Arménie – Bosna 4:2 (kon.) | Gruzie – Dánsko 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
Rumunsko – Malta 1:0 (kon.) | Španělsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.) | Švédsko – Norsko 1:1 (kon.)
Finsko – Itálie 1:2 (kon.) | Řecko – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.)
konec
Řecko
1:1 (1:0)
Lichtenštejnsko
Neděle 08.09.2019, 20:45 • Olympiako Stadio Spyros Louis • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace na EURO je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Řeckem a Lichtenštejnskem.
     
    Řecko

    Fotbalisté Řecka se po pěti zápasech nacházejí na předposlední pozice skupiny, což se před startem kvalifikace zas tak moc nečekalo. Řekové doposud nasbíraly pouze čtyři body, na postupové pozice jim schází propastných osm bodů. Řecko ale vstoupilo do kvalifikace velice dobře, v úvodním duelu si poradil s Lichtenštejnskem poměrem 2:0, načež ve druhém utkání uhrálo cennou remízu proti Bosně. To bylo z bodového hlediska naprosto všechno, Řecko totiž zbylé tři zápasy prohrálo a nezískalo ani jeden bod. V tom posledním jsme sledovali pouze jednu branku, o tu se postarala reprezentace Finska.
     
    Lichtenštejnsko

    Na opačné straně stojí jasný outsider tohoto zápasu, kterým je Lichtenštejnsko. Tato reprezentace se dá považovat za otloukánka své skupiny, po pěti zápasech se totiž nachází na poslední pozici, přičemž nezískala ani jeden bod. Lichtenštejnsko hned v prvním duelu nestačila na Řecko, načež nestačilo ani na Itálii, která vyhrála vysokým výsledkem 6:0. Ani další tři zápasy nepřinesly žádné zlepšení, ba dokonce Lichtenštejnsko nevstřelilo ani jednu branku, což se dnes pokusí změnit. Poslední skupinové utkání ale nabídlo debakl proti Bosně, která na vlastní půdě vyhrála poměrem 5:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Barkas – Bakakis, Manolas, Papastathopoulos (C), Tsimikas – Samaris, Bouchalakis – Fetfatzidis, Vrousai, Masouras – Koulouris.
    Náhradníci: Paschalakis, Vlachodimos – D. Giannoulis, Kolovos, Limnios, Pelkas, Pavlidis, Siopis, Siovas, Stafylidis, Torosidis, Zeca.

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Göppel – Martin Büchel (C) – Meier, Hasler, Wieser, Salanović – Gubser.
    Náhradníci: Lo Russo, Majer – Brändle, Y. Frick, Hofer, S. Wolfinger, F. Wolfinger, Yildiz, Sele, Polverino, Ospelt.

    Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Staudinger (všichni Rakousko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Lichtenštejnska, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Büchel, který se snažil poslat hrací předmět ke středovému kruhu, kde ve vzduchu uspěl domácí Bouchalakis.
     
    4
    Posléze to centrem z pravé strany zkoušel Bakakis, avšak uvnitř pokutového území nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, Büchel bude moci vykopávat.
     
    5
    Řekové se s míčem dostali na útočnou polovinu, avšak Samaris se dostal do menšího obležení, ze kterého se vysvobodil zpětnou nahrávkou na Manolase.
     
    6
    O první nedovolený zákrok zápasu se postaral napadající Tsimikas, který místo míče trefil nohu soupeře. O rozehrávku se postará hostující brankář Büchel.
     
    7
    Dalekonosná kolmice se snášela na Koulourise, avšak tomu se nepodařilo padající míč ideálně zpracovat. Lichtenštejnsko bude opět odkopávat od branky.
     
    8
    O nahrávku si na vlastní obranné polovině řekl Sokratis, který posléze přenášel hru na pravou stranu, kde to průnikem podél autové lajny zkoušel Bakakis.
     
    9
    Hasler ještě vracel míč do přehuštěného prostoru, kde se na zemi ocitl Meier. Ten byl zezadu přistrčen protihráčem, standardka pro Lichtenštejnsko.
     
    10
    Rozehrávku si nakonec vzal na starost Wieser, který stáčel míč do malého vápna, kde číhal brankář Barkas, který se nepokusil o rychlé založení protiakce.
     
    11
    Další postupná kombinace domácího celku vedla na útočnou polovinu. Gubser se pokoušel napadat rozehrávku, avšak na prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    12
    Bakakis si u hranice pokutového území vybral Vrousaie, který se nedostal přes přesilu protihráčů. Posléze se po dalším faulu na zemi ocitl hostující Büchel.
     
    13
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany. K míči se postavil domácí Fetfatzidis, který centroval k penaltovému puntíku, kde si dobře počínal Kaufmann.
     
    14
    Büchel se na druhé straně pokoušel oslovit křídelníka Gubsera, který ještě chtěl proskočit kolem Manolase, avšak ten vytasil velice dobrý obranný zákrok.
     
    15
    Po něm Lichtenštejnsko vhazovalo z levé strany, avšak spolupráce mezi Goppelem a Salanovićem nebyla ideální. Barkas ihned rozehrál od své svatyně.
     
    16
    Do zakončení se dostával domácí Koulouris, avšak to mu na poslední chvíli zablokoval obránce Malin. Řecko bude během krátkého časového sledu zahrávat další roh.
     
    17
    Avšak ani ten nebyl nikterak povedený. Bakakis se posléze pokoušel poslat míč zpět do ohně, avšak ve vzduchu kraloval hostující brankář Büchel, který stáhl balón.
     
    18
    Vrousai se hezkým způsobem dostal kolem Goppela, načež se dostal k nadýchanému bochánku do pokutového území, který za sebe prodlužoval Malin.
     
    19
    Řecko bude zahrávat standardní situaci z velice dobré vzdálenosti od branky. Bude to na přímý střelecký pokus, brankář Büchel si již staví zeď.
     
    24
    Momentálně se nehraje, neboť zdravotní problémy má jeden z hráčů domácí reprezentace. Hlavní sudí přerušil hru, zřejmě se jedná o záložníka Masourase.
     
    25
    Po zhruba minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Domácí si vyzkoušeli další standardní situaci, Vrousaiova rozehrávka doletěla na hlavu Malina.
     
    26
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, zatím jsme neviděli žádnou vyloženou šanci. Před malým momentech navíc na zemi skončil také Rechsteiner.
     
    27
    Ven z branky musel brankář Büchel, kterému se povedlo zkrotit padající předmět. Ten posléze vyhodil do strany, kde se nacházel osamocený Goppel.
     
    28
    Poté to pasem do pokutového území zkoušel domácí Bouchalakis, kterému se povedlo najít pouze protihráče. Poté nebezpečně zakončoval Samaris.
     
    29
    Na útočnou polovinu se dostal domácí Bouchalakis, který poté roztáhl hru na levou stranu. Z dálky to pro změnu zkoušel Masouras, na brankáře si nepřišel.
    29. Büchel podržel svůj celek.
     
    30
    Hostující brankář Büchel tak předvedl další přesvědčivý výkon, po kterém dalekonosně vyhazoval na opačnou polovinu, kde Rechsteiner vybojoval aut.
     
    31
    Lichtenštejnsko se s míčem posunulo blíže k pokutovému území, přičemž se Meier dostal k ojedinělému centru, po kterém pálil daleko vedle Salanović.
     
    32
    Barkas si tak na první zákrok musí počkat, před malým momentem rozehrával od své branky, jeho spoluhráči se svižným způsobem dostali na druhou stranu.
     
    33
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Velice chytrým způsobem to provedl Koulouris, který si hodil míč a poté pálil za pokutovým územím. Z jeho střely se vyklubala fantastická přihrávka pro GEORGIOSE MASOURASE, kterému se stačilo nastavit kopačku.
    33. Georgios MASOURAS - 1:0
     
    34
    Samaris sice vyprodukoval příliš pomalou nahrávku, avšak poté se Bakakis dostal do přijatelné pozice pro centr, avšak ten mu Goppel dokázal zablokovat.
     
    35
    Řecko zahrálo další standardní situaci cvičeným signálem, přičemž si k velkému vápnu seběhl křídelník Masouras, jehož centr proletěl kolem Koulourise.
     
    36
    Lichtenštejnsko to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se klidně může otočit.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Georgios Masouras (Řecko).
     
    40
    Další šance domácích! Fetfatzidis pálil z hranice pokutového území levačkou, brankář Büchel předvedl vynikající zákrok, míč vyrazil vedle sebe za čáru.
     
    41
    Nápor domácí reprezentace přinesl ještě jedno zakončení, a sice v podání Vrousaie. Ten hlavičkou mířil vysoko nad branku, Büchel tak nemusel zasahovat.
     
    42
    Následovalo autové vhazování z levé strany, o které se postaral hostující Goppel. Ten si pro spolupráci vybral Salanoviće, který pouze prodlužoval za sebe.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Na přizvednutý centr na zadní tyči reagoval hostující Gubser, kterému zas tak moc nechybělo. Výsledkem bylo nepřesné zakončení, Barkas nezasahoval.
     
    45+2
    Opět se nehraje, tentokráte v bolestech skončil na zemi domácí Tsimikas, který za pomocí lékaře odkulhal za postranní lajnu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Masouras. Úvod utkání sice přinesl vyrovnanou podívanou, avšak poté mělo Řecko výraznou územní převahu, která nabídla hned několik zajímavých šancí, avšak pouze jedna z nich skončila v brance soupeře. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Řecko se ihned v úvodu druhého poločasu usadilo na druhé straně hrací plochy. Manolas na levém křídle našel Masourase, po jehož centru hlavičkoval do břevna Koulouris.
     
    49
    Posléze se ve středu hrací plochy dokázal zorientovat Bouchalakis, který ještě zkoušel najít kolegu Vrousaie, jenž pro změnu vybojoval další rohový kop.
     
    50
    U hranice pokutového území se podařilo zasáhnout Kaufmannovi, který posléze chtěl založit rychlou protiakci, avšak Salanović se daleko s míčem nedostal.
     
    51
    Büchel mohl rozehrávat od své branky, přičemž si vybral vedle stojícího Wiesera. Tomu na pomoc přispěchal Meier, který vybojoval autové vhazování.
     
    52
    Do menších nesnází se dostal domácí Sokratis, který se nakonec vrátil na vlastní polovinu, odkud v tísni přenášel hru do volnějšího prostoru na hřišti.
     
    53
    Následně to Fetfatzidis zkoušel prostrkávačkou na pravou stranu, kde se měl nacházet Bakakis, avšak jeho prodloužení nenašlo nikoho ze spoluhráčů.
     
    54
    Řecko si vypracovalo další dvě velice slušné šance. Nejprve to zkoušel Manolas, který dělovkou orazítkoval břevno, posléze doprostřed pálil Samaris.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Livio Meier (Lichtenštejnsko).
     
    55
    Řecká reprezentace bude zahrávat další velice slibnou standardní situaci. Z pravé strany se o rozehrávku pokusí Samaris, který bude zcela určitě centrovat do pokutového území.
     
    56
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Robin Gubser, přichází Seyhan Yildiz.
     
    57
    Hostující brankář Büchel mohl opět rozehrávat od své branky, přičemž si na druhé straně vybral Haslera, který svedl vyrovnaný souboj proti domácímu Sokratisovi.
     
    58
    Už to vypadalo, že se Masouras dostane do vyložené šance, avšak bleskově se z branky dostal brankář Büchel, který okamžitě schoval balón do svých rukavic.
     
    59
    Po hodně, hodně dlouhé době se k míči dostal také domácí strážce tyčí. Barkas se postaral o konstruktivní rozehrávkou, díky které našel obránce Bakakise.
     
    60
    Bouchalakis si na levém křídle všiml naběhnuvšího Tsimikase, který přeci jenom odcentroval do malého vápna, kde Koulouris hlavičkoval daleko vedle branky.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na druhou branku tohoto zápasu stále čekáme. Průběh druhého poločasu je ale jasně v režii domácího celku.
     
    62
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Andreas Bouchalakis, přichází Zeca.
     
    63
    Řecko se bleskovým způsobem dostalo na polovinu soupeře, kde se poprvé k míči dostal střídající Zeca, který velice přesně přenášel hru na levou stranu.
     
    64
    I Řecko chybovalo v kombinaci, avšak hodně rychle to napravil Vrousai, který čistým způsobem obral Kaufmanna. Lichtenštejnsko je hodně pasivní.
     
    64
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Livio Meier, přichází Daniel Brändle.
     
    68
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Joannis Fetfatzidis, přichází Evangelos Pavlidis.
     
    69
    Co scházelo! Jeden z domácích hráčů si za šestnáctkou udělal prostor ke střele, nečekanou ránu levačkou poslal jen kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    70
    Nejvýše do vzduchu se dostal hostující Malin, kterému se povedlo odklidit míč daleko od soupeřů. Jenomže ani jeho celek se nedostal k ničemu vážnějšímu.
     
    71
    Po delší době si hlavní sudí všiml nedovoleného zákroku, o který se zapříčinil domácí obránce Sokratis. Lichtenštejnsko rozehrálo nečekaně přímým pokusem.
     
    72
    Tsimikas se hezkým způsobem dostal kolem protihráče, poté se mu podařilo odcentrovat do pokutového území, kde měl Masouras málo času na zakončení.
     
    73
    Kolmice mezi obránce měla směřovat na Koulourise, avšak ten měl k míči celkem dost daleko. Navíc se bleskově vydal ze své branky hostující Büchel.
     
    74
    Samaris celkem dlouho hledal nejlepší variantu, avšak z té se vyklubala nepřesná nahrávka. Pochvalu si ale zaslouží Goppel, který včas vystoupil z obrany.
     
    75
    Do protiútoku se pokoušel vydat hostující Wieser, kterému kolem sebe chyběla podpora spoluhráčů. Toho využil Manolas, který soupeře obral o balón.
     
    76
    Posléze to přenesením hry zkoušel domácí Samaris, který si u postranní lajny všiml volného Bakakise, avšak tomu se nepodařilo ideálně odcentrovat.
     
    77
    Na řadu tak přišlo další autové vhazování, tentokráte se ho ujal hostující Goppel. Jeho vzdušná nabídka měla najít Yildize, avšak k němu se včas dostal soupeř.
     
    78
    Také domácí reprezentace si vyzkoušela autové vhazování. Bakakis celkem dlouho hledal spoluhráče, nakonec mu jako první na pomoc přispěchal Zeca.
     
    79
    Řekové si dokonce vybojovali rohový kop z levé strany. Míč se snesl přímo na hlavu dobře postaveného Pavlidise, jehož hlavička o zem úplně minula branku.
     
    82
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Martin Rechsteiner, přichází Jens Hofer.
     
    85
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    To je šok pro domácí celek, který byl do tohoto okamžiku jednoznačně aktivnější! Soupeř se totiž dostal k ojedinělé šanci, přičemž se za pasem mezi obránce vydal hostující DENNIS SALANOVIĆ, který pelášil sám na brankáře, kterého překonal chytrým přízemním zakončením. Řecko má na další branku hodně málo času.
    85. Dennis SALANOVIĆ - 1:1
     
    86
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Georgios Masouras, přichází Dimitris Giannoulis.
     
    87
    Řecko se téměř ihned usadilo na polovině soupeře, kde se k centru u levé strany dostal obránce Bakakis, který v pokutovém území našel pouze soupeře.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Zeca (Řecko).
     
    89
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Řecko i nadále tlačí svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce. Navíc se zanedlouho bude nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Bakakis vyvezl míč na druhou stranu, přičemž si ke spolupráci vybral Samarise. Ten se pro změnu dostal do šestnáctky, kde proti němu vystoupila smečka protihráčů.
     
    90+2
    Zmar domácích hráčů končí ofsajdovým postavení, ve kterém se nacházel Koulouris. Buchel bude vykopávat od své branky, zřejmě si dá trochu načas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    To byl zápas! Řecko sice po prvním dějství vedlo o jednu branku, přičemž i v tom druhém mělo jednoznačně navrch, avšak chvilková nepozornost měla fatální následky. Lichtenštejnsko se díky dobré obraně přesunulo do ojedinělého útoku, který přinesl vyrovnávací branku, jenž v konečném důsledku má cenu zlata. Řekové tak doplatili na špatnou finální fázi, většina šancí totiž směřovala daleko vedle branky soupeře, který tak domácí reprezentaci potrestal z rychlého protiútoku.
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:13. (22:46:29)

    David Suchý

    Branky: 33. Masouras (Koulouris) – 85. Salanović (Hasler)

    Karty:   37. Masouras (GRE), 88. Zeca (GRE) – 54. Meier (LIC)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:13.
    Řecko: Barkas – Bakakis, Manolas, Papastathopoulos (C), Tsimikas – Samaris, Bouchalakis (62. Zeca) – Fetfatzidis (68. Pavlidis), Vrousai, Masouras (86. D. Giannoulis) – Koulouris.
    Náhradníci: Paschalakis, Vlachodimos – D. Giannoulis, Kolovos, Limnios, Pelkas, Pavlidis, Siopis, Siovas, Stafylidis, Torosidis, Zeca.

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – Rechsteiner (82. Hofer), Malin, Kaufmann, Göppel – Martin Büchel (C) – Meier (64. Brändle), Hasler, Wieser, Salanović – Gubser (56. Yildiz).
    Náhradníci: Lo Russo, Majer – Brändle, Y. Frick, Hofer, S. Wolfinger, F. Wolfinger, Yildiz, Sele, Polverino, Ospelt.

    Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Staudinger (všichni Rakousko)
    bahis siteleri