Columbus – New Jersey 0:2 (kon.) | Carolina – Nashville 1:2 (po pr.) | Detroit – Toronto 3:4 (0:1 po s.n.)
St. Louis – Washington 4:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 2:3 (kon.) | Boston – Chicago 8:2 (kon.)
Pittsburgh – Buffalo 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Boston Bruins
8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 28.09.2019, 21:10 • TD Garden, Boston • Příprava NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeju krásný sobotní večer! Příprava na novou sezónu NHL vrcholí a já vás vítám u zápasu mezi Bostonem Bruins a Chicagem Blackhawks.
     
    Boston Bruins

    Boston loni prožil výbornou sezónu, jen tomu chyběla ta sladká tečka na závěr. Svěřenci trenéra Cassidyho prošli těžkými boji až do finále, když postupně vyřadili Torontu, Columbus a Carolinu. Posledním soupeřem před dosažením vrcholu bylo St. Louis, které se ukázalo ve výborném světle a po sedmizápasovém dramatu získalo Stanley Cup pro sebe. Bruins se tak musí o vysněnou trofej poprat někdy jindy, třeba právě letos, bez šancí určitě nejsou. V přípravě zatím sehráli pět zápasů s bilancí tří výher a dvou porážek. Zúžování kádru bohužel odnesli dva čeští hráči, a to Daniel Vladař a Jakub Lauko. Kromě Pastrňáka a Krejčího ovšem nadále zůstává v týmu i obránce Jakub Zbořil.
     
    Chicago Blackhawks

    Indiánům se v posledních letech příliš nedaří. Loni vůbec neprošli do play-off, v základní části skončili v Západní konferenci na desátém místě s šestibodovou ztrátou na Colorado. Hvězdy jako Kane a Toews nestačí a pokud se nepřidají i ostatní hráči, budou to pak mít svěřenci kouče Collitona ohromně těžké. I Chicago odehrálo v dosavadní přípravě pět utkání, zde je však bilance záporná po dvou výhrách a třech porážkách. Ta poslední byla opravdu krutá, na domácím ledě Indiáni podlehli Washingtonu 0:6.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Lagace) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Zbořil, Clifton – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Kuhlman, Coyle, DeBrusk – Ritchie, Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Hughes

    Chicago Blackhawks: Lankinen (Tomkins) – Boqvist, Tuulola, Krys, Carlsson, Holm, Beaudin – Saarela, Highmore, Hagel, Johnson, Entwistle, Hakkarainen, Nilsson, Kurašev, Soderlund, Fortin, Sikura

    Rozhodčí: McCauley, Furlatt – MacPherson, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    V úvodním bylu zvítězil Nilsson, do prvního útoku se tudíž mohou hrnout Indiáni.
     
    00:19
    Avšak nestalo se tak. Phillip Holm nešikovně podrazil Marchanda a jde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    01:10
    Na ledě je obávaná trojice Pastrňák, Bergeron a Marchand, která ždímá obrannou čtveřici v pásmu již více jak minutu.
     
    01:41
    Kombinace je pěkná, avšak chybí tomu střely. David Pastrňák dostal puk do bekhendu, proto místo rány musel na modrou nahrát Krugovi.
     
    02:14
    Ani druhá přesilovková lajna nevymyslela za půl minutu nic převratného, Phillip Holm je zpátky na ledě.
     
    02:32
    Obránce Brandon Carlo se pokusil přebruslit stojícího frvarda, ten mu ale dobře postavil semafor do cesty. Čistý hit.
     
    03:08
    Sami se Bruins vyhnali z útočného pásma, nahrávka Cliftona na kolegu z obranné dvojice Zbořila byla hodně nepovedená.
     
    03:24
    Kevin Lankinen, nováček v dresu Chicaga, radši přikryl touš poté, co se pokusil obtočit bránu a zasunout k bližší tyči Brett Ritchie.
     
    04:11
    Kanaďan DeBrusk vypálil okamžitě po vhazování. K jeho smůle zasáhl dobře postaveného obránce, od nějž se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    04:19
    S velkým přehledem si poradil Charlie McAvoy proti dotírajícímu protihráči. Nejprve naznačil pohyb na ejdnu stranu, aby se následně vydal úplně opačným směrem.
     
    05:16
    Anders Bjork přebruslil posledního beka a alespoň na dlouhou hůl mohl zakončovat sám před gólmanem, puk ovšem úplně minul.
     
    05:33
    Clifton na Pastrňáka, ten u levého mantinelu našel Patrice Bergerona. Centr první lajny však postrádal rychlost, a proto pouze nahodil za svatyni soupeře.
     
    06:09
    David Pastrňák se na ledě zdržel o něco déle. Z posledních sil ještě zabojoval u mantinelu a dokáza posunout Kuralymu. Poté se už vydal na střídačku.
     
    06:48
    Byl to Kuhlman, kvůli kterému se Bruins museli vystěhovat z útočné třetiny, Američan totiž nahrával přesně mezi oba beky Bostonu.
     
    07:12
    Je vidět, že Boston už hraje v téměř plné sestavě, zatímco Chicagu ještě řada opor chybí. Domácí jsou jednoznačně aktivnějším a lepším celkem.
     
    07:42
    Tuukka Rask zatím příliš práce nemá, proto ocení každý puk, který se ocitne v jeho blízkosti. Teď se vydal za bránu za vyhozením, aby mohl po mantinelu rozehrát na Cháru.
     
    08:25
    Anders Bjork tvrdým hitem poslal k zemi soupeře, chopil se kotouče, přejel červenou čáru, vyhodil a celá lajna šla střídat.
     
    08:49
    Jediný Švéd v dresu domácích, Par Lindholm se snažil vystřelit přes obránce, právě tohoto hráče ale forvard nastřelil do chráničů.
     
    09:39
    PAstrňák vybojoval kotouč a poté vyslal do úniku Brada Marchanda, jehož bekhendové zakončení dokázal Kevin Lankinen pokrýt lapačkou!
     
    09:57
    Akce pokračovala, gólman totiž nestihl kotouč přikrýt. Pastrňákovu ránu z velkého úhlu zblokoval obětavým zákrokem Krys.
     
    10:13
    Další skvělá šance pro Bruins, tentokráte Kuhlman našel v mezikruží najíždějícího Coyla, i s touto ránou si však Lankinen poradil!
     
    10:49
    Zničehonic se sám před Raskem zjevil obránce Nicolas Beaudin, ránou na vyrážečku ale neuspěl!
     
    11:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Velký tlak nakonec přináší úvodní branku! Kuraly našel v předbrankovém prostoru Jakea DeBruska, který už nemohl střílet z forhendu, krásně se ale obtočil a bekhendem pověsil puk do pravého horního rohu! Asistence: Sean Kuraly.
    11:21 Jake DEBRUSK - 1:0
     
    11:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    Skvělá půl minuta v podání Bruins! CHARLIE COYLE vypíchl kotouč poslednímu obránci a v samostatném úniku poté i v pádu prostřelil bezmocného Lankinena! Bez asistence.
    11:53 Charlie COYLE - 2:0
     
    12:30
    Parádní část zápasu pro domácí, kteří si během krátké chvíle dokázali vypracovat dvoubrankové vedení. Nutno podotknout, že je zasloužené.
     
    13:11
    Torey Krug napřáhl od modré čáry a kdyby touš směřovala do sítě, nejspíše by skončila v síti. Naštěstí pro Lankinena proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    13:47
    Finský gólman se dnes rozhodně nenudí, do rozkleku musel i proti nebezpečné ráně Pastrňáka z levé strany.
     
    14:03
    Marchand vybojoval pro svůj celek druhou přesilovku, za držení je poslán za katr Mikael Hakkarainen.
     
    14:52
    Charlie McAvoy nabil na vrcholek levého kruhu Ritchiemu, Kevin Lankinen se ale proti střele příklepem stihl přesunout včas.
     
    15:17
    Na led naskočila elitní přesilová lajna, samozřejmě nesmí chybět ani David Pastrňák. Bude se Boston radovat potřetí?
     
    15:35
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ano, bude! Pastrňák poslal žabičku na modrou, odkud nahazoval na bránu Krug. Těsně před gólmanem ještě dokázal skvěle tečovat JAKE DEBRUSK, Lankinen neměl šanci na změnu směru reagovat. Asistence: Torey Krug a David Pastrňák.
    15:35 Jake DEBRUSK - 3:0
     
    16:23
    Poprvé si početní převahu vyzkouší i tým Chicaga. Vyloučeným hráčem je Cameron Hughes, který zahákoval Saarelu.
     
    16:49
    Dylan Sikura už si chystal puk na střelu, jenže kolem obránce nebylo místo, a tak předal na modrou Carlssonovi. S jeho nahozením si Rask poradil bez problémů.
     
    17:13
    Phillipu Holmovi přeskočila touš přes hokejku, čehož okamžitě vyuřil Sean Kuraly. Ten ještě přihrál Kuhlmanovi, jenž vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    17:56
    Indiánům se přesilová hra vůbec nedaří. Problémy jim dělá průjezd středem hřiště, Bruins jsou v tomto prostoru skvěle postavení.
     
    18:16
    V závěru početní převahy vypálil nebezpečnou ránu zápěstím Aleksi Saarela, krajan v dresu soupeře si poradil na poslední chvíli.
     
    18:25
    Chvilu poté, co Hughes naskočil zpátky na led, se vylučuje na druhé straně. Za podražení putuje na trestnou lavici Brandon Hagel.
     
    18:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhý přesilovkový zásah Bruins v třetině! DAVID PASTRŇÁK si vyměnil puk s Krugem a poté z levého kruhu zacílil neomylně k bližší tyči. Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.
    18:37 David PASTRŇÁK - 4:0
     
    18:53
    V závěru třetiny se hokejisté Chicaga mohou pokusit o zkorigování stavu při své druhé přesilové hře. Anders Bjork pyká za hrubost.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá jedna minuta.
     
    19:48
    Početní převaha Chicaga se přenese do druhé dvacetiminutovky, poslední možnou šanci zazdil nepřesnou nahrávkou Saarela.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina přípravného utkání mezi Bostonem a Chicagem je za námi a skoro by se chtělo říct, že o vítězi je již rozhodnuto. Bruins v plné sestavě jsou lepší ve všech ohledech, čtyři vstřelené branky a žádná inkasovaná jsou tomu tím nejlepším důkazem. Skóre otevřel Jake DeBrusk, na něhož navázal o půl minuty později Sean Kuraly. Poté přišly dva přesilovkové zásahy. Svoji druhou branku nejprve vsítil Jake De Brusk, posléze se prosadil i David Pastrňák.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Velká šance pro Chicago! Karson Kuhlman podrazil Boqvista a posílá svoje mužstvo do tří!
     
    20:47
    Jenže Indiánům se vůbec nedaří. Buly ovládl Bergeron, okamžitě vyhodil přes všechny čáry Torey Krug.
     
    21:12
    Bruis už jsou ve čtyřech, Chicago se až nyní usadilo v útočném pásmu, chybí tomu ale potřebné střely.
     
    21:46
    Z otočky vypálil Philip Holm a nebyla to vůbec špatná rána, proletěla těsně vedle levé tyčky.
     
    22:24
    karson Kuhlman je na ledě, Boston přežil dvojnásobné oslabení bez úhony, naopak se nyní může hnát za dalšími úspěšnými zásahy.
     
    22:45
    Torey Krug vypálil do velkého chumlu hráčů a trefil levou tyčku z boční strany, Lankinen měl velké štěstí.
     
    23:23
    Za brankou soupeře se chopil nekrytého puku David Pastrňák. První lajna domácích rozjíždí v útočné třetině kolotoč.
     
    23:49
    Ten ale záhy skončil, Brad Marchand nahrávjou naslepo nenašel obránce McAvoye.
     
    24:29
    Zakázané uvolnění se pískat nebude, cestu touše za čáru totiž mírně pozměnil Jake DeBrusk, který dnes určitě pomýšlí i na možnost hattricku.
     
    24:48
    Což ostatně ukázal hned v následující akci, kdy mohl nahrávat Kuralymu, avšak místo toho zkusil najít mezírku ve výstroji gólmana ránou z velkého úhlu.
     
    25:29
    Bruins dominují zápasu, to se ve druhé třetině nezměnilo. Indiáni jen těžko stíhají vysokému nastolenému tempu soupeře.
     
    25:52
    U pravého mantinelu vybojoval kotouč Brett Ritchie, jenž nezištně nahrával mezi kruhy najetému Lindholmovi. Švédský forvard příklepem těsně minul.
     
    26:27
    Hosté se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. V bruslařském souboji Mackenzie Entwistle nedokázal dohnat ztrátu na beka.
     
    26:48
    Brandon Carlo si šikovně počkal, až před gólmana najede co nejvíce hráčů a potom vystřelil. Lankinen si našel prostor a schoval touš v lapačce.
     
    27:14
    Američan Carlo si následně nedokázal ideálně poradit s vysokým pukem, vlastně ho sklepl přesně do jízdy Saarelovi, ten už se ovšem nacházel ve velkém úhlu.
     
    27:48
    Zdeno Chára vypálil svou pověstnou dělovku od modré čáry, Lankinenovi zvoní v levém uchu nejspíše ještě teď!
     
    28:27
    Špatná rozehrávka Bruins, teprve do pásma příjíždějící Charlie McAvoy nestihl kotouč na modré čáře.
     
    28:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dalším adeptem na hattrick je DAVID PASTRŇÁK! Ten vyjel zpoza brány a následně švihem našel těsnou mezírku mezi Lankinenovou maskou a levou tyčkou. Neskutečná přesnost českého borce. Asistence: Connor Clifton.
    28:55 David PASTRŇÁK - 5:0
     
    28:55
    Střídání v týmu Chicago Blackhawks: ze hřiště odchází Kevin Lankinen, přichází Matt Tomkins.
     
    29:30
    Krugovo nahození od modré čáry se ještě pokusil ztečovat mimo dosah brankáře Kuhlman. Nepodařilo se.
     
    30:01
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny, o vítězi je nejpíše jasno, to by Chicago muselo šíleně zabrat, aby ještě s výsledkem něco udělalo.
     
    30:38
    Sean Kuraly se ještě snažil udržet touš v útočném pásmu, ani ve výskoku se mu ovšem nepodařilo zachytit černou gumu do rukavice.
     
    31:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přichází čestný úspěch hostů. PHILIPP KURAŠEV obral o puk na modré čáře McAvoye a přečíslení dva na jednoho zakončil ránou zápěstím, jež propadla Raskovi mezi betony. Asistence: Brandon Hagel a Joni Tuulola.
    31:13 Philipp KURAŠEV - 5:1
     
    32:08
    David Pastrňák se takovou střílenou nahrávkou pokusil najít Bergerona, který ale nedokázal příložit hokejku na led včas.
     
    32:42
    S elitní lajnou Bruins mají Indiáni obrovské problémy. Až exhibične to zahrál Marchand, který byl sám před gólmanem, avšak ještě zadovkou hledal Pastrňáka. Český hokejista však byl dobře pokrytý Holmem.
     
    33:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    Krásní kombinační akce končí šestým gólem v síti Lankinena! Coyle skvělou nahrávkou našel DeBruska, jemuž kotouč přeskočil přes hůl, avšak Kanaďan se neunáhlil a přesnou zadovkou našel mezi kruhy volného KARSONA KUHLMANA. Křídelník během chvilky zamířil a následně trefil pravý horní roh. Asistence: Jake DeBrusk a Charlie Coyle.
    33:47 Karson KUHLMAN - 6:1
     
    34:30
    Dnešní zápas rozhodně nenudí. Možná trošku škoda, že o výsledku už je dávno jasno. Top sestava Bostonu ukazuje velkou kvalitu.
     
    35:25
    Philipp Kurašev se vydal podpořit defenzivu, byl to ale právě on, jenž ztratil kotouč za vlastní brankou. K jeho štěstí ale z akce Bruins nic nebylo.
     
    35:48
    Hosty zastavil v jejich postupu vpřed čárový rozhodčí, který bez rozmýšlení odpískal ofsajd Dylanu Sikurovi.
     
    36:31
    Boston si viditelně tento záaps užívá, na rozdíl od soupeře, ten se trápí. Přesto se musí mladý kádr Chicaga snažit, neboť hraje o místenku do finální sestavy.
     
    36:49
    Charlie Coyle zavezl kotouč do pásma a šel střídat, stejně jako chvíli před ním celá druhá formace.
     
    37:28
    Jake DeBrusk si v souboji jeden na jednoho netroufl na Tuulolu, raději se otočil s kotoučem a nahrál dozadu Carlovi.
     
    37:56
    Rána bez přípravy ještě ze středního pásma je v podání Zdena Cháry jako kdyby byla od modré. Kevin Lankinen však na touš dobře viděl a betonem ji vyrazil do pravého rohu.
     
    38:16
    Carlsson si neporadil se zpracováním puku v obranné třetině, čehož okamžitě zužitkoval Ritchie. Levý křídelník zavezl touš za bránu, následně se mu nepodařilo najít do brankoviště najíždějícího Lindholma.
     
    38:54
    Tentokráte se Lindholm ke kotouči dostal, když byl tím úspěšnějším v souboji s Highmorem. Následně se ale dostal do obležení další dvou hokejistů a s touto situací už si Švéd poradit nedokázal.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:52
    V prostřední třetině už se nic zajímavého nestane, snahu o průnikovou nahrávku Saarely výborně přečetl Torey Krug.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství domácí přidali další dvě branky, Chicago se dočkalo alespoň čestného zásahu. Pověstného "bůra" završil David Pastrňák, jenž je tak podobně jako DeBrusk blízko hattricku. První branku hostů zaznamenal Philipp Kurašev, který skvěle vyřešil přečíslení dva na jednoho střelou mezi betony Raska. Zatím poslední úspěšnou trefu má na svědomí Karson Kuhlman, Američan střelou zápěstím do pravého horního rohu zakončil skvělou kombinaci celé druhé formace.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Z mezikruží nebezpečně pálil Jacob Nilsson, Tuuka Rask si s jeho pokusem poradil za pomoci vyrážečky.
     
    40:54
    Charlie Coyle nabízel před bránu najíždějícímu DeBruskovi, který nestihl položit hokejku na led v tu pravou chvíli.
     
    41:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Čepice na led, je tu hattrick! Přes celou šíři kluziště vyslal Krug do samostatného úniku DAVIDA PASTRŇÁKA, jenž udělal gólmanovi kličku do bekhendu a poté mu poslal kotouč mezi betony! Asistence: Torey Krug a Tuuka Rask.
    41:02 David PASTRŇÁK - 7:1
     
    41:46
    Ideální příprava pro českého borce pro blížící se zahájení sezóny. Doufejme, že střelecký apetit Davidovi vydrží i v ostrých zápasech.
     
    42:17
    Anders Bjork od levého mantinelu hledal před brankou Lindholma, jenže tomu touš přeskočila přes čepel hole.
     
    42:55
    Domácí obránce Charlie McAvoy se s ničím nepáral, pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    43:04
    BUly ovládl centr třetí lajny Mikael Hakkarainen, načež pálil od modré těsně vedle pravé tyče Nicolas Beaudin.
     
    43:32
    Indiáni přidali, nebo spíše Bruins ubrali z vysokého tempa. Hosté najednou mají více nájezdů do pásma, ani pokus Entwistleho se nevešel mezi tři tyče.
     
    44:49
    Coyleovi v klíčovou chvíli ujel kotouč. Toho okamžitě využil Versteeg, jenže nahrávku na Hagela hrubě pokazil.
     
    45:09
    Torey krug opět nahazoval na teč, tentokráte se této varianty nikdo neujal. Lankinen vyrážečkou poslal touš do pravého rohu.
     
    45:34
    Bergeron zatlačil na Boqvista a nakoenc vybojoval kotouč. Vzápetí nahrál Marchandovi, jehož křižná rána minula cílové zařízení.
     
    46:04
    Svěřenci kouče Cassidyho hrají v obrovském klidu. Utkání si užívají, podobně jako domácí příznivci, jichž přišlo na tento zápas velké množství.
     
    46:58
    Patrice Bergeron se zapojil do defenzivy, pomohl Cliftonovi v souboji s Versteegem. Hokejisté Bostonu kotouč vybojovali.
     
    47:29
    Sean Kuraly nedokázal pokrýt puk před bránícím Holmem. Bek vyslal do šance Hagela, toho pro změnu dobře vystínil Chára.
     
    47:46
    V posledních chvílích se hraje převážně ve středním pásmu, oba celky předvedli několik zbytčných nepřesností. Tu poslední Lindholm ve snaze najít Highmora.
     
    48:21
    Stále se nepřerušuje, nevidíme ani střelecké pokusy. V pásmu se usadili hosté, k zakončení se však zatím nedostali.
     
    48:49
    Laxně bruslícího Saarelu obral o touš Carlo. Ten najel za červenou čáru, nahodil za svatyni soka a šel střídat.
     
    49:35
    Soderlund udržel na zádech obránce McAvoye, při snaze obkroužit bránu mu ale sjel puk z čepele hole.
     
    49:51
    Hosté přidali na aktivitě, jsou si vědomi, že soupeř chce utkání pouze dohrát v poklidném tempu. Nahození Johnsona pokryl Rask.
     
    50:12
    Po dlouhé době měl práci i Matt Tomkins, jenž si poradil s nájezdem Bretta Richieho od pravého mantinelu. Posléze dokázal podržet puk proti dotírajícímu Lindholmovi.
     
    50:57
    Pastrňákovi jakoby už se nechtělo útočit. Místo, aby podpořil spoluhráče, tak se otočil s kotoučem a přihrál dozadu Carlovi.
     
    51:17
    Diváci se dočkali i bitky! Do té se zapletl Brad Marchand společně s Matthewem Highmorem. Nešlo však o tradiční bitku, domácí hráč totiž okamžitě soka položil a držel ho. Rozhodčím chvíli trvalo, než domácího hráče odtrhli od soupeře.
    51:17 "Bitka" mezi Marchandem a Highmorem
     
    51:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2+2 min, držení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Matthew Highmore – 2+2 min, podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    51:41
    Krásná kombinace domácího mužstva. V jejím finále Kuraly z jedničky přiťukl Wagnerovi, jenž příklepem těsně minul.
     
    52:12
    Saarela výbornou nahrávkou našel před bránu najíždějícího Nilssona, proti jehož zakončení z jedničky se Rask dokázal výborně přesunout.
     
    52:32
    Charlie McAvoy si rychle zpracoval kotouč rukavicí a poté nahazoval na Tomkise. Ten puk dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    53:07
    Karson Kuhlman skvěle objel bránu, na přední tyč ovšem nedokázal zasunout touš. To se nepodařilo ani dorážejícímu Hughesovi.
     
    53:37
    Torey Krug skvěle přečetl rozehrávku soupeře, následně rozjel rychlou akci na druhou stranu, na jejímž konci byl nepřesně zakončující Brad Marchand.
     
    53:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Máme tu druhý hattrick! Skvělou nahrávku Coyla si JAKE DEBRUSK zrpacoval bruslí, aby posléze mohl Tomkinsovi poslat kotouč do brány mezi betony! Asistence: Charlie Coyle a Brett Ritchie.
    53:44 Jake DEBRUSK - 8:1
     
    54:27
    Devátý gól Bruins chtěl vstřelit Brandon Carlo, na poslední chvíli máchl Matt Tomkins pro kotouč, který mu vletěl do lapačky.
     
    54:49
    Pastrňák v exhibičním stylu přebruslil přes tři soupeře, poté nabil na modrou Krugovi a Američan příklepem trefil zadní mantinel.
     
    55:27
    Adam Boqvist si dobře vybruslil na střed a vypálil bez přípravy. Rask nebezpečný pokus vyrazil levým betonem.
     
    55:45
    Opět musel být finský strážce svatyně v pohotovosti po projektilu Versteega, tentokráte si poradil za pomoci pravého ramena.
     
    56:32
    Po delší době přichází trest, který vyplynul ze hry. Za zásah do oblasti halvy a krku je vyloučen Nicolas Beaudin.
     
    56:56
    Bruins se nedokázali udržet v útočném pásmu. Buly vyhrál Nilsson, přes všechny čáry odpálil Philip Holm.
     
    57:19
    Příležitost dostává druhá přesilovková lajna, v níž se objevuje i Zdeno Chára. Právě jemu však na modré čáře přeskočila touš přes hokejku.
     
    57:49
    Boston už se nežene tolik dopředu. Chvíli trvalo, než se pokusil rozjet další útočný výpad. Nakonec se o to neúspěšně pokusil Patrice Bergeron.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    S velkým přehledem host přečkali dvouminutové oslabení, obránce Nicolas Beaudin už je zpátky na ledě a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    59:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen ještě přichází branka! Hakkarainen vyslal bekhendovou nahrávkou do samostatného únika TIMA SODERLUNDA, jenž zpomalil pohyb a forhendem zamířil do levého horního rohu, Rask neměl šanci. Asistence: Mikael Hakkarainen.
    59:14 Tim SÖDERLUND - 8:2
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo přípravné utkání mezi Bostonem Bruins a Chicagem Blackhawks, které nám přineslo hned deset branek. Dominantní vítězství Bostonu řídilo hlavně duo David Pastrňák – Jake De Brusk. Oba zmiňování hráči zaznamenali hattrick a na další jeden gól nahráli. Rozdíl v kvalitě byl znát, Boston hrál téměř v plné sestavě, zatímco kouč Colliton ještě dal příležitost mladíkům. Pro hráče Bruins se jednalo o poslední přípravné klání před startem sezóny, Chicago ještě před očekávaným duelem v Praze s Philadelphií sehraje v Evropě zápas proti německému Eisbärenu Berlín.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jake DeBrusk (BOS) 3+1
    2. David Pastrňák (BOS) 3+1
    3. Charlie Coyle (BOS) 1+2
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Zbořil (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:09
    David Pastrňák (BOS) 3+1, 3 střely, čas na ledě 13:44
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:36
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:59:09)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. DeBrusk (Kuraly), 12. Coyle, 16. DeBrusk (Krug, Pastrňák), 19. Pastrňák (Krug, Marchand), 29. Pastrňák (Clifton), 34. Kuhlman (DeBrusk, Coyle), 42. Pastrňák (Krug, Rask), 54. DeBrusk (Coyle, Ritchie) – 32. Kurašev (Hagel, Tuulola), 60. Söderlund (Hakkarainen)


    Boston Bruins: Rask (Lagace) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Zbořil, Clifton – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Kuhlman, Coyle, DeBrusk – Ritchie, Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Hughes
    Chicago Blackhawks: Lankinen (29. Tomkins) – Boqvist, Tuulola, Krys, Carlsson, Holm, Beaudin – Saarela, Highmore, Hagel, Johnson, Entwistle, Hakkarainen, Nilsson, Kurašev, Söderlund, Fortin, Sikura

    Rozhodčí: McCauley, Furlatt – MacPherson, Daisy
    bahis siteleri