Sheffield Utd. – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Burnley 2:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:2 (kon.)
Crystal Palace – Norwich 2:0 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.) | Tottenham – Southampton 2:1 (kon.)
Wolverhampton – Watford 2:0 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:3 (1:1)
Manchester City
Sobota 28.09.2019, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází David Silva.
    85. Raheem STERLING - 1:3
     
    85
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po zisku míče se City hnalo do akce, kterou táhl Sergio Agüero, jenž ještě zakončil z úhlu. Jordan Pickford vykopl míč na druhou stranu šestnáctky, kde se nacházel RAHEEM STERLING, jehož dělovka se od břevna odrazila za brankovou čáru. Celou situaci musely rozhodčímu potvrdit hodinky, které ukázaly, že to byl gól.
     
    81
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Morgan Schneiderlin, přichází Tom Davies.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Bernardo Silva.
    79. Yerry Mina (EVE)
     
    79
    Na pravé straně postupoval směrem dopředu střídající Moise Kean, jenž vybojoval roh. Na centr od praporku si naskočil Yerry Mina, jehož hlavička mířila k pravé tyči. Jeho pokus ale skvěle vyškrábl Ederson a následná dorážka Dominica Calverta-Lewina byla nepřesná.
    76. Dominic Calvert-Lewin (EVE)
     
    76
    Kyle Walker se pokusil o pas po pravé straně, kde i nabíhal neúnavný Kevin De Bruyne. Hra se ale rychle otočila a z hranice šestnáctky přišlo přistrčení, po němž se Dominic Calvert-Lewin hnal do akce. Ovšem proti němu vystartoval Ederson, jenž zasáhl nohou.
     
    74
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Moise Kean.
    71. Rijád MAHRÍZ - 1:2
     
    71
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Ze standardní situace se hostující celek prosazuje podruhé a vrací se do vedení! RIJÁD MAHRÍZ z přímého kopu obstřelil zeď a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Tentokrát byl Jordan Pickford na zakončení krátký.
     
    70
    Dalším hříšníkem je Yerry Mina (Everton), který zastavil pronikajícího Kevina De Bruyneho. Manchester City bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
     
    66
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Sergio Agüero.
     
    60
    Kolmá přihrávka hostujícího celku mířila za obranu, kam si naběhl aktivní Raheem Sterling. Hráč City se pokusil obstřelit brankáře, ale zamířil také vedle pravé tyče. Tohle musí končit gólem, Manchester začíná být pod tlakem, jelikož mu čas rychle plyne ke konci.
     
    59
    Kevin De Bruyne se rozběhl podél postranní čáry a byl sestřelen. Aktorem nepěkného zákroku Morgan Schneiderlin (Everton), jemuž belgický reprezentant hodně vyčinil.
    54. Yerry Mina (EVE)
     
    54
    Na centr před brankou číhal osamocený Yerry Mina, jehož hlavička mířila do země a následně pod břevno. Ederson vytáhl parádní zákrok, když míč vytěsnil nad břevno. Bude z toho roh pro Everton.
     
    50
    Dominic Calvert-Lewin se ničeho nebál a snažil se přejít přes Nicoláse Otamendiho (Manchester City). Hostující zadák předvedl hokejový bodyček a je dalším potrestaným hráčem.
    49. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    49
    Další nádherná kombinace hostujícího mužstva druhou brankou City nekončí! Rijád Mahríz a Kevin De Bruyne se překřížili a druhý jmenovaný se z úhlu dostal k zakončení. Ovšem pokus Belgičana zamířil jen do boční sítě.
     
    44
    Na pravou stranu pokutového území si naběhl Gabriel Jesus, který chtěl trefit bližší šibenice. Ovšem jeho pumelice se jen těsně do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    41
    Uf, tak to byla další krásná akce The Blues! Alex Iwobi vymyslel od postranní čáry pas za obranu, kam mířil Gylfi Sigurdsson. Domácí ofenzivní záložník už byl ve vápně, ale míč měl na dlouhou nohu, a tak mu odskočil.
     
    38
    První žlutou kartu vidí Rodri (Manchester City), který zastavil nebezpečně rychlou akci domácího celku. Everton bude rozehrávat volný kop.
    34. Dominic CALVERT-LEWIN - 1:1
     
    34
    Everton právě vstřelil branku!
    Po inkasované brance Everton zlepšil pohyb a dočkal se vyrovnání! Odražený centr zachytil Alex Iwobi, který působil jako buldok a dostal míč doprava šestnáctky, kde se nacházel Séamus Coleman. Míč z jeho kopačky asi mířil do branky, ale celou situaci ještě hlavou pojistil DOMINIC CALVERT-LEWIN. Asistence: Séamus Coleman.
     
    28
    Přečíslení se snažil vyřešit aktivní Rijád Mahríz, který zprava vnikl do šestnáctky a zakončil. Jeho pokus zamířil pouze do míst, kde už stál připravený Jordan Pickford.
     
    25
    Mohlo být vyrovnáno, když zpoza pokutového území zakončil Gylfi Sigurdsson. Jeho pokus sice mířil doprostřed branky, ovšem Ederson míč zkrotil až na dvakrát.
    24. Gabriel JESUS - 0:1
     
    24
    Manchester City právě vstřelil branku!
    City – City se ozývá z tribuny po vstřelené brance! Rijád Mahríz si u lajny obhodil soupeře a pokračoval směrem dopředu. U vápna přihrál na belgického reprezentanta, jenž z jedné našel GABRIELA JESUSE. Brazilec byl ve výborném pohybu a hlavou se poprvé zapsal mezi střelce. Asistence: Kevin De Bruyne.
     
    23
    Parádní akce v podání The Blues! Alex Iwobi posunul míč do strany, kde se nacházel Lucas Digne. Jeho přihrávka mířila do druhé vlny, kde byl Gylfi Sigurdsson, jehož pokus z jedné zastavil obránce.
     
    13
    Aktivní Rijád Mahríz si to tentokrát namířil sám až před branku. Ovšem hostující záložník byl z velkého úhlu, a tak jej vychytal Jordan Pickford nohou.
    12. Ilkay Gündoğan (MAC)
     
    12
    Ke dvěma centrům se probojoval Rijád Mahríz a zejména druhá akce stála za to! Střílený centr letěl na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Ilkay Gündoğan, který z malého vápna napálil břevno!
     
    7
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Alex Iwobi.

    Michal Luxa

    Branky: 34. Calvert-Lewin (Coleman) – 24. Jesus (De Bruyne), 71. Mahríz, 85. Sterling

    Karty:   59. Schneiderlin (EVE), 70. Y. Mina (EVE) – 38. Rodri (MAC), 50. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 4:8.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin (81. Davies), Delph – Walcott (7. Iwobi, 74. Kean), G. Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Lössl – Davies, Holgate, Iwobi, Kean, Sidibé, Tosun.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko – De Bruyne (80. B. Silva), Rodri, Gündoğan – Mahríz, Jesus (66. Agüero), Sterling (86. D. Silva).
    Náhradníci: Bravo – Agüero, Cancelo, Foden, B. Mendy, B. Silva, D. Silva.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Robathan
    bahis siteleri