
    Pozor na to, Grundströmová hledala najíždějící spoluhráčku na pravé straně, ale k té výtečně přistoupila Sára Čajanová. Česká kapitánka to dobře zná i na pozici obránce, i když v reprezentaci ji tak opravdu neznáme.
     
    32:16
    Těsné zakázané uvolnění českého týmu vrací hru před Julii Pejšovou, která je ve druhé části výrazně méně zaměstnanější slečnou v brance.
     
    32:36
    Další icing, takže Haasová a její druhý útok musejí dál zůstat na ledě a bojovat.
     
    33:02
    Rotace nevyšla švédské pětici úplně ideálně, zase do ní sáhla Julie Pejšová svou holí, nicméně když už to pro nás začalo vypadat dobře, Češky zase zahrály na zakázané uvolnění.
     
    33:34
    Dál si střídání nedobrovolně protahuje jen Gabriela Horáková, ta si ve druhé třetině opravdu zahraje.
     
    33:55
    Mírné zmatky vystihla průbojná Amanda Ahlmová. Kotouč jí před českým brankovištěm ale utekl a Julie Pejšová ho přikryla.
     
    34:13
    "Julča, Julča!" zní z tribun jihlavského stadionu. Naše brankářka teď neomylně zastavila docela slibnou střelu aktivní Grundströmové.
     
    34:58
    A vzápětí zastavila ramenem i výtečnou šanci Elin Svenssonové a pak vykopla schovanou střelu obránkyně Silénové. Teď je pod tlakem náš tým.
     
    35:46
    Na druhou stranu uháněla Bára Bartáková, ta před brankou nenašla spoluhráčku. A tak zase přišel bleskový protiútok zakončený tvrdou ranou Blomové, puk má ale vynikající Pejšová.
     
    36:20
    Bartáková to takhle umí! Na levé straně mrštně projela kolem obránkyně, škoda že pak na Svenssonovou nevyzrála!
     
    36:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná škoda, protože Švédky z následného protiútoku skórují a zvyšují svůj náskok. Obrovskou českou chybu vystihla LINNEA JOHANSSONOVÁ, která tváří v tvář prostřelila Pejšovou mezi betony. Tohle může být zlomová pasáž zápasu – 2:0. Bez asistence.
     
    37:13
    Navíc pokračuje šichta naší gólmance, která opět přerušuje hru. Švédské útočnice mají fortel a když se do kotouče opřou, většinou to stojí za to.
     
    37:47
    Nyní zasahuje pro změnu Svenssonová, ta si poradila se zakončením Sáry Čajanové, jež rychle vpadla do třetiny po pravé straně.
     
    38:36
    Český tým držel hru v útočném pásmu bez dalšího úspěchu v podobě střelecké pozice, puk pak získala autorka posledního gólu a vydala se dopředu. Její pokus zblokovala Eliška Vaněčková do ochranné sítě.
     
    38:45
    Trojice českých hráček nedokázala zastavit přihrávku zpoza branky, která našla úplně volnou Theu Johanssonovou. Ještě že jí Pejšová zmenšíla střelecký úhel a ve vyložené šanci zabránila třetímu gólu.
     
    39:28
    Anna Kalová vjela do pásma s pukem za bruslemi a zřejmě to byl ofsajd, nicméně čárová rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    39:52
    Ještě jeden těžký zákrok Pejšové. Česká gólmanka ustála střelu skvěle hrající Grunströmové a i když trochu krkolomně, přece ji vyrazila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To je škoda, to je škoda! České juniorky vstoupily do druhé třetiny parádně a jejich nápor sílil, jenže bohužel nevedl k vyrovnání. A tak se Švédky zase zvedly, před Julií Pejšovou si vytvořily řadu dobrých střeleckých pozic a nakonec skórovala po české chybě Linnea Johanssonová.

    Věřme, že naše děvčata ještě zkusí se zápasem něco udělat. Na druhou stranu musím říct, že Švédky se mi v útočné fázi nesmírně líbí, mají velkou sílu a není vůbec snadné jim čelit.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Okamžitě po úvodním buly ukázala českou chuť Daniela Pejšová. Z pozice obránce si nabruslila po pravé straně k ostré střele, tu ale chytá Svenssonová.
     
    40:45
    Na druhou stranu se ještě nebezpečněji protáhla Lova Blomová. Češky měly hodně práce, aby ji na hraně brankoviště zkrotily, ve spolupráci s Pejšovou to zvládly.
     
    41:14
    Naše brankářka přerušuje hru, potom ještě Thea Johanssonová povalila jednu z českých hráček, ale obešlo se to bez dalších emocí. Zítra proti Rusku už to nebude tak v klidu, to vám můžu garantovat.
     
    42:20
    Emma Forsfrenová možná zastavila Michalu Machkovou nedovoleně, potom vypálila z pravé strany a donutila Pejšovou přerušit hru. Zatím jsme dneska viděli jen jedno vyloučení, a to je i na poměry Radky Růžičkové málo. Ovšem víceméně není za co vylučovat, a to berte jako pochvalu pro oba týmy i pro rozhodčí.
     
    43:02
    Přečíslení dvě na jednu už mohlo mít pro český tým fatální následky, ale proti bekhendu Linney Johanssonové pravděpodobně zasáhla u tyčky Julie Pejšová!
     
    43:25
    Česká střídačka se opravdu hodně vzteká po tom, co Träff Svenssonová vyjela z brankoviště a před Čajanovou schovala puk pod lapačkou, ale ani teď se nebude vylučovat.
     
    44:18
    Blomová neprostřelila českou clonu, přerušení přichází až na druhé straně poté, co Patricie Škorpíková nahodila puk obloučkem na gólmanku.
     
    44:47
    Hra se ovšem rychle stěhuje na druhou stranu, tam Pejšová lapila pokus Linney Johanssonové.
     
    44:54
    Z tribun se ozývá střídavě "Češi!" a "Sverige!" Všechna čest švédským fanouškům, kteří si turnaj v Jihlavě hodně užívají.
     
    45:43
    Julie Pejšová se fantasticky přesunula napříč brankovištěm a zastavila gólovou střelu Elin Svenssonové!
     
    46:09
    A další parádní zákrok, tentokrát Pejšová vytáhla vyrážečkou teč Lindbergové.
     
    46:44
    Česká reprezentace je pod velkým tlakem a vyhazuje na zakázané uvolnění. Švédky už jsou zase dominantní.
     
    47:18
    Čtvrtá formace nedokázala dopravit kotouč za modrou čáru, ten tak nakonec zamířil až k naší gólmance. Už jen odtlačit mohutné Švédky zpřed brankoviště je pro nás teď těžkým oříškem.
     
    47:18
    Čtvrtá formace nedokázala dopravit kotouč za modrou čáru, ten tak nakonec zamířil až k naší gólmance. Už jen odtlačit mohutné Švédky zpřed brankoviště je pro nás teď těžkým oříškem.
     
    48:05
    Chvíli se česká reprezentace usadila v útočné třetině a pak musela zase dozadu. Pejšová zastavila nahození lapačkou a protože Švédky střídaly, mohla a musela rozehrát.
     
    48:45
    Buďme féroví, teď při švédské rozehrávce faulovala Hana Haasová, ale hra rovněž plyne dál bez trestu.
     
    49:06
    A právě Hana Haasová se vzápětí hnala na branku sama, chtěla gólmanku nalákat, ale pak ji nedokázala obstřelit! Z dorážky se nezadařilo ani Škorpíkové, kterou pak Švédky tvrdě poslaly k ledu.
     
    49:56
    Tým trenéra Pavla Zuziaka ještě chvilku působil v útočné třetině, teď už je to ale minulostí.
     
    50:16
    Thea Johanssonová si nevšimla, že jí parťačka na pravé straně přejela do útočného pásma, a akci hráček Tre Kronor přerušuje ofsajd.
     
    50:46
    Jako mouchu zastavila Pejšová pokus Tärnfjordové od pravého hrazení. Švédská obránkyně ji tedy nepotrápila zdaleka tolik jako mě její jméno.
     
    51:09
    Za českou obranu se protáhla rychlonohá Lova Blomová a před Pejšovou byla sama. Naše brankářka jí bekhendovou kličku vystihla a vytáhla, další zákrok do galerie parádních. Julča dělá, co může, ale bohužel na všechno stačit nemůže.
     
    51:53
    A i když pozice Linney Johanssonové z pravé strany nebyla tak gólová, ze svého úhlu jsem přesně viděl, jak puk míří do růžku. Byla to navíc pořádná perda, jenže Pejšová proti ní vytrčila rameno.
     
    52:27
    Třetí český útok, který tvoří výhradně hráčky šestnáctky, tedy ročníku 2004, kroužil kolem švédské branky a donutil Svenssonovou přerušit hru.
     
    53:05
    Mazancová výborně nabízela puk napříč brankovištěm Anně Kalové, ta proti němu nastavila hokejku, ale nevím, kdo zakončení vytáhl. Škoda, protože výsledek je pořád hratelný.
     
    53:31
    Kotouč skončil na švédské střídačce. Hráčky obou týmů stále dávají do zápasu všechny síly, z tohoto pohledu není ani našim holkám co vytknout.
     
    53:49
    Další přerušení hry přichází po střele Škorpíkové. I ona dneska prokazuje velkou snahu a bojuje pro tým.
     
    54:28
    Akci Báry Bartákové zakončovala z druhé vlny Adéla Hanzlíková, autorka dvou včerejších gólů napálila boční konstrukci.
     
    54:55
    Členka známé hokejové rodiny z Plzeňska ještě dvakrát nahodila puk do ohně, další nebezpečí z toho už neplynulo. Ale po včerejšku si v tomhle ohledu věří.
     
    55:12
    Zakázané uvolnění Švédek.
     
    55:42
    Ze střídačky vtrhla do útočného pásma Daniela Pejšová. Už několik metrů předtím signalizovala vysoký nápřah, ale zpětnou přihrávku nedostala dobře.
     
    56:22
    Ani naprosto jasné, evidentní a donebevolající podražení na Patricii Škorpíkovou nekončí vyloučením. S tou chválou volného metru jsem to tedy opravdu přehnal, od té doby jsme viděli minimálně pět faulů.
     
    57:14
    Bartákové nyní nevyšel tradiční slalom kolem nohou soupeřky. Čas utíká rychle a Švédky nedovolují žádný větší český nápor.
     
    58:12
    Pejšová likviduje střelu z úhlu, poté se dopředu vydala Tereza Mazancová. Vypálila přes obránkyni a situaci dojela, takže Svenssonová musela přerušit hru a máme, co jsme chtěli – útočné buly.
     
    58:12
    Trenér Pavel Zuziak si vybírá oddechový čas.
     
    58:12
    Češky hrají v šesti bez gólmanky. Naděje umírá poslední!
     
    58:19
    První pokus Hanzlíkové ještě na bránu neprošel, druhý už ano, ale Svenssonová ho má v lapačce.
     
    58:28
    Do další nabídky sahala Mazancová, leč neúspěšně.
     
    58:35
    A pumelenice Daniely Pejšové končí rovněž v lapačce švédské brankářky. Šla hodně vysoko.
     
    58:40
    Po vyhraném buly Hanzlíková těsně míjí a Śvédky se osvobozují.
     
    59:02
    Český tým rozehrává z vlastní třetiny...
     
    59:14
    Haasová výborně forčekovala a spouštíme tlak.
     
    59:27
    Další nahození prolétlo mimo, nedaří se nám dostat do šance.
     
    59:40
    Vyhození trefilo tyčku prázdné české branky!
     
    59:58
    Teď už se Hanna Thuviková trefila, ale až půl sekundy poté, co jí byl odpískán ofsajd.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani dneska se nestydím českým juniorkám zatleskat, protože Švédky zkrátka byly silnějšími soupeřkami než včera Finky a nakonec našemu týmu vracejí porážku ze středeční přípravy. Fantastický výkon brankářky Julie Pejšové dlouho držel české naděje, jenže náš tým nedokázal skórovat. Zlomová byla druhá třetina a pasáž za stavu 1:0 pro Švédsko, kdy měly Češky velký tlak.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny útočnice Anna Jiřina Pavlasová a brankářka Träff Ebba Svenssonová.
     
    Tabulka turnaje série Euro Hockey Tour v Jihlavě je tedy po druhém dni pořádně zamotaná: První Rusky mají čtyři body, Finky a Švédky po třech a Češky dva. Nechme se překvapit, kdo si zítra rozdělí poháry.

    Česká reprezentace uzavře turnaj v 17 hodin pikantním duelem proti sborné, na který se teď už moc těším. Myslím, že nás čeká úžasná bitva, tak pokud můžete, zastavte se v srdci Vysočiny.

    Pro dnešek vám už přeju pěkný zbytek večera! (19:59:41)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Berggrenová (T. Johanssonová, Thuviková), 37. L. Johanssonová


    Švédsko: T. E. Svenssonová (Bomanová) – Tärnfjordová, Forsfrenová (C), Solbergová, Berggrenová, Zanderová, G. Johanssonová, Silénová, Beverinová – Thuviková (A), Blomová, L. Johanssonová (A) – Albinssonová, Ahlmová, T. Johanssonová – E. Svenssonová, Lindbergová, Grundströmová – Böökariová, Nilssonová, Bjurvénová. Trenér: Alexander Bröms.
    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová.
    bahis siteleri