Arménie – Bosna 4:2 (kon.) | Gruzie – Dánsko 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
Rumunsko – Malta 1:0 (kon.) | Španělsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.) | Švédsko – Norsko 1:1 (kon.)
Finsko – Itálie 1:2 (kon.) | Řecko – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.)
konec
Řecko
1:1 (1:0)
Lichtenštejnsko
Neděle 08.09.2019, 20:45 • Olympiako Stadio Spyros Louis • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:13. (22:46:29)
     
    To byl zápas! Řecko sice po prvním dějství vedlo o jednu branku, přičemž i v tom druhém mělo jednoznačně navrch, avšak chvilková nepozornost měla fatální následky. Lichtenštejnsko se díky dobré obraně přesunulo do ojedinělého útoku, který přinesl vyrovnávací branku, jenž v konečném důsledku má cenu zlata. Řekové tak doplatili na špatnou finální fázi, většina šancí totiž směřovala daleko vedle branky soupeře, který tak domácí reprezentaci potrestal z rychlého protiútoku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zmar domácích hráčů končí ofsajdovým postavení, ve kterém se nacházel Koulouris. Buchel bude vykopávat od své branky, zřejmě si dá trochu načas.
     
    90+1
    Bakakis vyvezl míč na druhou stranu, přičemž si ke spolupráci vybral Samarise. Ten se pro změnu dostal do šestnáctky, kde proti němu vystoupila smečka protihráčů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Řecko i nadále tlačí svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce. Navíc se zanedlouho bude nastavovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Zeca (Řecko).
     
    87
    Řecko se téměř ihned usadilo na polovině soupeře, kde se k centru u levé strany dostal obránce Bakakis, který v pokutovém území našel pouze soupeře.
     
    86
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Dimitris Giannoulis.
    85. Dennis SALANOVIĆ - 1:1
     
    85
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    To je šok pro domácí celek, který byl do tohoto okamžiku jednoznačně aktivnější! Soupeř se totiž dostal k ojedinělé šanci, přičemž se za pasem mezi obránce vydal hostující DENNIS SALANOVIĆ, který pelášil sám na brankáře, kterého překonal chytrým přízemním zakončením. Řecko má na další branku hodně málo času.
     
    82
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Martin Rechsteiner, přichází Jens Hofer.
     
    79
    Řekové si dokonce vybojovali rohový kop z levé strany. Míč se snesl přímo na hlavu dobře postaveného Pavlidise, jehož hlavička o zem úplně minula branku.
     
    78
    Také domácí reprezentace si vyzkoušela autové vhazování. Bakakis celkem dlouho hledal spoluhráče, nakonec mu jako první na pomoc přispěchal Zeca.
     
    77
    Na řadu tak přišlo další autové vhazování, tentokráte se ho ujal hostující Goppel. Jeho vzdušná nabídka měla najít Yildize, avšak k němu se včas dostal soupeř.
     
    76
    Posléze to přenesením hry zkoušel domácí Samaris, který si u postranní lajny všiml volného Bakakise, avšak tomu se nepodařilo ideálně odcentrovat.
     
    75
    Do protiútoku se pokoušel vydat hostující Wieser, kterému kolem sebe chyběla podpora spoluhráčů. Toho využil Manolas, který soupeře obral o balón.
     
    74
    Samaris celkem dlouho hledal nejlepší variantu, avšak z té se vyklubala nepřesná nahrávka. Pochvalu si ale zaslouží Goppel, který včas vystoupil z obrany.

    David Suchý

    Branky: 33. Masouras (Koulouris) – 85. Salanović (Hasler)

    Karty:   37. Masouras (GRE), 88. Zeca (GRE) – 54. Meier (LIC)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:13.
    Řecko: Barkas – Bakakis, Manolas, Papastathopoulos (C), Tsimikas – Samaris, Bouchalakis (62. Zeca) – Fetfatzidis (68. Pavlidis), Vrousai, Masouras (86. D. Giannoulis) – Koulouris.
    Náhradníci: Paschalakis, Vlachodimos – D. Giannoulis, Kolovos, Limnios, Pelkas, Pavlidis, Siopis, Siovas, Stafylidis, Torosidis, Zeca.

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – Rechsteiner (82. Hofer), Malin, Kaufmann, Göppel – Martin Büchel (C) – Meier (64. Brändle), Hasler, Wieser, Salanović – Gubser (56. Yildiz).
    Náhradníci: Lo Russo, Majer – Brändle, Y. Frick, Hofer, S. Wolfinger, F. Wolfinger, Yildiz, Sele, Polverino, Ospelt.

    Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Staudinger (všichni Rakousko)
    thejrc.org