Chomutov – Kladno 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Rytíři Kladno
Neděle 25.08.2019, 13:00 • ČEZ stadion, Kladno • O pohár Rytířů Kladno • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Pöschl, Döring, Poch, Rusín, Černý, Rykl, Spudich, Svoboda, Pavlak, Jenček, Vostiňák,Šugar, Čech, Šilar, Ekrt

    Rytíři Kladno: Suk (Jaňour) – Kohlíček, Koštoval, Sýkora, Malý, Danda, Hvězda, Havel, Burger, Ullrych, Šapovaliv, Kouba, Bareš, Hrabík, Hurta, Procházka, Štěpánek, Vimmer, Adam, Nedvěd, Redlich.
     
    Na ledovou plochu už přijíždějí hokejisté Chomutova, kteří na turnaji O pohár Rytířů Kladno ovládli skupinu A! V základní skupině postupně porazili Rytíře 4:1, Ingolstadt 9:2 a Regensburg 6:0. V semifinále pak Piráti přešli přes Litvínov, který udolali 2:0.
     
    A na rozbruslení už je i pořádající tým, tedy Rytíři Kladno! Ti sice na úvod turnaje prohráli se svým dnešním sokem 1:4, pak si ale poradili s Regensburgem vysoko 11:1 a s Ingolstadtem 4:1. Postoupili tak ze druhého místa skupiny A. V semifinále pak zvládli vyrovnané derby proti kladenské Pézetce a po výhře 6:5 postoupili do finále.
     
    Týmy už jsou nastoupené na modrých čarách, za malou chvíli jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Jdeme na věc, kotouč je ve hře! A jako první se k němu dostali hráči Chomutova, kteří jsou dnes vedeni jako domácí, přestože hrají na kladenském stadionu. V základní skupině totiž skončili právě před pořádajícími Rytíři.
     
    00:49
    Bareš to zkoušel individuálně, ale mezi dvojicí bránících hráčů neprošel. Poch se mu postavil do cesty a po osobním souboji využil svoje kilogramy k tomu, aby pronikajícího soupeře stáhl k ledu.
     
    02:16
    Ullrych teď předváděl svoje technické finesy a dlouho motal soupeře v jeho vlastním pásmu. Nakonec ale zvolil nepřesnou přihrávku na spoluhráče a Rytíři o kotouč přišli.
     
    02:52
    Je tu první příležitost pro Piráty! Matyáš Šapovaliv (KLA) totiž dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    03:47
    Rytíři se zkoušeli osvobodit, ale vyhozený kotouč byl tečovaný a skončil jen mimo hrací plochu. Vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    04:28
    Rykl se dostával ke střele z mezikruží, ale do jeho pokusu okamžitě zaklekl jeden z bránících hráčů Kladna.
     
    04:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak Chomutovští přece jen využívají přesilovou hru a jdu do vedení! JAN EKRT dostal přesnou přihrávku na levý kruh a před přesouvajícím se Sukem procedil kotouč k bližší tyči. Asistence: Tomáš Šilar a Dominik Perný.
     
    05:54
    Rytíři chtěli přijít s rychlou odpovědí, jenže s kotoučem skončili jen za brankou Chomutova. Tam se teď vede lítý boj o puk.
     
    06:26
    Kouba předvedl dobré napadání za brankou a po jeho bodyčeku se dostal ke kotouči Šapovaliv! Ten však nabídnutého prostoru a času nevyužil a zakončil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    07:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    To chomutovský DOMINIK PAVLÁK naložil s nabídnutým prostorem ideálně! Dostal kotouč do volného místa, ideálně si nabruslil a přesnou trefou nedal Sukovi velkou šanci. Asistence: Tomáš Šilar a Jan Ekrt.
     
    07:33
    A je tu početní výhoda i pro Kladno! Střelec předchozí branky Dominik Pavlák (CHM) si odchází odpykat dvouminutový trest.
     
    08:20
    Ullrych byl blízko snížení! Poté, co Ciple jeho pokus vyrazil k zadnímu mantinelu, obkroužil klec a chtěl zasunout k odkryté tyčce, jenže jeden z bránících hráčů mu v poslední chvíli sáhl nataženou holí do kotouče!
     
    09:07
    Piráti se osvobozují zpod velikého tlaku a z přesilové hry Rytířů už mnoho nezbývá.
     
    09:59
    Hurta si chystal kotouč na střelu příliš dlouho, a tak mu v okamžik rány sáhl do puku bránící hráč. Výsledný pokus podle toho poté také vypadal, puk jen neškodně prolétl kolem chomutovské brány.
     
    10:54
    Za podrážení je vyloučen kladenský Procházka (KLA).
     
    11:28
    Rytíři zatím zvládají oslabení velice dobře a kotouč drží daleko od své branky.
     
    12:00
    Až teď se Chomutovští dostali do pásma a po krátké kombinaci pálil z pravého kruhu Spudich. Jeho rána však nemířila mezi tři tyče.
     
    13:05
    Hurta přitvrdil hru a okamžitě předvedl, že rychlé napadání dělá chomutovským hráčům veliké problémy. Piráti ale nakonec s potížemi kotouč udrželi a pomalu vyrážejí vpřed.
     
    14:14
    Hvězda měl práci v obranné činnosti, ale poradil si i s protizvratnou kličkou, kterou si na něj soupeř nachystal.
     
    14:34
    Suk vyjel z branky a procvičil si práci s brankářskou holí. Nakonec si ale na žádné odvážné řešení netroufl a jen na jistotu rozehrál do rohu.
     
    15:10
    Rychlý protiútok Kladna málem přinesl branku! Žabička však prolétla jen těsně nad čepelí Hrabíkovy hole, a kladenský útočník tak nedokázal zakončit do odkrytého koutu brány.
     
    16:00
    Hrabík tentokrát v roli asistenta, jenže Bareš v mezikruží vysoko přestřelil! To ho může mrzet.
     
    16:47
    Perný v nouzi nastřeloval kotouč na kladenskou bránu, tu však o pořádný kus minul.
     
    17:11
    Ciple vyjel rozehrávat daleko z branky a málem z toho těžil Štěpánek! Brankář Pirátů se však stihl vrátit do brankoviště a s problémy jeho ránu zneškodnil.
     
    17:43
    Kouba do puku jen tak plácl bekhendem a Ciplemu nadělal pořádné problémy! Jedovaté nahození totiž mířilo přesně do prostoru mezi betony chomutovského brankáře a maskovaný muž musel rychle utěsňovat všechny mezírky ve své výstroji.
     
    18:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se Rytíři prosazují a ještě v první části snižují rozdíl! Hurtova střela z mezikruží skončila sražená za brankou, odkud přišla rychlá přihrávka na levý kruh a odtamtud už zamířil naprosto přesně ONDŘEJ HRABÍK. Asistence: Adam Bareš a Vojtěch Hurta.
     
    19:58
    Za sekání je vyloučen Josef Rykl (CHM).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Končí první třetina, po které jsou blíže vítězství chomutovští Piráti. Rytíři byli po většinu první dvacetiminutovky o něco aktivnější, soupeř ale nekompromisně proměňoval svoje šance, zatímco Ciple vytáhl proti kladenským střelcům několik velmi dobrých zákroků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Na ledě ještě probíhaly menší zmatky, kvůli počtu hráčů Chomutova, kteří mají být na ledě. Správnou odpovědí je ale samozřejmě číslo čtyři! Pokračuje totiž kladenská přesilovka.
     
    20:43
    Rytířům se ovšem zatím početní převaha nedaří. Chomutov brání velmi dobře a zatím soupeře vůbec nepustil do svého obranného pásma.
     
    21:05
    Matyáš Šapovaliv měl na hokejce srovnání! Odrazil se k němu totiž kotouč před odkrytou klec, jenže kladenský útočník byl tísněn bránícím hráčem a netrefil!
     
    21:38
    Tentokrát zastavuje Rytíře ofsajd. Z přesilové hry už zbývá jen dvacet vteřin.
     
    23:17
    Ekrt byl zády k brance, ale ještě se dokázal i přes bránícího hráče vytočit k zakončení! Kotouč proklouzal jen kousek vedle tyčky kladenské brány.
     
    24:26
    Chomutovští ztratili kotouč a mohli být potrestáni. Havel, který nikým neatakován jel na bránu, ale hodně minul!
     
    25:15
    Šapovaliv se snažil vyhnout hitu soupeře, sám však škobrtl a stejně skončil na ledě. Rytíři nicméně dál bojují o útočné pásmo a zatím ve druhé části soupeře téměř k ničemu nepustili.
     
    26:14
    Bareš střílel prudce z otočky, jenže Ciple stihl vytasit zákrok ramenem!
     
    26:51
    Rytíři jsou teď oslabení, protože jeden z jejich beků přišel o hůl. Nakonec ale kotouč dokázali odklidit a můžou vystřídat.
     
    27:27
    Další přesilovku si zahrají Piráti. David Kohlíček (KLA) je vyloučen za podrážení.
     
    27:43
    Kladno udeřilo v oslabení! Vimmer byl úplně sám na středu hřiště, klička mu však nevyšla a Ciple kotouč kryje!
     
    28:25
    Krásná souhra chomutovských hokejistů gólem nekončí! Matyáš Svoboda si výborně nabruslil na křižnou přihrávku na levý kruh, Suk se ovšem výborně přemístil a jeho střelu zkrotil na své hrudi.
     
    29:03
    Suk odvedl příkladnou práci a pomohl svým spoluhráčům. Měl čas, tak nabral kotouč na lopatu a vysokým obloukem jej poslal přes celé kluziště.
     
    29:47
    Mezi střídačkami zůstává v předklonu Bareš, který má evidentně nějaký problém s rukou. Snad to nebude nic vážného.
     
    30:38
    Teď je to tedy hodně velká přetahovaná. Ani jeden z týmů se nemůže delší dobu udržet na puku a v důsledku toho také vymizely veškeré šance.
     
    31:16
    Rozjetý Ullrych chtěl z rohu naservírovat kotouč před brankoviště, jenže ho jeho přihrávky výborně zalehl jeden z chomutovských beků.
     
    31:56
    Kotouč byl těsně před Sukem tečovaný, ale naštěstí pro kladenského brankáře mířil nad.
     
    32:15
    Havel byl v dobré pozici, jenže vůbec nevystřelil! V rozhodujícím okamžiku mu sjel puk z čepele a posléze jej navíc zválcoval dojíždějící sok.
     
    32:44
    Jenček už si myslel, že musí skórovat! Zpoza klece totiž dostal parádní puk mezi kruhy, ale Suk dokázal jeho pokus zachytit!
     
    33:31
    Další tečovaný puk prolétl kolem klece zmateného Suka. Ani tentokrát ale kladenský brankář nemusel zasahovat.
     
    34:27
    Svoboda zachytil kladenskou rozehrávku, jenže na posledního beka si nepřišel! Ten totiž výborně zaklekl a vlastním tělem zastavil prudkou střelu.
     
    35:58
    Radek Jenček (CHM) je vyloučen za podrážení.
     
    36:21
    Rytíři se zatím během přesilovky ne a ne usadit v pásmu. Na kotouči jsou zatím víc Piráti.
     
    36:47
    Čech obětavě zaklekl do střely a právě díky tomu se Chomutovští dokázali osvobodit.
     
    38:15
    Až po vypršení přesilovky se Rytíři pořádně dostali do pásma, ani tentokrát však před Ciplem nic nevymysleli.
     
    38:46
    Rykl na modré čáře ostře srazil Vimmera a kladenská střídačka se hodně rozčiluje. Sudí ovšem zůstává v naprostém klidu.
     
    39:30
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využili přečíslení hodně překvapivým způsobem a navyšují svoje vedení! DOMINIK PAVLÁK naznačil přihrávku, čímž vyřadil posledního beka Kladna a posléze předvedl bekhendovou kličku a uklidil puk mezi Sukovy betony!
     
    39:54
    Kladno okamžitě odpovědělo obřím tlakem, jenže Ciple drží vítězoslavně lapačku nad hlavou! Tentokrát obstál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé části vedou Chomutovští o dvě branky. Když už to vypadalo, že ve druhé části branka nepadne, vzal si slovo Pirát Dominik Pavlák, který hezky využil přečíslení a přidal třetí branku svého týmu. Uvidíme, jak dokáže na náskok Chomutova zareagovat v poslední třetině Kladno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byl od Pirátů bleskový start třetí třetiny! MARTIN PÖSCHL si vzal puk, nabruslil do pásma, trefil soupeře, dostal se zpět k odraženému puku a zamířil přesně do protějšího růžku brány! Chomutovští teď už mají hodně zajímavé vedení. Bez asistence.
     
    42:11
    Za vražení na hrazení je vyloučen Ondřej Čech (CHM). To je pro Rytíře zajímavá možnost.
     
    42:48
    Koštoval vystřelil od modré z první, jenže bránu o dobrý metr netrefil.
     
    43:03
    Chomutovští dostali soupeře z pásma a další postup Rytířů zastavil odpískaný ofsajd.
     
    43:29
    Rytířům se ale přesilovka zatím nedaří. Momentálně už delší dobu drží puk Chomutovští, kteří tak šetří drahocenný čas z Čechova trestu.
     
    44:13
    Bareš dostal luxusní puk do jízdy v mezikruží, ale přes bránícího hráče nedokázal zakončit! Ciple se posléze už dokázal srovnat a následnou střelu zachytil v lapačce.
     
    44:29
    Hra se začíná celkově přiostřovat. Rytíři jsou patrně poněkud frustrovaní, že se jim v domácím prostředí nedaří vyzrát na chomutovský celek.
     
    47:56
    U modré čáry teď schytal jeden z chomutovských hráčů ostrý hit a tentokrát se pro změnu marně rozčiluje střídačka Pirátů.
     
    48:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jeden z kladenských obránců skončil na ledě a Chomutovští toho využívají! Pavel Šugar už nahrával MATYÁŠI SVOBODOVI před úplně odkrytou klec. Asistence: Pavel Šugar.
     
    48:52
    Šugar znovu nebezpečně přihrával před branku, ale tentokrát Suk Jenčka vychytal.
     
    49:10
    Kladno právě vstřelilo branku!
    ŠTĚPÁN VIMMER využil trestné střílení a ještě vrací Rytíře do hry! Kladenský útočník zamířil přesně mezi Cipleho betony.
     
    50:20
    V náporu jsou teď pro změnu zase Piráti, kterým zachutnalo pohodlné čtyřbrankové vedení a rádi by jej zpátky.
     
    51:04
    Hrabík se po několika odrazech puku dostal do úniku za obranu Chomutova, jenže rozhodčí píská ofsajd a šanci Kladna přerušuje.
     
    51:28
    Stejný problém zastavuje i na druhé straně Piráty.
     
    51:57
    Ciple viděl skrytou střelu od modré čáry až na poslední chvíli, ale i tak si poradil.
     
    53:13
    Bareš to zkusil z velikého úhlu a nadělal Ciplemu pořádné problémy. K dorážce už se ale nikdo nedostal.
     
    53:40
    Hurta byl v úniku, ale bekhendový blafák nezvládl a vysoko přestřelil!
     
    55:49
    Rytířům dnes zkrátka není přáno! Kouba v obrovské možnosti orazítkoval tyč!
     
    56:07
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že Ciple má puk pod kontrolou, ale kotouč nakonec skončil až v síti! ADAM BAREŠ vzal přečíslení na sebe a střelou z levé strany ještě dramatizuje závěr utkání! Bez asistence.
     
    56:30
    Kladno si vyžádalo oddechový čas!
     
    56:30
    Suk zůstává na střídačce a Rytíři jdou bojovat se šesti bruslaři v poli!
     
    57:12
    Rytíři mají tlak, ale Svoboda vyhazuje do středního pásma.
     
    57:43
    Ekrt vypáchl Rytířům puk, ale do odkryté klece už nedokázal zakončit.
     
    57:52
    Přes celé kluziště teď mířil puk na prázdnou branku, kterou jen těsně minul.
     
    57:52
    Chomutov si vyžádal oddechový čas.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a Rytířům se čas krátí.
     
    58:35
    Malý nahodil od modré, ale puk bezpečně dolétl pouze do Cipleho lapačky.
     
    59:17
    Křižný pas došel až k Barešovi, ale ten zasáhl z první jen Cipleho beton!
     
    59:48
    Ciple kryje i další nahození, tohle už Rytíři nedokážou vyrovnat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Chomutov si svoje vedení pohlídal a na druhém ročníku turnaje O pohár Rytířů Kladno vítězí!
     
    Na ledě už je legendární Jaromír Jágr, který ocení nejlepší hráče turnaje i týmy, které skončily na prvních třech místech.
     
    Konečné pořadí turnaje

    1. Piráti Chomutov
    2. Rytíři Kladno
    3. PZ Kladno
    4. HC Verva Litvínov
    5. Jungadler Mannheim
    6. ERC Ingolstadt
    7. Kobra Praha
    8. EV Regensburg (15:09:06)

    Filip Ardon

    Branky a nahrávky: 5. Ekrt (Šilar, Perný), 8. Pavlák (Šilar, Ekrt), 40. Pavlák, 41. Pöschl, 49. Svoboda (Šugar) – 19. Hrabík (Bareš, Hurta), 50. Vimmer (TS), 57. Bareš


    Piráti Chomutov: Ciple (Bajgar) – Pöschl, Döring, Poch, Rusín, Černý, Rykl, Spudich, Svoboda, Pavlak, Jenček, Vostiňák,Šugar, Čech, Šilar, Ekrt
    Rytíři Kladno: Suk (Jaňour) – Kohlíček, Koštoval, Sýkora, Malý, Danda, Hvězda, Havel, Burger, Ullrych, Šapovaliv, Kouba, Bareš, Hrabík, Hurta, Procházka, Štěpánek, Vimmer, Adam, Nedvěd, Redlich
    bahis siteleri