Tlačová konferencia prezidenta SZĽH M. Šatana (kon.) | Tisková konference Českého svazu házené (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | Tisková konference TJ Sokol Nové Veselí (kon.)
konec
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

Středa 04.09.2019, 11:30Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (12:04:53)
     
    Tomáš Rolinek o odpočinku a čisté hlavě: "Teď už mám hlavu čistou. Za tu dobu od konce sezony se naprosto změnila atmosféra a jsem dobře naladěn a věřím, že tato sezona bude úplně o ničem jiném. Chtěl bych poděkovat všem, co se o nepřetržitém působení v nejvyšší soutěži přičinili. Kádr je mnohem lepší, máme dva vyrovnané gólmany a uvidíme, důležité je dobré vstoupit, abychom mohli být v klidu a nebyla žádná panika, že ztrácíme. Tato sezona je bez baráže a chci, abychom postoupili do play-off."
     
    O smlouvě Sebastiena Pichého a absenci v Berlíně mluví Ladislav Lubina: "Sebastien zde byl na try outu a tři dny před zápasem onemocněl. Museli jsme rozhodnout i bez zápasu, nemohli čekat až na zítřejší utkání."
     
    Martin Sýkora o rozpočtu: "Rozpočet je vyšší než v loňském ročníku, přesáhne sto miliónů korun."
     
    Primátor Martin Charvát o případné podobě podpory hokejového klubu: "Ve čtvrtek 26. září proběhne seminář, kde odhalíme výstupy a dojde k nějaké dohodě, mohli bychom vše v říjnu přesunout do zastupitelstva."
     
    Sportovní manažer Jaroslav Kverka o možných příchodech: "Opět se to mění každý den. Nyní jsme si řekli, že pravděpodobně v této podobě kádr půjde do extraligy. Momentálně to vypadá, že další změna už nepřijde."
     
    Kverka o možnosti případného odchodu Kousala: "Jsme na to připravený, když se mu bude dařit, možnost odchodu má ve smlouvě. Teď se nedá říct, jak budeme reagovat, řeší se to ze dne na den. Víme, že může nastat a pak uvidíme."
     
    Kapitán Tomáš Rolinek o přípravě: "Trenér Lubina nám dal hodně zabrat, vrátilo se nám kolo, takže řada hráčů si hodně sáhlo na dno a bylo to vidět. Zbývají nám ještě dva zápasy a my už se všichni těšíme na start soutěže."
     
    Ladislav Lubina o přípravě: "Sezona byla dlouhá, táhla se do konce dubna, bylo potřeba stanovit harmonogram letní přípravy. Rozhodli jsme se dodržet měsíční pauzu, aby si hráči fyzicky a psychicky odpočinuli. Příprava trvala devět týdnů a byla rozdělena na dva bloky, byli jsme na soustředění v Krkonošších, což byl velmi pozitivní krok. Jeli jsme bez dovolené, pak týdenní pauzu a 29. července jsme šli na led, od čehož se odvíjely problémy s účastí na turnaji Mountfield Cup, kde jsme nechtěli riskovat zranění hráčů po pěti trénincích. Byl to nutný krok. Rázem jsme pár dní před extraligou a budeme se snažit zbývající čas maximálně využít, abychom 13. září byli připraveni na nový ročník."
     
    Sportovní manažer Jaromír Kverka: "Po mém nástupu jsme s trenérem Lubinou začali pracovat na obměně, nových hráčů máme devět, což znamená, že mužstvo je skoro z poloviny nové. Jsem rád, že jsme přivedli kluky, kteří zde vyrostli a pomůžou nám, sezona by mohla probíhat ve větším klidu než minulý rok. Musíme dál pracovat a k tomu hru v klidném středu potřebujeme, jakákoliv pozice v play off bude úspěch a klid do další práce."
     
    Slovo si převzal Ing. Martin Charvát, primátor města: "Chtěl bych poděkovat lidem, kteří nás v loňské sezoně vyvedli z těžkých vod – jmenovitě Dušanovi Salfickému, Ladislavu Lubinovi a kapitánovi Tomášovi Rolinkovi. Nyní je potřeba vzít sedmdesátiletou tradici vážně a postavit se jí čelem. Můžeme se bavit o školách, chodnících, ale musíme vzít v potaz i druhou část – my jako město se budeme muset postavit nejen k hokeji, ale i k ostatním sportovním ikonám města."
     
    Ing. Martin Sýkora o novinkách před sezonou: "Pracujeme i na novém webu, který na úvodním domácím zápase spustí v ostré verzi. Chceme i mobilní aplikaci, protože to je něco, bez čeho se neobejde a je to správná cesta v komunikaci s fanoušky. Další změnou je změna parkování, systém je změněný a v tuto chvíli budou vyhrazeny zpoplatněné plochy (30,- Kč za utkání) v okolí stadionu."
     
    Sýkora o novém dresu: "Snažili jsme se prezentovat co nejčistější variantu, aby se divákům líbil. Je tam motiv "70", což se s námi potáhne celou sezonu a bude k vidění na hodně místech."
     
    Generální manažer Sýkora o přípravě: "Byla dlouhá a náročná a všichni se už těšíme na start sezony. To, že vše děláme dobře, dokazuje počet permanentek, nyní máme prodáno více než 4 200 permanentních vstupenek. To je důkaz, že nám fanoušci věří. Věřím, že se nám sezona povede."
     
    V této sezoně Dynamo Pardubice slaví 70 let mezi elitou. "Sezona bude plná očekávání, proběhlo velké množství změn. Věřím, že díky našemu přístupu jsme vytvořili pro první tým maximální podmínky, aby vrátili Dynamo na příčky, kam patří. Sázíme na mládí a navrátilce," popisuje Martin Sýkora.
     
    Následuje video týkající historických úspěchů Dynama Pardubice, kde jsou vyčteny všechny dosavadní mistrovského titulu tohoto slavného klubu.
     
    Nyní dochází k symbolickému předání nového extraligového dresu předsedovi představenstva Martinovi Havelkovi a Martinu Kvírencovi, kteří si domů z tiskové konferenci odnesou zajímavý dar.
     
    Předseda představenstva Chládek a Tintěra Ing. Martin Kvírenc o partnerství: "Nyní jsme se posunuli do pozice hlavního partnera, což dokládá naši filosofii, abychom byli užiteční svému okolí. Spousta našich zaměstnanců jsou Pardubáci, spousta z nich jsou fanoušci tohoto nejvýznamnějšího sportu v regionu a my tím dáváme signál, že jsme toho součástí. Chceme podporovat věci, které mají smysl a to je v duchu principů, které naše firma má. Pardubice jsou hokejové město a je přirozené, že mu vytváříme silnou podporu."
     
    Martin Havelka, předseda představenstva ENTERIA: "Jsme český stavební holding, skládáme se z několika značek. Stavíme po celé republice, ale sídlo máme stále v Pardubicích. Když jsme přemýšleli, jak zviditelnit, nabídla se možnost spojit naše partnerství s tradičním pardubickým hokejem, s dobrou značkou, která něco znamená. Rozhodli jsme se smlouvu na dva roky a rok opce uzavřít. Snažíme se vytvářet podmínky ve firmě a chceme to i tady, aby hokej šel směrem kupředu."
     
    Martin Sýkora pokračuje: "Enteria se stává partnerem arény, společnost Chládek a Tintěra bude hlavním partnerem naše klubu. Jsem rád, že po loňské sezoně vidí směr, který jsme nastavili, přivedli jsme hráče ze zahraničí, snažíme zapracovat mladé hráče a juniory a obchodní partneři naší cestě věří."

    Petr Dejnožka

    bahis siteleri