Ázerbájdžán – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Estonsko – Nizozemsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 0:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Lotyšsko – S. Makedonie 0:2 (kon.) | Polsko – Rakousko 0:0 (kon.)
Slovinsko – Izrael 3:2 (kon.) | Rusko – Kazachstán 1:0 (kon.) | San Marino – Kypr 0:4 (kon.)
Skotsko – Belgie 0:4 (kon.)
konec
Skotsko
0:4 (0:3)
Belgie
Pondělí 09.09.2019, 20:45 • Hampden Park (Glasgow) • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Benito Raman.
     
    86
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází John McGinn.
     
    86
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Yari Verschaeren.
    82. Kevin De Bruyne - 0:4
     
    82
    Belgie právě vstřelila branku!
    Krásná akce hostujícího celku končí další brankou! Dlouhý pas si zpracoval Romelu Lukaku, který následně přihrál na levou stranu šestnáctky, kde se nacházel KEVIN DE BRUYNE. Kapitán Belgie z jedné vyslal technickou střelu, která zapadla přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky.
     
    79
    Myslím, že Thomas Vermaelen (Belgie) může být rád, že nebyl poslán předčasně pod sprchy. Hostující obránce ztratil míč a šel do skluzu, v němž trefil stojnou nohu soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Yannick Carrasco.
     
    76
    Belgie tak rozehrávala rohový kop, centr mířil na první tyč, kde se nacházeli pouze domácí hráči. Charlie Mulgrew se pokusil míč odkopnou, ale poslal jej na vlastní branku. Naštěstí pro něj do prostoru, kde stál David Marshall.
     
    76
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Johnny Russell.
    72. Kevin De Bruyne (BEL)
     
    72
    Kevin De Bruyne si narazil míč s Driesem Mertensem, který situaci vyhodnotil na jedničku. Hostující kapitán se nacházel na hranici vápna, ale střelou po zemi těsně minul levou tyč.
     
    68
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Callum McGregor, přichází Stuart Armstrong.
     
    62
    Dalším potrestaným hráčem je Scott McTominay (Skotsko), který ve skluzu trefil soupeře. Domácí hráč si tak zapříčinil, že v dalším střetnutí nebude moci nastoupit.
     
    59
    Tak tohle byla herecká vložka, za kterou by se nestyděli ani herci na Barandově! Stephen O'Donnell (Skotsko) vnikl do šestnáctky a šel si pro pokutový kop. Bez doteku soupeře skončil na zemi a je tak první potrestaným hráčem zápasu.
     
    53
    Na zadní tyč si nabíhal domácí kapitán, na něhož také mířila přihrávka. Andrew Robertson se sice dostal za obránce, ale už byl moc z úhlu, a tak proti němu vyrazil Thibaut Courtois, jenž zasáhl nohou.
    49. Dries Mertens (BEL)
     
    49
    Dries Mertens získal míč a okamžitě vnikl do šestnáctky z levé strany. Hostující záložník obstřelil bránícího soupeře a mířil k zadní tyči. Ovšem David Marshall vytáhl parádní zákrok a vyrazil míč na roh.
    44. Romelu Lukaku (BEL)
     
    44
    Další přihrávku převzal v šestnáctce Romelu Lukaku, který se otočil a zakončil. Míč proletěl mezi nohami obránce a zamířil přesně do míst, kde stál připravený David Marshall.
     
    39
    Kevin De Bruyne převzal přihrávku na levé straně šestnáctky a následně přihrál podél branky na zadní tyč, kde se nacházel Thomas Meunier. Jeho zakončení z úhlu pak ale zamířilo jen do boční sítě.
    32. Toby ALDERWEIRELD - 0:3
     
    32
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak tady to vypadá na debakl, jelikož hráči ve žlutých dresech se znovu radují! Kevin De Bruyne si v utkání připisuje už třetí asistenci! Hostující kapitán centroval od rohového praposku, odkud našel TOBYHO ALDERWEIRELDA, jehož hlavička poslal míč do břevna a následně za brankovou čáru.
     
    31
    Další velká šance Belgie končí střelou, která zamířila těsně vedle. Za vápnem měl hodně prostoru Youri Tielemans, který ranou z halfvoleje těsně minul.
    29. Matt Phillips (SCO)
     
    29
    Za šestnáctkou dostal více místa Matt Phillips, který se odhodlal ke střele. Jeho pokus letěl spíše na střed branky, kde se nacházel Thibaut Courtois, jenž si připisuje první zákrok večera.
    24. Thomas VERMAELEN - 0:2
     
    24
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hostující mužstvo potvrzuje roli favorita a prosazuje se po standardní situaci! Belgie rozehrával v krátkém sledu dva rohové kopy, ale ani po jednom se neprosadila, a tak se k centru dostal ještě Kevin De Bruyne, jenž před brankou našel nabíhajícího THOMASE VERMAELENA, který se z malého vápna prosadil.
    18. Romelu Lukaku (BEL)
     
    18
    Romelu Lukaku se na sebe zlobí, jelikož byl znovu ve velké šanci! Belgický útočník si naběhl do vápna, kam směřoval také pas. Lukaku byl sám před brankářem, ovšem míč netrefil ideálně, a tak stav zápasu zůstává neměnný.
    9. Romelu LUKAKU - 0:1
     
    9
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hostující celek se výborně ubránil přímému kopu se vydal se do rychlé protiakce! Kevin De Bruyne dostal přihrávku za obranu a řítil se se spoluhráčem do přečíslení. ROMELU LUKAKU pak měl situaci jednoduchou a střelou podél brankáře se poprvé prosadil.

    Michal Luxa

    Branky: 9. R. Lukaku (De Bruyne), 24. Vermaelen (De Bruyne), 32. Alderweireld (De Bruyne), 82. De Bruyne (R. Lukaku)

    Karty:   59. O'Donnell (SCO), 62. McTominay (SCO) – 79. Vermaelen (BEL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:10.
    Skotsko: Marshall – O'Donnell, Mulgrew, Cooper, Robertson (C) – McLean, C. McGregor (68. Armstrong), McTominay – R. Christie (86. J. McGinn), Phillips (76. Russell), Snodgrass.
    Náhradníci: McLaughlin, MacGillivray – Armstrong, Bates, Devlin, Forrest, Fraser, McBurnie, J. McGinn, Russell, Taylor.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (90. Raman), Tielemans (86. Verschaeren), Dendoncker, Chadli (77. Carrasco) – D. Mertens, R. Lukaku, De Bruyne (C).
    Náhradníci: Sels, Mignolet – Batshuayi, Ch. Benteke, Carrasco, Januzaj, Origi, Praet, Raman, Vanaken, Verschaeren.

    Rozhodčí: Pawel Gil – Konrad Sapela, Marcin Borkowski (všichni POL)
    bahis siteleri