Tlačová konferencia prezidenta SZĽH M. Šatana (kon.) | Tisková konference Českého svazu házené (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.) | Tisková konference TJ Sokol Nové Veselí (kon.)
konec
Tisková konference TJ Sokol Nové Veselí

Středa 04.09.2019, 19:00 • Tiskové centrum ZDT Areny, Nové Veselí • Tiskové konference
     
    Další otázky ze strany novinářů nepřišly, a tak byla historicky první tisková konference v Novém Veselí ukončena. (19:15:11)
     
    David Melichar: „První extraligový zápas v sobotu proti Maloměřicím, tam bych chtěl pozvat fanoušky, aby se podívali, jak se tým přes léto změnil.“
     
    Michal Studený: „Hraje se jinak, když je plná hala a doufám, že to bude i tuto sezonu stejné. Fanoušci by měli být naším osmým hráčem, jsme velká vesnice, rodina a toho si strašně vážíme.“
     
    Nikola Sekulič: „Nebude chybět dobrá házená, jsou tady super hráči, super atmosféra a těším se na nový tým, stejně jako fanoušci. Ve Veselí je tradičně nejlepší atmosféra v lize, fanoušci nám pomáhají ve velkém počtu.“
     
    Každý hráč dostal možnost nějakým způsobem „pozvat“ fanoušky a diváky na novou sezonu. Nejprve si však trenér vzal slovo hlavní trenér Hladík. „Chceme hrát fyzicky více náročnou házenou, poctivou. Máme tady i kvalitnější hráče, pro fanoušky to bude mnohem zajímavější a bouřlivější. V útoku se nám během přípravy velice dařilo, což je oproti loňsku velká změna. Pracovitost přináší výsledky a my doufáme, že nám to pomůže.“
     
    Přesto tým není ještě kompletní. Pamphile Bassomben, posila z Kamerunu, stále nedorazila a přítomný novinář měl tedy šanci k tomuto dotazu. „U kamerunského hráče stále čekáme na vízum. Dostali jsme do Čech žádost, zbývají dva dokumenty k vyřízení. Počítáme, že okolo pátého, šestého kola (říjen – listopad), by mohl zasáhnout,“ potvrdil neoficiální informace, které se šířily, trenér Hladík.
     
    Na Martina Kocicha mířil další dotaz. Jednalo se o rozdílu herní taktiky mezi Frýdkem, kde působil a Novým Veselím. Zatímco ve Frýdku často hrál situace 1 na 1, ve Veselí se hraje hodně kombinačně. „Ve Frýdku jsem hrál úplně něco jiného, než tady. Trenér chce zcela odlišné věci než já hrál loni,“ stroze vysvětluje.
     
    S evropskými poháry souvisí i netypická volba dvou kapitánů. Zatímco v domácí lize bude „šéfovat“ David Melichar, v Evropě to bude výsada Nikoly Sekuliče. Dotaz jednoho novináře tedy mířil na tuto nepříliš tradiční věc. „Nestavíme tým na jednom kapitánovi, ale na pěti, šesti hráčích, kteří mluví za kabinu jako celek. Logicky jsme se dohodli, že Nikola bude kapitán na evropské poháry, protože má s nimi zkušenost,“ prozradil důvod tohoto rozhodnutí trenér Hladík. Oba hráči shodně potvrdili, že se na kapitánskou roli v týmu hodně těší.
     
    Prakticky veterán A-týmu v Novém Veselí, pivot Nikola Sekulič, byl dotazován na evropské poháry, se kterými již má zkušenosti. „Evropské poháry jsou pro nás odměna. Náš soupeř není vůbec špatný, my ale budeme chtít těžit z domácího prostředí, ve kterém hrajeme dva zápasy a postoupit určitě dále,“ naráží na to, že proti bulharské Dobrudji budou mít Veselští výhodu domácí palubovky.
     
    Dotazu se nevyhnula ani nová akvizice v týmu Martin Kocich, který přišel na Vysočinu z Frýdku-Místku. „Přípravu jsem si užil, oproti Frýdku tam bylo hodně tréninků navíc a počítám k tomu i herní soustředění, která byla výborná, jak herní kvalitou, tak i tou týmovou,“ porovnává rozdíly mezi dvěma kluby Kocich.
     
    Novou brankářskou jedničkou do příští sezony bude Michal Studený, domácí odchovanec. V brance však není od začátku své kariéry, v žákovských kategoriích nastupoval na pivotu. Jak se na svoji doposud nejdůležitější roli cítí? „Těším se hodně, pauza je dlouhá. Trochu je tam samozřejmě stres, odešel nám Víťa Schams, který byl posila týmu jak herně, tak osobně,“ povídá nepříliš zaplněnému tiskovému centru jednadvacetiletý gólman.
     
    Po úvodním slovu domácího trenéra přichází na řadu dotazy novinářů.
     
    Plány jsou po loňské veleúspěšné sezoně zcela jasné. Pokud možno, zopakovat postup do play-off a pokusit se loňský výsledek vyrovnat. „Naším cílem je jednoznačně play-off, do něj bychom šli rádi nejhůře z pátého místa. Čeká nás velice klíčový úvod, ze čtyř zápasů chceme udělat šest bodů, ty zápasy hodně napoví. K play-off však vede ještě dlouhá cesta,“ upozorňuje na start sezony Hladík.
     
    Do nové sezony vstupují Veselští s prakticky novým týmem. Mnoho odchodů však nahradily poměrně kvalitní příchody. „Tým se v hodně ohledech změnil. Máme širší kádr díky příchodům zvenčí, a také pár postupům z dorostu. Díky tomu můžeme provádět větší rotaci hráčů, což nás v uplynulé sezoně v klíčových fázích limitovalo. Budeme určitě chtít pokračovat v dobré obraně, naopak bychom rádi bychom navýšili počet rychlých útoků a hráli pohlednou házenou,“ prozradil trenér Hladík.
     
    Nové Veselí bylo vždy známo svoji kvalitní přípravou po fyzické stránce. Letos se však hlavní cíl a koncept přípravy ubíral lehce jiným směrem. „Zaměřili jsme se především na herní stránku. Kondici jsme tím pádem trochu upozadili, ale i tak jsme dobře fyzicky připraveni pro novou sezonu.“
     
    Jako první dostal slovo hlavní trenér Pavel Hladík. „Letos to bylo náročné, změn v kádru bylo hodně a museli jsme tomu uzpůsobit celou přípravu. Byla to specifická příprava, protože jsme hodně pracovali s balonem a tým byl nový. Díky přístupu hráčů jsme to však zvládli a z tohoto pohledu jsem spokojen,“ sděluje trenér dojmy z přípravy.
     
    PR manažerka klubu, Karolína Straková, uvítala přítomné novináře a tisková konference tímto oficiálně začíná.
     
    Tisková konference začala.
     
    Dobré odpoledne z Nového Veselí! Poprvé v historii uspořádá domácí házenkářský klub tiskovou konferenci, která by měla proběhnout od 19:00 v tiskovém centru ZDT Areny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Tomáš Kalas

    bahis siteleri