Most – Plzeň 1:2 (kon.) | Kladno – Sudoměřice 6:0 (kon.) | Hr. Králové – Ústí n/L 3:2 (kon.)
Karviná – Letohrad 3:2 (kon.) | Pardubice – Kovo Praha 7:1 (kon.) | Kert Park Praha – Dobřany 10:2 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
10:2 (3:1, 3:0, 4:1)
TJ Snack Dobřany
Sobota 07.09.2019, 17:30CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    Krásné odpoledne všem hokejbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Extraligy mezi HC Kert Park Praha a TJ Snack Dobřany. Zápas začíná v 17:30 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Hokejbalová extraliga je zpět. A hned na úvod nás čeká zápas loňského mistra Kert Park Praha a nováčka z Dobřan. Favorit je v sobotním zápase jasný, západočeši přesto v přípravě několikrát ukázali, že můžou potrápit i silnější celky.

    Nový ročník začíná s lehce pozměněnými pravidly. Například prodloužení se bude hrát tři proti třem, bylo zakázáno střídat po zakázaném uvolnění, či byl přidán po hokejovém trendu nový trest jménem pozdní dohrání.

    Kert má po další sezóně snů rozporuplnou přípravu. Z pěti zápasu vyhráli pražští hokejbalisté pouze dvakrát, podlehli například Pardubicím, Kladnu či české reprezentaci do 20 let. Porazit naopak dokázali Dobřany a Plzeň.

    V Dobřanech dlouho váhali, zda mají využít možnosti postupu do extraligy. Nakonec se ale západočeši rozhodli, že si nejlepší tuzemskou soutěž vyzkouší. Na letním turnaji na Kladně sice nestačili ani na jednoho soupeře, za své výkony se ale nemusí stydět a například v zápase s mistrovským Kertem ukázali, že se v české nejvyšší soutěži neztratí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Mroviec (Koch) – Kaucký, Kubeš, Laurinc, Macek, Šperl, Hrdlička – Bašák, Čejka, Danko, Fejfar, Jágr, J. Krůček, M. Krůček, Suchánek, Vaniš, Wróbel

    TJ Snack Dobřany: Jásek (Marek) – Truchlý, V. Šlehofer, Vaníček, O. Šlehofer, Babor, Málek, Jánský – J. Kovářík, D. Kovářík, Matoušek, Kobr, Rubner, Toman, Remiš, Bárta, Čech, Červenka, Škrlant, Neumaier, Duchek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly první třetiny vyhráli domácí hráči.
     
    00:31
    Ke střele z hranice levého křídla se dostal Jakub Laurinc. Jeho střelu ke vzdálenější tyči ale dobrým zákrokem vyrážečkou vykryl Ondra Jásek.
     
    01:38
    Petr Danko se zkušeně protlačil zpoza branky až před brankoviště odkud i bekhendem zakončoval. Jeho ne příliš razantní trefa nakonec prosvištěla těsně vedle vzdálenější pravé tyči východočeské branky.
     
    02:55
    Ondra Jásek si zkušeně pokryl pravou tyč dobřanské branky a vykryl tak rovnou trojici domácích pokusů. Hráči Kertu mají zatím podle očekávání jasně navrch.
     
    03:55
    Kert Park právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! Hostující gólman Ondra Jásek si se samostatným únikem Jana Čejky sice ještě poradil, na střelu od modré Davida Šperla a následující dorážku MARTINA KRŮČKA už ale byl krátký. Asistence: David Šperl, Jan Čejka.
     
    04:33
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Suchánek – 2 min., držení hole).
     
    04:45
    Domácí na úvod vlastního oslabení vyhazují míček za hostující bránu.
     
    05:11
    Závar před domácí brankou, Jan Mroviec ale přilehl puk a nátlak Dobřan tak ukončil.
     
    05:50
    Domácí Kert Park se zatím úspěšně brání. Hosté z východu Čech si nic kromě úvodního tlaku a střely Václava Šlehofera z poloviny pořádně nevytvořili.
     
    06:24
    Dobřany právě vstřelily branku!
    A máme tu poměrně překvapivou vyrovnávací branku! Devět vteřin před koncem přesilové hry poslal kapitán Martin Remiáš MARKA RUBNERA do nadějné střelecké pozice, ten nekompromisně skóroval k tyči. Asistence: Martin Remiáš.
     
    07:22
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Vaníček – 2 min., sekání).
     
    08:21
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Kert Park Praha se opět ujímá vedení! Marin Krůček našel JANA ČEJKU a ten ve vlastní přesilové hře střelou k pravé tyči z prostoru mezikruží prostřelil hostujícího gólmana Ondru Jáseka. Asistence: Martin Krůček.
     
    10:16
    Martin Remiáš zpoza branky nikoho ze svých spoluhráčů nenašel, a nechtěně tak vyhodil míček na zakázané uvolnění.
     
    10:45
    Do zakončení z prostoru mezikruží se dostal Tomáš Wróbel, jeho střelu bekhendem však hostující gólman bez větších problémů vykryl.
     
    10:50
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Marek Rubner – 2 min., zdržování hry).
     
    11:21
    Ondra Jásek teď musel zasahovat proti tvrdé střele od modré
     
    11:36
    Ondra Málek teď vykryl razantní střelu od modré, po zásahu ale zůstal ležet na zemi. Hra je na chvíli přerušena a lehce otřesený dobřanský kapitán odchází na střídačku.
     
    12:53
    Kert Park právě vstřelil branku!
    A máme tu další branku domácích! Jan Čejka poslal z pozice u levé hostující tyče přihrávku pod sebe na nabíhajícího JIŘÍHO VANIŠE, který z první z prostoru mezikruží dobře mířenou střelou zavěsil míček pod víko hostující branky. Asistence: Jan Čejka.
     
    13:55
    Jan Čejka z nadějné pozice na ose hřiště pouze promáchl a poslal tak hostující hráče do nadějného brejku. Dobřanskou akci musel na vlastní polovině dobrým obranným zákrokem zastavit Jakub Laurinc.
     
    14:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    14:30
    Domácí hokejbalisté obléhají hostující branku, do žádné vyložené střelecké pozice se ale nemůžou dostat.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:09.
     
    První třetina je minulostí. Kert Park Praha zatím zaslouženě vede 3:1, kdy se trefil Martin Krůček, Čejka a Vaniš. Za hostující celek se prosadil Rubner.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:47
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tak to byla trefa! TOMÁŠ WRÓBEL se od modré napřáhl k parádní trefě, která prolétla mezi brankářem a pravou tyčkou! Kert Park Praha tak už vede 4:1.
     
    16:38
    Kert Park právě vstřelil branku!
    A máme tu další branku! Macek poslal na Wróbela, který našel PETRA DANKO, ten parádní střelou z hranice pravého kruhu střelou ke vzdálenější tyči prostřelil hostující gólmana. Asistence: Tomáš Wróbel, Filip Macek.
     
    17:07
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Marek Toman – 2 min., sekání).
     
    18:29
    Kert Park se během vlastní přesilovky trápí s rozehrávkou. Hráči Dobřan zatím obstojně brání na modré.
     
    19:07
    Hosté v plném počtu.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Šperl – 2 min., sekání).
     
    20:30
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Dobřany inkasují během přesilové hry! Martin Krůček parádním obranným zákrokem na modré obral útočícího hráče o míček a poslal ho na nabíhajícího JANA ČEJKU, ten tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Ondrovi Jáskovi udělal jednoduchou kličku do strany a skóroval. Asistence: Martin Krůček
     
    20:47
    Střelu Jana Kováříka zpoza modré srazil jeden z bránicí hráčů čepelí, míček přeskočil ochrannou síť nad brankou a vylétl pryč ze hřiště.
     
    21:13
    Po rychlé hostující kombinaci se dostal do zakončení Dan Kovářík, jeho trefu z hranice levého kruhu vykryl výstrojí dobře chytající domácí gólman Jan Mroviec.
     
    21:56
    Domácí v plném počtu.
     
    22:30
    Jiří Krůček našel zpoza branky nabíhajícího Ivo Bašáka v prostoru mezikruží, domácí střelec z nadějné pozice poslal míček těsně vedle levé tyče.
     
    23:06
    Václav Šlehofer se u levého mantinelu napřáhl ke střele, která se od břevna odrazila ven z branky! Tohle byla velká šance pro Dobřany.
     
    23:40
    Přízemní střelu Jakuba Laurince od modré z příklepu vykryl Ondra Jásek betonem a následně ji přikryl lapačkou.
     
    24:43
    Jan Čejka se parádní kličkou do strany uvolnil od svého obránce a z prostoru mezikruží se napřáhl ke střele k levé tyči. Ondra Jásek jeho nadějnou trefu vykryl výstrojí.
     
    25:27
    V samostatném úniku na hostujícího gólmana teď Tomáš Wróbel. Jeho klička do strany totiž byla až moc dlouhá, a produktivní pražský útočník se tak sám vyhnal za branku.
     
    26:47
    Zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    27:31
    Střelu Jiřího Vaniše z hranice pravého kruhu pro vhazování vykryl jeden z hostujících obětavých obránců, míček vylétl z hřiště do křoví za stadionem.
     
    28:01
    Domácí branka ustála nadějné hostující přečíslení Dan Kovářík si mazaně nahodil míček o mantinelu, následně pak poslal žabičku na druhou stranu hřiště na nabíhajícího Jardu Kobra, ten z nadějné pozice ale pouze promáchl.
     
    29:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    29:05
    Závěr před hostující brankou, Ondra Jásek se musel proti nadějné střele jednoho z pražský hokejbalistů vytasit s parádním zákrokem.
     
    29:05
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Jan Kovářík – 2 min., zdržování hry).
     
    Na hrací plochu se snáší prudký déšť.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla jasně v režii domácího celku. Ten vsítil rovnou tři branky. Prosadil se Wróbel, Danko a Čejka.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:01
    Střídání v týmu TJ Snack Dobřany: ze hřiště odchází Jásek, přichází Marek.
     
    30:15
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrávají domácí hráči.
     
    30:51
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Petr Danko parádní přihrávkou zpoza branky našel volného KARLA KAUCKÉHO, který z první z prostoru mezikruží skóroval střelou k pravé tyči. Asistence: Petr Danko, David Šperl.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Rubner – 2 min., hrubost).
     
    32:14
    Marek Toman získal u pravého mantinelu míček a ihned ho vyhodil za domácí branku. Dobřany získávají cenné vteřiny do konce oslabení.
     
    33:01
    K dělové ráně se napřáhl na hranici modré Tomáš Wróbel. Prudká trefa pražského kapitána ale letěla pouze do ochranné sítě nad brankou východočeského celku.
     
    33:47
    Václav Šlehofer obětavě skočil do střely zpoza modré. Tohle muselo bolet, zároveň to je ale zřejmě poslední domácí šance během přesilové hry.
     
    33:56
    Hosté v plném počtu.
     
    34:17
    Dobřany právě vstřelily branku!
    Dnešní utkání lze považovat za opravdové hody! Jeden z hostujících hráčů se dostal k míčku na pravé straně hřiště a po prvním doteku z bekhendu poslal míček pod víko domácí branky.
     
    35:43
    Další velká hostující šance! Adam Bárta parádní přihrávkou našel před domácí brankou volného Martina Červenku. Ten z nadějné pozice ale vypálil pouze do míst, kde už klečel připravený hostující gólman.
     
    35:50
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Závar před hostující brankou ukončil JAN ČEJKA, když po střele Davida Šperla z první zakončil za záda hostujícího gólmana Jana Marka. Asistence: Adam Šperl, Martin Krůček.
     
    37:39
    Nahození Marka Rubnera od modré srazil jeden z bránicích pražských hráčů nohou do rohu hřiště.
     
    38:54
    Jan Čejka zadovkou našel v mezikruží volného Jiřího Vaniše. Střelec Kertu Praha z nadějné pozice ale dobřanskou branku přestřelil.
     
    39:24
    Martin Krůček tak dlouho čekal na vhodnou příležitost pro zakončení až ho hostující obránci obrali o míček.
     
    39:28
    Zakázané uvolnění hostující týmu.
     
    39:37
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tak tohle opravdová hokejbalová paráda! TOMÁŠ WRÓBEL si za hostující brankou vybojoval míček, uvolnil se do prostoru před brankou, kde si v rychlostním souboji položil obránce na zemi a z otočky našel škvíru mezi brankářem a bližší levou tyčí. Bez asistence.
     
    40:31
    Kert Park právě vstřelil branku!
    TJ Snack Dobřany nebudou na vstup do extraligy vzpomínat dobře. VOJTĚCH JÁGR dostal přihrávku na pomezí levého kruhu a z první poslal míček k levé tyči. Asistence: Ivo Bašák, Lukáš Suchánek.
     
    42:28
    Míček propadl dírou v ochranné síti okolo hřiště. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    42:39
    Zakázané uvolnění Dobřan.
     
    43:31
    Jan Marek teď zkušeně vyběhl z branky, a vystihl tak parádní pas za obranu na nabíhajícího Jiřího Vaniše.
     
    44:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    44:28
    Jiří Krůček chtěl bekhendovou přihrávkou před hostující branku najít nabíhajícího Petra Danka. Jan Marek ale dobře vystihl trajektorii míčku a schoval ho v lapačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Kert Park Praha vítězí zaslouženě 10:2. V první třetině se trefil Martin Krůček, Čejka a Vaniš. Za hostující celek se prosadil Rubner. Druhá třetina byla jasně v režii domácího celku. Ten vsítil rovnou tři branky. Prosadil se Wróbel, Danko a Čejka. I ta třetí, podobně jako ta druhá, skončila tříbrankovým rozdílem. Nejprve se prosadil v 31. minutě po přihrávce zpoza branky Kaucký, o pět minut později se radoval i Čejka. Ve 41. minutě se prosadil Jágr.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:11:27)

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 4. M. Krůček (Šperl, Čejka), 9. Čejka (M. Krůček), 13. Vaniš (Čejka), 16. Wróbel, 17. Danko (Wróbel, Macek), 21. Čejka (M. Krůček), 31. Kaucký (Danko, Šperl), 36. Čejka (Šperl, M. Krůček), 40. Wróbel, 41. Jágr (Bašák, Suchánek) – 7. Rubner (Remiáš)


    HC Kert Park Praha: Mroviec (Koch) – Kaucký, Kubeš, Laurinc, Macek, Šperl (A), Hrdlička – Bošák, Čejka, Danko, Fejfar, Jágr, J. Krůček, M. Krůček (A), Suchánek, Vaniš, Wróbel (C)
    TJ Snack Dobřany: Jásek (Marek) – Truchlý (A), V. Šlehofer (A), Vaníček, O. Šlehofer, Babor, Málek (C), Jánský – J. Kovářík, D. Kovářík, Matoušek, Kobr, Rubner, Toman, Remiáš, Bárta, Čech, Červenka, Škrlant, Neumaier, Duchek
    bahis siteleri