Finsko – Rusko 2:1 (po pr.) | Švédsko – Česko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Česko
Sobota 24.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion Jihlava • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    59:40
    Vyhození trefilo tyčku prázdné české branky!
     
    58:12
    Češky hrají v šesti bez gólmanky. Naděje umírá poslední!
     
    58:12
    Trenér Pavel Zuziak si vybírá oddechový čas.
     
    56:22
    Ani naprosto jasné, evidentní a donebevolající podražení na Patricii Škorpíkovou nekončí vyloučením. S tou chválou volného metru jsem to tedy opravdu přehnal, od té doby jsme viděli minimálně pět faulů.
     
    53:05
    Mazancová výborně nabízela puk napříč brankovištěm Anně Kalové, ta proti němu nastavila hokejku, ale nevím, kdo zakončení vytáhl. Škoda, protože výsledek je pořád hratelný.
     
    51:53
    A i když pozice Linney Johanssonové z pravé strany nebyla tak gólová, ze svého úhlu jsem přesně viděl, jak puk míří do růžku. Byla to navíc pořádná perda, jenže Pejšová proti ní vytrčila rameno.
     
    51:09
    Za českou obranu se protáhla rychlonohá Lova Blomová a před Pejšovou byla sama. Naše brankářka jí bekhendovou kličku vystihla a vytáhla, další zákrok do galerie parádních. Julča dělá, co může, ale bohužel na všechno stačit nemůže.
     
    49:06
    A právě Hana Haasová se vzápětí hnala na branku sama, chtěla gólmanku nalákat, ale pak ji nedokázala obstřelit! Z dorážky se nezadařilo ani Škorpíkové, kterou pak Švédky tvrdě poslaly k ledu.
     
    46:09
    A další parádní zákrok, tentokrát Pejšová vytáhla vyrážečkou teč Lindbergové.
     
    45:43
    Julie Pejšová se fantasticky přesunula napříč brankovištěm a zastavila gólovou střelu Elin Svenssonové!
     
    43:25
    Česká střídačka se opravdu hodně vzteká po tom, co Träff Svenssonová vyjela z brankoviště a před Čajanovou schovala puk pod lapačkou, ale ani teď se nebude vylučovat.
     
    43:02
    Přečíslení dvě na jednu už mohlo mít pro český tým fatální následky, ale proti bekhendu Linney Johanssonové pravděpodobně zasáhla u tyčky Julie Pejšová!
     
    40:45
    Na druhou stranu se ještě nebezpečněji protáhla Lova Blomová. Češky měly hodně práce, aby ji na hraně brankoviště zkrotily, ve spolupráci s Pejšovou to zvládly.
     
    38:45
    Trojice českých hráček nedokázala zastavit přihrávku zpoza branky, která našla úplně volnou Theu Johanssonovou. Ještě že jí Pejšová zmenšíla střelecký úhel a ve vyložené šanci zabránila třetímu gólu.
     
    36:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná škoda, protože Švédky z následného protiútoku skórují a zvyšují svůj náskok. Obrovskou českou chybu vystihla LINNEA JOHANSSONOVÁ, která tváří v tvář prostřelila Pejšovou mezi betony. Tohle může být zlomová pasáž zápasu – 2:0. Bez asistence.
     
    36:20
    Bartáková to takhle umí! Na levé straně mrštně projela kolem obránkyně, škoda že pak na Svenssonovou nevyzrála!
     
    34:58
    A vzápětí zastavila ramenem i výtečnou šanci Elin Svenssonové a pak vykopla schovanou střelu obránkyně Silénové. Teď je pod tlakem náš tým.
     
    30:36
    Bartáková vracela Daniele Pejšové na modrou čáru, její nabídka doputovala až na volnou Pavlasovou, ale ta v gólové pozici brankářku nepřekonala! Výborný nápor třetí formace.
     
    28:37
    Trenér reprezentantek Tre Kronor reaguje oddechovým časem, český nápor je opravdu značný.
     
    28:11
    Krásnou akci vystřihla ze svého repertoáru Denisa Habartová, která se z pozice obránce neohroženě prokličkovala až na vrchol pravého kruhu. Mířila na druhý růžek, ale v radosti jí zabránilo rameno Svenssonové!
     
    25:33
    Čajanová teď zakombinovala se Škorpíkovou, ta jí vrátila puk do ideální pozice. Česká kapitánka mířila na druhou tyčku, bohužel ale branku netrefila.
     
    24:20
    Obrovské šance českého týmu! Velkou švédskou chybu nejdřív mohla potrestat Anna Kalová, pak byla gólmanka úplně vedle branky a do ní chtěla zasunout puk Tereza Mazancová, jenže švédská obránkyně jí v tom na poslední chvíli zabránila!
     
    19:31
    Barbora Bartáková nabízela puk Haasové do ohně a moc nechybělo, aby si ho Svenssonová srazila za záda! Pak ještě dorážela Haasová, ale rovněž bez úspěchu.
     
    17:06
    Před brankou si na kotouč počíhala Hana Haasová, ale k dorážce se dostala až dál od branky a Svenssonová ji vykopla do rohu pásma.
     
    14:22
    Před švédskou svatyní vznikl velký závar, kotouč si našla Hana Haasová. Zády k bráně ale moc nevěděla, jak vystřelit, a bekhend si Svenssonová pohlídala.
     
    13:36
    Chyba na útočné modré čáře pustila do přečíslení dvě na jednu Ahlmovou a Theu Johanssonovou. Druhá jmenovaná si to hasila na Pejšovou sama, ale naše brankářka druhému gólu zabránila!
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pokračující tlak už bohužel končí prvním gólem v české síti, Švédky první přesilovku rychle využívají. Na modrou čáru dostala puk MALOU BERGGRENOVÁ a jakmile se do něj opřela, Pejšová měla chvilku zakrytý výhled a na dělovku zareagovala pozdě – 1:0. Asistence: Thea Johanssonová, Hanna Thuviková.
     
    10:43
    Pravice Radky Růžičkové poprvé v zápase vyletěla k nebesům, a bohužel to značí vyloučení na české straně. Adéla Hanzlíková (CZE) předvedla víc důrazu, než by bylo potřeba, a pyká za hru tělem.
     
    09:20
    Před brankovištěm napoprvé Svenssonová puk nedostala, napodruhé už se k ní vrátil, ale to byla Pejšová s levým betonem bezpečně u tyčky a zakročila.
     
    07:19
    Po zakázaném uvolnění se naopak v útoku usadily Češky a byly ještě o pár centimetrů blíž: Tereza Mazancová švihovkou z pravého kruhu trefila vzdálenější tyčku!
     
    06:39
    Lova Blomová založila švédskou akci a když Pejšová vykopla nahození přímo na její hokejku, první gól už visel ve vzduchu. Naše gólmanka ale obrovskou šanci zastavila a puk vytěsnila na boční konstrukci!
     
    05:30
    Zpátky na druhou stranu, kde Maria Lindbergová s přispěním české obránkyně najela do Julie Pejšové. Chvíli to vypadalo hodně nepříjemně, ale už je naše opora v pohodě.
     
    05:05
    Národní tým odpovídá z hokejky Sáry Čajanové, která málem ujela do sóla. Obránkyně ji ale vytlačila do strany a Čajanová už pak neměla kudy brankářku prostřelit.
     
    04:03
    První nebezpečná situace vznikla před Pejšovou! Thuviková sahala po dlouhé pobídce od spoluhráčky, naštěstí to měla opravdu na dlouhou hokejku a vyjetá česká gólmanka situaci zachránila.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Berggrenová (T. Johanssonová, Thuviková), 37. L. Johanssonová


    Švédsko: T. E. Svenssonová (Bomanová) – Tärnfjordová, Forsfrenová (C), Solbergová, Berggrenová, Zanderová, G. Johanssonová, Silénová, Beverinová – Thuviková (A), Blomová, L. Johanssonová (A) – Albinssonová, Ahlmová, T. Johanssonová – E. Svenssonová, Lindbergová, Grundströmová – Böökariová, Nilssonová, Bjurvénová. Trenér: Alexander Bröms.
    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – D. Pejšová, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová.
    bahis siteleri