Ázerbájdžán – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Estonsko – Nizozemsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Makedonie 0:2 (kon.) | Polsko – Rakousko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstán 1:0 (kon.) | San Marino – Kypr 0:4 (kon.)
Skotsko – Belgie 0:4 (kon.)
konec
Skotsko
0:4 (0:3)
Belgie
Pondělí 09.09.2019, 20:45 • Hampden Park (Glasgow) • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám vás u šestého zápasu kvalifikační skupiny I v cestě na EURO. V dnešním utkání se proti sobě postaví Skotsko a Belgie.
     
    Při pohledu na tabulku skupiny I zjistíme, že je Belgie na prvním místě tabulky, když získala patnáct bodů, tudíž nepoznala hořkost porážky. Hostující celek je vysoce produktivní, vždyť soupeřům už nasázel patnáct branek. Funguje i směrem dozadu, jelikož inkasoval pouze jednou. Hned tři hráči se prosadili třikrát jde o Romelua Lukaka, Edena Hazarda a Michye Batshuayie. Hůře je na tom Skotsko, které se se šesti body ukrývá na čtvrtém místě. Domácí mužstvo je od postupu na EURO ale daleko, jelikož na Ruko ztrácí šest bodů. Skoti by potřebovali zlepšit hru do obrany, protože inkasovali už devět branek. Ani jeden z hráčů tohoto týmu se neprosadil více než jednou.

    Oba celky se naposledy utkaly v červnu 2019, kdy odehrály čtvrté kolo skupinové fáze. Z vítězství 3:0 se radovala Belgie, za kterou se dvakrát prosadil Romelu Lukakua v nastavení Kevin De Bruyne. Střetnutí tenkrát řídil Čech Petr Ardeleánu.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, kvalifikačního zápasu mezi Skotskem a Belgií. Duel začne přibližně za padesát minut, a tak si pojďme představit sestavy obou reprezentací.
     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: Marshall – O'Donnell, Mulgrew, Cooper, Robertson (C) – McLean, C. McGregor, McTominay – R. Christie, Phillips, Snodgrass.
    Náhradníci: McLaughlin, MacGillivray – Armstrong, Bates, Devlin, Forrest, Fraser, McBurnie, J. McGinn, Russell, Taylor.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Dendoncker, Chadli – D. Mertens, R. Lukaku, De Bruyne (C).
    Náhradníci: Sels, Mignolet – Batshuayi, Ch. Benteke, Carrasco, Januzaj, Origi, Praet, Raman, Vanaken, Verschaeren.

    Rozhodčí: Pawel Gil – Konrad Sapela, Marcin Borkowski (všichni POL).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí upozorňuje na něco oba kapitánu v tunelu. Za malou chvilku půjdou reprezentace na zelený pažit, kde vyslechnou hymny a poté už vše bude směřovat k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Polský rozhodčí pan Pawel Gil zahájil dnešní utkání, úvodního výkopu se chopil Romelu Lukaku. Belgie poslala míč až k brankáři a do střetnutí vstupuje kombinační hrou.
     
    2
    Skotsko do dnešního zápasu vstoupilo v modrých dresech, naopak Belgie zvolila žlutou sadu dresů. Vraťme se na zelený pažit, kde je v útoku domácí celek.
     
    3
    Kevin De Bruyne obral soupeře o balon a kličkou se vyhnul dalšímu. Hostující kapitán se pak pokusil o pas za obranu, ovšem Romelua Lukaka nenašel.
     
    4
    Belgický obránce Jan Vertonghen se díky spoluhráčům dostal pod tlak, Belgie o chvíli později ztratila balon. Ovšem domácí mužstvo toho směrem dopředu moc nepředvedla.
     
    5
    Andrew Robertson si nabíhal na levé straně, kam také přišla přihrávka. Domácí kapitán se pak pokusil o centr, který ale skončil v náruči Thibauta Courtoise.
     
    6
    Hráči v modrých dresech se hnali znovu do útoku, ovšem skvělou práci předvedl Thomas Vermaelen, který balon uklidil do zámezí.
     
    6
    Za šestnáctkou se uvolnil kličkou na střed Robert Snodgrass, jehož pokus byl sice nepřesný, ale také tečovaný. Skotsko bude rozehrávat první rohový kop zápasu.
     
    7
    K rozehrání od rohového praporku se vydal Robert Snodgrass, který centr směřoval na první tyč. Do vzduchu se nejvýše vyšplhal Toby Alderweireld, jenž míč odhlavičkoval do bezpečné zóny.
     
    9
    Skotsko donutilo soupeře k faulu, a tak se bude moci pokusit o ohrožení branky. Robert Snodgrass poslal centr do vápna, ale ten byl rychle odvrácen.
     
    9
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hostující celek se výborně ubránil přímému kopu se vydal se do rychlé protiakce! Kevin De Bruyne dostal přihrávku za obranu a řítil se se spoluhráčem do přečíslení. ROMELU LUKAKU pak měl situaci jednoduchou a střelou podél brankáře se poprvé prosadil.
    9. Romelu LUKAKU - 0:1
     
    12
    Skotsko nyní čeká hodně těžká práce, vždyť Belgie v kvalifikaci inkasovala pouze jednou. Další akce domácího celku skončila po nepřesném zakončení.
     
    13
    Hráči ve žlutých dresech se kombinačně přesunuli na útočnou polovinu, kde chvíli hledali cestu k šanci. Ovšem ve středu hrací plochy přišel faul, kterého se dopustil Thomas Meunier.
     
    14
    Hned dvojice domácích hráčů byla v pokutovém území, a tak se Robert Snodgrass se pokusil o centr z pravé strany. Jenže před brankou se výše dostali belgičtí obránci, kteří si počínali zkušeně.
     
    15
    Dries Mertens znovu získal míč a pokusil se o průnikovou přihrávku. Ta byla tentokrát zatavena, a tak do akce šlo Skotsko, které vybojovalo další rohový kop.
     
    16
    Robert Snodgrass poslal další centr do nebezpečného prostoru, opět se ale k míči dostali bránící hráči, kteří odvrátili jej odvrátili až na tribunu.
     
    17
    Hostující mužstvo opět kombinuje a znovu hledá cestu k brance. Jenže další přihrávka na pravé straně byla pokaženo, ovšem ani Skoti se neprobojovali daleko.
     
    18
    Romelu Lukaku se na sebe zlobí, jelikož byl znovu ve velké šanci! Belgický útočník si naběhl do vápna, kam směřoval také pas. Lukaku byl sám před brankářem, ovšem míč netrefil ideálně, a tak stav zápasu zůstává neměnný.
    18. Romelu Lukaku (BEL)
     
    19
    A opět se Romelu Lukaku pokusil o střelu, která mu ale znovu nesedla. Míč totiž mířil po zemi hodně vedle skotské branky. David Marshall tak znovu zasahovat nemusel.
     
    21
    Hráči ve žlutých dresech kombinují a přibližují se k brance soupeře. Domácí mužstvo se s přihrávkami stíhají přesouvat, a tak Belgičani musejí vymýšlet.
     
    24
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hostující mužstvo potvrzuje roli favorita a prosazuje se po standardní situaci! Belgie rozehrával v krátkém sledu dva rohové kopy, ale ani po jednom se neprosadila, a tak se k centru dostal ještě Kevin De Bruyne, jenž před brankou našel nabíhajícího THOMASE VERMAELENA, který se z malého vápna prosadil.
    24. Thomas VERMAELEN - 0:2
     
    26
    Skotsko znovu zvyšuje aktivitu a snaží se držet na balonu. Domácí mužstvo se ale velmi pomalu přesouvá na útočnou polovinu. Belgie je v obranné činnosti opravdu skvělá.
     
    27
    Hráči v žlutých dresech opět ztratili míč, a jelikož byli hodně vysoko, dopustil se faulu Youri Tielemans. Zatím se ale hraje v duchu, který žluté kartónky nepřináší.
     
    29
    Za šestnáctkou dostal více místa Matt Phillips, který se odhodlal ke střele. Jeho pokus letěl spíše na střed branky, kde se nacházel Thibaut Courtois, jenž si připisuje první zákrok večera.
    29. Matt Phillips (SCO)
     
    30
    Hostující mužstvo je u balonu a vhazovalo. Belgie se opět snadno dostala k přechodu na útočnou polovinu, ovšem Mertensův centr byl odvrácen.
     
    31
    Další velká šance Belgie končí střelou, která zamířila těsně vedle. Za vápnem měl hodně prostoru Youri Tielemans, který ranou z halfvoleje těsně minul.
     
    32
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak tady to vypadá na debakl, jelikož hráči ve žlutých dresech se znovu radují! Kevin De Bruyne si v utkání připisuje už třetí asistenci! Hostující kapitán centroval od rohového praposku, odkud našel TOBYHO ALDERWEIRELDA, jehož hlavička poslal míč do břevna a následně za brankovou čáru.
    32. Toby ALDERWEIRELD - 0:3
     
    36
    Thibaut Courtois převzal přihrávku od spoluhráč a byl okamžitě napadán. Hostující brankář předvedl, že nohama výborně umí a přihrál přesně na pravou stranu.
     
    38
    Na pozici útočníka se tentokrát nacházel Dries Mertens, který přihrával pod sebe. Ovšem našel jen soupeře, jenž o míč rychle přišel. Lukakúv centr byl následně odvrácen.
     
    39
    Kevin De Bruyne převzal přihrávku na levé straně šestnáctky a následně přihrál podél branky na zadní tyč, kde se nacházel Thomas Meunier. Jeho zakončení z úhlu pak ale zamířilo jen do boční sítě.
     
    40
    Belgie utahuje šrouby a snaží se přidat další branku ještě do přestávky. O centr se pokusil Thomas Meunier, jenže poslal míč jen do míst, kde nikdo ve žlutém nebyl.
     
    41
    Romelu Lukaku vystartoval za obranu, kde se ho pokusil najít Dries Mertens. Ovšem stopeři Skotska místečko zavřeli, a tak Belgie musí na další příležitost dál čekat.
     
    42
    Aktuálně to vypadalo na zajímavou příležitost pro domácí celek, jenže Robert Snodgrass si nepohlídal ofsajdové postavení. Jednalo se sice o hraniční situaci, ovšem pomezní sudí byl přesný.
     
    43
    Další míč v podání Skotska mířil na hranici velkého vápna, kde si jej zpracoval Matt Phillips. Domácí hráči spadl balon na ruku, hlavní rozhodčí pak hru tedy přerušil.
     
    44
    Další přihrávku převzal v šestnáctce Romelu Lukaku, který se otočil a zakončil. Míč proletěl mezi nohami obránce a zamířil přesně do míst, kde stál připravený David Marshall.
    44. Romelu Lukaku (BEL)
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme byli svědky velepředstavení Kevina De Bruyneho, jenž zaznamenal tři přihrávky. Postupně se po jeho nabídkách prosadili Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen a Toby Alderweireld. Belgie tak potvrzuje roli velkého favorita a kráčí ze třemi body. Nevím, co by se muselo stát, aby Skotsko bodovalo. Domácí celek se sice snaží o vstřelení gólu, ovšem zatím marně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Pawel Gil zahájil druhý poločas, jako první se balonu chopil domácí celek. Skotsko se pokusilo o nákop na pravou stranu, což vyšlo. Zpoza vápna pak zakončil Scott McTominay, který zamířil jen doprostřed brány.
     
    47
    Dle pohledu na zelený pažit to vypadá, že ani jeden z trenérů do úvodních sestav nesáhl. Vraťme se na trávník, kde je znovu Skotsko u balonu a kombinuje.
     
    48
    Hráči ve žlutých dresech získali balon zpátky a opět se rychle přesouvají do akce. Belgie tak znovu hledá cestu k další velké příležitosti.
     
    49
    Dries Mertens získal míč a okamžitě vnikl do šestnáctky z levé strany. Hostující záložník obstřelil bránícího soupeře a mířil k zadní tyči. Ovšem David Marshall vytáhl parádní zákrok a vyrazil míč na roh.
    49. Dries Mertens (BEL)
     
    50
    Belgie po centru od praporku nic nevymyslela a naopak se musela vracet do obrany. Jenže domácí celek celou situaci zbrzdil a nyní jej čeká překonávání belgické hráze.
     
    53
    Na zadní tyč si nabíhal domácí kapitán, na něhož také mířila přihrávka. Andrew Robertson se sice dostal za obránce, ale už byl moc z úhlu, a tak proti němu vyrazil Thibaut Courtois, jenž zasáhl nohou.
     
    53
    Hra domácí reprezentace se ve druhém poločase zlepšila. Je to právě Skotsko, které je více na míči a snaží se vymýšlet. Ovšem obrana soupeře stále funguje na podtrženou jedničku.
     
    54
    Hostující reprezentace se snaží tlak soupeře otupit kombinací na vlastní polovině. Hráči v modrých dresech tak jdou napadat hodně vysoko.
     
    55
    Znovu se vrací ke známé písničce druhého poločasu. Opět totiž sledujeme kombinaci Skotska, která je ale příliš pomalá. Trochu mi chybí ve hře domácího mužstva moment překvapení.
     
    57
    Belgie je trochu uspokojená vysokým vedením, a tak se moc nikam nežene. Další akce hostů zastavil Andrew Robertson, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    58
    Skotsko znovu kombinuje, ovšem zaprvé příliš daleko od soupeřovy branky a za druhé znovu příliš pomalu. Belgie tak v poklidu brání a nutno říct, že s minimálním úsilím.
     
    59
    Tak tohle byla herecká vložka, za kterou by se nestyděli ani herci na Barandově! Stephen O'Donnell (Skotsko) vnikl do šestnáctky a šel si pro pokutový kop. Bez doteku soupeře skončil na zemi a je tak první potrestaným hráčem zápasu.
     
    60
    Těsně za šestnáctkou byl faulován Ryan Christie, který vybojoval přímý kop z nadějné pozice. Skotsko má šanci a vstřelení první branky.
     
    61
    K rozehrání přímého kopu se postavil Robert Snodgrass, jenž obstřelil zeď, ale zamířil pouze nad branku. Domácí hráč schoval obličej do dlaní, na znamení zmaru.
     
    62
    Dalším potrestaným hráčem je Scott McTominay (Skotsko), který ve skluzu trefil soupeře. Domácí hráč si tak zapříčinil, že v dalším střetnutí nebude moci nastoupit.
     
    63
    V šestnáctce mířil za obránce Stephen O'Donnell, na kterého také směřovala přihrávka. Ovšem z branky se vydal Thibaut Courtois, jenž celou akci Skotsku překazil.
     
    64
    Romelu Lukaku se vydal do akce, ovšem Kevin De Bruyne měl vyšší zařazenou rychlost. Hostující kapitán z levé strany šestnáctky zakončil ovšem trefil jen soupeře. Další rohový kop pro Belgii.
     
    66
    Belgičané jsou znovu na balonu a opět rychle přechází na útočnou polovinu. Hráči ve žlutých dresech čekají až se otevře nějaká skulina k ohrožení brány.
     
    67
    Hostující mužstvo se opět uvolnilo na pravé straně, odkud odcentrovalo. Ovšem míč byl znovu odvrácen na roh, po kterém Belgie branku soupeře neohrozila.
     
    68
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Callum McGregor, přichází Stuart Armstrong.
     
    69
    Na centr z levé strany si před brankou naskakoval Matt Phillips, jenž se dostal k hlavičce. Ovšem míč po jeho zásahu vyletěl jen do vzduchu. Tohle chtělo jen o trochu více přesnosti.
     
    70
    Za obranu domácího mužstva se vydal Romelu Lukaku, ovšem pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu. Dle opakovaného záběru bylo vidět, že rozhodnutí bylo špatné a hráč Interu měl pokračovat v akci.
     
    71
    Také Skotsko se pokusilo o dlouhý pas za obranu. Jenže skvěle se vrátil Toby Alderweireld, jenž míč přiťukl hlavou k vlastnímu brankáři.
     
    72
    Kevin De Bruyne si narazil míč s Driesem Mertensem, který situaci vyhodnotil na jedničku. Hostující kapitán se nacházel na hranici vápna, ale střelou po zemi těsně minul levou tyč.
    72. Kevin De Bruyne (BEL)
     
    73
    Další akce Skotska je znovu příliš statická. Domácí hráči si málo nabíhají do volný prostorů, a tak se Belgie znovu snadno brání.
     
    74
    Hostující reprezentace se po zisku míče rychle hnala do protiútoku. Na pravé straně pokutového území měl dost času Thomas Meunier, který přihrával ještě pod sebe, ovšem přihrávka neprošla.
     
    76
    Na centr z levé strany Romelu Lukaku nedoskočil, a tak se zdálo, že se Skotsko bez komplikací ubrání. Andrew Robertson se pokusil míč odkopnout, ale poslal balon jen nad svou branku.
     
    76
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Johnny Russell.
     
    76
    Belgie tak rozehrávala rohový kop, centr mířil na první tyč, kde se nacházeli pouze domácí hráči. Charlie Mulgrew se pokusil míč odkopnou, ale poslal jej na vlastní branku. Naštěstí pro něj do prostoru, kde stál David Marshall.
     
    77
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Yannick Carrasco.
     
    79
    Myslím, že Thomas Vermaelen (Belgie) může být rád, že nebyl poslán předčasně pod sprchy. Hostující obránce ztratil míč a šel do skluzu, v němž trefil stojnou nohu soupeře.
     
    80
    Ani ve druhém poločase nesledujeme špatný fotbal, ovšem zejména Belgie hraje více z obrany. této části hry tak schází pouze další vstřelené góly.
     
    81
    Robert Snodgrass rozehrál další rohový kop, který byl na první tyči přizvednutý. Poté zakončoval zpoza vápna Ryan Christie, který nastřelil jen prvního soupeře.
     
    82
    Belgie právě vstřelila branku!
    Krásná akce hostujícího celku končí další brankou! Dlouhý pas si zpracoval Romelu Lukaku, který následně přihrál na levou stranu šestnáctky, kde se nacházel KEVIN DE BRUYNE. Kapitán Belgie z jedné vyslal technickou střelu, která zapadla přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky.
    82. Kevin De Bruyne - 0:4
     
    84
    Belgie je znovu na balonu a už nikam nespěchá. Hosté se sice nacházeli u pokutového území soupeře, ale raději vymysleli přihrávku zpátky na obránce.
     
    85
    Skotsko se bude snažit alespoň o čestný zásah. Domácí reprezentace je sice u balonu, ale znovu kombinuje příliš pomalý. Následně byl k vidění centr, který byl na první tyči zlikvidován.
     
    86
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Yari Verschaeren.
     
    86
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází John McGinn.
     
    89
    Střetnutí je dávno rozhodnuté a pomalu se také chýlí ke svému konci. Uvidíme, zda Thibaut Courtois udrží další čisté konto v kvalifikační skupině.
     
    90
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Benito Raman.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Hostující mužstvo dál drží balon, čímž kontroluje závěr zápasu. Belgie se ale znovu rychle vydala do akce, ovšem pokus z hracnice vápna vyrazil David Marshall.
     
    90+3
    Hostující mužstvo rozehrávalo ještě jeden rohový kop. Centr zamířil na zadní tyč, kde se nacházel jeden z hostů, ovšem jeho střelecký pokus byl zablokován.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme výborné utkání, v němž Belgie splnila roli obrovského favorita. Konečnou podobu výsledku dal Kevin De Bruyne, který si ke třem asistencím připsal také gólovou radost. Právě hostující kapitán byl rozdílovým hráčem, a tak potvrdil svou extratřídu. Skotsko také mělo nějaké šance, ale buď jeho pokusy létaly doprostřed branky nebo vedle ní. Domácí reprezentace se tak musela před soupeřem sklonit a šance na postup je už spíše teoretická.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 50 % : 50 %. Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:10.
     
    S konstatováním, že Belgie opět potvrdila roli favorita a s přehledem zvítězila, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:42:58)

    Michal Luxa

    Branky: 9. R. Lukaku (De Bruyne), 24. Vermaelen (De Bruyne), 32. Alderweireld (De Bruyne), 82. De Bruyne (R. Lukaku)

    Karty:   59. O'Donnell (SCO), 62. McTominay (SCO) – 79. Vermaelen (BEL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:10.
    Skotsko: Marshall – O'Donnell, Mulgrew, Cooper, Robertson (C) – McLean, C. McGregor (68. Armstrong), McTominay – R. Christie (86. J. McGinn), Phillips (76. Russell), Snodgrass.
    Náhradníci: McLaughlin, MacGillivray – Armstrong, Bates, Devlin, Forrest, Fraser, McBurnie, J. McGinn, Russell, Taylor.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (90. Raman), Tielemans (86. Verschaeren), Dendoncker, Chadli (77. Carrasco) – D. Mertens, R. Lukaku, De Bruyne (C).
    Náhradníci: Sels, Mignolet – Batshuayi, Ch. Benteke, Carrasco, Januzaj, Origi, Praet, Raman, Vanaken, Verschaeren.

    Rozhodčí: Pawel Gil – Konrad Sapela, Marcin Borkowski (všichni POL)
    bahis siteleri